Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Igen, vannak legendás biosz, kėmia tanárok is. Azt a természettudományos osztályok kapják.
Sokat nem tudok a többi osztályokról.
Nyelvi előkészítős kilencedikes leånyzó habzsolja a programokat-imádja-újságírás, Budapest szakkör, Kék-túra szakkör,színjátszás, és még néhány,ami nem jut eszembe.
Természettudományos tagozatra járó egyik fiú imádja legendas biosz tanárát,de kicsit nehezen tartotta a tempót kilencedikben, másik tt. tagozatú is az anyag nehėzségéről szól. Szerintem kilencedikben, tizedikben az a legnehezebb tagozat.
De róluk csak így általánosságban tudok.
A humán tagozaton heti egy délután pluszba vannak programok, rengeteg dolgot csinálnak, szerintem az,az igazán humånosoknak való. Ezt is bele kell számítani.
Ez az Eötvösről szól, még mindig.
Akkor játszhat az Apáczai meg a Fazekas is. Bár valamelyikben úgy rémlik hogy a második nyelvet ők kötik ki.
Szerintem dőljetek hátra és élvezzétek a felvételiket. Abban a szerencsés helyzetben vagytok hogy nem kell izgulnotok!
Nagyon köszi a részletes választ!
Szimpatikus, amiket írsz. :)
Angolos, és németet szeretne mellette tanulni.
Igen, mi is úgy gondoljuk, hogy a végleges sorrend a szóbeli után fog eldőlni.
Az Eötvös matek tagozatára jár a fiam, így erröl tudok véleményt írni.
Ahogy Levia írta, itt nem a verseny határozza meg a napjaikat, soķal inkább gyakorlatias az oktatás-érvényes a többi tantárgyra is. A matek tagozaton, de a természettudományi tagozaton is csoportbontásban tanulják a matekot, jó matek tanárokkal, heti 5 órában.Aki akar,járhat szakkörökre, de itt jellemzően nem erőltetik ezeket. Szakkörök, versenyfelkėszítők vannak. A fiam osztálya szeretett volna több matekot- év elején az ofő megkérdezte, miket szeretnének, mind programban, mind oktatásban- így külön elintézték az osztálynak a külön matek szakkört. Erősen haladnak az anyagokkal, de itt semmi keménysėg nincs. A gyerekekre bízzák, mennyit tanulnak. Az osztályátlag így is 4,65 volt-a fiam is rontotta.
Az oktatásról- mint írtam, gyakorlatiasabb. Volt, hogy egy gördeszkán egyensúlyozva, forgószéket tologatva töltötték a fizika órát. Magyarból kilencedikben könyvük sem volt, a tanárnő viszi az adott napon az általa feldolgozni kívánt anyagot, erről beszélgetnek, èreznek, gondolkodnak. A ritmust a Carnima burana győri előadásának megnézésével indították, tanulták. Persze ez csak egy osztály. Máshol más tanár, más tanítási elv. A bioszt, kémiát hagyományos rendszerben tanítja a tanár- a fiam nem is annyira szereti.
Nagyon szereti a sulit.
K. gimiről kérte, hogy itt ne eshessen róla említés. A róla szóló bejegyzések kimoderálásra kerültek eddig.
Írd körül a nevét (pl. a sakkozógépes nyolcosztályos), úgy maradhat.
Agi, igazad van, megértem! (és én sem íratnám meg a pótot.)
A Kempelenről vannak tapasztalataitok, bárki, aki oda jelentkezett?
Szent-Györgyiről, Lónyairól?
Lehet. A kimásolt szakasz mindenesetre mást mond.
De valójában semmi jelentősége sincs hogyan képzik a számsort, amíg mindegyik forgalomban lévő egyedi marad.
Nem is tudom, én is végigpörgettem a lehetőségeket/esélyeket a fejemben. Ha most (vagy tegnap) elmegyek, fellebbezek/reklamálok, stb, és ad abszurdum azt mondják, hogy jó, adunk még egy esélyt, írja meg a pótot, megírtuk volna? Nem! Még egyszer nem megyünk neki a tortúrának.
Akkor meg mit is reklamálunk? Elég volt az ideje? Igen. Be tudta fejezni? Igen. Mit is veszítettünk? Azt a pár percet, ami alatt még egyszer át tudta volna nézni, és esetleg észrevesz még egy-két hibát. Biztosan észrevette volna? Talán igen. Talán nem. Ezt nem tudhatjuk. De az esélye nem volt meg rá. De emiatt mondjuk írnánk pótot? Nem!
Talán most az kristályosodik ki leginkább a fejemben, hogy egy feljegyzést/jegyzőkönyvet azért kérnék erről a betekintésen, amit a szóbeli jelentkezéshez majd csatolnék. Semmiféle jogosulatlan előnyt vagy plusz pontot ebből nem akarnék (nem is lehetne), csak jelezném, hogy egy ilyen nem mindennapi esemény történt a gyerekkel az írásbelin. Mert az a másik iskola sem tudja, ő sem volt ott az írásbelin. Nem tudom, ennek van-e értelme vagy van-e erre egyáltalán lehetőség.
Köszönöm mindenkinek a gratulációt és a rengeteg választ. :)
Nem tudok mindenkinek külön-külön válaszolni, de tényleg köszönöm ezt a sok infót.
A Fazekas specmatra külön átvételi vizsga van, és az írásbelit nagyon elrontotta a fiam. Azt nem hinném, hogy más tagozatról (akár az általános tantervű 6 osztályosból, akár a 4 osztályosokból) később át lehetne jelentkezni ide. Szóval ez a hajó elment, pedig ez a tagozat volt a vágya. (Kár, hogy hatodikban még erre nem jött rá. :) )
A többi iskolán, ahol van specmat, is gondolkoztunk. Az Árpád és a Berzsenyi is messze van nekünk (előbbi nekem bizonyos okokból nem szimpatikus, az utóbbiról nem tudok szinte semmit), a Szent István oldalán pedig nem találtam átvételi lehetőségről információkat. Itt amúgy “csak” 6 matek óra van 9-10.-ben, szóval nem annyi, mint például a Fazekas 6 osztályos specmat tagozatának azonos évfolyamain. Persze nemcsak a heti óraszám számít! Pont azért kérdeztem, hogy vajon melyik suli az, ahol nagyon erős a matek képzés, ahol heti kisebb óraszámban is nagyon komoly lesz a fejlődés, ahol az a diák, aki kevesli a heti matek órák számát, komolyabb szakkörön is részt vehet, számíthat tehetségfejlesztésre.
A László (Borian és Akinomuj említette) nekünk nagyon messze van (XI. kerület).
Gelini, javasoltad a Fazekas természettudományi tagozatát. A bátyja oda jár (társadalomtudományi tagozatra), szerintem a természettudományi tagozaton jó helye lenne. Az átvételi írásbelin 3,5 feladatot megcsinált. Nagyon csalódott volt, mert a Kalmár megyei és országos feladatait szinte mind megcsinálta felkészülés gyanánt, ezen kívül a Pálmay versenyből is sokat, valamint a Fazekas szakköri feladataiból is rengeteget. De az írásbelin másféle feladatokat adtak, ő
úgy fogalmazott, inkább Bolyai-jellegűeket, az meg neki nem ment. Gondolom, sokan megpróbálják az átvételt a fazekasos nyolcadikosok közül, nekik talán volt valamennyi előnyük, esetleg tudták, milyen feladattípusra számítsanak (persze az eredményeket semmiképpen nem szeretném elvitatni tőlük). Ha tényleg ügyes, a természettudományi tagozaton is észre fogják venni, és fejleszteni - gondolom én.
A Városmajoriról a matek tagozatról valami infó? Az Eötvös matek-angol tagozata is érdekelne.
A miskolci Diósgyőri Gimnázium kitette a hatodikosok eredményeit, hamarosan a nyolcadikosoké is várható
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?