Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nincsenek nagyon tankönyvek, nyolcadikban kemény 5 darabot kaptak. Sok anyagot a tanárok emailben küldenek el, de az órai jegyezetik is szuperek. Kell írogatni, de én azt gondoltam hogy minden suliban kell. Ha osztályátlag feletti teljesítmény a célotok akkor elképzelhető hogy sokat kell tanulni, de én nem tudom így belőni hogy hány órát tanul naponta. Van olyan hét amikor orrvérzésig (mert minden nap 1-2 tzt írnak) és vannak időszakok amikor szinte semmit.
Hogy mekkora a verseny a gyerekek között az a gyerektől/szülőtől is függ. Az enyémet nem izgatja a verseny, tudja miben jó, mit szeretne elérni és nem zavarja más teljesítménye. Sőt, büszke rá hogy okos osztálytársai vannak. Van olyan gyerek (szülő?) aki presztízskérdést csinál a tanulmányi eredmenyből, ők elképzelhető hogy versenyhelyzetként élik meg. De ilyen minden suliban van.
Igen, rengeteg tanár hagyta el az iskolát. Ha utánaszámolnék, szerintem több az, mint 14.
A nagyfiam azért választotta ezt a sulit anno, mert "drámább" volt a dráma tagozata, mint a Leöveynek, és sorrendet akart módosítani, mindenáron. Kilencedikben és tizedikben még rendben is volt minden, drámatáborok, a vizsgaelőadások szuperjók voltak. Aztán tavaly elkezdett szétcsúszni valahogy az egész. Idén szeptemberben rengeteg tanár állt fel, köztük az igazgatóhelyettes, aki az angolt is tanította, imádták a gyerekek.
Gyakorlatilag az osztályfőnök az egyetlen, aki tartja bennük (és bennünk) a lelket, ő kizárólag az osztály miatt van még itt.
Alig várjuk, hogy az iskolától elbúcsúzzunk végre.
A kicsi a Jedlikbe jár, termtud. tagozatra. Imádja a suli légkörét, remek az osztályfőnöke, az osztálya. Nagyon jó helyre került.
Ha felújítják a sulit, és átköltöznek Csillagtelepre, akkor is ugyanez a tanári kar marad.
Részemről a Jedlik irányába biztatnálak, a WSG-ről pedig erőteljesen lebeszélnélek.
Nagy dilemmában vagyunk, döntenünk kellene: Eötvös hatos vs Trefort. A Trefortot ismerjük belülről, oda jár a tesó. Az Eötvöst kevésbé ismerjük, a fiamnak megtetszett a körbevezetős délutánon illetve a szóbelin. A Trefort szóbeli viszont rossz élmény volt...És hát, a gyerek is választ. Az addig preferált Trefort lecsúszni látszik.
Mennyit kell az Eötvösben tanulni osztályátlag feletti teljesítmény eléréséhez? Ismerősöktől azt hallottam, hogy kilencedik felett már sokat, napi 3-4 órát. Ez igaz? A fiam jó eszű, de lusta. Tankönyvből tanulnak vagy órai jegyzetekből? Írogatni sem akar:-) Mekkora a verseny a gyerekek között?
Csatlakozom. Én meg a kémia érettségin szembesültem vele, hogy nemcsak a tételekből vizsgázok, hanem lesz számolási rész és gyakorlati kísérletes feladat is. Senki sem szólt erről addig. Gondolom, a megdöbbenés és a rémület látszott rajtam, mert a bizottság testületileg kivonult, csak a holtsápadt tanárunk és az elnök maradt bent.
Végül azért minden rendben ment.
Ezt én is szoktam sajnos. 🙁 De azt eddig még sikerült megállnom hogy a következőt mondjam: "nem dicsérlek meg mert a végén még elbízod magadat".
Ez mekkora sárkányság már!
Te jó ég!
Én is mondok ilyeneket. 😁
A fiam tulajdonképpen színkitűnővel nyomta le a 8 évet. Néha, amikor beugrott 1-1 négyes, mindig ugyanazt daráltam: ‘Édes Kisfiam! Nem volt időd hogy ötösre tanuld meg?’
😁
Dettó. De ha megoldottam az sose volt úgy jó!
Most nagyon kell vigyáznom, nehogy én is így csináljam...
Nálunk az utolsó évben derült ki, hogy egy idegen nyelvből is kell érettségizni.
Mivel a második nyelvet az osztály 99%-a 2. év végén leadta, így mindannyian választhattunk az orosz és az orosz közül.
Érettségin kit kaptunk elnöknek? Természetesen orosz szakost. Hármasnál jobbat még az az osztálytársnőnk sem kapott, aki orosz-magyar szakra ment. :D
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?