Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Most néztem a Kölcsey oldalát, a ponthatárok kint vannak.
Ui: az utazás-témára visszatérve: mivel én itt születtem Lőrincen, nekem alap, hogy bárhová eljutni minimum 1 óra. Ez ugyanúgy igaz a szomszéd kerületekre és a belvárosra is (mert arra jobb a közlekedés). Ezért 1-1 óra közlekedés nem szokott minket elrettenteni :-), de ha annál jóval több, vagy sokszor át kell szállni, akkor már meggondolandó.
Nekunk megvan a pont, eppen hatar feletti😀 Tudom, hogy az sem nagy esely, de azert szurkolok, hatha...
Mi is 18, Szemeretelep. Én anno Lászlóba jártam, utáltam, hogy én lakom a legmesszebb és egy órát kell utazgatnom a szomszéd kerületbe, de a sors úgy hozta, a fiam a nyomdokaimba lépett. Mi is pályáztunk belvárosba, a Karinthyba is, de be kell vallanom, a tavalyi szóbelis mizéria és pár dolog, amit hallottunk eltántorított minket, meg hát végül a term. tud. oktatás jobbnak tűnt a Lászlóban. Érdekes különben, tavaly sokkal több szó esett a Karinthyról, vagy csak több volt a nyolcadikos felvételiző a fórumon, én valahogy azt szűrtem le, mintha esett volna a népszerűsége.
Úgy könnyű :D
Nekünk eljutni az állomásra a reggeli dugó miatt, nem annyira egyszerű. Gyalog még rosszabb, bő fél óra.
ti ős ott vagytok? elmentek?
Koszi, amugy en is erre tippeltem, csak nweem lattam ertelmet, hogy minek osztottak volna elorebe, hogyha ugyis eselytelen.
Sziasztok! Xántus szóbeli meghallgatásra 02.28. délelőttre kaptunk időpontot. Nem szeretne valaki délutáni időpontot cserélni? Köszönöm!
Mennyi XVIII. kerületi van itt, tök jó :))) Mi nagyon szeretünk itt lakni (születésem óta itt élünk, csak másik részén, míg a szüleimmel laktam; most Szent Imre kertvárosban lakunk a Péterhalmi erdőtől nem messze és sehová sem mennénk semmi pénzért ;). Nálatok a nagyobbik gyerek egyedül járt be kezdettől a gimibe vagy vittétek?
akiknek maximum szóbelivel sincs esélyük. nem is értem akkor minek.
Tényleg??? Mondjuk én 25 éve jártam oda :)))Pedig most néztem, hogy 9. lett idén a gimik listáján, állítólag nagyon boldog suli vezetése.
Persze Apáczai a favorit.
Vki tudna segiteni, hogy a Toldy szobelis listajaban a masodik het kiknek van? Elso hetet ertem, om-idopont ok es kb a 190 fo is beosztva. De a masodik lista (nap/idopont tucatnyi azonositoval)az kiknek szol? Probaltam bogaraszni, de eleg macera...
Mi az agglomerációban lakunk, Dél-Pest megye. Vonat+metró 50-55 perc a suliig. Így 7 órakor ondul vonattal.
Nálunk nincs gimi, igy mindenképp menni kell. A gyermekem nyolcadik után ment gimibe-kezdettől elutasította, hogy akár nulladik óránál is segítsek neki, csak az esti edzesre viszem. Most már nagyon élvezem.
Jön, megy, lógnak a többiekkel-ő már igėnyli az önállóságot. Lehet, hogy 12 évesen még tudod vinni, de hat évig tervezzetek-amikor már igénye lesz rá, akkor is be tudjon járni.
Mi is a 18.kerületben lakunk,Trefortba jàr a lànyom 4.ève.A metrô miatt a 194M busz megy a Gloriettrôl a Nagyvàrad tèrig 20perc alatt.Az Apàczaival biztosan jobban jàrtok.A Karinthy szînvonala sokat romlott.
Mi agglomeráció, és a helyi gimibe lóval vonatatva sem adnánk a gyerekeket. Így olyan gimiket néztünk, ami közlekedésileg egyszerűbb, de nem időben nem feltétlenül rövid :) Sokszor elcsodálkozom, amikor bp-iek a fél órás utazást hosszúnak tartják, nyilván ki mit szokott meg. Én gyerekkoromtól ingáztam, így sosem volt problémám vele.
Reggel egy darabig jönnek velem kocsival, majd átülnek BKV-ra. Haza pedig épp hogy sikerül majd. Így is több, mint 1 óra lesz oda és vissza is :)
Dettó így voltunk mi is 2 éve. Szarvas csárda térnél lakunk, úgyhogy a Karinthy nagyon vonzó lett volna, ha várunk, de inkább bevállaltuk két éve a belvárosi gimibe járást 7. osztálytól. Nagyon jó érzés, hogy nem kell most aggódnunk. (Mondjuk jövőre a kisebb lesz 6.-os...)
:) Ti melyik ált suliba jártok most? Mi Brassó. Metró útvonal valóban jó lenne, de jelenlegi helyzetben ez sem segít... férjem pl ha nem autóval megy, akkor vonattal a Nyugatiba és onnét tömeggel tovább (Graphisoft parkba jár és ez így szűk egy óra utazás, nem olyan vészes... ha pl nekem Szegedre kell mennem dolgozni, az is kb uennyi :)))).
Egyébként mikor anno én a Karinthyba jártam a fél osztály Budáról járt be és több, mint egy órát utaztak a suli miatt. A kislányomat azért kb. 14 éves koráig ( ősszel lett csak 11 éves)nem szívesen engedem teljesen egyedül közlekedni a belvárosba vagy Budára, de lehet a kényszer rávisz, hogy ez előbb megtörténjen, ha felveszik budai gimibe.
Szóval ha ez most összejön, akkor belevágunk :)
A Gyártelepi állomáshoz lakunk közel, elsétál odáig a gyerek egyedül, így nálunk a vonat volt kézenfekvő
A leírtak alapján lehet közel lakunk egymáshoz :). Ugyanezen mentünk keresztül, mi inkább belvárosi sulit néztünk (bár a metróhelyzet most nem segít, de mégiscsak 6 évre tervezünk:). Akikkel én beszéltem a kerületben mindenki (akár most hatodikos vagy nyolcadikos) a Karinthyra pályázik. És azért onnan jelentkeznek más kerületekből és agglomerációból is, szóval elég durva a túljelentkezés. Én azt mondom, ha most 6.-ban találunk jó helyet, akkor menjünk biztosra, ne a bizonytalanra 8.-ban :).
Csak a vonat viszonylag távol van, mert a Toldiban lakunk. Innen 4-5 perc kijutni a városból kocsival. Jelenleg 20 perc alatt eldobom a sulijába Szentendrére - persze vissza is kell jönni, az megint ennyi (de ha buszozna oda-vissza 3 óra lenne minimum, átszállással, három sétával). Ezt az állandó taxizást szeretném megszüntetni. Úgyhogy a szentendrei gimik fel se kerülhetnek a listánkra.
Tőlünk a vonathoz is csak busszal lehet menni vagy elviszem autóval, bár akkor már eldobom a Metróig legalább.
Honnan jártok, melyik oldalról?
Nyáron és nagyon korán még oké, de 1/2-3/4 7 körül elindul a város, onnantól általában csak araszolás van. És ha csak pár perccel később indulsz, 15-20 perccel is nőhet a buszon/kocsiban töltött idő
Valaki nem tudja véletlenül, hogy a Kölcsey gimi (Bp.) mikor fogja kitenni a ponthatárokat, szóbelire behívottak listáját? tudom, hogy márc. 3-tól van szóbeli, de jó lenne már látni, hogy merre hány méter?
Mi is onnan járunk be vonattal :) A buszt nem annyira ajánlom, mert tényleg minden bokornál megáll, másrészt nincs külön buszsáv, a dugóban araszol a többi kocsival együtt. És reggel kijutni a városból egy horror. A helyi buszok mennek a vonatállomásokhoz is, az is megoldás lehet.
Akkor Dunakesziről busszal Újpestre megy, ugye? Az szerintem időben nem olyan vészes, bár reggeli csúcsban még nem próbáltam. Tavaly nyáron péntek kora délután igen. (Telkünk van a Duna másik oldalán, oda mentem.)
Ahogy lenyomtam az elküldést, leesett, hogy a Veres Pálnéra gondoltál - mert az a logikus -, csak nekem innen az északi oldalról a Veres Péter van beégve :D
Dunakeszin lakunk. Mindenhova autóval járunk, nem sznobizmusból. Viszont a gyereknek kell, hogy legyen magánélete, meg az önállósodás is önbizalmat ad. Plusz, ha valami miatt nem érünk rá vagy éppen nincs mindenki alatt autó, akkor meg kell tudni oldani a suliba járást tömegközlekedéssel - mivel annyira nem vagyunk eleresztve, hogy oda-vissza taxizgassunk napi szinten :D
De azért bízom az API-ban és VPG-ben, egyszerűbb lenne mindenki élete... vagy a Toldy.
Mi Dunakesziről indulunk, a vonat itt se a pontosságáról késik, hiába volt ez az ország első vonala :D
Ráadásul messze is lakunk tőle. Amit itt a google dobál nekem, egy közeli buszmegálló (400 méterre a háztól), ahonnan be lehet menni a Metróhoz egy busszal. Ez jónak tűnik - sose próbáltam ki -, bár minden bokornál megáll.
Meg fogjuk oldani :) Az én munkám teljesen rugalmas, magam osztom be az időmet és a férjem az Árpádtól 10 percnyire dolgozik, ő is tudja úgy alakítani, hogy jó legyen.
További ajánlott fórumok: