Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi fórum

Középiskolai felvételi (beszélgetés)

51510. Andi2014 (válaszként erre: 51507. - Levia)
2020. jan. 21. 14:01

Igen, vannak legendás biosz, kėmia tanárok is. Azt a természettudományos osztályok kapják.

Sokat nem tudok a többi osztályokról.

Nyelvi előkészítős kilencedikes leånyzó habzsolja a programokat-imádja-újságírás, Budapest szakkör, Kék-túra szakkör,színjátszás, és még néhány,ami nem jut eszembe.

Természettudományos tagozatra járó egyik fiú imádja legendas biosz tanárát,de kicsit nehezen tartotta a tempót kilencedikben, másik tt. tagozatú is az anyag nehėzségéről szól. Szerintem kilencedikben, tizedikben az a legnehezebb tagozat.

De róluk csak így általánosságban tudok.

A humán tagozaton heti egy délután pluszba vannak programok, rengeteg dolgot csinálnak, szerintem az,az igazán humånosoknak való. Ezt is bele kell számítani.

Ez az Eötvösről szól, még mindig.

51509. eleonóra123 (válaszként erre: 51506. - Andi2014)
2020. jan. 21. 13:48
Nálunk anno az első nyelv miatt esett ki. De jó, hogy változtatnak.
51508. mukk14 (válaszként erre: 51464. - Levia)
2020. jan. 21. 13:46
Köszi!
51507. levia (válaszként erre: 51499. - Andi2014)
2020. jan. 21. 13:42
Egyszer belenéztem egy bioszfaktos füzetbe, hát, anno egyetemi biokémián nem volt ilyen részletesen és komplexen tálalva az ismeretanyag. Ez is tanár függő. Zseniális és irdatlan mennyiségü.
51506. Andi2014 (válaszként erre: 51505. - Eleonóra123)
2020. jan. 21. 13:41
Ez az Apiban volt, de úgy tűnik rájöttek, hogy ezzel azért szűkítik a jelentkezők körét. Most már ott is lehet választani több második nyelvből.
51505. eleonóra123 (válaszként erre: 51503. - Pindur_)
2020. jan. 21. 13:37

Akkor játszhat az Apáczai meg a Fazekas is. Bár valamelyikben úgy rémlik hogy a második nyelvet ők kötik ki.

Szerintem dőljetek hátra és élvezzétek a felvételiket. Abban a szerencsés helyzetben vagytok hogy nem kell izgulnotok!

51504. Pindur_ (válaszként erre: 51499. - Andi2014)
2020. jan. 21. 13:32

Nagyon köszi a részletes választ!

Szimpatikus, amiket írsz. :)

51503. Pindur_ (válaszként erre: 51500. - Eleonóra123)
2020. jan. 21. 13:31

Angolos, és németet szeretne mellette tanulni.

Igen, mi is úgy gondoljuk, hogy a végleges sorrend a szóbeli után fog eldőlni.

51502. Pindur_ (válaszként erre: 51495. - Jeszl)
2020. jan. 21. 13:30
Kelenföldről (de nem a pályaudvar közeléből). Köszi a tippet, megnézem a sulit!
51501. AgiABC (válaszként erre: 51484. - Naty77)
2020. jan. 21. 13:29
Mi történt Budán? Még nem hallottam róla.
51500. eleonóra123 (válaszként erre: 51487. - Pindur_)
2020. jan. 21. 13:25
Angolos vagy németes a fiad? Mert ez is számít ilyenkor sajnos.
51499. Andi2014 (válaszként erre: 51487. - Pindur_)
2020. jan. 21. 13:24

Az Eötvös matek tagozatára jár a fiam, így erröl tudok véleményt írni.

Ahogy Levia írta, itt nem a verseny határozza meg a napjaikat, soķal inkább gyakorlatias az oktatás-érvényes a többi tantárgyra is. A matek tagozaton, de a természettudományi tagozaton is csoportbontásban tanulják a matekot, jó matek tanárokkal, heti 5 órában.Aki akar,járhat szakkörökre, de itt jellemzően nem erőltetik ezeket. Szakkörök, versenyfelkėszítők vannak. A fiam osztálya szeretett volna több matekot- év elején az ofő megkérdezte, miket szeretnének, mind programban, mind oktatásban- így külön elintézték az osztálynak a külön matek szakkört. Erősen haladnak az anyagokkal, de itt semmi keménysėg nincs. A gyerekekre bízzák, mennyit tanulnak. Az osztályátlag így is 4,65 volt-a fiam is rontotta.

Az oktatásról- mint írtam, gyakorlatiasabb. Volt, hogy egy gördeszkán egyensúlyozva, forgószéket tologatva töltötték a fizika órát. Magyarból kilencedikben könyvük sem volt, a tanárnő viszi az adott napon az általa feldolgozni kívánt anyagot, erről beszélgetnek, èreznek, gondolkodnak. A ritmust a Carnima burana győri előadásának megnézésével indították, tanulták. Persze ez csak egy osztály. Máshol más tanár, más tanítási elv. A bioszt, kémiát hagyományos rendszerben tanítja a tanár- a fiam nem is annyira szereti.

Nagyon szereti a sulit.

51498. Jucurka (válaszként erre: 51487. - Pindur_)
2020. jan. 21. 13:24
És az Illyés (Budaörs) 6-osztályos matekos osztályba történő átvételen nem gondolkodtok?
51497. Kovidinka (válaszként erre: 51487. - Pindur_)
2020. jan. 21. 13:22
A Városmajoriba jár a nagyfiam, a hatosztályos vonalon most 9-es, vagyis nem matek tagozatos. Viszont komolyan foglalkoznak a tehetséggondozással, jó értelemben versenyeztetéssel, alaposan készülnek a versenyekre, stb. A matek tagozatról nincs sok infóm, egyszer volt a férjem nyílt órán pont egy matek tagozatos osztálynál (10.-es osztály), és azt mondta, hogy olyanokat tanultak, amiket ő anno a Műszaki Egyetemen sokadik évben. Nem tudom mennyire segítettem :-)
51496. eleonóra123 (válaszként erre: 51487. - Pindur_)
2020. jan. 21. 13:21
Eötvösben nem a versenyek vannak elsősorban előtérben, de ha menni akar akkor tamogatni fogják és felkészítik. Itt inkább a közösségi programok kapnak nagyobb hangsúlyt. Az Apáczainak is van matek-fizika tagozata, azt nem nézitek meg? Sokszor egy iskola hangulata az ami megfogja a gyereket. Ha az átvételes hajó elúszott akkor gondolom rendes szóbelin vesz részt. Ha szóbelizni fogtok (és ilyen magas pontokkal valószínűleg mindenhová behívják majd) akkor látni fogja mi jön be neki.
51495. jeszl (válaszként erre: 51487. - Pindur_)
2020. jan. 21. 13:12
Pontosan nem értem, honnan járnátok gimibe. Ha XI. kerületből, érdeklődjetek az érdi Vörösmarty gimi matek tagozatáról is (heti 6 matek óra van). 10/20 perc alatt kint van a vonat, vállalható tömegközlekedésben.
51494. jeszl (válaszként erre: 51491. - Dhar)
2020. jan. 21. 13:06
Kempelen: szóbeli felvételi is komoly, de kedvesek. Jó, reálos iskola, nem nagyon mennek el az iskolából a gyerekek, én csak jókat hallottam róla.
51493. levia (válaszként erre: 51491. - Dhar)
2020. jan. 21. 13:00

K. gimiről kérte, hogy itt ne eshessen róla említés. A róla szóló bejegyzések kimoderálásra kerültek eddig.

Írd körül a nevét (pl. a sakkozógépes nyolcosztályos), úgy maradhat.

51492. levia (válaszként erre: 51487. - Pindur_)
2020. jan. 21. 12:56
Az E5 jó iskola, fejlődhet is kedvére, szakkörök is vannak rakással. Mehet versenyekre, ha akar, akár egy diákkal is foglalkoznak külön. De itt egyáltalán nem a versenyek határozzák meg a létet.
51491. Dhar (válaszként erre: 51488. - AgiABC)
2020. jan. 21. 12:55

Agi, igazad van, megértem! (és én sem íratnám meg a pótot.)

A Kempelenről vannak tapasztalataitok, bárki, aki oda jelentkezett?

Szent-Györgyiről, Lónyairól?

51490. AgiABC (válaszként erre: 51484. - Naty77)
2020. jan. 21. 12:49
Nem, mi egy pesti iskolában írtuk. De ezeket a feladatlapokat nem az iskolák fűzik össze, ugye? Hanem így kapják meg a nem-tudom-milyen oktatási intézménytől, nem?
51489. levia (válaszként erre: 51485. - Andi2014)
2020. jan. 21. 12:49

Lehet. A kimásolt szakasz mindenesetre mást mond.

De valójában semmi jelentősége sincs hogyan képzik a számsort, amíg mindegyik forgalomban lévő egyedi marad.

51488. AgiABC (válaszként erre: 51478. - Dhar)
2020. jan. 21. 12:48

Nem is tudom, én is végigpörgettem a lehetőségeket/esélyeket a fejemben. Ha most (vagy tegnap) elmegyek, fellebbezek/reklamálok, stb, és ad abszurdum azt mondják, hogy jó, adunk még egy esélyt, írja meg a pótot, megírtuk volna? Nem! Még egyszer nem megyünk neki a tortúrának.

Akkor meg mit is reklamálunk? Elég volt az ideje? Igen. Be tudta fejezni? Igen. Mit is veszítettünk? Azt a pár percet, ami alatt még egyszer át tudta volna nézni, és esetleg észrevesz még egy-két hibát. Biztosan észrevette volna? Talán igen. Talán nem. Ezt nem tudhatjuk. De az esélye nem volt meg rá. De emiatt mondjuk írnánk pótot? Nem!

Talán most az kristályosodik ki leginkább a fejemben, hogy egy feljegyzést/jegyzőkönyvet azért kérnék erről a betekintésen, amit a szóbeli jelentkezéshez majd csatolnék. Semmiféle jogosulatlan előnyt vagy plusz pontot ebből nem akarnék (nem is lehetne), csak jelezném, hogy egy ilyen nem mindennapi esemény történt a gyerekkel az írásbelin. Mert az a másik iskola sem tudja, ő sem volt ott az írásbelin. Nem tudom, ennek van-e értelme vagy van-e erre egyáltalán lehetőség.

51487. Pindur_
2020. jan. 21. 12:46

Köszönöm mindenkinek a gratulációt és a rengeteg választ. :)

Nem tudok mindenkinek külön-külön válaszolni, de tényleg köszönöm ezt a sok infót.

A Fazekas specmatra külön átvételi vizsga van, és az írásbelit nagyon elrontotta a fiam. Azt nem hinném, hogy más tagozatról (akár az általános tantervű 6 osztályosból, akár a 4 osztályosokból) később át lehetne jelentkezni ide. Szóval ez a hajó elment, pedig ez a tagozat volt a vágya. (Kár, hogy hatodikban még erre nem jött rá. :) )

A többi iskolán, ahol van specmat, is gondolkoztunk. Az Árpád és a Berzsenyi is messze van nekünk (előbbi nekem bizonyos okokból nem szimpatikus, az utóbbiról nem tudok szinte semmit), a Szent István oldalán pedig nem találtam átvételi lehetőségről információkat. Itt amúgy “csak” 6 matek óra van 9-10.-ben, szóval nem annyi, mint például a Fazekas 6 osztályos specmat tagozatának azonos évfolyamain. Persze nemcsak a heti óraszám számít! Pont azért kérdeztem, hogy vajon melyik suli az, ahol nagyon erős a matek képzés, ahol heti kisebb óraszámban is nagyon komoly lesz a fejlődés, ahol az a diák, aki kevesli a heti matek órák számát, komolyabb szakkörön is részt vehet, számíthat tehetségfejlesztésre.

A László (Borian és Akinomuj említette) nekünk nagyon messze van (XI. kerület).

Gelini, javasoltad a Fazekas természettudományi tagozatát. A bátyja oda jár (társadalomtudományi tagozatra), szerintem a természettudományi tagozaton jó helye lenne. Az átvételi írásbelin 3,5 feladatot megcsinált. Nagyon csalódott volt, mert a Kalmár megyei és országos feladatait szinte mind megcsinálta felkészülés gyanánt, ezen kívül a Pálmay versenyből is sokat, valamint a Fazekas szakköri feladataiból is rengeteget. De az írásbelin másféle feladatokat adtak, ő

úgy fogalmazott, inkább Bolyai-jellegűeket, az meg neki nem ment. Gondolom, sokan megpróbálják az átvételt a fazekasos nyolcadikosok közül, nekik talán volt valamennyi előnyük, esetleg tudták, milyen feladattípusra számítsanak (persze az eredményeket semmiképpen nem szeretném elvitatni tőlük). Ha tényleg ügyes, a természettudományi tagozaton is észre fogják venni, és fejleszteni - gondolom én.

A Városmajoriról a matek tagozatról valami infó? Az Eötvös matek-angol tagozata is érdekelne.

51486. naty77 (válaszként erre: 51469. - Order75)
2020. jan. 21. 12:46
Fantasztikus jót írt a lányod így is! Az én lányom nem pánikbeteg, szimplán szorong a vizsgáktól és sokkal jobban elrontotta. Mi is ebben a cipőben járunk, vagyis rosszabban. :(
51485. Andi2014 (válaszként erre: 51440. - Levia)
2020. jan. 21. 12:43
Mindegyik (2-10) nem lehet vėletlen. A fiamék ált. osztályában több gyereknek 723455 volt az első hat szåm. A többiben tértek el. Ebből én arra gondoltam, hogy az azonos hellyel is összefügghez.
51484. naty77 (válaszként erre: 51468. - AgiABC)
2020. jan. 21. 12:39
Más szülőtől is hallottam olyat, hogy botrány volt a feladatlapokkal, hacsak nem Ti is ugyanott írtátok. (Buda)
51483. borvirág (válaszként erre: 51481. - Levia)
2020. jan. 21. 12:14
Köszönöm , ezt már megtaláltam korábban.
51482. Ju22
2020. jan. 21. 12:08

A miskolci Diósgyőri Gimnázium kitette a hatodikosok eredményeit, hamarosan a nyolcadikosoké is várható

[link]

51481. levia (válaszként erre: 51480. - Borvirág)
2020. jan. 21. 12:01
Linket nem küldhetünk. Guglizz erre "középiskolai felvételi kalkulátor".

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook