Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Koronavírus - Politikamentesen! fórum

Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)

11020. plavalaguna (válaszként erre: 11016. - 71ddaa07fa)
2020. júl. 10. 22:55

Figy, meg ki is adtak az adatokat...majd ezer ember volt bevallottan egyszerre korhazban.... ami ugye az egyeb hivatalos adatokkal nem stimmel...

De nyilvan szerinted egy onkentesnek jarni kellett volna a korhazakat es osszeadogatni hol hany embert talal...

Legyszives ne legyel mar ekkora troll.

11019. 71ddaa07fa (válaszként erre: 11017. - Plavalaguna)
2020. júl. 10. 22:54

Azt azért ne akarja nekem senki megmagyarázni, ha otthon dolgozik valaki a számítógép előtt, hogy ne nézne rá időnként az ezzel kapcsolatos hírekre.

Egyébként honnan tudnátok napra pontosan az adatokat? :)))

Én bevallom, hogy mikor két bejárás közt bementünk az irodába, figyeltük az ezzel kapcsolatos híreket, és igen március valamint április elején, még tele volt a gatyánk, mert nem tudhattuk mi lesz ebből.

11018. Lávli* (válaszként erre: 11016. - 71ddaa07fa)
2020. júl. 10. 22:50

Akkor éppen 3 osztály volt lezárva és elkülönítve.

Az önkéntesek nem bámészkodni meg leskelődni mennek a lezárt osztályokra, nem is mehetnek, mert szigorú védekezést kell betartani, hanem az oda vezényelt szakdolgozók munkáját igyekeznek valamilyen módon pótolni, lehetőségükhöz mérten, a nem covid osztályokon.

Azt nem gondoltam, hogy valami raktárba eldugják őket (mármint a dolgozókat), hogy mindenki higgye azt, hogy azért nincsenek, mert betegek mellett vannak, pedig nem is, csak a "hiszti" megy az országban 😀

Sajnálom, hogy nem gondoltál rá, hogy elmenj. Így viszont akkor továbbra is csak az a lehetőséged marad, hogy elméleti síkon próbálod meglátni a láthatatlant, és időnként felkiáltasz, hogy mutassa már meg valaki ... 😀

Részemről innentől komolytalan a beszélgetés veled.

11017. plavalaguna (válaszként erre: 11015. - Channa*)
2020. júl. 10. 22:50
Hát nagyon nem arról szól...
11016. 71ddaa07fa (válaszként erre: 11014. - Lávli*)
2020. júl. 10. 22:35

Nem is azt vártam, hogy te vezettél statisztikát, de ha már ott voltál csak tudod nagyjából mennyi az annyi?

Vagy azért nem szeretnéd leírni, mert nevetségesen alacsony számot kapnánk, ahhoz képest, amennyire megy a hiszi nálunk emiatt a betegség miatt?

Nem gondoltam rá, hogy elmenjek. Nekem megvan a munkám, ami semmivel nem veszélytelenebb, mint amit te tettél.

11015. Channa* (válaszként erre: 11007. - 71ddaa07fa)
2020. júl. 10. 22:32
Már ne is haragudj, de a home office nem arról szól, hogy tévézünk...
11014. Lávli* (válaszként erre: 11012. - 71ddaa07fa)
2020. júl. 10. 22:27

Nagyszerű bizony.

Statisztikát nem vezettem.

Lehet, hogy ezzel is foglalkozhatsz majd saját magad, ha elmész és ott leszel.

Bár nem az lesz a dolgod. Annyit azért látni fogsz, hogy az összes dolgozó a korona vírusos betegekkel kell, hogy foglalkozzon, és te nagyon magányos és leterhelt leszel a többi más betegséggel küzdővel, abban a megkülönböztető védőruhádban.

Ugye, elmész?:)

11013. plavalaguna (válaszként erre: 11010. - Spinneli)
2020. júl. 10. 22:24

Van jo tanito is ;)

Es igen, szervezni kene, hogy az alsok minden eshetosegben el tudjanak indulni, ez tenyleg fontos lenne. Mert ok,megusszuk, de jon az influszezon, nyitott hatatok, ugyanoda kerulunk tavasz elejere, hogy fogalma sincs senkinek mitol van szarul. Ha hozzaadjuk pl a gyerekekre sulyosabb influtorzset az egeszhez... hat erdekes lesz.

Szoval gozerovel szervezni kene a sulit.

De ahol egesz tanari karok nyar kozeoen zart terben ertekeznek, amikor tudni hogy egyetlen ember masfel ora alatt megfertoz siman mindenkit (dokumentalt peldak vannak), hat en csodakat suli kerdesben se varok.

11012. 71ddaa07fa (válaszként erre: 11008. - Lávli*)
2020. júl. 10. 22:20

Nagyszerű!

Akkor tudsz válaszolni nekem arra is, hogy mennyi beteget ápoltak ott a kórházban, aki elkapta a vírust.

11011. plavalaguna (válaszként erre: 11004. - 71ddaa07fa)
2020. júl. 10. 22:18
Az allam bacsi kijelolt korhazakba se adott am maszkot ;) ok is maguknak varrtak... csak mondom.
11010. spinneli (válaszként erre: 11009. - Plavalaguna)
2020. júl. 10. 22:17
Hát remélem nem lesz semmi ilyesmi.
11009. plavalaguna (válaszként erre: 11006. - Spinneli)
2020. júl. 10. 22:15

Igen ezt kene gozerovel szervezniuk... de teszi ezt barmelyik suli?

Amugy attol mert van bejaras, meg siman lehet hogy neked kell megtanitani irni olvsdni a gyereked. Vannak fura tanitok....

11008. Lávli* (válaszként erre: 11007. - 71ddaa07fa)
2020. júl. 10. 22:15

Én nálad sokkal többet megtettem. Én a Jahn Ferenc kórházban voltam önkéntes. 😜

Ezért tudom, hogy mit kell tenned azért, hogy meglásd a láthatatlant, ne csak drámai felkiáltásokat tegyél, hogy mutassa már meg valaki. ...

Aztán meg rajtam segítettek az önkéntesek.

C'est la vie.

11007. 71ddaa07fa (válaszként erre: 11005. - Lávli*)
2020. júl. 10. 22:09
Halljuk te legalább ennyit megtettél-e mint én? Vagy a home office közben csak azt nézted mit vetít a média.
11006. spinneli (válaszként erre: 10965. - 71ddaa07fa)
2020. júl. 10. 22:07

Az én fiam most lesz első osztályos, és már mindenki azzal idegesít, hogy nem indulnak el szeptemberben.

Pedig arról biztosíthatok mindenkit, hogy én nem fogom megtanítani a gyerekemet olvasni, meg írni, mert nem vagyok pedagógus, és nem is a feladatom.

Remélem lesz annyi eszük, hogy kis létszámú csoportokat csinálnak, ha tényleg megint kitör a járvány, legalább elsőben, másodikban.

11005. Lávli* (válaszként erre: 11004. - 71ddaa07fa)
2020. júl. 10. 22:06

Jó, ügyes vagy :)

Ha a láthatatlant keresed, akkor tedd azt, amit írtam, és megtalálod. Ennyi. :)

11004. 71ddaa07fa (válaszként erre: 11003. - Lávli*)
2020. júl. 10. 22:03

:)))

Szociális munkásként segítem az utcán élőket. Mikor a vírus úgymond a csúcson volt, március-április környékén én akkor is az utcákat jártam, és kerestem azokat akiken segíteni kellett a hidegben. Nem nézhettük, hogy az a hajléktalan betartotta-e a higiéniás szabályokat vagy sem, ezáltal esetleg elkaphatta-e a vírust, nekünk meg kellett fogna, ha a helyzet megkívánta, illetve naponta osztottuk nekik az ételt. Tettük, mindezt úgy, hogy a maszkot magunknak varrtuk, mert az állam bácsi annyira sem tartott minket, hogy ellásson vele. Az egyesület pedig csak horror áron tudott volna beszerezni. Ennyit arról, hogy én a fotelból filozofálnék. :)))

11003. Lávli* (válaszként erre: 10993. - 71ddaa07fa)
2020. júl. 10. 21:55

Ha igazán érdekelt volna, hogy hol voltak a betegek, akkor megkerested volna őket, nem a fotelből filóznál. Elmehettél volna önkéntes ápolónak, láthattad volna, hogy tele vannak a kórházak.

Kaphattál volna megkülönböztető védőruhát, hogy minden beteg és dolgozó lássa: lelkes önkéntes segítő vagy.

Hát te mindenfelé másféle jártál, ahol egészséges embereket láttál.

Így szerinted csak ők léteznek.

A második hullámban szerintem lépd meg! Menj el, kopogj be, győződj meg, légy a betegek segítségére!

Oszthatsz ételt, lemoshatod a szennyezett ágyakat, eltolhatod a vizsgálatra menőt, kiviheted a teli ágytálakat.

És meglátod a láthatatlant.

11002. plavalaguna (válaszként erre: 11001. - 71ddaa07fa)
2020. júl. 10. 21:45

Paranoia??? Csak leirtam adatokat es ismert informaciokat.

Sima tenyeket.

Pont azt mondom fogalmunk sincs mi van. Lehet tok jol allunk, kehet tok rosszul. Fogalmunk sincs. Senkinek sincs. Semmifele adat, szures, szandek a felmeresre nincs.

Tehat akarmi is lehet.

A csodakban kevesse hiszek. Terjedni tuti terjed, kulonben nem takalnanak random eseteket. Nem kenne fertozott ll a mezokovesdi tanari kar.

Mond a korhazban levoknek, hogy ah, paranoia, nem is tortent semmi.

Szerintem meg minimalis dllgokkal ehesz jol karbantarthato lenne ha betartanank. Maszk, kezmosas , tomegrendezvenyek elmaradasa, es teszteles. Ahol mukodik a gazdasag es nem hullanak a melobol ki az emberek azokban az orszagokban mindenhol igy csinaljak.

11001. 71ddaa07fa (válaszként erre: 11000. - Plavalaguna)
2020. júl. 10. 21:37

Továbbra sem tudok veled egyetérteni. Ez szerintem már a paranoia határát súrolja.

Ezért be is fejezem veled a vitát. Kicsit olyan érzésem van, mint mikor nagymamámmal beszélek. Sehogy sem lehet neki megmagyarázni, hogy nem halálos beteg, csak 83 éves, és ezért nem érzi úgy magát, mint 20 évvel ezelőtt.

11000. plavalaguna (válaszként erre: 10995. - 71ddaa07fa)
2020. júl. 10. 21:27

Nem egeszen... tobb ember akit sehogy se voltak hajlando tesztelni marc elott, verveteles szerologian bizony pozitiv lett...

Az hogy ugycsinalunk mintha, az nem jekenti hogy nem terjed.

Pl a vlogolo srac anyja febr elso feleben kozossegi terjedessel kapta el. Igazoltan. De nem irtak be, csak miutan annyira sulyos lett hetek alatt az allapota, plusz a ferje kijarta nagy kinkeservvel par elkuldes utan a tesztet...

De persze hehe, meg haha... meg nincs itt semmi... mire sulyos esetek vannak, mar keso. Ezt kene latni.

Plusz osszesites: meg a tunetesek 20% a se mutat a szerologian antitestet... es ok biztosan terjesztok voltak.

Nalunk a nagy atszures pedig se a gyerekeket, se az idosebbeket nem erintette. Csak egy kozepreteget abbol is rohejesen keves embert. Ha 100 ezer embert szurtek volna pl tomeges tesztelessel, akkor lennenek relevans adatok.

Szoval jelenleg a jo nagy semmit tudjuk, de verjuk a mellkasunk, es hagyjuk hogy szarjanak az esszeru szabalyokra tomegesen.

Hat a majdneglatjuk fazisban vagyunk pont ugyanugy mint a februari tagadasban, amikor meg a tudogyulladasos eseteket se voltak hajlandoak tesztelni. De tenykeg hol vanbak a betegek, hat nem jelentik oket...

10999. fincsi5 (válaszként erre: 10998. - Plavalaguna)
2020. júl. 10. 21:25
És egy női kézilabda csapat egyik játékosa is.
10998. plavalaguna (válaszként erre: 10993. - 71ddaa07fa)
2020. júl. 10. 21:19
"Az ország több pontján találtak koronavírusos eseteket. A győri Audi-gyár egyik munkatársánál, aki szombaton szabadul a karanténból. Egy ukrán vendégmunkás tesztje is pozitív lett a Győr melletti Ravaszdon, ott 12-en kerültek hatósági karanténba. Kiskunfélegyházán egy idős betegnél mutatták ki a fertőzést, mielőtt felvették volna a helyi idősek otthonába. A magyar-szerb határon pedig három rendőr tesztje lett pozitív."
10997. 71ddaa07fa (válaszként erre: 10996. - Garabonciás)
2020. júl. 10. 21:17
Ha olyan sok vírushordozó járná a mi kisvárosunkat, akkor valószínű március óta több beteg lett volna itt, mint kb. 10 fő. Erről azért úton-útfélen lehetne hallani. Mert nem hiszem, hogy mindenkin úgy menne végig, hogy semmi jele nincsen. De ha pedig így van, akkor megint nincs mitől félni.
10996. Garabonciás (válaszként erre: 10993. - 71ddaa07fa)
2020. júl. 10. 21:01
Attól hogy egy alma kívülről egészségesnek néz ki, belül még rohadhat. Honnan tudod hogy az aki veled szembe jön az utcán, egészséges? Azért mert nem köhög rád, vagy nem fetreng épp akkor a saját hányásában? Azért lenézni se kéne ennyire ezt a vírust, vannak országok ahol rengetegen belehaltak. Mi kimaradtunk a szórásból mert hát kis ország vagyunk, meg hát van egy jó vezetőnk is, aki előre gondolkodott. :D
10995. 71ddaa07fa (válaszként erre: 10994. - Plavalaguna)
2020. júl. 10. 20:56
Nálunk ez a láthatatlanság március óta tart. Egy közepes méretű város létszámát sem érte el a betegek száma, még akkor sem, mikor elvileg a járvány csúcson volt itthon. Sok kórház dolgozója, pedig szabadságon. :)
10994. plavalaguna (válaszként erre: 10993. - 71ddaa07fa)
2020. júl. 10. 20:51

Nem tudom figyelted e mashol, de honapikig hiret se lehetett hallani mielott berobbant... nemetorszagban wzert tesztelnek. Ugye lattak hogy tenyleg sok a tunetmentes hordozo, el kell erjen egy kritikus szintet a szamuk, hogy eszreveheto legyen. Akkor viszont mar keso reagalni. Most ezert szurnek, mehet pl a bajoroknal barki ha akar szuresre, hogy ne csusszanak bele.

Del Korea detto... kina detto... ausztralia eleve igy fogta meg... de biztos mindenki hulye, foleg a jarvanyugyisek.

Szoval igen, pont ez a gond, hogy tud egy szintig kvazi lathatatlan terjedni, labon kihordja a nepesseg egy resze. Erre figyelni kene, hogy ne legyen mint a tanaroknal, hogy csak akkor vesszuk eszre ha mar korhazba is kerulnek, mert akkor mar korbefertoztek a kornyezetuk.

10993. 71ddaa07fa (válaszként erre: 10985. - Plavalaguna)
2020. júl. 10. 20:40

Akkor terjed. Csak valaki mutassa már, hogy hol vannak a betegek. Mert, ha annyira terjedne, akkor talán látható jele is lenne,mondjuk tele lennének a kórházak. Illetve hallani lehetne róla a boltban, az utcán séta közben, a tömegközlekedési eszközön, hogy az emberek arról beszélnek, hogy sorra betegednek le az ismerősei. Ezzel szemben bárhol járok, mindenhol egészséges embereket látok, és már mindenki legyint szinte, ha azt a szót meghallja, hogy koronavírus.

De a vírus láthatatlanul terjed. :)))

10992. michelle.r (válaszként erre: 10978. - 9b10f3d7ff)
2020. júl. 10. 20:33
Ellenben négynapos fiesztát az augusztus 20-i tüzijáték körül biztonságos rendezni.😝
10991. michelle.r (válaszként erre: 10960. - Channa*)
2020. júl. 10. 20:28
7. is felmerült már. Majd feldobnak egy százast, és fej vagy írással eldöntik 🙃

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook