Középiskolai felvételi (beszélgetés)
4.
Igen. Engem érdekel. Kösz!!
Sziasztok!
Holnap, KEDD, 03.02 Babits német 13:24-es időpontot későbbire cserélnénk. Ha valakinek jó, kérem írjon azonnal
Persze, mindenre van példa, meg az ellenkezőjére is 😁
Gondolom attól is függ, hogy egy ilyen élmény elött, mennyire volt az adott intézmény a vágyott iskola.
Nálunk igazából kb 3. helyről ment a lista végére, gyermeket meg felvették oda, ahova az első pillanattól szeretett volna menni.
Az már egy másik kérdés, hogy az álomsuliban sem mindig minden tökéletes, erről is sokat lehetne beszélgetni 😁
8.
Szt.Istvánban,ha lenne valakiknek mai felvételi információja, megosztaná? Akár itt,akár a szóbelis oldalon.Köszönöm!
Nehéz ez mindenképpen, mert ha pl. nem vevő a szarkazmusra, a felvételiző meg igen, akkor simán adódhat egy ilyen szituáció. Aztán lehet, hogy emiatt úgy dönteni, hogy félreteszi a sulit, de egyáltalán nem biztos, hogy az a tanár még szeptemberben is ott lesz és őt fogja valaha tanítani. És persze fordítva. Nagyon megtetszik neki a felvételiztető bizottság, de az ő osztályát egyik sem fogja tanítani, cserébe kapnak pár olyat, amelyiktől meg aztán utálnak bejárni.
Itt is volt olyan példa, hogy nem tetszett a gyereknek a szóbeliztető tanár, úgy tűnt, hogy ez kölcsönös. A tudását elismerték, bevállalták a sulit. Aztán még ráadásul a szóban forgó tanár az osztályfőnöke is lett és mint kiderült megkedvelték egymást, nagyon bejött a suli. Persze, azt is megértem, ha valakinek ez már bőven kimeríti a kockázattűrő képességét és inkább olyan helyre megy, ahol a szóbelin is jól érezte magát.
Ő alapvetően érzékenyebb típus. Első szóbeli, délután, unott tanárok, 1-2 megjegyzés pld.-ul mondott 1 ritkább izelt lábú állatot, erre mondták, hogy ilyen állat nincs is (de van😁), úgy jött ki, hogy őt it hülyének nézték...
Egyébként 2 pont híján maxot kapott, benne volt az első 15-ben az ideiglenesen.
Hozzátenném, hogy az angol szóbelin meg teljesen jól érezte magát.
Én most is azt mondom a jelenleg felvételiző lányomnak, hogy legyen nyitott, nézze meg a sulit és majd utána a saját élménye alapján döntsön.
4.
Most szobelizik az osztalytarsunk a Babitsba. Megirjam mi volt?
4.
De még egy elavult honlapra is fel lehetne rakni a listát.
Miért tartják vissza? Nem értem.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?