Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Köszi a tippet, ez tetszik, a helyszín is jó, mert a HÉV vonalon kell mozogni a hazajutáshoz.
Írok nekik.
Árpádot majd felhívom.
Zeki online matekról valakinek van tapasztalat?
köszi
Igen:)
Ilyenkor illik valamit válaszolni az e-mail-re? Pl. határozatot megkaptuk, köszönettel...
Nagyon ismerős szöveg. :-D
Rá se ránts. Végülis, a végleges jegyzések VALÓBAN nem szerepelt a neve...ebben az iskolában.
Kiváncsian olvasom a levelekről a tapasztalatokat.
Eddig mi csak a felvételt nyert határozatot kaptuk meg (hála égnek, üdvözölték is a gyermeket pár sorban), a hátrébb sorolt suliktól most érkezett az első fecske, sima hivatalos tájékoztató szöveggel:
Btw. gyermek itt 2. legtöbb pontos helyen volt az ideiglenes listán
xxx felvételére vonatkozó kérelmét elutasítom.
INDOKLÁS
Döntésemet a xxx jsz. az xxx Gimnázium felvételi tájékoztatója, valamint az egyeztetett felvételi jegyzék
alapján hoztam meg. A felvételi elbírálás objektív szempontok szerint, teljesítményalapon, a
jelentkezők száma és pontjaik figyelembevételével történt.
Tájékoztatom, hogy jelen határozatot kizárólag elektronikus formában küldöm meg.
Idén is van a tapasztalatok közt negatív.
De abból is lehetne tanulni, okulni.
:D
Legalább van indoka nagyszülőket látogatni ;)
Berzsenyitől megérkezett a levél:) Bár osztálylétszámon belül volt a lány, azért nagy volt az öröm, jó látni hivatalosan is.
Szóval aki érintett és még kérdéses, figyelje a postást:)
Szerintem mindenkinek lehetnek olyan apróságok egy-egy megfogalmazásban, amivel nem tud azonosulni. Persze az általánosítás és a minősítés nem szerencsés, de azért azt szerintem bárki megfogalmazhatja, hogy neki ez nem jön be, vagy akár azt, hogy örül, hogy nem kell a neki nem tetsző stílussal közös úton haladnia.
Mondjuk tény az is, hogy hajlamosak vagyunk egy dolgot minősíteni ahelyett, hogy a saját hozzáállásunkat emelnénk ki: pl. gyakran kijelentem, hogy a tarhonya rossz,ehetetlen, sőt ránézésre is visszataszító, holott csak én nem szeretem, és még a gyerekem is sérelmezi, hogy itthon sosem kap. Amúgy nem is fog :))
Szívesen! Tavaly ezen a fórumon én sem kaptam információkat a Leöveyről, itt jellemzően más iskolákról írnak.
Igen, elsőre tényleg labirintus az épület, gyerekemnek ez tetszik amúgy, de hamar eligazodnak. :)
Nagy az iskola, évfolyamonként sok osztály van, délutáni felnőttoktatás is van. Ennek előnye, hogy kevésbé okoz gondot a tanárhiány, szaktanárhiány. Sok kistanár is van, akik lelkesek.
Ami még nagyon jó (bár mondjuk benneteket, mint NYEK-eseket nem érint, mert úgy tudom, hogy ott angol-német van), hogy a NYEK-et leszámítva a többi tagozat sok nyelvből tud választani második nyelvet, amit évfolyamszinten bontanak csoportokba (pl. német, spanyol, francia, orosz, de latin is van). A törisek a két nyelv mellett kötelezően latint is tanulnak. Szerintem a legtöbb gimiben nem lehet ennyire szabadon választani ennyiféle nyelvből második nyelvet.
Az angol az első nyelv, angolból évfolyamonként szervezik a nyelvi csoportot, így nagyon sok szintű csoportot tudnak kialakítani, egészen kezdőtől középfok feletti csoportig.
Mivel mi nem kaptunk a VPnéG-től idén levelet nem tudom eldönteni hogy szerencsés volt-e a megfogalmazás.
Tavaly kaptunk több levelet is a Lászlótól, az kifejezetten félreérthető, maszatolós volt. Akkor most ez alapján kezdjem el minősítgatni az iskolát meg az iskolai kultúrát? Esetleg az igazgatót, aki aláírta és elküldte az emailt?
Sziasztok!
Van itt valaki akinek a gyerkôcét felvették Radnóti 6+1-be?
Ajánlani tudom Beringer Dorottyát:
Az online foglalkozásai is profik.
Személyesen az I. kerület, Batthyány utca 15-ben tartja az órát (MEDVE matek kp.)
Ő tart 7. osztályosoknak "alapozót". Abban az évben arra koncentrálnak, hogy magabiztosan, gyorsan és pontosan számoljanak. Illetve elkezdik a számukra már ismert tananyag alapján a témaköröket.
Nyilván van aki úgy érzi, megteheti, mert úgyis túljelentkezés van.
Pedig valóban hatnak a későbbi jelentkezésekre is az ilyen-olyan gesztusok, tapasztalatok, mi pl. annyira nem törtük magunkat a Karinthyért (akkor sem, amikor még nem tudtuk, hogy el lesz baltázva az írásbeli) a fiam és 19-ben más ismerősök által is átélt negatívumok miatt. Pedig a tőlük kapott levélre nem lehetett panasz, ott is részletesen leírták, hogy az első helyen megjelölt helyre nem volt elég a pontja és noha a másik két szakra szívesen felvették volna, de a jeölt más iskolákat előbbre sorolt, amihez sok sikert kívántak.
De van, amin a levél sem segíthet...
Szerintem ez az iskolai kultúrától függ, mennyire figyelnek ilyesmire, tippem, hogy ez az igazgatótól ered, de nem tudom persze...
Érdekes ez a levél kérdés.
Mivel mi is azok közé tartottunk, aki inkább többet jelölt meg, mintsem utólag vagy lehetőséget veszteni, vagy hoppon maradni, így nekünk is van/lesz. Egy suli megítéléséhez ez is hozzátartozik, hogy miként kommunikálja a lezárást vagy sikert. A VPNe levele valóban nem volt szerencsés és az informatikai rész erősen fejlesztendő, de vették a fáradságot a hétvégi melóra.
Engem meglep, hogy aki elektronikusan oldja meg az nem kér visszajelzést egy rövid kérdőívvel, vagy 1-2 szép mondatot nem tesz bele. Minimális erőfeszítéssel lehetne sok infót szerezni. Egyes sulik rengeteg energiát fektettek a felvételibe-es érdemes lenne élniük ezzel. Arról nem is beszélve, hogy lehet hogy a testver, ismerős stb is érdekelt lesz a jövő évben.
Persze - egyetértek Leviaval- van aki nem biztos hogy szeretné olvasni. :)
Egyetértek.
Jólesik egy kedves levél - különösen, ha visszajelzést is kérnek, mint az István szokott -, de végül is korrekt a másik is. És tényleg nem szerencsés egy ilyen alapján ítélni.
Szerintem nem kellene egy levél alapján leszólni egy iskolát. (Tudom, a tiéd az E5-be megy.) Nekem jár mindkettőbe gyermekem és egyáltalán nem olyan nagy a különbség.
Nagyon jó iskolák tudnak egészen goromba levelet írni, sőt képesek kifejezetten rosszul fogalmazni. Ebből nem lehet az oktatás színvonalára következtetni.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?