Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
1635. Enissa
A videón ott vannak napról, napra a tünetek.
az a baj,hogy ez a hülye kis nyüves virus,nem irja ki magát senkinek a homlokára,hogy ,,,hé, ide nézz itt vagyok,,,
pedig mennyivel egyszerűbb lenne,nem kéne találgatni,hogy akit látsz az már elkapta,vagy nem,
Sanszos. Én 1 napig voltam lázas. Nem is értettem. Persze nem mondom, hogy ez a járvány de a fene tudja.
:(
jó,mondjuk nekem is domestos van itthon,már az agyamba égett a szaga,
de azért a hypót nem kell lebecsülni,
sőt,az ecetet sem,
Én ezt értem.
Csak arról beszéltünk, hogy egy tisztifőorvos nem tudja határozaottan kijelenteni és azt közvetíteni, hogy: "Ember! Nem kell 900-ért megvenni a Domestost, mert jó a 150 forintos hypo is!"
Nekünk van itthon 20 L hypo és 10 DB Domestos %db Florasept. Mondjuk ecet csak 1L.
De mind ez hiábavalónak érzem egyre jobban.
A Domestos gyártója mondja azt gondolom, hogy a Hypo nem fertőtlenít csak a Domestos.
Mi a francért ne fertőtlenítene, mióta kitalálták hogy erős fertőtlenítő, azóta megállja a helyét.
Az is lehet hogy a mentőtiszt annyira fiatal, hogy már csak a Domestost ismeri a hypot nem.
szerintem meg minden ami klór alapú,fertötlenit,
sőt még a 20%-os ecet is,pedig az nem is klór alapú,
addig még nem volt ilyen meg olyan meg amolyan fertötlenitő,akkor jó volt a hypó,akkor most nem tudom mi vele a baj,
Jaj, nehogy már!
Van cink tartalmú szopogatós tablettád?
Illetve, gőzölögjetek kamillával!
Simán lehet.
A férjem ma egész nap azt szajkózza nekem, hogy mindketten azok voltunk januárban.
Szerintem nem, de ezt most ki tudja, hogy mi volt?
Elég betegek voltunk, de láz nélkül.
Én 4 napig fel se tudtam kelni az ágyból, iszonyat hát és mellkas fájdalmam volt, alig tudtam venni a levegőt, valamint leszakadtak az ujjaim a fájdalomtól, ő meg több, mint 2 hétig köhögött.
Én most 2 napja köhécselek, ma reggelre megfájdult a torkom. Remélem nem ez a c@r.
Remélem nem érted félre....
Igen a tájékozatlanság hiánya a legnagyobb probléma, ami megijeszt sokakat. Senki nem szeret szerintem megválaszolatlan kérdésekkel élni, lefeküdni.
És valakik azt is mondták, hogy a hypo nem jó, Cecilia pedig ajánlja...
Most akkor hypozak vagy sem?
Igen, sok kérdés még ijesztőbbé teszi.
Például mostanában sok helyen olvasom a szörnyű fejfájást tünetként. Bár az a láztól és sima influenzától is lehet.
Akkor az ibuprofen kérdése.
Adott egy tapasztalatokban előrébb járó orvoscsoport (franciák), akik figyelmeztettek mindenkit, hogy az ibuprofen súlyosbít. Itthon persze minden vizsgálat nélkül megkérdőjelezik, sőt kijelentik, hogy nincs alapja.
Adott egy kínai megállapítás, miszerint a vércsoport is számít, állítólag az A csoport a legveszélyeztettebb, de gondolom azt sem nézik itthon.
És nemrég röppent fel, szintén Kínából, hogy bizony emésztőszervi tünetekkel is kezdődhet, olyankor rosszabb a kimenetele.
Mondjuk attól hogy én nem tudok róla, még lehet, hogy figyelnek ilyenekre is.
Lehet...
A vírus az vírus, a halál pedig halál.
Most olvastam.
Lassan tényleg majd nem biztos vagyok benne, hogy múlt januárban koronás voltam...
"Úgy gondoljuk, sikerült találnunk egy új tünetet, ami a korábban már ismert tünetek mellett arra utalhat, hogy egy beteg az új koronavírussal fertőződött meg: a szaglás és az ízérzékelés elvesztését”
Tehát, akkor éreztem a tipikus megfázásos tüneteket, nehezebben kaptam levegőt, lázas voltam, fájt a mellkasom és a hátam, nem tudtam köhögni, nem éreztem a szagokat és ízeket, azaz csak a büdös/kellemetlen szagokat éreztem.
2 hétig voltam beteg ez idő alatt 8 kg-ot fogytam.
Majd februárban visszaestem, de ekkor a torkom fájt olyan szinten, hogy a nyálamat kiköpködte, mert lenyelni nem tudtam. Az eddig visszaszedett néhány kiló után ismét 8 kg-ot fogytam, mert ekkor sem tudtam enni...
Elfogadom amit mondasz! DE..
A virus nem tudja és nem is válogatja meg, hogy kinek mennyi a jövedelme, mennyi idős, milyen csoporthoz tartozik, stb...
Megosztom én veled itt.
Elég csak elolvasni a hozzászólásokat.
A tiédet, az enyémet (a teljesség igénye nélkül!) mindenkiét!
Még mindíg nagyon sok a kérdés és annál kevesebb a válasz!
Nem tudjuk, hogy hogyan és miképpen. Nem tudjuk a fertőtlenítést. Ha élelmiszer csomagolásán is 2-3-4 napig megél a vírus, akkor gyakorlatilag mondjuk Piroska néni (bocsánat a személyeskedésért), aki majdhogynem hermetikusan zárja magát is megfertőződhet bármikor.
Elmondás szerint 80%-a a lakosságnak fertőzött lesz, csak az arra hajlamosak (nem kell külön kifejtenem neked) jobban megviselni (enyhén fogalmazva). Mit is tegyen az aki betartja a szabályokat akkor?
Miért nem lehet kijárási tilalom? ( valóban megvárjuk, míg 100 fölé emelkedik az elhalálozások száma?
Miért nem lehet vásárlási jegy, lakcím szerint?.....
Minden bizonytalan, pedig egy tollvonással a jelenlegi 60%-os elővigyázatosságot legalább 20%-ra lehetne levinni.
Miért nem oszt az önkormányzat tisztító csomagot (lakcím szerint)?
Miért nem óvjuk és védjük jobban azokat, akik dolgoznak, ellátnak minket minden földi jóval? Ha nem a vírusba, akkor a végkimerültségbe halnak bele.
Létbizonytalanság!
Nem mondták, milyen krónikus betegsége volt, lehetett akár tüdőrák, COPD is.
Cukorbetegség: rengeteg olyan cukorbeteg van, akinek nincs rendben a vércukra. Vagy mert nem kezelteti, vagy nem tartja be a diétát, vagy mert nem tudják neki beállítani. Szerencsére az utóbbi a ritkább.