Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Köszi, hát, akkor ezt is megtudtuk.
Pedig nagy összegben fogadtam volna, hogy úgy van, ahogy gondoltam. De nem úgy van. Köszi :)
Találgatás helyett, elvileg így születik az azonosítószám:
"A pedagógus és a tanuló azonosító számának képzése
1. Az azonosító szám tizenegyjegyű szám.
2. Az azonosító szám képzése:
a) az 1. számjegy konstans 7-es szám,
b) a 2-10. számjegyek összessége egy garantáltan egyedi, véletlenszerűen generált szám,
c) a 11. számjegy az 1-10. számjegyek felhasználásával, matematikai módszerekkel képzett ellenőrző
szám.
3. Az azonosító szám 11. számjegyét úgy kell képezni, hogy a 2. a)-b) pontok szerint képzett 10 számjegy
mindegyikét szorozni kell azzal a sorszámmal, ahányadik helyet foglalja el az azonosító számon belül. (Első
számjegy szorozva eggyel, második számjegy szorozva kettővel és így tovább.)
Az így kapott szorzatok összegét el kell osztani 11-gyel, és az osztás maradéka a 11. számjeggyel lesz
egyenlő.
A 2. b) pont szerinti sorszám nem adható ki, ha a 11-gyel való osztás maradéka egyenlő tízzel."
Az enyém 2003-ban született, és a száma úgy kezdődik, hogy 721. És lány.
De a fiamé is 72-vel kezdődik.
Nem jelentheti szerintem azt.
726XXXXX=2006-ban született
727XXXXX=2007-ben született
Miért kellene vert hadként visszaballagni???
Megpróbálta, nem jött össze - és ennyi!
Ennél már csak egy rosszabb van: meg se próbálni, hanem még azelőtt feladni!
Még egy gondolat. Ők is részesei voltak az Öveges programnak: a kémialaborjuk láttán leesett az állam. Gyönyörű, modern, jól felszerelt, biztonságos (remélhetőleg a fenntartására, vegyszerekre azóta is futja) Sok egyetemi kutatólabor csak álmodik ilyen körülményekről.
Kár lenne ezt is kihasználatlanul hagyni, ha a lehetőségeik megengedik plusz osztály indítását.
A Fasori azért ott van az első 150-ben (érettségi eredmények) a 808 középiskola közül a 136-odik.
Eztet csak azér' írom, mert szerintem turbónyusziék nyugodtan örülhetnek a sulinak.
T'om, hogy nem ezt lékeli Virgilius, csak megemlítem.
Pl.: a Kosztolányi ebben a rangsorban csak 247-odik.
Szóval, szerintem tök szerencséjük volt, és ez örvendetes.
Ha aztán még hozzáadjuk a komp-eredményeket is, ott már 121-edik (Kosztolányi 260-adik).
Szerintetek volt valaha példa rá, hogy gimnázium a nagy érdeklődésre tekintettel plusz egy osztályt indított egy adott évfolyamban?
(mert általános iskolában ez szokott lenni gyakrolat, nálunk is indult haramdik osztály a népes Rózsa-fél évfolyam miatt).
Azért kérdezem, mert nem lehet, hogy a Faosri rugalmassága, mivel egyház a fenntartó, ilyen szempontból egyedi és ez ritka, mint afehér holló?
Bizony, bizony, ebben az évfolyamban van némi torlódás, ekkor kezdték ész nélkül lapátolni a gyerekeket az iskolába 6 évesen, mert ugye 3 évesen meg kötelező lett az ovi és kellett a hely.
Úgyhogy az ide írogatók még helyzeti előnyben vannak, mert tudják, mi várható és ennek megfelelően készülnek majd.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?