Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi fórum

Középiskolai felvételi (beszélgetés)

62580. hókatica (válaszként erre: 62579. - Beni4)
2020. aug. 17. 15:44
Oh! Az nem semmi, így elvinni őket! Majd mesélj, ha megjöttek! :)
62579. Beni4
2020. aug. 17. 15:34
Aki tud valamit az e5vos nulltaborrol kérem nyugtasson meg. Elmentek péntek reggel azóta elérhetetlen nem tudunk semmit .remelem nagyon jól érzi magát de jó volna legalább egy SMS
62578. Beni4
2020. aug. 17. 15:32
Mi az Istvanba jártunk előkészítőkre .midenhova felvettek és a gyerekem szerette.ma e5vos nulltaborban nan😎
62577. Chelsey (válaszként erre: 62576. - Hókatica)
2020. aug. 17. 14:48
Felkészítőn ok, hogy van. Úgy általában nem igazán kell összefüggő történetet írni a suliban. De ezek szerint nálatok máshogy volt.
62576. hókatica (válaszként erre: 62575. - Chelsey)
2020. aug. 17. 12:25

Nálunk alsóban minden hónapban kellett írni egy kiválasztott élményről 1 oldalas fogalmazást, aztán ez felsőben megszűnt. Most a digi oktatás alatt volt magyarból (irodalom és nyelvtan is) és töriből is fogalmazás számonkérés, de az inkább szerintem azért, mert a tanár nem akart kérdés-felelt dolgozatot íratni, amit egyértelműen kilesnek a könyvből ...

Nálunk felkészítőn (vidék) mindig volt fogalmazás is, negyed órát kaptak rá vagy házi volt és többen is felolvasták és a tanár elmondta, hogy mi volt a jó-rossz benne.

62575. Chelsey (válaszként erre: 62574. - Markaa)
2020. aug. 17. 12:18
Szerintem a fogalmazás ilyen szintű gyakoroltatása tutira javít az eredményen, mert alig gyakorolják a gyerekek. Legalábbis eddig akikkel beszéltem iskolától függetlenül az a tapasztalat, hogy hébe-hóba írnak valamit. Vagy ez teljesen megváltozik hetedikben-nyolcadikban? Mert nekem az lenne az elképzelésem (és ezer éve úgy is volt, amikor még suliba jártam), hogy másodiktól már pár mondatot kell írogatni rendszeresen. Aztán egyre hosszabb és egyre összetettebb történeteket várt tőlünk a tanító majd a tanár. Most meg a fogalmazásos feladatok kuriózumszámba mennek. Így kész csoda, hogy a fiam egyáltalán képes időben elkészülni egy-egy ilyen feladattal. Általában az élénk fantáziája húzza ki a pácból. Aztán lehet, hogy végül minden gyerek meg tudja csinálni, csak én vagyok kishitű. De azt gondolom, hogy megnyugtatóbb lenne, ha foglalkoznának ilyesmivel rendszeresen.
62574. Markaa (válaszként erre: 62559. - VERA_A&B)
2020. aug. 17. 10:03

Az István magyar felkészítőjén minden alkalommal az óra utolsó részében van fogalmazás írás (gondolom kb. időre). Utána mindig másnak kell felolvasni. A Tanár megmondja, hogy mi volt a jó benne, mi a rossz, min kéne javítani. És megmondja, hogy az az 1 fogalmazás hány pontos lett.

Jó módszer! Előtte a nyelvtani anyag szisztematikus átvétele.

Ami még jó, hogy utolsó előtti órán matekból is, magyarból is próba teszt, amit az utolsó alkalomra kijavítva hoznak a tanárok.

62573. levia (válaszként erre: 62571. - Planxx)
2020. aug. 16. 17:19
Szerintem a gólyatábor iskolai felelősségi szint, a tanévkezdés még országos.
62572. potton79 (válaszként erre: 62565. - Levia)
2020. aug. 16. 16:42
Ez egy szuper dolog valóban, de már évek óta fut, a lányom ofóje (és egyben matektanára) ebben a módszerben hisz (ELTE Radnóti), sok mindent alkalmaz az órákon is, nincs is sok gondunk a matekkal itthon :-) igen, ők pont arra törekszenek, hogy olyan iskolákban mutassák meg a matematika gondolkodtatóan érdekes oldalát, és keressenek tehetséges gyerekeket, ahol ez nagy eséllyel nem történik meg egyébként.
62571. planxx (válaszként erre: 62569. - Pangea76)
2020. aug. 16. 16:22
Augusztus 24-26-ig. Az eredetileg ottalvós táborhelyszínt módosították az iskolára és környékére, és most törölték. Igazából azt nem értem, hogy ha a gólyatábort nem merik megtartani három osztálynak, hogy akarnak szeptemberben iskolát kezdeni tizenX osztállyal?
62570. Pangea76
2020. aug. 16. 15:47

Az Eötvös honlapján fent vannak a Felkészítők infói!

Már szept 1 előtt is van beíratkozás, az ára maradt a tavalyi.

62569. Pangea76 (válaszként erre: 62568. - Planxx)
2020. aug. 16. 15:46

Mikor lett volna? És hány napos? A vírussal magyarázták? Sajnálom, mert fontos élmény a gyerekeknek..

Attól félek ebben a tanévben rengeteg programot nem fognak meg sem szervezni:(

Abban azért bízom, hogy erről a következő 4 évről nem csak a covid jut eszükbe majd..

62568. planxx
2020. aug. 15. 22:22
Az Illyésben lefújták a gólyatábort :(
62567. planxx (válaszként erre: 62551. - 4675a14f8e)
2020. aug. 15. 22:15
Szia, a Jóskában hétköznap délután volt, a fiam hétfőn, kedden, csütörtökön járt 3-1/2 5-ig, matek, magyar és angol felkészítőre. De emlékeim szerint minden nap volt. Annyi a trükk, hogy egy csoportot indítottak, 30 fővel. Úgyhogy érdemes időben elkezdeni sorbanállni a jelentkezés időpontjában. Az Illyésről csak annyi infónk van, hogy szombat délelőtt van a felkészítő, de egyik gyerek sem járt oda.
62566. Chelsey (válaszként erre: 62565. - Levia)
2020. aug. 15. 12:02
Ez nagyon jó lehetőségnek tűnik. Gyorsan megnéztem, a Dunakeszi Radnóti is kizárva. Gondolom, a rangsor miatt, mert tagozatos osztálya szerintem nincs, bár versenyzői lehetnek (nem elérhető a honlapjuk éppen, úgyhogy nem tudtam megnézni a versenyeredményeket sem). Persze, eddig is tudtam, hogy nem egy rossz suli, mégha nem is Bp TOP 10.
62565. levia
2020. aug. 15. 10:55
Ebbe a kezdeményezésbe most futottam bele. "Elitgimik" kizárva: [link]
62564. virgilius (válaszként erre: 62562. - Szamoca75)
2020. aug. 15. 10:17
Eddig minden évben indítottak tudtommal, csak nem mindig van kiírva a honlapra.
62563. levia (válaszként erre: 62562. - Szamoca75)
2020. aug. 15. 09:27

Szokott lenni a Majorban is felkészítő, csak máshogy hívják. "tehetséggondozó szakkör" néven keresd.

(Bár az idei helyzet - mi lesz/nem lesz - teljesen bizonytalan)

62562. szamoca75
2020. aug. 15. 08:40

Nagylányom a Pitágorászba járt, neki az időbeosztásban segített. Ott tényleg az a lutri, hogy éppen melyik csoportba, melyik tanárhoz kerül. És sok diák nem figyel az órán.

Élesben 80 pontot írt, de kb ez volt a kiinduló állapot is. Mondjuk Ő szeretett oda járni.

Ezért próbáltuk 2 éve hatodikban a középsővel is.

Ő is végigcsinálta, de a végén azt mondta, hogy az itthoni gyakorlás többet ért.

Most nem is akart menni felkészítőre, de addig mutogattam neki az etalont, hogy sikerült kedvet csinálnom hozzá 😁, úgyhogy jelentkeztünk oda 🙂

Egyébként egyértelműen a Városmajori felkészítőjére menne, ha lenne, de hát ők nem szerveznek. Hacsak idén nem gondolják meg magukat😁

62561. VERA_A&B
2020. aug. 15. 08:36
Tanf ugyben: mindket gyerekem jart Pitagoraszra is es Etalonba is az elmult evekben. Szamunkra nem kerdes, Etalon es Tibor viszi a primet. (Minden eddigi matektanar kozul, raadasul egyebkent is ismertem Tibort, ugyhogy foleg merem ajanlani.) Gimis tanfolyamokat nem ismerek. Egyik oszttart Istvanba jart, ugyes, kituno tanulo, szereti a matekot, de az Istvanos szobelire se jutott be. Szent Laszlo elokeszitorol hallottam meg jókat. Mas infom nincs.
62560. VERA_A&B
2020. aug. 15. 08:24

Sztem erdemes vmilyen tanf, akar a Pitagorasz is, mert a gyereknek szoknia kell a szitut. Idegen suli, idegen tanar, gyerekek, 45perc, stb. De akinel mar most a szulo bizonytalan, h a gyerek mennyire mestere a 2 tantargynak, akkor parhuzamosan ajanlom a JÓ magantanart, de azt is szuloi nyomonkovetessel, nem vakon rabizva. Barataink absz kituno elsportolo gyereke nagyon keves pontot irt 6.oson, mert annyira izgult, h pl kettot lapozott; amit lehetett, elrontott, stb. Tehat akinek stresszedzesre van szuksege, v iskolaban is sok pontot veszit dolgozaton annak ellenere, h biztosan megtanulta az anyagot, az a felvetelin is n valsz ezt a viselkedest produkalja, azaz stresszbol is erdemes treningezni. (Szabad a fantázia...)

Ez nagyon egyeni. Az egyik gyerekem megtaltosodik a stressztol (8.matek 48pont 35perc alatt), a masik szorong, hibazik, rengeteget ront, pedig ezerszer szorgalmasabb, motivaltabb, lelkiismeretesebb es tud is.

62559. VERA_A&B (válaszként erre: 62558. - Fcda177c08)
2020. aug. 15. 08:08
Pitagorasz vezetojetol megkerdeztem sok eve, h miert nincs felkeszites fogalmazasbol. Azt mondta, h az ertekeles felvin annyira szubjektiv, sok meglepett szulo reklamalt mar, ujsagiro is, ugyhogy tul bonyolult tema, ezert nem is resze a felkeszitesuknek. Otthon erdemes inkabb, DE MINDIG a "hivatalos" nyomtatvanyon!!! (Kulalak, margot nem kozelitheti meg az iras, cim lehagyasa minisz 1p, stb.)
62558. fcda177c08 (válaszként erre: 62556. - Aquarius76)
2020. aug. 14. 20:44
A Pitagorasznak mindenképp előnye (bár nem tudom, a többi milyen), hogy szokják a szitut: 45 perc magyar teszt, 45 perc matek teszt, utána pedig a magyarázat, de a hozzáadott érték (magyarázat) a lányoméknál nagyon gyenge volt állítólag. Nagyon sok csoport van, lehet, hogy vannak jó tanárok, de a miénk nem volt az, nem magyarázott jól és nem nagyon lehetett tőle kérdezni állítólag, ráadásul a magyar megoldásokat a papírjáról olvasta fel. Fogalmazást egyébként nem írtak. Amúgy a lányom is jót írt élesben, de a barátnője, akivel együtt jártak, nem. Ők mondjuk másik helyszínre és másik napon jártak (hatosztályos előkészítőre).
62557. levia (válaszként erre: 62556. - Aquarius76)
2020. aug. 14. 20:23
Igen, ez Pitagoraszos. Hajlamos vagyok azt gondolni, ha nem változott a tematika, a csoportok mérete (és a csoportokban az állandó fegyelmezésra szoruló diákok száma), akkor a kislány amúgy is jó felvételit írt volna. A P. jó (volt) arra, hogy egy közepest jóra tornásszon fel, de jóból sajnos nem csinál kiválót.
62556. Aquarius76
2020. aug. 14. 19:51

Sziasztok!

Lányom barátnője szombat délelőttönként a Kosztolányi Gimibe járt, úgy tudom az pitagoraszos. Jó felvételit írt, hogy emiatt-e, nem tudom.

Lányom az Istvánba járt matekra több osztálytársával, de csak egyikük jelentkezett oda ( felvették). A többiek közül volt aki jót írt, volt aki nagyon nem.

62555. Dmom (válaszként erre: 62554. - 4675a14f8e)
2020. aug. 14. 19:09

Mi a Budaörsibe jártunk, nem voltam vele elégedett, drága volt és a fiamnak nem jött be (bár végig jártuk), le adtak az anyagot és kész.

A magán tanárra többre mentünk.

62554. 4675a14f8e (válaszként erre: 62553. - VERA_A&B)
2020. aug. 14. 14:53
Köszi! A tanárok amúgy hol tanítanak? Nekünk a budaörsi helyszín lenne jó. Azt hittem még időben vagyok, de sajnos az Etalon szombati matekja a 11. kerületben a honlapjuk szerint már betelt :( :( sajnos nekünk csak Pest környéke jó, legfeljebb a 11. kerület.
62553. VERA_A&B (válaszként erre: 62552. - 4675a14f8e)
2020. aug. 14. 14:41
Haaat, uj kezdemenyezes, tobb tanarrol van sok eves sulis tapasztalatunk, nem tudom mit mondjak. Szakmailag bizonyara OK, az emberi oldalrol egyaltalan nem tudok jot mondani. Az Etalon viszont makulatlan minden tekintetben.
62552. 4675a14f8e
2020. aug. 14. 14:30

Sziasztok!

A PodIT előkészítőről (neten találtam) van esetleg valakinek személyes tapasztalata?

Köszönöm szépen

62551. 4675a14f8e (válaszként erre: 62548. - Planxx)
2020. aug. 14. 11:31
Szia! Megkérdezhetem, hogy a József Attilában hétköznap volt az előkészítő? Hány órakor kezdődött? Az Illyés nekünk közelebb lenne, ott ki tart előkészítőt? Tavaly már nézegettem, de nem emlékszem, hogy lett volna? Köszönöm szépen a segítséget!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook