Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Tudom hogy megy, de a Grasi ott jó ajánlólevél és az nem árt ha méltányosságot kér.
Amúgy a haladóba se csak onnan kerülnek. Legalábbis a tavalyi évben így volt. :)
Nem biztos. De menjenek, ne hagyják magukat. Anya és Apa együtt mutassa meg, hogy ez milyen fontis nekik. Bizi, versenyek stb
Minden jóindulat és akarat kérdése.
Akkor javaslom a Kossuthot próbálják meg. Közel is van, normális gyerekekkel. Humán vonallal. Vagy ha nagyon eltökélt, akkor a DNG-ét.
Ezekbe jelentkezett esetleg? Ha gondolod írj privátban a személyes adatok miatt.
Elég csalóka, mert ugyanolyan teljesítmény mint tavaly idén kevesebb pontot jelent.
Minden egyes írásbeli pontveszteség további egy tizedpontos veszteséget jelent. Ezért ha valaki 90 pontot írt tavaly (max szó és hozott esetén), az idén összesen csak 189 pont, 80-nál, már csak 178.
Látom, hogy mit mondasz. Idén másképp számolódik a pont az E5-ban, mint tavaly.
De, pont, hogy felértékelték az írásbelit (x1,1) és le a bizit (max. 40).
Nem látom ezt a súlyozást az E5-nél, legalábbis a táblázatban nem.
A 2017-es pontokhoz, ponthatárokhoz kell inkább nézni a pontszámokat, ahhoz képest lesz emelkedés.
De az is igaz, hogy kb. a 2017 és 2018 között lesz félúton, és ilyen értelemben a 2018-hoz képest csökkenés lesz.
Tényleg! Ezt el is felejtettem, csak rááll az agyam a 200 pontos sztenderdre.
Én is arra gondoltam, hogy esetleg az E5-nél lehet 180 szűk eleje, viszont ott a súlyozás miatt 1-2 ponttal kevesebbet érnek az írásbelik, mint tavaly (kivéve, ha max közelit írt valaki).
Nemsokára kiderül, vagyis sokára derül még ki (sajnos).
Eötvös németen biztos 180 felett lesz, angolon 180 körül,
Radnóti nem éri el,
a többi jobbat (Fazekas, Apáczai,...) meg nem lehet megmondani, mert nem 200 a max.
A pót napon a feladatsorok szinte ugyanazok, mint az első nap, ezért nem lehet csak nyomós indokkal halasztani. A 6 évfolyamosoknál biztosan így van.
Elvileg jobban kéne megírniuk, mert ugye előtte megcsinálják az első napit otthon.
Ha gyengébben írták meg, akkor az a pár gyerek gyengébb képességű volt, mint a nagy átlag.
Ők már a pótfelvételit hirdetik.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?