Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Igen, a gazdaságot, kereskedelmet, egészségügyet valamilyen szinten fent kell tartani.
REMÉLEM, hogy ezeken a munkahelyeken biztosítják az olyan környezetet, ahol nem fertőződhetnek a munkavállalók.
Nekem sem kellene venni a liszten kívül semmit, mert alapból kis raktáram van. Van hely ahova tegyek befőttet, tésztát, cukrot, rizst zöldségkonzerveket.
Cukor 1-2 kg fogy/év nem sütis senki. Liszt is 2-3 kg elég 1/2 évre. Most pont nem maradt csak 1 kg. Abból kellene, de azt nem kaptam. De van tönköly, rizs stb. Ha nem kapok, akkor veszek azt.
Mosószer, tisztálkodási cuccok azok vannak mindig 3-4 hónapra. Abból nagyon sok fogy, ahogy hazaérek azonnal mosom a ruháim ki. Utálom a tömeközlekedést, nem is merek leülni. Ezért nekem alapból tele volt a táskám fertőtlenítővel, mert undorodom attól, hogy meg kell fogni a kapaszkodót. Itthon is van sok fertőtlenítő, a cipők talpát áttörlöm mindig. Van állatom a lakásban, tehát alaposan takarítom a padlót is, annak ellenére, hogy a kutyalábát is lemosom, ha felhozom a sétából.
Én akkor vagyok nyugodt, ha mindenből van itthon legalább 6 hétre való. Talán azért van ez, mert 2x kerültem kórházba váratlanul és nagyon jó volt, hogy a gyerekek tudtak mihez nyúlni. Egyfajta biztonságot ad, ha netán nem lenne munkám, akkor is kajaügyileg nem lenne gondom valameddig, még akkor is, ha van némi megtakarítása az embernek.
Dettó. Két hétre leállunk. Persze majd csak április 3-tól.
Gy.nem áll le.
Én a bolton annyira rágódom, akkor megyek át a hídon, amikor odaérek. Szerencsére tavaly kertből megtömtem a fagyasztót, max. kenyerünk nem lesz, eszünk krumplit. Végre értelmet nyert a kánikulában kertben gabadozás...pedig párszor megfordult a fejemben, milyen lököttek vagyunk.
De elhiszem, hogy sokaknak gondot jelent az élelmezés, főleg ha nincs hol megtermelni.
..és hazaviszi annak, aki meg otthon van karanténban.
Én is ettől félek, hiába lennék itthon, a férjem majd megfertőz minket.
Még mindig nem tudhatod, így lesz-e, vagy nem lesznek nyitva az üzletek. Ez a vírus baromi agresszív.
Gondolom nem véletlenül őrzik már katonák a kórházakat néhol. Angliában egész páncélozott egységek tűntek fel tegnap az autópályákon, gondolom nem csak gyakorlatoznak.
Még ő sem, csak szóltak neki, hogy fog kapni.
Mondjuk ezt tudtuk, hogy neki olyan a munkája, hogy mennie kell.
komolyan ezek kik?
egy értelmes mondatot nem tud elmondani,
mondjuk ,,,fontos ember,,,is van ilyen nyökögős,
délelőtt át kellett szaladnom a sarki kisboltba,kb 3-perc,volt minden ami nekem kellett,száguldok haza,a kocsmából hallom a szomszédom hangját,akinek pláne nem kéne császkálni,mert a télen olyan beteg volt,azt hittük túl se éli,
megmaradt,na de ugye,,,,kell a társaság,
Nálunk már az élelmiszert áruló boltokból is be van zárva néhány, gondolom, főleg áruhiány miatt. A zöldségesemnél alig volt valami.
Én azért látom, hogy eléggé megfogyatkozott a forgalom az utcán.
Az öregek közül persze van, aki kóricál, és néhány tini is, de látva, hogy milyen üresek a villamosok, szerintem most már főleg az van az utcákon, akinek muszáj.
Ahhoz, hogy valóban elérjenek olyan elszigetelten élő időseket, akik se tévé, se újság, se szomszédasszonyi pletyi, bevethetnék a jó öreg hangszórós kihirdetést is.
(ok, a siketek esetében lehet nem működne)
Lehet egy kis nyomatékot is adna annak, hogy helyben a veszély, nem csak a tévében.
Nem, nem tudták volna megelőzni, ahogyan más országokban sem sikerült.
A lappangási idővel számolva, ami feltételezetten 14-21 nap, nem lehet csak teszttel kordában tartani.
Majd ha a rendőr vagy a katona állítja meg és csak könyörületből nem fizetteti meg vele a bírságot, majd elgondolkodik.
Tényleg tűzparancs kell ahhoz, hogy otthon maradjanak?
A többi gondolatomat már le sem írom...
Na, ezért kell a kijárási tilalom!
Mert sokan úgy gondolják, ha tesztelve van és a teszt negatív, akkor ő jöhet-mehet.
De NEM, mert tesztelik reggel nyolckor negatívra, de 10-kor már pozitív lenne.
Úgy kell viselkednie mindenkinek, mintha már hordozó lenne! Mert nagy valószínűséggel Bp-en más sokan azok, csak nincsenek tüneteik.
A teszt itt már tényleg csak statisztikai adat.
mondjátok már meg nekem,mért nem tudnak az ujságirók egy mondatot értelmesen nyökögés nélkül elmondani,
nézem a sajtótájékoztatót,egy nincs köztük,aki nem nyökög,
eeeee,meg öööö,na ne már,