Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Na kicsit visszaolvastam, így képben vagyok:)
Remélem azért a Fazekas sikerülni fog és nem is kell agyalni.. Az Api is nagyon jó, ha oda kerül majd be. Nagyon szuper, hogy a legjobbak között válogathattok!!
Ez nagyon jó ötlet:)
Bár mostmár még hamarabb összejönnek a gyerekek.
Az enyém már a körbevezetésen haverkodott, ahol mondta neki pár srác, hogy mit írjon előre:)
Nem tudom matekon voltatok-e vagy vmi mason?
Szerintem a matekos kérdezők korrektek, de igencsak kemények.. A feladatok is elég nehezek. Gyerek itt nem kapott maximumot. Ettől függetlenül azt mondta jó volt.
Ellenben a nyelvin maxot kapott, pedig ott sem volt annyira könnyű, bele is kérdeztek szépen. De nagyon kedvesek voltak:) Szóval közel sem ismerkedős beszélgetés a felvételi, sokkal inkább tudásra kiváncsiak.. Azért a dossziét is megnézték, arról is beszélgettek..
Pedig hidd el hogy ez így van.. De tényleg csak 2-3 éve és tényleg ebben a kovid nagy szerepet játszott:) hatosok lehet ehhez kicsik, de szerintem Ők is ismerkednek. A nyolcasok meg tuti, pár nap múlva már bemehettek a suliba(cuki portás néni beengedte Őket..)
Nagyon hamar megismerte az osztály nagy részét… Ez tavaly meg még gyorsabban ment😀
Itt megint közrejátszik a gyerek személyisége.. Aki kicsit csendesebb, befele forduló az kimarad ebből..
(Ja van olyan suli ahol ez évfolyamszinten megy:)
Igaz nagyon mas világ volt, mint most-akkor már vagy 6 hete teljes lezárás volt-ne tudd meg milyen öröm volt ismerkedni..
(Hozzáteszem az online miatt ugye alig volt tanulás-edzes, zene stb semmi-maradt az online beszélgetés…)
Tavalyelőtt a nagyobbik lányom nem ismerkedett előre, volt nyár elején egy kirándulás, ott találkozott először az új osztályával.
Tavaly a kisebbik a végleges lista publikálásának napján már benne volt az osztálycsoportban.😁
Azért ez a "április 30-án elkezdek ismerkedni aleendő osztálytársakkal" az én ismeretségi körömben nem ennyire általános.
A volt osztálytársak és szüleik elmondására támaszkodom. Itt a lakótelepen régről (játszótér) ismerjük egymást és gyakran össze is futunk azóta is. Talán egy emberről hallottam, hogy összeismerkedett a leendő osztályával.
Igen, a Berzsenyi hihetetlenül diákközpontú - a szó legjobb értelmében :) Sajnos oda biztos nem.jutunk el, nem tudtam meggyőzni a gyereket, hogy ne sorolja hátrébb, nagyon nem tetszett neki a szóbeli. Kár, hogy az a benyomása volt csak róla. Nálunk egy suli volt a listán, amire bizonyos szempontokat nézve én azt mondtam, hogy nem biztos, hogy jobban jár vele, mintha marad a szuper áltsulijában, de mivel ott elvarázsolták szóbelin, előrébb is tette, kizárt, hogy visszamondaná, ha oda vennék fel :) Eleve nem is kísérleti jelleggel felvételizett, sok éve a hatosztályos a terv, ebbe max az "zavart bele", hogy tavaly mégis általánost váltott, s itt remekül is érzi magát. De ezt még szeptemberben átbeszéltük, tuti nem csináltam volna végig ezt az időszakot, ha nem lett volna abban egészen határozott, hogy továbbra is gimibe szeretne menni.
Azóta amúgy egyeztettem az érintettel is, ő azt mondja, hogy ha arra gondol, hogy nem kerül be az első helyen jelöltbe, nem érez szomorúságot. Ez azért számomra eldöntötte, hogy tuti nem bajlódok méltányosságival :))
Nem könnyű eldönteni.. Ráadásul pár éve elkezdődött a gyerekek között, hogy április 30-án vagy utána 1-2 nappal gyakorlatilag az osztálytársak megtalálják egymást és elindul az ismerkedés:))
Itt szerintem a gyerek és a szülő dönt, hogy esetleg vár a másik helyre(akár aug.ig vagy örül annak, ahova a gyerek bejutott és élvezi az új ismeretségeket..
Ha pedig kap egy telefont-szerintem erre picike az esely, akkor választ..
Nyilvan minél jobb egy suli annál kisebb a valószínűsége, h bárki előtte kiesik és éppen rá gondoltak, hogy mégis kellene oda…
Az igazgató ilyenkor teljesen a saját hataskörében dönthet…
Aki azeretne bejutni mashova annak mindenképpen figyelni kell és résen lenni-lásd Ejg, Api Fazekas- persze Ők vszleg egyszer követik el ezt a hibat:))
Mi negyedikben és hatodikban is mondtunk vissza sulikat, más más időpontban… Negyedikben gyakorlatilag aznap, amikor megtudtuk, hogy felvették a gyereket. Hatodikban az egyiknél vacilláltunk, voltunk szülőin, gyerek pedig 3 alkalommal ismerkedési délutánon, kirándulason(mindez a júniusi beiratkozás előtt volt-nehéz volt elengedni..) Sőt eljött hozzánk két nagyobb fiú ismerkedni, beszélgetni.. Órákon keresztül itt voltak( ez az egyik legjobb suli, a Berzsenyi volt).. Gyerek találkozott az ofővel, minden gyerekkel beszélgetett 10 percet- de ott olyan ofő is van, aki az összes szülővel elment egy órát kávézni, ismerkedni..) hihetetlen..
Na ott nagyon sokáig vacilláltunk..
A kisebb gyereket mikor oda felvették, hamarabb döntöttünk-egyértelműen megmondta, hogy Ő sehova se megy az ált suliból..
Tehat a folyamat bármelyik pontján maradhat hely..Es oda vki biztosan bekerül és nagyon boldog lesz..
Ja es az is elofordul neha, hogy aug vegen hivnak vkit, hogy erdekli-e még a suli, mert lenne hely..De szerintem csak azokat hivogatjak, akik adtak be bármit. Aki simán lemarad nem hiszem, hogy rácsörögnének. Persze mindenre lehet esély.. Szoval a végleges listák után bizony van mozgás még.. Biztosan van, akinek csak elintézik, hogy felvegyék jobb/másik helyre, (ez pl sportolóknál jellemző, ahol az egyesület is belefolyik a suli-választásba..). Van olyan suli, ahol 30 helyet hirdetnek meg és 36-an kezdenek stb stb..
Tehát aki nagyon nem jó helyre kerül nyugodtan próbálkozhat-főleg, ha 1-2 ponttal maradt csak le..
Más téma: a Szent István 2 eve tényleg írt, hogy mi az oka, hogy mást választottunk, csináljanak-e vmit máshogy, hogy vonzóbb legyen a suli:) Válaszoltam és meg is köszönték:)
Fellebbezés: Szerintem ha vki rajta van a listán addig teljesen felesleges beküldeni a fellebbezést. Megírni meglehet és ha tényleg lemarad a gyerek akkor egyből küldeni.
Azt, hogy melyik suli hogyan tölti fel az üresen maradt helyeit teljesen követhetetlen. Azt tudom, hogy a nagynál volt olyan gyerek, akit be sem hívtak szóbelizni egy gimibe. Majd a listák után maradtak üres helyeik, így elkezdték hivogatni akiket nem hívtak be. De addigra Ők már bekerultek egy jobb gimibe, igy nem mentek:)
De ez ritka szerintem.. minden suliba felvesznek 30-60 gyereket es sorban all akar 200-300..Abbol bead kervenyt akar 20-ha nincs ismeros akkor valogatnak abbol.. Nem hiszem, hogy a mar mashova felvett gyerekeket probalnak odacsabitani..
Sziasztok!
Api vagy Toldy közül melyiket választanátok?
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?