Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Szia!
Írtam privátban is.A lányom negyedikes,a Szent-Györgyiben írta.Nekünk nagyon szimpatikus a suli,bár kivülről nem túl vonzó.Régi épület,de tiszta.Az igazgazgató laza,fiatal férfi.Ismerős gyereke jár a kisgimi részbe,nagyon szereti.Jó a közösségi élet.Elég erős a nyelvoktatás,van anyanyelvi tanár is.Úgy tudom idén indul informatikai szak is.Fiam is volt tavaly szóbelizni,tetszett neki is ,de végül Leöveys lett.
korábbi hozzászólásból a szóráshoz volt adat:
magyar szórás: 5,4
matek szórás: 10,2
össz szórás: 14.2
oh,de szőrszálhasogató
az én lányom ennél azon is elakadt,hogy a vaj és margarin vajon más e :D
aztán otthon mondtuk,hogy más-de amúgy elég beugratós volt ez is...
ugye napi használatban nem azt mondjuk,hogy margarin-hanem,h vaj-de közben a vaj tejtermék,margarin pedig növényi... :D
sziasztok!
engem is érdekelne a 8 osztályos része... :)
Sziasztok, jár valakinek gyereke, ismerőse a Szent-Györgyi Albert gimnáziumba? Érdekelne a véleményük, milyen az oktatás, a hangulat, a közösség? A fiam 8.-os.
Köszönöm :)
a tavaly jelentkezők számosságát innen lehet legkönnyebben kinyerni:
sehova, azzal kell a végén beszorozni a recalculate mező melletti tizedes tört számot.
pl: kijött 0,0564 a mező mellett és mondjuk 200-an jelentkeztek, akkor 11. helyen áll kb. a rangsorban
Sajnos nem azonos az adott iskolában írók köre és az oda jelentkezőké.
Vsz. az idén izgulóknak sem marad más, mint a veteránoknak: várakozni az ideiglenes listák kijöttéig.
Na ekkor már van reális alapja a statisztikai elemzésnek.
Ha ismeritek az adott iskolában írtak átlagpontszámát, (mean), az eredmények szórását (SD) (ezt becsülni is lehet), felvételiző gyerek által elért pontszámot és a max elért pontszámot (100-at feltételezek, hanem ismerem) (between), és a jelentkezők számát (minél több annál inkább fog az eloszlás a normál Gauss görbéhez hasonlítani, akkor recalculate mező melletti számmal be kell szorozni a jelentkezők számát, és megkapod, hogy a gyerek kb. hányadik helyen áll az írásbeli eredményével a rangsorban.
az AKG elemzéséből lehet következtetni a várható országos átlagra:
magasabb várható 4-5 ponttal, kb 55 - 56 lesz az idei, tavaly 51,7 volt.
tavalyit és a korábbiakat itt találjátok:
Szia, az enyém elizgulta totálisan, és így lett 62 pontunk - de ő nem is való erős iskolába. Állítólag még van esélyünk a Bethlenbe, mi is dél-budai környéken mozgunk. A Bethlen szimpatikus kis gimi, nem túl nagy, és nem is versenyistálló.
Nekünk ez maradt egyetlen opciónak, a Budai Nagy Antal szerintem felejtős, nagyon gyenge.
Akkor inkább várunk még 2 évet, bár már nagyon mennénk el az általánosból :(
Én is pont ezen agyaltam...
De nekem nagyon ugyanolyannak tűnik, mint a tavalyi iskolánként átlag 1-2 pont különbséggel.
Sziasztok!
Van arrol elkepzelesetek, h az idei 8.-os atlag alacsonyabb-e a tavalyinal? Csak hogy hogyan hasonlitsam az idei eredmenyt a tavalyi felv. hatarokhoz.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?