Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Koronavírus - Politikamentesen! fórum

Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)

3820. Lávli* (válaszként erre: 3819. - Lávli*)
2020. ápr. 1. 09:49
*kihordási
3819. Lávli*
2020. ápr. 1. 09:49
Én biztos nagyon el vagyok maradva, de régen az oxigén palack használat és vásárlás szigorú szabályokhoz volt kötött, teljes szakorvosi kivizsgálás, stb., és volt úgymond "kihordani ideje" is, mindenki akkor és annyit kapott, amennyire a betegsége miatt szüksége volt.
3818. Channa* (válaszként erre: 3817. - Bártfai Andrea)
2020. ápr. 1. 09:36

:(

Tudom milyen az orvosi műhiba. A tesóm is ennek áldozata 53 évesen. Nincs csípőprotézise és úgy tűnik, hogy április 28-án nem is kap. 14 hónapja él így a lakásba zárva és úgy tűnik, hogy ez így lesz még kb. 1 évig. Telefonon azt mondták neki, hogy jó ha decemberbe sorra kerül...

3817. Bártfai Andrea (válaszként erre: 3759. - Channa*)
2020. ápr. 1. 09:16
Naponta hajnalonként 40 percet nordicozott (ez volt a séta), 40 percet úszott, 20 percet vízi-tornázott, 20 percet gerinc tornázott, - ezekből csak a gerinctorna maradt. És ez kevés! Az Ő sétája kocogásnak felelt meg, - sétálni, menni, járni még sohasem látta senki, mert mindig sietett, "szaladt", bot nélkül is. Szomorúan látom, hogy megy össze, és ez nem az öregség, mert 20 évet simán letagadhat, mindenki elájul, ha megtudja, hogy már 80 éves múlt! Nem ráncos és nem kopasz, - a törött gerince miatt kicsit görnyedt, de most szemlátomást megy össze, az úszást és a futást semmi sem helyettesíti! Állandó, folyamatos mozgásban kéne lennie! Meghosszabbítottuk a gerinctorna idejét, de rettenetesen elfárad és fájdalmai vannak (orvosi műhiba miatt!).
3816. globus (válaszként erre: 3807. - Channa*)
2020. ápr. 1. 09:16

Nem. A brit férfi biztosan nem, gyulladástól összeomlott a keringése, egyik baj jött a másik után.

Nem kell ehhez koronavírus sem, másfél éve meghalt egy 31 éves transzplantált ismerősünk, mezei gyulladással kezdődött. Az emberi szervezet nem olyan, mint a gép: ezt kijavítom, azt kicserélem, zsír új lesz.

3815. unom (válaszként erre: 3812. - 9b10f3d7ff)
2020. ápr. 1. 09:11
Nálunk is megy az átszervezés, nálunk teljes épületeket szabadítanak fel a kórházban.
3814. unom
2020. ápr. 1. 09:09

Most voltam vérvételen.

A buszon alig voltak, lehetett tartani a 1,5 métert, új felszálló is alig volt.

A vérvételen 15 perc alatt végeztem, ez màskor órákig tart.

Biztos, hogy sokat nem csinálnak meg ami egyébként rutin.

Ja, és a patikában kaptam maszkot és fertőtlenítőt is, kellemes meglepetés.

3813. Bless the child (válaszként erre: 3809. - Lávli*)
2020. ápr. 1. 09:07
Én se hiszek benne, viszont olyan embereket ragadott el a pánik, a beszűkült gondolkodás, akikről soha nem gondoltam volna. Szercsi van😘
3812. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 3804. - Channa*)
2020. ápr. 1. 09:07

Nem mondhatják rá, hogy influenzás. A statisztikában az igazolt influenzás betegek kerülhetnek bele.

A többi az influenzaszerű státuszban vannak. Tehát ők, vagy igen, vagy nem.

A másik nem hiszem, hogy ez a dolog felfújt lenne. Olyat azért még nem hallottunk, helyesebben én nem hallottam, hogy nem tudják a halottakat hamvasztani, mert megteltek a krematóriumok, és gépjárművekkel szállítják más településekre, vagy hűtőházakba. Ez tény, élnek ott rokonaim, ismerőseim.

A másik, ami félelmetes, Londonban és a második legnagyobb városban, repülőgéphangárokat készítenek elő a halottak számára.

De ott már a Dyson cég elkezdte gyártani a lélegeztetőket, helyesebben az alkatrészeket hozzá. Amellett, hogy tudnak vásárolni gépeket, már a gyártás is megindult náluk. Magánkórházak és szállodák ajánlották fel a betegek számára a szobáikat.

Nálunk meg ugye vannak a tábori ágyak sátorokban, vagy a BNV területén. Isten mentsen meg mindenkit, hogy ott jusson neki hely!!!!

3811. Channa* (válaszként erre: 3809. - Lávli*)
2020. ápr. 1. 09:04

A palackokat most biztos felvásárolják, mert kevés van a kórházakban és gondolom nem gyártanak annyit sem, amire egyébként is szükség lenne.

Az eüben dolgozók, pedig már régen kevesen vannak, mert kimennek külföldre sokkal több pénzért dolgozni, illetve más munkát vállalnak ugyan ezért.

3810. unom (válaszként erre: 3807. - Channa*)
2020. ápr. 1. 08:57
Ezért lennék kíváncsi az összesre. De szerintem ezt csak a végén tudjuk meg.
3809. Lávli* (válaszként erre: 3797. - Bless the child)
2020. ápr. 1. 08:56

Én nem hiszek az összeesküvés elméletekben, de ez csak az én véleményem, bárkinek szíve joga.

Tamás doktor azzal kezdi a mondandóját, hogy másoktól irodalmi hivatkozásokat hiányol, de ő bátran összeállítja a teóriáit anélkül.

Csak 2 észrevételem, mert elfogyott a türelmem:

- valóban fel lehet vásárolni az oxigénpalackokat?

- valóban van elég nővér és orvos, csak fertőzöttek lettek és el lettek távolítva?

Persze ezek csak költői kérdések.

Igyekszik mindenki hallatni a hangját, mindenki hozzátenni vagy elvenni az eseményekből.

Ez is a félelem pszichológiája, ha beismeri az ember, hogy pánikol, ha nem.

Az emberi psziché jellemzője pedig, hogy félelemben sokáig nem lehet élni.

Elmúlik, enyhül, és majd a járvány is véget ér egyszer.

" .. nem az idős kor, hanem a halálukhoz közeledő súlyos betegségekkel rendelkező betegek az igazán veszélyeztetettek."

Ez egy gyöngyszem az írásból 😊

3808. Channa* (válaszként erre: 3806. - Piroska52)
2020. ápr. 1. 08:53
Mindenkinek!
3807. Channa* (válaszként erre: 3805. - Unom)
2020. ápr. 1. 08:53

Persze, azok nincsenek benne, mármint az autóbaleset, de azért kíváncsi lennék rá, hogy a betegek egy része az egyéb krónikus betegségükben elhunytak volna e?

Tegyük fel, hogy nálunk csak azokat teszik ebbe a halmazba, akik valóban a vírusban haltak meg, de pl. az Olaszok most mindenkit ide sorolnak az ilyen cikkek alapján...

3806. Piroska52
2020. ápr. 1. 08:47
annyira elegem van már az egészből,
3805. unom (válaszként erre: 3804. - Channa*)
2020. ápr. 1. 08:40

A közölt számok csak az igazoltan koronavírusban meghaltak száma. Tehát az autóbalesetben, infarktusban stb. elhunytak nincsenek benne.

Kíváncsi lennék egy tavalyi és egy idei összegzésre.

3804. Channa* (válaszként erre: 3797. - Bless the child)
2020. ápr. 1. 08:26

Már rengeteg cikket olvastunk ebben a témában és sokunkban e cikkek nélkül is felmerült ez a kérdés. Szerintem én is írtam erről az elméletemről...

De ugye nincs rá bizonyíték sem arra, hogy jogos e a pánik, sem arra, hogy hülyeség.

Én nem tudom mi az igazság. Szoktam számolgatni, és igen, ha azt nézzük, hogy Lombardia környékén 16 millió ember él és onnan hányan betegek és hányan haltak meg, akkor simán megfelelnek a számok egy egyébként átlagos számnak, mind a betegeket, mind a halottak számát tekintve, és ugyan ez igaz nálunk is. Ha nem igaz a mai 525 fertőzött és 20 elhunyt, hanem ez a szám esetleg 3x annyi vagy 5x, akkor is minimálisnak tekinthető a lakosság számát figyelembe véve, hiszen kb. 1,7 millióan élünk Budapesten, ha minden beteg itt van akkor is "csak" 0,03% a betegek száma, ami elég minimális.

Persze, nincs fogalmam arról, hogy mi értelme lenne a gazdaságot így tönkre tenni, és azt sem tudom, hogy mi lenne a meghozott intézkedések nélkül...

A probléma az, hogy az sem tudjuk, hogy valójában hány influenzás szokott lenni, mert ha belegondolunk, akkor nem igen szoktak tesztelni senki arra, hogy valóban influenzája volt e, vagy egyszerűen egy másik baktériumtól/vírustól betegedett meg.

Tapasztalatom szerint azt csinálják, hogy kijelentik: influenza járvány van, mert a héten nem 100, hanem 200 beteg kereste fel háziorvosát influenza szerű tünetekkel, közben az is lehet, hogy sokan épp munkaundorban szenvedtek és elmentek, hogy vegye fel a dokijuk 1 hétre betegállományba, azaz fogalma sincs senkinek, hogy hány influenzás van, mert senkit nem vizsgálnak ilyen irányba, csak rámondják, ahogy itt a hoxán is van, amikor sokan kijelentik, hogy influenzás voltam idén már 2x...

3803. Bless the child (válaszként erre: 3802. - Unom)
2020. ápr. 1. 07:49
Tudom😘
3802. unom (válaszként erre: 3801. - Bless the child)
2020. ápr. 1. 07:45
Nem támadásnak szántam, csak véleményt írtam, nem akartalak megbántani.
3801. Bless the child (válaszként erre: 3799. - Unom)
2020. ápr. 1. 07:39
Nem azt mondtam, hogy minden szavával egyetértek.
3800. Lávli* (válaszként erre: 3790. - Df1e1c376c)
2020. ápr. 1. 07:15

Én is csak egy vendég vagyok :)

De persze dehogynem: üdv a klubban! 😉 ♈

3799. unom (válaszként erre: 3797. - Bless the child)
2020. ápr. 1. 07:05

A tanulmányban az van, hogy talán, ezt ő tényként kezeli.

Megnézve az oldalát nekem nem hiteles.

Még nem értem, miért jó az országoknak a bedőlt gazdaság és egészségügy?

3798. 4477403e12 (válaszként erre: 3797. - Bless the child)
2020. ápr. 1. 07:01

Jó kis írás,mi is ilyesmiken gondolkozunk egy ideje.

Én befejeztem pár napja a pánikolást,nem fertotlenitek semmit,csak kezet mosunk es kesztyűben megyek a boltba,bar azt egyébként koronavírus nélkül is lehetne amennyien megfogjak a bevasarlokocsit.

2020. ápr. 1. 06:50

[link]

Hosszú írás, de érdemes elolvasni. Az egész világon generált pánikkeltést taglalja elsősorban, de más fontos, a vírussal kapcsolatos megállapításokat is leír.

3796. Channa* (válaszként erre: 3787. - Bözsi néni)
2020. ápr. 1. 06:46

Köszi!

Neked is boldog szülinapot!

Nem tudom mikor de nagy bulit csapunk!

3795. Garabonciás (válaszként erre: 3789. - Syria)
2020. ápr. 1. 04:14
Ezt a pénzt nem Kapás Bogi kapja meg, hanem a Magyar Úszószövetseg. Ebből fizetik gondolom az edzőt, a medencehasznalatot meg a fűtést, meg a többit. Járulékos költségek. Ő az érmei után kap pénzt, meg persze a reklámokból is van bevétele. De egyébként is miért sajnálod tőle, egy magyar botlabu focista biztos többet leszakit, oszt mit tud felmutatni? Semmit. Kikap egy amatőr szintű, pékekből meg szerelőkből álló izlandi valogatottól. Én tőlük egyáltalán nem sajnálom a pénzt, krvasok munka meg verejték lehet az eredményeik mögött. Ajánlom hogy olvasd el Székely Évának a könyvét, Sírni csak a győztesnek szabad! abból sok mindenre rajossz.;)
3794. df1e1c376c (válaszként erre: 3793. - Andi.Bobi)
2020. ápr. 1. 03:18
Andi, lazítás már!
3793. Andi.Bobi
2020. ápr. 1. 03:16
3792. Andi.Bobi
2020. ápr. 1. 03:15
3791. df1e1c376c (válaszként erre: 3789. - Syria)
2020. ápr. 1. 00:10
A párom munkahelye, egy központ, ahol sok megszálló vendeg és egy iskola van. Korlatozast rendelt el, de az iskolások még eztán mentek úszni. Mondjuk az uszoda már üres volt, mert minden más iskola visszamondott mindent, senki más sem ment már úszni.

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook