Közalkalmazottak fizetése (beszélgetés)
háááát,,,,,
vegyük pl. az egészségügyet: ugyan miért lennének túlfizetve, hol máshol kell 24 órás munkarendben dolgozni. távol áll tőlem a személyeskedés, de mégis muszáj azt mondanom, hogy te bizonyára még sose dolgoztál az eü-ben, és ezért mondod ezt.
még egy nővéren is elég nagy felelősség van.
azért nem ugyanaz emberrel dolgozni meg mondjuk esztergálni.....
Vali drágám, Te az orvosokról beszélsz, vagy összekevered a közalkalmazottakat a köztisztviselőkkel, a kettő nem ugyanaz.
Én példul egy snassz adminisztrátor vagyok, 36 éves munkaviszonnyal a hátam mögött, de mikor elküldtek, alig kerestem, jobb napokban 80-at. Hát ha ez neked sok, akkor a 200, vagy még ettől is több mi?????
Sajna a felső vezetés is csak az orvosok, tanárok, stb béréből indul ki, hogy az elég magas. Mondjuk. Főleg, hogy az orvos még megkapja naponta mellé.
De, az asszisztencia, az adminisztrátor, a nővér, a takarító? Az kutya?
Hiszen nekünk is meg kellene élni valamiből?
Úgyhogy mondom én Neked, nem egy irigylésre méltó a helyzetünk, hidd el.
Szia!
igen beszámítják...csak a tizenvalahány évet nem...:(
magyarul ha anyukád 50 éves, és van 32 (kb) év munkaviszonya, akkor sem fog többet keresni, mint egy 38-40 éves , mert ugyanannyi a munkaviszonyuk.
És ugye a közalkalmazotti bértábla 3 évenként uj kategóriába sorolja alkalmazottait, és igy kb 4x3 év emelt összegétől esik el..
de a neten megtalálod az aktuális bértáblát és ugy meg tudod nézni hogy mennyi lesz a fizetése.
Iskolái szerint változik a kategória
pl.B -érettségi
C- szakmunkás képző, szakiskola ,de érettségi nélkül
IIIIIIgen, a közalkalmazotti szférában eltöltött időt minden esetben mindenhova beszámítják, ha most közalk-ként dolgozik.
Sajnos tudom, mert nálunk két éven át sok elbocsájtás volt és páran megszakítással dolgoztak az eüben, de azokat az éveket beszámolták nekik.
További ajánlott fórumok:
- Kapnak valamennyi pénzt mostanában a közalkalmazottak?! + ban
- Ki lehet-e nevezni valakit közalkalmazottnak a diplomás bérrel és munkakörbe úgy, hogy nincs nyelvvizsgája a diplomához?
- 321/2008. (XII. 29.) Korm. rendelet, közalkalmazott vagyok D1 kategória, köteles megadni a munkáltatóm a 87.000Ft-ot?
- C ill. D osztályba tartozó közalkalmazottnak kb. mennyi a bruttó fizetése?
- Érettségizett közalkalmazottnak mennyi a kezdő fizetése?
- Mennyi a fizetése egy közalkalmazottnak, ha 20 évet eltöltött közszolgálatban és középfokú végzettséget igényel a munkaköre?