Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Készülnek. Látják, hogy mi van az olaszoknál, és tudják, hogy mi se ússzuk meg.
... helytelen !!! maximálni kellene !!! nem lenne szabad hagyni h ne jusson el oda ahova elég lenne 1-1 db is !!! ki az a mar.a aki 4-5 db-ot vesz ilyesmiből ?! v esetleg kartonszámra !!! :(
... bakker ! lehet h carabb a helyzet ? mint amilyennek kommunikálják ?!!!!! :( :(
Most futottam bele:
[link]
Téma volt ugye itt is, tegnap nálunk is a postán kilométeres sorban minden 2. embernél (minimum), sárga csekk volt. Legalább ilyenkor ne, könyörgöm!
Honnan tudhatnám, mától indulnak az akciók. Valakik mindig ráérnek csütörtökön reggel 6-kor útnak indulni, felvásárolni. Ŕégebben, más termékekkel is így történt. Miért is lennék meglepve.
Miskolcon is ez van a Semmelweis kórházzal.
A királyi tv-n kívül minden csatorna a reklámokból él. Másik kérdés, hogy ez ebben a helyzetben mit sugall, mennyire etikus.
Gondolom, az akciókat hetekre előre megtervezik.
A Budai Egészségközpont (BEK Kft.) (Országos Gerincgyógyászati Központ) beszünteti a nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Járványügyi kórházzá alakulása a napokban kezdődött meg...
És a boltok polcain is van?
Pedig többen van most akciós fertőtlenítő.
Tegnap ugyan úgy hozták a reklám ujságokat, ki se nyitottam,
Minek.?
Ezek a reklámok hónapokkal előre le vannak szerződve.
... a sok hülye reklám az ő érdekeiket szajkózza , ilyenkor kell úgy tenni h 2 fülem van :) egyiken be a másikon + ki !!! :) :( :(
A sok hülye reklám csak megzavarja az embert. Most is hallom, hogy
- vegyen fűnyirót a Lidlbe, menjen különboző üzletekbe vásárolni -mindenféle felesleges cuccot,
nem az a cél, hogy maradjon otthon mindenki? miért biztatják a lakosságot grasszálásra ?
... stresszes bizony ! szabadságról se álmodozzanak mostanába ! szabadnapnak + örüljenek annak , ami jut :( minden évbe gond év végén kiadni a még bent lévő szabikat , erre idén elkezdték ... volna februárba már kiadni pl a fiamnak is , de hol odébb lett halasztva , hol 2 nap után behívták , hol + ígérik h majd ekkortól , majd akkortól mehet szabira :( :( adja az ég ! h ne szedjen össze semmit !!! :( se ő ! se a kollégái ! :(
... bakker !!! azért ez valahol tragédia !
... néha megfigyeltem h az üzletbe távvezérléssel vannak irányítva a pasik :( otthonról :( hát nincsen bennük annyi önállóság ?! h tudjanak dönteni ? ha ez v az nincs ? akkor helyette mit tud venni ?! :(
... ez csak részben okos dolog , mert ha nincs veled az a köldökzsinór , a mobil , akkor a fontos dolgok se találnak + könnyen , pl ha a családod szeretne valamit azonnal , rögtön :( én csak ezért hordom magamnál ha messzebbre megyek mint a ház környéke :)
... akkor nem arra mászkálnak ahol vásárolni is szoktak , sok üzlet + van lőve és bezárt pl a Váci utcába is , ahol az ilyen olyan ajándékboltok forgalma is rég leállt :( a dolgozó mehet a sunyiba , pedig ezeken a helyeken már többnyire nem a tulaj az aki dolgozik ! :(((((((((
... hadd háborogjanak !!! mindig voltak emberek , akik mindenféle előjogokat képzelnek maguknak !!! :( :( tán azt hitték nekik van fenntartva az a hely !!! :( :(
... a fiamék / sp.r / tegnap kaptak igazolást arról h ott dolgozik :( mintha már 1 kijárási tilalmat készítenének ezzel elő :( az élelmiszer üzletek még akármeddig üzemelnek :( ha sok más már be is zárt ! :(
... sőt !!! a megrendelt élelmiszer kiszállítás is megnehezült a túl sok rendelés miatt :( nem győzik a multik :( :(
Erre én is gondoltam, de okos ember a magyar: otthonhagyja a mobilt és kész. :)
Rajtam is háborgott valaki, hogy ha félek, miért megyek az utcára. Hát azért, mert nincs online gyógyszerkiszállítás...
Budapesten rengeteg külföldi turista mászkál most is. Olaszok is...
Én egy betegséget, ne adj Isten a saját tüdőmbe való megfulladást érezném nagyon kellemetlennek.
Ehhez képest hangyabránernyi diszkomfortérzet az hogy nem lófrálhatok keresztül kasul a városon/országon/világon kényem kedvem szerint.
Nem lenne erre szükség ha az emberek nem lennének barmok, ha elég lenne csak szólni hogy figyumá ne tömörüljetek most egy picit.
De nem, ezt az iskolabezárósdit, meg otthon dolgozósdit vakációként kezelik. Az emeletről rálátok egy játszótérre, tele van gyerekkel, szülőkkel.
Szerintem elég lazán jöttek vissza elég sokan Olaszországból is...
Pontosan!
Olaszoknál február 21-én kezdődött, ha jól tudom.
Nálunk 13 nappal később március 4-én.
Itthon az lenne a legfontosabb, hogy mielőbb megtegyék a szigorú intézkedéseket, amit be is kell tartatni. Csak így tudjuk lassítani annyira, hogy ne menjünk az Olaszok után.
Mivel még nem tudunk sok betegről, eltúlzottnak tűnhetnek a szigorú szabályok, de el kell fogadnunk, be kell tartanunk, ha nem akarunk hónapokig itthon vegetálni...
Ha lazára vesszük, akkor nyaralni sem fogunk menni még belföldre sem...
Az a helyzet, hogy egészséges, bezártságot azért jól tűrő embereknek is nehéz lesz már 1-2 hét után, de minél előbb végigcsinálnák az emberek, annál gyorsabban csökkennének az újabb megbetegedések és hamarabb vége lenne ennek a rémálomnak.