Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Én azt gondolom, hogy ebben a helyzetben az elégedettség a legutolsó helyen van.
Múlt heti piacozásnál rá kellett szólnom több emberre, hogy lépjen hátrébb, a boltban szintén. A nő teljesen rácsodálkozott a felfestésen (szerintem azt sem tudta, hogy miért van ott), hogy hol kellene állnia, de ezek után, amikor előrébb léptem mert ő nem mozdult, akkor ő is...
Mint ahogyan ezen a fórumon is látszik, hogy az emberek véleménye eltérő, hiszen megfelelni mindenkinek nem lehet. Ha most kijárási tilalom lenne, az lenne sokaknak probléma, ha korlátozás az, ha semmi, akkor pedig mekkora felelőtlenség.
Pedig továbbra is csak azt gondolom, hogy mindenkien a saját magának kellene meghozni a saját maga korlátozását.
Aki pedig céltalanul a Móricz-on lődörög, aláiratnék egy papírt, amiben lemond a vírus idejére az orvosi ellátásról.
Igazad van, hogy büntetni kellene, de gondold el, akkor milyen felháborodás lenne. Azt mondanák, hogy ez terror, meg az emberi jogok.... ajaj képtelenség úgy csinálni, hogy minden ember elégedett legyen.
Ráadásul jönnének az elméletek, hogy a büntetés csak azért van, hogy bevétel legyen. Mindig lennének háborgók.
Nem. Az egész család maszk nélkül. Egy kocsival mentünk, bevásárolni, amíg cukikám lemosatta és megtankolta az autót, és bankolt én a Móricz Zs. körtéren üldögéltem a megvett cuccal.
Kb. 25 perc alatt 600-ig számoltam az embereket, akik ide-oda lődörögtek, kettesével, négyesével. 10%-nál kevesebb volt a maszk rajtuk. És nyilván nem mindenkit számoltam, úgyhogy kb. minimum a másfélszeresére tippelek. Szerintem nem lesz ebben változás, amíg nem lesz naponta több tucat haláleset.
Klassz...felelős szülők a javából! :(
Főleg azok után, amit ma olvastam, nem elég az eddig hangoztatott távolság, séta, futás, biciklizés esetén jóval többet kell(ene).
A javasolt távolság séta esetén 5 méter, futásnál 10, míg biciklis tempónál elvileg 20 métert kellene tartanunk.
Ezért kéne nem korlátozás, hanem kijárási tilalom. Addig, míg találhatnak kifogásokat, okot arra, hogy elhagyják az otthonukat, addig nem fogják betartani.
Itt lenne az alkalom, hogy 4 napig valóban betartható legyen, hiszen boltok nem lesznek nyitva, dolgozni pedig csak a műszakosok fognak.
Igazad van.
Nálunk sem lesz sem sonka, sem semmi húsvéti különlegesség. Csak 50 tojással készültünk a gyerekeknek.
Nem találtam el?
Én mindig olyat látok, hogy a gyerekeken nincs, de egyik, vagy mindkét szülőn van, már ha van. Gyereken még nem láttam.
A puszta nekem Bp után, ahol lakok....
Nem egy szántóföldre gondoltam, ne haragudj, hogy nem jól fogalmaztam.
Igen! Igazad van!
Vicc ami itt megy. 5000 alatti városka és a polgármester autóját ütik, mert le akarja zárni a várost és a parkolókat.
(holnaptól zárva a boltok eleve, látványosság nincsen!)
Na itt van a baj, hogy az emberek ha sehová sem tudnának menni, akkor is az elméjük legmélyén ott van a tiltás, akkor azt támadásnak veszik és már csak azért is....
Mert a legjobb gyümölcs a tiltott gyümölcs:-((
Azt nem is mondtam, - az is lehet, hogy igen-, hogy a pepcoba nem engedtek be, amikor az OBI-ban voltunk.
Kiküldtek és mondták, hogy jöjjek dél után.
Nem hepciáskodtam, de ugye ők a rendeletet rosszul alkalmazzák, mert 9-12 között ha nagyon kell, akkor mehetnek a 65 év felettiek élelmiszerboltba, piacra, drogériába és patikába. És, ahogy az OBI-ba sem alkalmazzák, úgy a pepcóba és a ruhaboltokba sem kell...
Már én sem tudom mit gondoljak.
Sokan okosan megtudják oldani, de a sok eszetlen miatt meg szívhatnak a többiek, így aztán kell.
A korlátozásnak véleményem szerint akkor lenne értelme, ha a hatóság nem figyelmeztetne, hanem sok tízezerre büntetné azokat, akik teljesen céltalanul sétálnak, kolbászolnak, legyen az nagyváros, falu, vagy a puszta.
Ameddig nincsen komoly büntetési tétel, addig a korlátozás, mint ha nem is volna, mert akiket kértek, mint te, vagy én, vagy a sokadik Hoxás, az korlátozás nélkül is otthon marad, aki pedig nem,annak semmiféle visszatartó ereje nincsen.
Így a korlátozás értelmetlen.
Az az igazság, hogy egyik külföldi városban már latolgatják, hogy megszüntetik a tilalmat, mert nem tudják mi okoz nagyobb gondot a családonbelüli erőszak, vagy a vírus. Rengeteg gyereket bántalmaznak. :/
A másik gondolatom, hogy ésszel lehetne a levegőre is menni, ha kerülnék a tömeget, mert maga a bezártság is a betegségek hordozója.
Depressziósak lesznek az emberek. Leépül az izomzatuk, ha nincs meg a kellő napimozgás.
Az ami több helyen is van, hogy egymás seggében vannak az emberek, azzal nem értek egyet, de egy kihaltabb utcában sétálni, biciklizni, rollerezni, vagy annyi hely van ahol nem igazán járnak emberek sokkal többet használ, mint árt, ha a napon feltöltődik, 'leamortizálja' magát gyerek és felnőtt egyaránt.
Borzalmas lehet azoknak, ahol alkoholista feleség, férj, gyerek él egy fedél alatt. Főleg, ha nincs internet, mert sok helyen nincs, vagy van az a pár királyi csatorna, amitől csak dühösen, vagy teljes pánikban lehet élni.
Ez most, hogy korlátok vannak szabva az EÜ. dolgozóknak jó, mert nem egyszerre zúdul a nyakukba a betegáradat, na meg azoknak, akik megkapják és így talán kaphat is ellátást. Ebbe beleértem magamat is, mert nincs megszabva ki és ki nem kaphatja meg.