Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ebben a hatodikosok a kisebb hányad. Nyolcadiktól több a bejáró, illetve kollégista.
OK, értem. Árpád sztem nem annyira TOP gimi, bár megérdemelnék, mert színvonalas az oktatás. Szent István szintén. De ezekbe nem akkora a túljelentkezés, mint a többi említettbe.
Nekünk két éve a Toldy volt az a bizonyos siralmas szóbeli.
Fent vannak az adatok az OH oldalán.
Eötvös 881tanulóból 163 jár be más településről.
Apáczai 660/148
Városmajor 1266/262 ebben az áltsuli is benne van
Fazekas 1057/169 ez is áltsulival együtt
Trefort 587/101
Mindenki eldönti majd hogy ez kevés vagy sem.
A Szent István ad mentességet is bizonyos pontszámtól, ott nagyon hosszú, de nagyon korrekt szokott lenni a szóbeli, szerintem érdemes készülni a tételekből. A Toldyban lazább és spontánabb a dolog.
Köszi az infókat!
Törit imádja, az ötödikes anyagot akarjuk még átnézni, most épp könyv szerzésben vagyok, nálunk vissza kellett adni a töri könyvet év végén :-(
Toldyban töriből szeretne, Szent Istvánban pedig term.ismeretből.
Az a tapasztalat, amit eddig nem tud azt már nem érdemes most elkezdeni. Ha az írásbeli jól ment, akkor megvan a szóbelire az alap. Előtte aludja ki magát és ne izguljon nagyon. Nagyobbik lányomnál egyik szóbeli max pontszámos lett, a másik pedig siralmas. Két nap, két különböző eredmény.
Köszi, ez jól hangzik! Szóbeliről tudnál esetleg írni? Sportolókat támogatják? A nyelvoktatás milyen? Nekem csak most került képbe, de nagyon szimpatikus.
Toldyban csak egy tantárgyból van szóbeli, ti választjátok ki melyikből akar vizsgázni. Matek tagozatra csak matek szóbelivel lehet.
Fiaméknál 33-ból 12, most direkt megszámoltam.
A gyerek nagy álma a Toldy, meg kacérkodott a Szent István term.ism. is, akkor elkezdhetünk bizakodni :-)
A szóbelire való behívás mikor derül ki? Hány nap van a kiderüléstől a vizsgáig?
Toldyban is, Szent Istvánban is tételek vannak, lehet, érdemes lenne már most elkezdeni átolvasni őket?
Ha bármilyen praktika van szóbeli felkészülésre örömmel veszem.
Nagyobbik lányomnál talán hárman vannak az osztályban. 32-ből, az nem rengeteg.
De rengeteg a vidéki bejáró.
A Berzsenyi specmatról csak jókat tudok mondani. Fiam most ősszel kezdett ott és nagyon tetszik neki. Jó az iskolai légkör, jók a tanárok, és a tanárok is még "óvatosan" bánnak az újoncokkal, nem törik le őket rossz jegyekkel (persze, azért ehhez tanulni is kell :))
A topgimik listájára értettem, hogy szubjektív. Lehet hogy más nem pont ezeket sorolná bele.
6 osztályosban 82 pont Észak-Buda, Buda, esetleg Belváros mire lehet elég szóbeli behíváshoz? Suliból hozott pontoknál veszít 3 pontot (tavaly 2 db 4, idén 1 db 4). Inkább a term.ism, matek az ami érdekli, meg a töri :-) Köszönöm
Hatodikos gimnáziumra értettem, abban vagyunk érdekeltek. Ott nem játszik az országos rész, max. a környező települések, onnan 4-5 gyerek/osztály szokott lenni. A nyolcosztályos más tészta.Hatodikos kollégista olyan mint a fehér holló.
Az enyém oda jár és nagyon tetszik neki. Mi rosszat hallottál? Hátha van ami megelőzhető.
A behívási ponthatár meg a ranglista-hely az minden, csak nem szubjektív, sajnos.
Ízlés kérdése, ez csak egy szubjektív, csak viszonyításnak mondtam.
Igen. Arról nem kellene megfeledkezni hogy a topgimik vonzáskörzete nem korlátozódik Budapestre. Vidékről is be lehet járni sőt kollégiumuk van. Tehát akár az egész országból érkezhetnek diákok. Jelentkeznek is, mert úgy gondolják megéri a sok utazást, kollégiumot. Ez is emelheti a behívási ponthatárt.
Valahová mindenki befér 75 felett - ez idén elképzelhető, de tavaly megdőlt, ezért veszélyes kijelentés ez. (Hátha valakinek ez marad meg csak belőle.) Meg sajnos előfordul egyéni pech vagy rossz szülői taktika is.
Aha, értem, Árpádra és AKG-ra nem gondoltam ebben a vonatkozásban, VP is necces.
Igen, igazad van, egy gyenge B2 csak papír. Viszont az a baj, hogy a haladó német a top gimik tagozatát kivéve visszalépés lenne, nem kicsit. Az Eötvös német tagozatát megpróbálja a fiam, de oda minimális az esély bekerülni. Kéttannyelvűről hallani sem akarnak, szeretnék végre a tantárgyakat magyarul tanulni. Pedig a közelünkben van a DNG, régebben a sulinkból nagyon sokan mentek oda. Az utóbbi időben viszont csak rosszat hallani róluk, idén alig jelentkezik tőlünk évfolyamtárs a DNG-be.
Pontos lista nincs csak azokat sorolnám ide, ahova sokan jelentkeznek illetve népszerűek: E5, API, Fazekas, VP, Városmajori, Toldy, AKG, Trefort, Radnóti, Árpád.
Engem meg maga Hajdú tanított anno.... :) Én voltam az egyik kedvence. Érdekes fickó volt.
Bocs az offért. :)
Ügyes gyerkőc ! Gratulálok !
További ajánlott fórumok: