Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Csak beleolvastam a fórumba, és a tiédhez hasonló véleményt már nem először látok.
El tudnád nekem magyarázni, hogy ez a fajta "játék a számokkal", amire utaltál, mégis mire lenne jó? Kinek állna érdekében újra leállítani a gazdaságot? Vagy mi szerinted a cél? És nem csak ebben az országban, hanem vilagszerte varázsolnának a számokkal? Ki? Miért?
Lehet, hogy nem teljesen, de nagyon csökkentett "üzemmódban" dolgoztak.
A fogorvos, ahová járok, nem fogadott. Ha akut problémám lett volna (szerencsére nem volt), akkor marad a fogászati ügyelet.
A kardiológiai kontrollom időpontját lemondták.
Szinte minden agyban dől el.
Ha valaki a kolbász, szalonna jótékony hatásában bízik, ehet akár napi több kiló zöldséget, gyümölcsöt, akkor is megbetegszik.
Ja, bocsánat, nem minden agyban dől el! Valami a médiában, igen.
Pontosan! Igazad van.
Elég szomorú, hogy ennyire kiszolgáltatott lett az ember...És pl. nem mehet iskolába, aki csak egyet is köhint. 😠
Nagyon sok magánorvosi rendelés sem működött.
Gondolj pl. a fogászatokra.
Igazad van teljesen.
És nem is volt vita ebben, tök jót beszélgettünk többen tegnap délután/este.
Mára ott csúszott el a dolog, hogy akad, aki azt feltételezi, hogy immunrendszerről, vitaminokról, zöldségről, gyümölcsről, egészséges táplálkozásról csakis a covid19 kapcsán lehet prolimód témázni, és nem alapvető része amúgy is a legtöbb ember életének, hogy ezekkel foglalkozzon.
Hát hogy a média statisztikája meg miről fog szólni, azt régóta tudjuk 😉
Na jah!
Ezért fizetjük a TB-t, hogy magánorvoshoz kelljen menni, vagy ellátatlan maradjon az ember.
Azt miért nem mondják be minden nap, hogy hány ember hunyt el az miatt, mert nem jutott el időben a megfelelő szakorvoshoz?
Azért nem kellett minden nap orvoshoz, patikába, bevásárolni, stb. járni.
Orvoshoz szinte nem is mehettél. A szakrendelések leálltak, a háziorvosnál telefonos konzultáció volt. Talán a sürgősségi, baleseti volt, ami működött.
Az, hogy valaki folyamatosan beteg, vagy van egy olyan kezelt betegsége, amivel teljes értékű életet él, nem ugyanaz.
Én pl. rendszeresen szedek vérnyomás csökkentőt, így az értékeim mindig jók, és semmilyen gondot nem okoz.
Dehogynem véd. Pl. fiam még ovis korában kétszer is volt az óvodában skarlát járvány, de ő egyszer sem kapta el.
Az is megállja a helyét, ha elkapsz egy betegséget, fertőzést, erős immunrendszerrel hamarabb keveredsz ki belőle.
Még legócskább párizsi is drágább, mint pl. csirkemell...
Én azt gondolom, hogy mindenki azt egyen-igyon, ami jól esik neki, amitől szerinte egészséges marad.
November végéig így is-úgy is napi több száz "fertőzött" lesz, decemberben meg kicsit felszívódik, mert a kereskedelemnek pörögni kell karácsony előtt. Januártól kezdődik minden elölről.
Ebben is van igazság...
Mi azért fogyasztunk bőven zöldséget és gyümölcsöt is, de az áruk elég felháborító. A példaként felhozott almáé a leginkább....
De én tényleg proli vagyok!
Az apukám asztalos bolt, az anyukám szakács.
Igazi munkás családból jövök.
Ha pontos akarok lenni, akkor konkrétan panel proli vagyok;)
:D
Már sokszor áttekertem BK hozzászólását, mert nem akartam vele ellenkezni, hátha egyszer még a Béke pipát is elszívjuk együtt;)
Sajnos megint nem bírom ki és azt kell írnom, hogy állandóan hülyeségét ír...
Még, hogy te ülsz egy helyben és paragrafusokat tanulsz?
Ilyen írással?
Na, ne! Ez tényleg vicces, sőt!
Mondjuk akkor kicsit alaposabban frissiteni kene a biologiai tudasod ;)
Megegyszer, az eros immunrendszer nem ved a fertozo betegsegek elkapasa ellen. Csak ha elkapot konnyebben legyozod. De tuti mindenki hulye, mert ti jonban tudjatok 😈
Jellemzoen en se kapom el... es most is mont irtam enyhe volt... ami mast 2 hetig kidont, en viszont agynak se dolok tole, azert ezen had ne sirankozzak mar ;)
Es eoem is van, vernyomasom is ok, stb.... nem hazudok magamnak, meg mssnak se, es nem bezzegelek.
Ahogy a orolit mindannyian magatokra vettetek az rohej 😂 szerintem nem is olvastatok amit irok, belekapaszkodtok egy egy szoba, es porogtok.
Igen, nekem van néhány betegségem, amelyek egy kicsit sem befolyásolják az életminőségemet.
Jól vagyok, pörgök ezerrel, a memóriám egész jó, nem vagyok elhízott, stb., csak nincs pajzsmirigyem és epehólyag ön, illetve szedek vérnyomáscsökkentőt.
És hiába hoz valaki háta egy kis megfázást vagy hasmenéses vírust, jellemzően nem kapom el.
Ez utóbbihoz írtam példaként, hogy 2019. február elején voltam beteg utoljára.
És úgy, hogy én az immunrendszeremet nem tartom a legjobbnak.
Én eszek azt, amihez kedvem van, rendszeresen mozgok, vitamint csak télen szedek (C és D).
Ha, és proli vagyok:D
Ertem... te azt irod van kronikus problemad... szoval te folyamatosan beteg vagy ;)
Nekem meg az egyik gyerek hazahozott vmit. Ami enyhe tunetekkel pikk oakk elmult.
Most ebbol kihozzatok hogy beteges vagyok 😂🤣😂🤣 keesszzz.... ti egestseges szuoeremberek, en kerek elnezest 😂
9-12 óra között mehettek vásárolni olyan zárt helyekre, mint gyógyszertár, boltok. Azon túl senki nem kérdezett meg senkit, oda mehetett mindenki ahová akart.
Legalábbis Bp-en ez volt. Egyszer nem láttam, hogy rendőrök megállítottak volna bárkit.