Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Erre irányult a kérdés szerintem. Hogy bejön vagy nem. Nyilván nem azt firtatjuk, hogy akinek nincs lehetősége, az miért nem jelöl top 10 sulit, hanem azt, hogy akinek lenne, az vajon miért nem.
És amúgy ja, mindenhol vannak kiskapuk. Nyolcadik félévkor átsurranó gyerekek, igazgatói fenntartott helyek stb.
Ezt a kik adják?-ot nem értem. 😊
Mo.-on nem adják-os rendszer van, hanem felvételi vizsgás.
A jelentkezési lapot több, különböző esélyességgel abszolválható iskolába adjuk be, és a teljesítménye alapján veszik fel a gyereket valahová. Ha versenyistállóba(sic!) veszik fel, akkor odavaló. A szülői előzmény mit se számít, mert ha a gyerek nem üti meg a mércét, a szülő a fején pörögve se tudja bejuttatni.
Ez nem kimutatás, csak egy adathármas
Szülő 1: vidéki kisvárosi gimi
Szülő 2: bp-i jobb, de nem gyakorló gimi
Gyerek: Top10 gimi
Ezt nem lehet szerintem általánosítani. Vidéken, főleg kisebb településeken nincs nagy variáció. Helyi suli vagy ingázás vagy koli.
Bp-en is leginkább annak van reálisan mérlegelnivalója, aki csupa ötösökkel és 80+ pontos központival rendelkezik.
Szerintem ez inkább a gyerek képességétől függ. Most 2-t felvételiztetek. 6.-ost versenyistállóba szeretném, mert a spec tudása ott jön ki legjobban (idén nem biztos) és gyakorlatilag csak ott van, a 8.-os olyanban tehetséges ami számára optimális kombináció 100. körüli iskolában van meg. És ő az okosabb, ha össze lehet hasonlítani.
Én is, férjem is olyan iskolába járt, ami sehol sincs listán szerepel. De amiben jók voltunk tanárfüggően jött ki belőlünk, vagy nem.
Ez a magatartás dolog kész röhej. Pont most próbálom a lányomat kikérni gyógytestnevelésről sima tesiórára, mert a gyógytesis csaj nem tud fegyelmet tartani, és kollektív figyelmeztetőket osztogat a csapatnak. Ezért most félévkor a kitűnőbe becsúszik egy magatartás "jó", amit elvileg nem nézhetne a másik suli, de gyakorlatban azért ez nem így van.
A legszebb az, hogy most kínlódhatok én az orvossal, hogy igazolást szerezzek, mert a "hanyag tartás" miatt gyógytornára kötelezett lányomat nem kérhetem ám ki onnan csakúgy. Mellesleg azt, hogy járnia kell, azt is a gyógytesis csaj döntötte el még tavaly év elején. Orvost nem is látta. Agyrém!
Egy kedves honlaplátogató hívta fel a figyelmet arra, hogy a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium is kitette az ottani nyolcadikos és hatodikos írásbeli eredményeket. Ezek átlaga (más iskolákéval együtt) rögzítésre került az adatbázisban:
Az ELTE Gyertyánffy Gyakorló. Nekem mindkettő odajárt, ott nem ciki tanulni. És mivel sokan
mennek el hatosztályosba, szívesen vesznek át 7.-ben gyereket. És akik ott maradnak, azok is kiváló gyerekek( válogatnak elsőben rendesen), csak peches felvételit írtak.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?