Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Köszi, hogy jelezted!
És mindenki másnak is köszönöm a híreket.
Amint hozzáférek az adminhoz, frissítem az adatokat.
Szerintem a 8.-os durvább, mint a hatodikos, mert a 8.-os feladatsor idén semmivel nem volt könnyebb a tavalyinál, mégis emelkedett a behívási határ...
Amúgy sajnos az is lehet, hogy az Apáczai húzta meg túl alacsonyan, és a Veres Pálnéé a reális. A többiekét látva majd kiderül.
De, az is fent van!
Az Api most nagyon biztosra akar menni a tavalyi pótfelvételi miatt.
Kár, hogy nincs megadva hány gyereket hív be a VPG. Egyenként nincs kedvem megszámolni.
Ez a könnyű vagy nehéz bekerülni nagyon relatív dolog, az viszont abszolút igaz, hogy a BME-re nehezebb bekerülni, mint a többi egyetem műszaki karára, a pontokban megnyilvánuló különbség időnként 100 felett van (pl. tavaly a vegyészmérnök 421/296 (Debrecen) volt, és a 421 itt azért például két 100%-os alap érettségit és egy középfokú nyelvvizsgát jelent.) Ezért összehasonlításnak szerintem nem volt olyan rossz, vagy ha igen, legyen ez az ofőnk legnagyobb baja. :)
Támogatást egyébként kapnak a versenyezni kívánó gyerekek, sőt én úgy látom, motivációt is. Viszont ha egy fizikából és kémiából is tehetséges gyerek csak kémiából akar versenyezni, akkor nem zaklatják a fizikával.
Abban abszolút igazad van, hogy ha a gyerekem kifejezetten tehetséges lenne matematikából és eltökélten érdeklődő, akkor nem az Eötvösbe íratnám, hanem valamelyik spec. matra. Valszeg a hiányzó matekeredmények azt tükrözik, hogy mások is így gondolják. :)
Te jó èg! Ez fantasztikus! Ógörögöt még tanítanak? Édesapám, aki 1925-ben született (sajnos már fentről figyel), még tanult és tanított ógörögöt.A latin meg a német persze alap volt.
Bocsánat, csak megörültem a hírnek.
Egyébként pont az EJG- ben találkoztunk egy nagyon karizmatikus latin tanár nővel.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?