Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Egy kódot kaptunk, annak segítségével megnézhető a gyerek produkciója, hogy mennyit fejlődött az évek alatt; a helyes, hibás, ill részben megoldott feladatainak száma. Továbbá az is, melyik kategóriába esik (asszem a 7. a legjobb, de még a 6. is nagyon okés) Ugyanaz a kód "nyitja" (majd) a 6.8.és 10.-es kompetenciaeredményeit tartalmazó mappát.
Trefoetos beszámoló helye immár máodszor:
[link]
Remélem igen, mert akkor az én lányomat is felveszik :)
A Berzsenyiről jó véleményeket hallok általánosságban. A szellemiségéről azt mondják, h liberális, a gyerekek toleránsak, bullying nincs, jó osztályközösségek vannak. Egy ismerős fiú most kezdte ott a specmatot és nagyon jó véleménnyel van róla. Kicsit az elején megijedt, h nem a megszokott ötösök jönnek, de aztán fél év után már konszolidálódott a helyzet.
Nálunk általánosban ha jól emlékszem megmondták, és úgy rémlik, hogy kaptunk egy olyan oldalhoz is hozzáférést, ahol minden gyerek egy pöttyként jelent meg, lehetett látni, bár már kicsit megkoptak az emlékeim
Sziasztok! A gyerekemel a könyveket célozzák meg 36. a listán. 175 pontja van szerintetek felveszik?
Köszi, keresgetem, de mint tűt a szénakazalban... :)
Vajon van joga egy iskolának két évvel később újra felvételiztetni valakit, aki már odajár?
De ha csupán fenyegetés is az ilyen, akkor is vérlázítónak tartom. Arirézi írta, hogy az ő ismerősei nem meséltek ilyesmit… nos, erre két magyarázatom is van: 1. nem tudtak róla, 2. nem érte az ingerküszöbüket, mert nem az ő gyerekükkel történt. Utóbbit megtapasztaltuk az általános iskolában, ahol néhány szülőtárs és gyerek totál elégedetten nézte nap mint nap, hogy másokat hogyan aláznak szét. Majd mikor az ő csemetéjükkel is megtörtént, hirtelen észbe kaptak, hogy ez nem annyira jó.
Ez a mentalitás egyébként a 90-es években ment a topsulikban, simán lehet, hogy az iskolák evolúciójának egy fázisa, és amikor már elég menőnek érzik magukat, akkor átváltanak a normális felfogásra, miszerint osztályonként nem 30 kis polihisztort okítanak, hanem embereket, akiknek meg kéne találniuk, miben jók (és értelemszerűen elfogadni, miben nem).
Korábban szintén volt nagyon jó radnótis beszámoló...öröm volt olvasni:)
Engem is érdekelne a Trefortos részletes információ, de sajnos nem találom.
Valaki tudna nekünk írni a Radnóti hangulatáról? A tanárok hozzáállása, és a gyerekközösség érdekelne. Nálunk is elbizonytalanodott a gyerek így a legutolsó pillanatban, hogy mi legyen az első helyen, és erről a suliról kevesebbet tudunk.
De, most, hogy mondod.. :-)
Egyedül a Trefortban kiáltott fel az egyik felvételiztető tanár, fiam megnyilvánulására hogy "Micsoda AGY!"...
De tulajdonképpen 1 kivételével mindegyiket élvezte.
Sziasztok! Ez meglep, mert ismerős gyerekektől, akik most oda járnak, vagy nemrég végeztek, mi nem hallottunk ilyesmit az Istvánról.
Esetleg kérhetnék több infot a suliról?
Ez kb. 3 éve volt. Az anyuka személyes ismerősöm, tehát nem urban legend :) És EGY tantárgyból volt 3-asa, a többi 4-5-ös. Az is lehet, hogy ez egy burkolt figyelmeztetés volt, mert jelen esetben inkább lelkesedés hiányáról lehetett szó a biológia irányba. Azt nem tudom, h vki másnak tényleg meg kellett újra írnia a felvételit.
Ő azóta is odajár :)
www.comagna.net/gimik/rangsorolo.php
Itt választ találsz.
De ezek jobbnál jobb helyek. Nagyon nem fogtok mellényúlni.
Esetleg más info a Berzsenyi spec. matról van? Mennyire esélyesek az egyetemi tovább tanulásban?
Köszönöm a biztató szavakat, valahol persze tudom én ezt a lelkem mélyén. De jó volt megosztani veletek, így már nem nyomaszt annyira. De. Azért igen.
A szóbelin nem ért benneteket elég benyomás? Mi (főleg a gyerek) az alapján döntöttünk végül, mert a sok jó suli között más alapján nehéz meghozni a végső döntést, valóban. A nyílt napok, a kirakat tanórák engem nem győznek meg. Azokon kevésbé hitelesen mutatkozik meg pl. egy-egy tanár, mint egy vizsgahelyzetben.
Igen, ne keseregj. Üdv a Trefortosok között.. :)
Nálunk hasonló a helyzet, lásd lentebb írtam legutóbbi megaláztatásáról a gyereknek, de tudod, a természet az egyedüli, ami az ürességet minden áron ki akarja tölteni.. :D
A lécet meg kell ugrani, közösség húzó erő...hajrá!
Igen, én is csak jót "hallottam", a személyes tapasztalat hiányzott, hiszen a gyerek "jövője " a tét mindannyiunknak.. :)
Ne keseredj el, az év végi jegyeknek nem lesz már jelentősége, valamint nem hiszem, hogy a leendő középiskolában ő lenne az első gyerek, akin bosszút kívánnak állni az általánosban amiatt, hogy el meri hagyni az iskolát, szerintem a tanárok ezt pontosan tudják és a helyén is fogják kezelni a gyengébb jegyeket.
Értem. Én a Trefort oktatásási színvonaláról, hangulatáról még rosszat nem hallottam, pedig igyekeztem... 😁
De vannak itt Trefortosok, biztosan segítenek neked
Mert nem tudom biztosan, hogy az adott iskola mennyire tehetség gondozó, azaz, ha részecske fizikus akar lenni a kiskamaszom, az ehhez szükséges emelt szintű matekot és fizikát megkapja-e. Matek felvételi pontszáma 49 volt.És ez a suli a Trefort. Most ez van az első helyen. Én úgy érzem (ismerősök, internet, ranglista)hogy jó helyen lesz, de mivel a szóbelin kívül nem látta sulit, sem a tanárokat, így ....
Igen, mi 6-osztályos gimibe toljuk a gyerköcöt, saját kérésére, és most, hogy kiderült hová veszik fel, az angol tanárja (akinek a fiam volt a kedvence) az óráján próbálta megalázni az egész osztály előtt, mert azt találta mondani a tolltartójára- mikor a tanár szemléltetni akarta az üres szó fokozhatatlanságát- "elnézést, a tolltartó akkor lenne üres, ha vákuumban lenne.." Erre leüvöltötte a fejét , többek között, hogy ez nem fizika óra és a többi.. Pedig az egész tanári kar tudja, hogy fizikából már nagyon nem tudnak neki 7.-ben mit tanítani...
Jav.: Miért írnád át a listát?
További ajánlott fórumok: