Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Koronavírus - Politikamentesen! fórum

Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)

12340. Napsugár8 (válaszként erre: 12334. - Plavalaguna)
2020. szept. 7. 11:16

Igazad van, de nem is kell egész évben, egyfolytában szedni, mert töményen van bennük a hatóanyag.

Én is zöldség-gyümölcs párti vagyok, és nagyon sokan mások is, de 3000 Ft-on ma már max. 1 fő/hét zöldséget-gyümölcsöt tudsz venni, a vitamin-tablettából ennyiért egy egész hónapra valót adnak. De kár ezen most filózni, mindenki úgy csinálja ahogy akarja, ill. ahogyan tudja. Jó étvágyat kívánok!

12339. Lávli* (válaszként erre: 12338. - Channa*)
2020. szept. 7. 11:07

Ez csak egy szegény buta troll.

Tudod, aki mindig másokkal foglalkozik, aki 50 ezer alatt nem vesz csizmát, aki azt írja, hogy a stílus az ember, közben az írásképe egy slendrián szókupac, hagyjuk a fenébe, hadd írja. 😊

12338. Channa* (válaszként erre: 12320. - Lávli*)
2020. szept. 7. 11:03

Azt írja, hogy most esett át valami betegségen, csak neki enyhébb volt, mert jó az immunrendszere.

Én nem tartom a sajátomat a legjobbnak, és van hiányzó fogam is, de 2019. Februárban voltam beteg...

12337. unom (válaszként erre: 12335. - Guruljka)
2020. szept. 7. 10:56

Pragmatikus volt, de elérte a célját. Sikerült felemelnie a családot, nem akarta a gyerekeinek a saját sorsát.

Tulajdonképpen nekem is hasonló a célom, csak kicsit másképp.

12336. Channa* (válaszként erre: 12308. - Fincsi5)
2020. szept. 7. 10:55

Én édesítő teszek bele, és citromot még melegen ízesítem.

Nem mentát tesz bele? Néha azt szoktam még. Egy ismerősöm pedig, uborkát...

12335. Guruljka (válaszként erre: 12332. - Unom)
2020. szept. 7. 10:51

Na meg ha mesterembereket kellett hívni! Azt is kottázni lehetett volna.

"Még dolgozik az az ember..."

Nagyravágyó volt kicsit Nagymama. Illetve nem kicsit. :D

Az aktív éveit arra áldozta, hogy a két lányát a körülményekhez képest a lehető legjobban iskoláztassa. Ezért mindenképp tisztelet illeti.

De életeken, sorsokon is átgázolt.

12334. plavalaguna (válaszként erre: 12331. - Napsugár8)
2020. szept. 7. 10:47

a vitaminkészimények sokkal drágábbk, mint a változatos étkezés... ahogy étterembe is drágább járni, mint itthon főzni...

És az erős immunrendszer nem véd meg a fertőzések ellen ;)

12333. globus (válaszként erre: 12327. - Napsugár8)
2020. szept. 7. 10:45

Ha "paraszt" nem lenne, a városiak éhen halnának.

Azért a mai(nagyban termelő) parasztok már komolyabb gépparkkal rendelkeznek, nem klasszikus kapa-kasza szerszámokkal, de tartalmi lényegben nincs változás.

12332. unom (válaszként erre: 12330. - Guruljka)
2020. szept. 7. 10:44

De a prolit azt igen...

A suttyó azt jelenti, amit írtál. De sokan megrekedtek azon a szinten.

12331. Napsugár8 (válaszként erre: 12328. - Plavalaguna)
2020. szept. 7. 10:36

Örülj neki, hogy minden nap meg tudod venni azokat a méregdrága zöldségeket, gyümölcsöket... az árak ma már a csillagos eget verik.

Nem hallottad? Sokkal több volt az idén az augusztusi csillaghullás, mint a korábbi években. No mit gondolsz miért????

12330. Guruljka (válaszként erre: 12314. - Unom)
2020. szept. 7. 10:35

Nagyanyám ha néha használta a suttyó szót, akkor a(z eredeti) jelentésének megfelelően: neveletlen kamasz értelemben.

A parasztot is az eredeti értelmében használta, nem lenézőleg.

12329. plavalaguna (válaszként erre: 12320. - Lávli*)
2020. szept. 7. 10:33

INFLUENZA

remélem boldog vagy, és megszűnt minden bajod. erősebb hirtelen az immunrendszered is :P

örülök, hogy hozzájárulhattam :P :D

12328. plavalaguna (válaszként erre: 12326. - Napsugár8)
2020. szept. 7. 10:31

Édesszivem, olvastad amit írtam?? változatosan étkezem. Nem kell kampányszerűen ennem ezt azt, mert folyamataosan változatosan étkezem.

És csak mondom, attól még elkapsz dolgokat, hogy rendben van az immunrendszered. MAx hamarabb meggyógyulsz, azokból, amikből meg lehet.

De nyilván itt a hoxa sokszakvizsgás orvosai között, mit tudhat bárki.... :P :P :D :D

12327. Napsugár8 (válaszként erre: 12314. - Unom)
2020. szept. 7. 10:26
Egyetértek! Az utóbbi évtizedekben ennek a kifejezésnek szerintem is u.n. pejoratív értelme van, mintha a kétkezi munkás már nem is ember lenne, hanem valami élősködő, megvetendő, a társadalom legalsó rétegébe sem való személy. Mélyen sértő kifejezése ez az ország legnagyobb hányadát kitevő embereknek.
12326. Napsugár8 (válaszként erre: 12313. - Plavalaguna)
2020. szept. 7. 10:24

A szervezet immunrendszere csak akkor tudja szinten tartani saját magát, ha megadod neki táplálék formában azokat a vitaminok, sókat, stb. elemeket, amely szükségesek neki önmaga erős, megfelelő szintű működéséhez. Amikor nem kap elég zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket és egyebeket, elkezd gyengülni, és még a legenyhébb influenza is ágynak dönti az embert.

Jó, a C-19-re meglehet, hogy ezek a vitaminok nincsenek hatással, de az összes, korábban itthon már meghonosodott influenza vírusokra azért még hatni tudnak.

Ha szerinted erre neked nincs szükséges, akkor ne edd a zöldségeket, gyümölcsöket, egyebeket, de másokat attól még nem kell lebeszélni róla.

12325. Napsugár8 (válaszként erre: 12310. - Guruljka)
2020. szept. 7. 10:18
Én sem teszek semmit sem a zöld teába, sem a csipkebogyó teába, cukor, citrom, minden nélkül iszom. Szerintem úgy jön ki mindegyiknek a valódi íze.
12324. unom
2020. szept. 7. 10:17

A túl erős immunválasznak is vannak hátrányai:

[link]

12323. Napsugár8 (válaszként erre: 12307. - Plavalaguna)
2020. szept. 7. 10:16

Te mi vagy? Nem proli?

[link]

12322. Napsugár8 (válaszként erre: 12298. - Amaunet)
2020. szept. 7. 10:10

9-12 óra között mehettek tavasszal a 65-ön felüliek bárhová. Ezen kívül, ha a rendőr megállította, tudni kellett igazolni, hogy orvoshoz, stb. stb. helyre megy. Éppen ezet kifogásoltuk, hogy ha valaki reggel 7-8 órára elmegy az orvoshoz, mire sorra kerül, nem biztos, hogy 12-ig még befér neki a gyógyszertár is... Szóval ez tavasszal eléggé szoros volt.

Hogy voltak, akik megszegték az előírásokat, egészen biztos. De akik ezt nem tették meg, bizony sokszor keservesen tudtuk beosztani azt a 3 óra hosszát.

12321. globus (válaszként erre: 12304. - 71ddaa07fa)
2020. szept. 7. 10:00
Nemes egyszerűséggel azt kellene hirdetni, hogy mostantól mindenkinek KÖTELEZŐ! naponta egyszer tömegrendezvényre mennie, ott leigazoltatni, hogy megjelent. Na, akkor távol maradnának. Az emberek imádják ellenkezőjét csinálni, mint amire megkérik őket, nem vetted észre?
12320. Lávli* (válaszként erre: 12318. - Plavalaguna)
2020. szept. 7. 09:56
Csak könyörgöm, majd ha újra jössz, csak egyszer, egyetlen egyszer próbáld meg jól leírni azt a szót, hogy influenza.
12319. Lávli* (válaszként erre: 12313. - Plavalaguna)
2020. szept. 7. 09:52

Gratulálok.

(Amúgy milyen csodaszerre gondolsz? Ki beszélt itt csodaszerről? Költői kérdés, nem várok választ. Imádod ferdíteni a valóságot, én meg arra nem vagyok vevő, bocsi)

12318. plavalaguna (válaszként erre: 12314. - Unom)
2020. szept. 7. 09:49

ironizálni próbálok

mert egyszerűen a logikátlan baromságoktól, a vaami történik, arra összefüggéstelenül ráböfögnek itt valami egyesek, és nem értik nincs összefüggés ez jön ki belőlem. tudom megtarthatnám magamnak, meg stilus, meg ember, meg bizonyos szint fölött, nem megyünk bizonyos szint alá.. meg a f--zt is csipkekeszttyűben.... hahaha

szerintem meg ez mind marhaság. nem kell urizálni. az élet midnannyiunknak kezdődik végetér. csak el kéne fogadni, hogy nem ugyanaz a jó élet mindenkinek.

szerinte nem kötelező így éni amiért itt sipákolás megy. alkalmazkodunk, és élhetjük a jót.

na kiadtam , megyek melózni :)

megpróbálom betartani, hogy olvani se jövök, minek,ezredszerre ugyanazt írjtok, én is ezredszerre ugyanazt írom, felesleges.

én is hülye vagyok, de néha jó hülyének is lenni :)

12317. 71ddaa07fa (válaszként erre: 12316. - Plavalaguna)
2020. szept. 7. 09:46
Mi pedig úgy gondolom azzal járnánk igazán jól, ha te tojnál le minket. Sok hasznos dolgot a rinyáláson kívül nem nagyon tudtunk meg tőled.
12316. plavalaguna (válaszként erre: 12312. - 71ddaa07fa)
2020. szept. 7. 09:44

betanulta a paragrafusokat :D :D mesélj még miket fantáziálsz megint rólam... ezeket a köröket már lefutottuk egyszer ha jól emlékszem képzelődőcske....

erősítsétek az immnrendszeretek, szedjátek a szarokat ész nélkül, és bizzatok a marhaságokban.

tojjátok le a bioligoát, fizikát, mert te is aztn tudod, virulógis, fizikus, biológus, matematikus, orvos, minden IS vagy... nyilván.... biztos jogász is, ne feledjem, ha tudod milyen paragrafusokat tanultam meg : :D

12315. 71ddaa07fa (válaszként erre: 12313. - Plavalaguna)

Mi nem szeretünk betegek lenni, te pedig úgy látom nem tehetsz róla, hogy az vagy.

Szevasz!

12314. unom (válaszként erre: 12311. - Guruljka)
Olyan, mint a parasztozás, a suttyók szavajárása (elnézést a nagyanyádtól)
12313. plavalaguna (válaszként erre: 12309. - Lávli*)
2020. szept. 7. 09:42

elírtam.... immunrendszerem köszöni jól van, épp most estem át vmin, tizedannyi tünettel, int akiktől elkaptuk... szóval egyéb kérdés??

mit erősitsek?? nincs túlsúlyom, nincs krónikus betegségem, még allergiám sincs. még a fogaim is mind megvannak, mégcsak gyökérkezelésem se volt sose (most voltam fogásznál, egyenlőre egy kis lukat talált... ennyi... ) mi a szar erősitsek még jobban? az én immunrendszerem mindig is példaértékűen működött. (pl tudjuk, hogy nem vagyok vérrögösödésre hajlamos...)

ennek ellenére egy új betegsénél senki se tudja van e hajlama..

hiába erős az immunrendszered, attól még elkaphatod a fertőző betegségeket. ti szerettek betegek lenni?

szóval kösz, sportolok, egészségesen és változatosan eszem, se átelallergiám, se betegségeim...

osszátok a csodaszereiteket magatoknak.

12312. 71ddaa07fa (válaszként erre: 12307. - Plavalaguna)
2020. szept. 7. 09:40

Nem azt mondtam állj be a sorba, hanem csak nézd meg nappal mi folyik olyan városokban, ahol van látnivaló és jól érzik magukat az emberek.

Eme hozzászólásod olvasva, teljesen megerősödött az a gondolatom, hogy egy gép mögött ülő okoskodó személy vagy. Aki betanulta a paragrafusokat ám a világ dolgairól szart sem tud. Az ilyenek mindig többet ártottak a világnak, mint akik gyakorlati tapasztalattal is rendelkeztek.

12311. Guruljka (válaszként erre: 12307. - Plavalaguna)
2020. szept. 7. 09:29

Ezt a prolizást utoljára nagyanyámtól hallottam, talán olyan 50-55 éve. :D

Kottázni kellett volna a hangsúlyt, ahogy kiejtette.

Pedig nem volt, nem lehetett iskolázott, a két lányából viszont "értelmiségit" nevelt. Emiatt én, az unoka, hátrányba kerültem a továbbtanuláskor, mert nem voltak fizikai dolgozók a szüleim. Hülye egy rendszer volt.

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook