Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nagyon köszi.
Alacsonyabb náluk is az idei, mint az előző évek... ebből nagy találgatást még nem érdemes talán kezdeni, de jelenleg mi is karcolgatjuk a szóbeli behívási (feltételezett) szintet alulról mínusz 1-2 ponttal... érdeklődve várom azért majd a behívási határt.
Ki mit tippel? :)
Igen, a 8. év vége más.
Lányom pl. hetedik végén 4 lett matekból, legjobb barátnője ugyanolyan osztályzatokra 5.
Én voltam tavasszal fogadóórán a tanárnőnél, barátnő szülei nem.
Ugyanő tavaly azt mondta lányomnak, hogy biztos elhülyéskedte a felvételit azért lett csak 40 pontja matekból. Tudom, nem volt túl nehéz a feladatsor. 3-4 pont figyelmetlenség miatt ment el ez tény, a többi meg mert lányom azért nem olyan jó matekos.
Imádtuk a tanárnőt. Ja, nem.
Sajnálom már hogy nem próbáltam meg a 8. osztályost a lánnyal, alsós tanító néni (40 éve tanított, tipikus türelmes terelgető tyúkanyó), a párja a matekos is maximálisan együttműködő, segítőkész volt.
Szerintem ha kérem még fel is készítették volna.
Szerintem kifejezetten hasznos lenne. Akár minden évfolyamra lehetne ilyent kidolgozni. Sokkal jobban föl tudnák mérni a felvételin elvárt tudást.
Az én fiam készül arra, hogy megírja itthon (az ötödikes), tudván tudva, hogy van, amihez még nem tud hozzászólni. De jövőre szeretné megpróbálni.
8.
Köszönöm Viplady!
Ha van még, aki fellebbezett az A8/3. feladatban, ahol nem voltak egyértelműek a képi jelek/piktogramok, írjatok!
4.
Tényleg eltűnt (levették?), pedig tegnap kinn volt a diagramos megoszlás is.
Nekem megvan az iskolaablak üvegéről lefotózva, de azért rendesen olvasható, nagyítható.
Emailben esetleg átküldjem? (3 kép, 3 a/4 oldal)
...gondolom azért vették le, mert a pótnap eredményeivel frissítik majd? (csak tipp)
Gyerekeim általános iskolájában bevett gyakorlat, hogy félévkor szigorúbbak mint év végén. Úgy, hogy eleve csak ×,7 tized fölött adják meg a jobbat.
Ha esetleg ez is egy ilyen szellemiségű suli, akkor pech. Persze én is megpróbálnék rákérdezni, hátha...
Szia!
Én a betekintés során megkifogásoltam, erre azt a választ kaptam, hogy ennél a feladatnál egyértelmű definiált a helyes válasz, a pedagógusnak nincs mérlegelési lehetősége - vagyis maradt a pontszám. Azt a tippet kaptam, hogy az Oktatási Hivatalnál reklamálhatok, azzal a kiegészítéssel, hogy úgysem érek el vele semmit.....
4.
Ez a Babits-os eredmény link már nem működik: babits.hu/2021/01/28/a-gimnaziumunkban-irt-kozponti-irasbeli-eredmenyek-eloszlasa/
Nincs valaki, aki lementette magának? Az privibe átküldené nekem? 4. osztályos eredmények érdekelnének.
Köszönöm előre is!
8.
2020-ban:
Api: 76,24
2019:
Api: 70,12
2018: Apiról nincs adat
2017: Api: 65,76
Előző éveket
No, akkor azért az se lehetett véletlen, hogy áttették a kiemelt matekosok közé :)
Van valami kedvenc témája, amit esetleg tantárgyakhoz lehet kötni valamilyen módon (csak, hogy a tagozatok között könnyebb legyen valami sorrendet felállítani).
Csak kíváncsiságból kérdezem, van olyan suli ahol a tanár iratott a gyerekekkel 4. és/vagy 6. osztályos központi írásbelit?
Hogy képet kapjanak a tanárok, hogy valójáabn hol tartanak a gyerekek, vagy ez túl idealista gondolat?
Igazából mostmár fogalmam sincs :O Eddig azt hittem h jó magyarból. A barátok meg ugratnak h menjen a Szt istvanba TT-re vagy spec matra. A lelkem meg a suliban is sima matekos (felvették nívó szakra, de a kiabalos tanárnő miatt inkább maradt a sima matekon).
Azt hittem majd elüldögél az EKG-n, de kiszúrás lenne vele ha a semmiért (ott nincs írásbeli) csinálta volna. De nagyon ki vagyok ezért a magyar 39 pontért. Min 45-őt kellett volna csinálni. 44 pontot meg szinte sosem írt matekbol... :O
Teljes a homàly...
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?