Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Megjött a válasz Apiból. Mégis pótfelvételi lesz, mivel több, mint negyvenszeres a túljelentkezés.
Kicsit elszomorodtam. A fiamnak jobban feküdt volna egy kötetlen beszélgetés. 🙂
Szia, az versenyistálló.
nem akartam olyan helyre vinni ahol, ha megszakad esetleg közepes, inkább menjen kicsit gyengébbe és legyen ott röhögve jó tanuló.
Okoskodtam....és ez lett a vége!
Most beszéltem ex-diri ismerőssel és mondta, hogy elképesztő őrület van, mert kitűnök nem kerültek be a kiszemeltbe, meg ilyenek, szóval áll a bál.
Arra biztatott, hogy írjak középsuli dirinek. Megy a levél:)
Haha! Szentangéla jól csinálta. Neveket úgysem lehet összehasonlítani az ideiglenes listán szereplő OM azonosítókkal:-)
Ez a GDPRos téma az amire mi szülők sem vágyunk igazán.
Nagyon "kedvesek". Ahelyett, hogy örülnének a sikerüknek. Persze gondolom nem örül a suli, ha sok jótanuló elmegy, mert romlik az átlag.
Nálunk tavaly hatodikban ofő kérdezte írásbeli után, hogy kinek hogy sikerült, aztán szóbelik után is meg aztán, hogy kit vettek fel.
Mondjuk így is maradt néhány jeles vagy majdnem jeles gyerek az osztályban.
A kompetencia tesztre való készülés...nálam WTF kategória.
Fiamékat 2 hete faggatják, hogy ki megy el, és hova.
Osztálya készül a 6.-os kompetenciára. Szabadon választott fogalmazás 2 A4-es oldallal, szuper történettel, egy filmből vette az alapötletet, dupla 2-es-t adott a tanárnő.
Csak kinevettük, mert az átlagot nem rontotta le, mert most osztályozta az egész éves Egri csillag feldolgozást, az meg dupla 5.
A fiam amúgy is lelazított, bármit próbálok erőltetni, csak ez a szöveg: "Felvettek!"
Lányom egyik osztálytársa messze elmaradt az írásbeli miatt az utolsó felvehető pontszámától.
A szülők elmentek az igazgatóhoz, és addig "sírtak", míg végül is felvették a gyereket. Gond nélkül, a középmezőnyben csinálta végig a 4 évet, és továbbtanulni is megy. Megérdemelte a kapott esélyt.
nem nézik a gimik. Csak ne bukjon meg, ez a lényeg.
amúgy ahogy látom, ideje is a váltásnak...
A srác eléggé feldúltan jött ma haza a suliból. A kedden kapott jó hírek után sorozatosan kapja a rossz jegyeket (kettes, hármas), ráadásul úgy, hogy tisztességesen készül. Hármast életében egyszer kapott (a félévzárás előtt egy nappal). Ráadásul azt is mondta, hogy azzal ijesztgetik, hogy a suli beiratkozáskor megnézi a bizonyítványt, és ha sokat ront, nem fogják felvenni. Tényleg létezik ilyen?
Totál fel vagyok háborodva.
Én sem úgy értettem, hogy addig várjon, de ha jobb, mint amit most hirtelenjében találnak, érdemes megpróbálni.
Csodák, ha nem is túl gyakran, de azért vannak! :)
Nyolcadikossal nem is tehetnéd meg, hogy augusztusig vársz sajna, hanem bekerül a gyűjtőbe, ha a szülő nem talpal ki valamit addig.
Álmos vezér is jó ötlet!!!
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?