Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Mi pont ezért próbáljuk ebbe az irányba terelgetni a legnagyobb gyerekünket, aki egyébként sem túl talpraesett, hiába vannak tanulmányi téren jó eredményei.
Egy itthoni alapképzés után simán mehet külföldre, érettebben, céltudatosabban - és van hova kapcsolódnia, visszajönni.
Szerencsére még nem élesben megy a beszélgetés, van másfél évünk...
Szerinted a kor teszi vagy az egyetem?
Mert az enyém 20 évesen fog érettségizni.
És idősebben jobban is tudják értékelni a lehetőséget, ill. talán már addigra kiderült, hogy a választott szak tényleg megfelelő nekik.
A nyekkel is hasonló a gond. Ha nem a 0. év lenne a nyelvtanulós, hanem a 10. és 11. közötti (mint az AKG-ben) akkor szerintem a kölkök tényleg komolyan vennék ezt a lehetőséget és belsőleg motiváltan hatékonyabban tanulnának.
Köszi,
Így van, ez a helyzet nálunk is.
Sokan készülnek külföldre az osztályból is. Olyan gyerek is van, aki itthon sehova sem jelentkezett, csak Dániába.
Tudom, ez már pár napja volt...
XXII. ker. Kossuth angolos kéttanos
XVIII. ker Darus németes kéttanos (oda jártam anno ált. suliba, bár akkor még csak "sima" suli volt)
A Kossuthba járt/jár ismerősöm gyereke(i), a nagy négyes volt angolból, mégsem a legerősebb csoportba került gimiben. Gondolom egy rossz szintfelmérő miatt. A gimiben meg inkább unatkozott, és sok dologról megállapította, hogy azt már tanulta és nem volt motivált abban, hogy jobbá váljon. Aztán sulit is váltott, nem tudom a másik gimiben hogy ment neki a nyelv.
Szóval tényleg nem "minden" a kéttanos ált. suli, mint ahogy írtad, hogy a nyekes gimi sem "csoda", valaki csak melegedni jár oda.
Ugye a B. a befutó?
Ha igen, akkor az archivum szerint a relaváns infók a honlapra a köv. időpontban kerültek ki:
2016. jún. 13.
2014. máj. 29.
2015-ben nem láttam nyomát.
Esetleg írni nekik? Bár most pont ballagás majd érettségi jön.
Sziasztok,
A felvett gyerekek veirdtkozásának dátumáról, a nyelvi dzintfelmérő és a szülői időpontjáról mindenki kapott értesítést? Mi erről semmit nem tudunk, csak annyit írtak, hogy felvették a gyereket.
Soha egyetlen egy mérés eredményét nem néztem meg, azt se tudom hogy őszinte legyek, hol kell.
Én is magasról teszek rá, mert tudom, ahol tétje van a dolognak, ott a gyerek úgyis maximálisan oda teszi magát, de üres talicskával hadd ne futtassam már.
Igen, ahogy előbb rákerestem, tavalyi hírek jöttek ki, hogy idén(től?) lesz.
Zizi: nálunk legalábbis azt mondták a gyerekeknek, hogy kisorsolták az A-t. Felkért hiányzásról itt olvastam, meg az ismerős tanár sulijában is ezt csinálják.
Nem hogy pontos, de semmilyen következtetést nem érdemes levonni.
Lányoméknak a tanító néni az általános iskolában azt találta mondani, hogy aki kész a felméréssel, az nem beszélget, nem rendetlenkedik, nem zavarja a többit, hanem csöndben kimegy az udvarra játszani.
kb. 15 perc alatt az egész osztály kész volt, és mind rohantak játszani.:D
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?