Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ma reggel azzal kelt a fiam, hogy fáj a feneke. Nagyon. És hogy nem fog tudni suliba menni ezért, mert hiszen ráülni sem tud. 😂
Elzavartam iskolába. 😁
Jó lesz már az a kis tavaszi szünet!
45 a keret angolra, bent lesztek.
Helló évfolyam/osztálytárs!
Már kerestem, s nem találtam. Idén kereső lesz helyette, azzal már találkoztam.
Az oktatas.hu-n tudod megnézni, a korábbi évek beiskolázási adatait, hogy a meghirdetett helyre hány embert vettek fel.
Sziasztok,
nem tudjátok véletlenül hogy elérhető-e a neten most az a lista, ami a tavaly megmaradt helyeket mutatja? Már amire lehetett jelentkezni májusban. köszi
Nézd meg a felvizsga.eu-n. Ha jól látom, eddig többet vettek fel, és akkor 87 körül volt az utolsó bejutó, több, mint 30 gyerek ment máshova.
Amikor változik a felvehető gyerekek száma, nehéz saccolni. (De szerintem elég jó pozíciónak látszik. :))
"Illetve ilyenkor érdemes már írni méltányossági kérelmet?"
Erre én is kíváncsi lennék....bár szerintem csak a végleges lista után.
Sziasztok,
Tapasztalatok szerint az előzetes lista alapján 51. hely elég lesz bekerülni 40 fő közé? 8 osztályos gimiről van szó.
Illetve ilyenkor érdemes már írni méltányossági kérelmet?
Köszi a válaszokat!
Nem tudom most hogyan van, de most érettségi utáni felnőttképzésben 2 év alatt simán lehet OKJ-s szakmát szerezni.
A régi rendszerben a szakközépiskolai képzés végén is kellett érettségizni szakmaiból és el is mehettél vele szakirányú felsőoktatásba. Technikumban meg ahogy leírtad, nem lett szakképesítésük 4 év után.
De ez valami hibrid megoldás.
És majd megkérdezik hogy na ki akar egyetemre menni 4 év után, és aki igen az szakmaiból is érettségizik. Aztán ha mégse sikerül bejutnia akkor 2 év múlva újra vizsgázik szakmából? Még nem látom pontosan miért és kinek jó ez.
Lehet, hogy szakmai tárgyakat már az első 4 évben is tanítanak, nem? Nálunk így volt.
Bocs, még nem olvastam a linket, ott biztos írták.
Azt nem értem, hogy miért kell szakmai tárgyból is érettségizni, ha 4. után akar továbbtanulni. Nekünk anno nem kellett, és az volt a "büntetés", hogy aki 4. után ment el továbbtanulni, annak nem lett technikusi képesítése, csak érettségi, de ezt az az 1-2 ember aki így tett, nem is bánta. :)
Küszöbön az újabb hangos siker! :(
Összehasonlításképpen a pedagógiai asszisztens képzés maximális óraszáma 1200 óra.
Most jött az e-mail, hogy a pénteken postázott (elsőbbségi, tértivevényes - biztos odaérjen) sorrend módosításról küldött adatlapunk megérkezett Győrbe, és fel is dolgozták.
Remélem, a végleges listákat is határidő előtt készítik el és küldik meg a suliknak
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?