Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nem hagytuk, levélben feladtuk a papírokat a MÁK-nak. De előtte egy másik kormányablakban az ügyintéző "speciális esetnek" minősítette a helyzetünket, mert ők is úgy tudják hogy csak az anya...
Nekem általánosban vizsgázik a gyermek angolból félévente, úgyhogy vannak ilyen lehetőségek.
Akkor osztálytársak "leszünk". Már csak az osztályfőnök érdekelne. :)
Óóó, de jó, akkor legalább a postára nem kell még szaladgálni! :-)
Gyerek bontotta föl a levelet,bent vagyunk,Toldy német.
Hát remélem, ezt nem hagytátok annyiban, mert ez akkora marhaság, mint ide Lacháza.
Hát, emelt családi pótlékot igényeltünk (volna) apa az igénylő mióta megszülettek a gyerekek. Én azért nem adhattam be igényt mert nem én vagyok az igénylő (ez eddig követhető volt) a férjem meg azért mert nem ő az ANYA!
Személyi, lakcímkártya, gyerek, az egyik törvényes képviselő, és az ő személyi és lakcímkártyája. Szuper.
Azt hogy sikerült nekik kitalálni? Teljes agybaj.
Én NEK azonosítóra emlékszem, de lehet tévesen. Csak megmondod hogy diákigazolványhoz kell és tudni fogják. (Bár épp a múlt héten közölték velem a kormányhivatalban hogy álláspontjuk szerint családi pótlékot csak az anya vehet igénybe).
A suli saját nyilvántartásába.
Ez sajnos évek óta így van. Szerintem most nem annyira gáz mint mikor bevezették. Azon a nyáron kisvárosunk (kb. 35000 ember) minden iskolájának minden tanulója az egy szem okmányirodában tipródott. Plusz még a környéki településekről érkezők...
Annyian voltunk mint egy afrikai járványkórházban és még a hőfok is stimmelt. Most jobb lesz!
Oké, de akkor minek igazolványkép a suliba is?
Viszont mostanában ezek kb 10 perces ügyek az okmányirodában, nincs a több órás várakozás, mint régen, sorszámmal...
A gyerek személyesen kell, mert a diák fényképes igazolvány.
Nekünk legalábbis ezt írták, hogy a beiratkozásra vinni kell az új diákigazolvány igényléséhez 1 db igazolványképet és az okmányirodában kapott adatlapot. Merthogy kell valami NEK szám, vagy mi a halál. Még fel kell hívjam az okmányirodát, hogy ahhoz pontosan mi kell, vajon a gyerek személyesen is, vagy elintézhető a papírjaival?
Mármint a diákigazolvány miatt? Hát sajna ez most már egy ideje így van.
Már éppen elfelejtettem... :)
Mármint pontosan micsodát?
Az mindenkinek megvan, hogy nyertünk egy okmányirodai kirándulást magunknak? Szerintem ez tök abszurd, hogy egy egyszerű iskolaváltás miatt ezt a cirkuszt le kell játszani.
:) Gratula!
Folt, Barakka, ti is jelentkezzetek be! :)
Fogalmam sincs. Náluk az a szisztéma, hogy egy időben vannak az első nyelves órák, másik időben a második nyelvesek, és az angol is és a német is első nyelvnek számít.
Ha valaki esetleg anyanyelvi angol, annak jól jöhet, de senki másnak nem.
Érdekes, a Városmajoriban simán megoldják ezt, első nyelvként is van német, második nyelvként is van angol, sőt akár mehet mindkettőből haladóra vagy mindkettőből kezdőre is valaki.
Akkor nektek a Rákóczit kellett volna választani... Ott véletlenül sem tanulhatna angolosként németet...
Ez tényleg nagyon értelmetlen nyelvpárosításnak hangzik. Minek találnak ki ilyet vajon?
Sajnos szó sincs perfekt németeről, csak későbbi tervek miatt nekünk olasz vagy francia nyelv csak a nyerő.
Móriczban pedig nem indul haladó németes osztály, tehát ha valaki általánosban németes volt, az egy az egyben ki van zárva náluk a felvételi eljárásból.
Mindebből az következik, hogy a gyerekem gyakorlatilag a saját kerületében nem tud gimibe járni.
Nekem amúgy második nyelv témában a "kedvencem" a Rákóczi. Ott német nyekeseknek angolt nem lehet választani második nyelvként. Kérdésre, hogy miért nem, azt a választ kaptuk, hogy nincs rá igény... Jóllehet, csak az ismerőseink között van legalább egy tucat gyerek, aki ezért nem jelölte ezt a tagozatot. Sajátom is többek között. Ugyanígy angol mellé németet sem lehet választani, de az még mindig elfogadhatóbb álláspont a mai világban, mint hogy valaki egyáltalán ne tanuljon angolt...
Azért nem biztos ám, az is lehet, hogy félreértette a válaszoló, és azt hitte, hogy angol nyekes lesz a gyermek, mert náluk a német a második nyelv és pont. De amennyire én tudom, eddig legalábbis úgy volt, hogy az egész csoport ugyanazt a második nyelvet tanulta. A titkárság nem biztos, hogy jól tudja, emailt írjatok ighelynek, igazgatónak, az a biztos!
További ajánlott fórumok: