Kötözködés (beszélgetés)
Igen.Nagyon jó:DVannak benne olyan poénok amin csak a hülye amerikaiak röhögnek, de egyébként jó:D
Igazából visszakellett néznekm ,hogy miért is küldted, de megvan, a kocsi!!
doxi, ha mégegyszer......... akkor közted mindennek vége,
én is pizzatésztából szoktam de nem elég likas a közepe, ne beraktam a langyi sütőbe hogy keljen mán föl, oszt majd referálok.
jó van m ár nem sijjááááááá állandójan
ne ne ne mimmo kelett ez neked?hm
nekem főzzél csak imádom!
Na, annál egyszerűbb a világon nnincs! És oltári finom.
Kukoricalisztet megfőzöd sós vízben, mintha tejbegrízt csinálnál. Kicsit tovább kell főzni, kevergetés mellett. Leveszed a túzről, lefedve hagyod kb 20 prcig állni, utána kanállal kivajazott tepsibe szaggatod és rétegezve rakod tejföllel, sajttal, juhtúróval, amivel akarod! Közben mindig egy kis vajat, vagy olivaolajat locsolsz rá. Tetefére tejföl, ha gondolod, szalonna és sútőbe bezavarod! Megsütöd és akár magában salátával, akár köretként megeszed! Nagyon finom vadpörik mellé!!
amugy a strapacska az micsoda?
marmint az hogy keszül, miből,es milyen íze van?:
ne nééézzzééé, nem tudom azt se...epp mint a szalont:)
Fincsi is!
Igen, van Hause és ha még azt is elmondom neki, hogy Gyilkos elmék is van ma!!! Ráadásul új rész!
Na de hát ma van azancsi napja House!!!
Nézed vagy pita:-))
Találtam egy ilyet is, sokban nem különböznek egymástól:
Hozzávalók:
4 csésze (500 gr) liszt, 1 kiskanál só, 4 kanál olívaolaj, 1 csésze langyos víz vagy 2 felvert tojás és 1/2 pohár víz, kis liszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
Átszitáljuk a lisztet egy dagasztó tálba, beletesszük a sót, olívaolajat majd a vizet, vagy a tojásokat és a vizet. Összedolgozzuk és addig gyúrjuk amíg feszes, síma tészta lesz belôle. Letakarjuk és legalább fél órát hagyjuk állni mielôtt felhasználnánk. Ebbôl a tésztából lehet több vékony lapot gyúrni vagy lehet két vastagabbat, attól függôen hogy milyen pitát szeretnénk. A lapok számának megfelelô számu darabra vágjuk a tésztát majd lisztezett deszkán kinyújtjuk és felhasználjuk. Ha egy kis ecetet teszünk az összetevôkhöz, megkönnyíti a tészta kinyújtását. TANÁCS: A pita akkor az igazi ha ropogós a teteje, alja és nincs "elázva". Ehhez nagyon fontos hogy az alsó lap is jól megsüljön, ehhez pedig a legjobb ha a pitát az alsó rácson sütjük. Mielôtt végleg kivesszük, megnézhetjük egy lapáttal óvatosan felemelve az alsó lapot hogy megvan-e sülve. Ha nagyon erôs tüzön sütjük akkor megtörténhet hogy megpirulnak a lapok de belül a tészta sületlen marad. Ajánlatos mérsékelt tüzön, villanykályha esetében 180 fokon sütni. A pitánkat a sütôben felgyülemlett gôz is eláztathatja. Ezért mikor a pita kész van ki kell rögtön venni a sütôbôl és addig kell fedetlenül hagyni az asztalon amíg teljesen kihül. Akár egy kendôvel való letakarás is a felsô lap megpuhulását jelentheti, mert akadályozza a pitából felszabaduló gôzôk gyors távozását. ,
Én pizzatésztából szoktam csinálni,az igazi pita tésztát nem tudom....a pitába!!
A sztrapacs is készen van. Meg lehet kukkolni!!