Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Dehogynem. Azt is írtak, hogy a zenekar többi tagja is koronavírusos, csak ők enyhébb tünetekkel.
Elvileg ott van, de azt nem írták, hogy mi a baja...
Nem hatottam meg őket azzal sem, hogy elővettem a fertőtlenítőmet. Ragaszkodtak a kesztyűhöz!
Az utcát elég jól ismerem, de most nem fogok kiselőadást tartani. Így is van! Ők úgy eszik a patkánymérget, mint más a dunakavicsot és semmi bajuk nem lesz tőle! Az immunitásuk az egekben, de nem azért mert baromi egészségesek. Alaphangon 240-es vérnyomással a cukros piától... 10-20-30 éve az utcán, volt idejük hozzászokni. -30 fokos hideg! Mi az nekem?? Max. sátorban alszom! De az egy külön szubkultúra!
Józan ésszel diktált óvintézkedések. No pont azok hiányoznak, és hiányoztak eddig is. Talán, ha lettek volna, akkor az egyén is felelősségteljesebben állna hozzá ehhez az egészhez.
De a bábeli zűrzavar, ehhez képest könnyű kerti zsúr volt ami hazánkat illeti az óvintézkedések terén.
Ha jól értettem, akkor ez egy tegnapi utasítás volt, hogy mától kötelező a kesztyű is.
Nálunk több fogorvos van. Az enyém nincs beöltözve, de amikor bent voltam bejött egy szkafanderbe öltözött nő is. Amikor kiment, akkor összemosolygott a doktornő és az asszisztens, hogy szegény annyira fél,hogy hónap óta így dolgozik...És azon filóztak, hogy miért nem marad akkor otthon...
Igen, élni kell, de a szabály az szabály és ilyenkor alapvető, józan ésszel diktált óvintézkedéseket kell tenni, amire nyáron nagyjából 💩 a vendéglátóegységek.
Ne feledkezz meg arról, hogy a hajléktalanok körében van a legkevesebb vírusos beteg. Holott ők van úgy, hogy napokig nem mosnak kezet, olyan cigicsikkeket szívnak, ami előtte más szájában volt, kukában turkálnak, gyakran onnan esznek vagy öltöznek.
Akkor hogy is van ez?
Mert ezt régen nem is maszknak hívták, hanem SZÁJkendőnek.
:)
Így van.
Kizárólag olyan szabálynak van értelme, amit be is lehet tartatni.
Ha ez nem működik, akkor marad az egyéni felelősség.
A kontrasztot próbáltam szemléltetni.
Én egy jó pár embert megbüntethettem volna, mert jócskán kilógott az orruk a maszkból. Azért érdekes lenne, amikor csóró kisnyugdíjas elé állnak, hogy 8000 Ft lesz, aki azt sem tudja merre van arccal! Hányat láttam ilyet! 🥶
Értettelek én, ne félj.
Azért is írtam, amit, mert gondoltam, hogy egyet értünk.
Az egyéni felelősségen van a hangsúly, tudjuk.
Ha én maszkot hordok, megtartom a távolságot, gyakran mosok és fertőtlenítek kezet, akkor nem fog csak úgy rám ugrálni az, amit mások köpködnek lehelnek egymás között.
Mindenki mellett nem állhat egy közterületes, nyakon csapva, hogy figyelj már, tartsd be a szabályt ...
Egyébként a Patakinak is nagy volt a szája, én innen is, ismeretlenül is mielőbbi gyógyulást kívánok neki oda a kórházba, ha valóban ott van.
Aha steril. A fél éves meg a napokig hordott maszkokkal.
Az ilyen hülye szabály helyett inkább tennének ki adagolós fertőtlenítőt, állna ott valaki, aki ellenőrzi, hogy minden belépő használja-e, na annak lenne is értelme.
Mielőtt félreértés esne. Baromira nem érdekel az egész, csak az abszurditását próbáltam szemléltetni. Az egyik helyen tök steril, mindenki figyel, a másikon meg szétköpködik az egészet. Nyilván nem fognak maszkon keresztül enni, de ott a felelősség, hogy mennyire ültetik szét az embereket. A vendéglátók meg úgy vannak vele, hogy amíg nem jön a bünti, addig hadd menjen a bolt! Elvégre így is több hónapnyi kiesést kell visszapótolni!
Nem néztem végig, csak belekattogtattam, a kommentek bizonyítják, hogy a nézők jól levágták a lényeget.
Teljesen igazuk van. Élni kell az életet, nem azon görcsölni, hogy mi lesz, ha. Úgysem ússza meg senki, hogy elkapja ezt a valamit. Attól, hogy majrézik az ember semmivel nem lesz jobb. Talán annyival, hogy mielőtt megkapná ezt a valamit, addigra már a kórházba fog feküdni agyvérzés, vagy szívinfarktus miatt.
Én úgy vagyok vele, hogy a testi és lelki nyugalmam érdekében muszáj nem törődnöm vele, hogy ki kinek a szájába ér bele, merre lehel és fröcsögteti a nyálát, ő dolga, az biztos, hogy én nem ülök közéjük. Sietek a maszkkal a dolgomra.
Bizonyítja a videó, hogy az oktatás nem csak 10 éve sz.ar.
Elmesélem a kedvenc történetem. Utcákon, bárhol, tömve emberekkel, arcukon a maszk, sietnek a dolgukra. Mellette kajálda, kiülős terasz, egymás szájában esznek, nevetgélnek, nyoma sincs a mizériának. Ilyenkor reflexszerűen görcsbe rándul a kezem, gondosan mérlegelve, hogy szükség van -e maszkra, amikor 50 fokos melegben majd megfulladok és a szívem is 200-on ver!
Hát, nem tudom, én ha becsukom a szemem és rákötök egy sálat, akkor is (elvileg) látom őket. Valószínűleg "hiba" csúszott a rendszerbe! Lehet hogy túl figyelmetlen voltam! (?)
Az "Adidas" AIDS akar lenni? Egyszerű emberek!
És úgy csinálnak, mintha? ... 😀 Azzal kit csapnak be?
Elvileg mindenhol ott vannak, de én eddig ezt nem nagyon vettem észre.
Hozzáteszem, én még ennyi kézmosás nélküli embert nem láttam kijönni a férfi vécéből! Szerintem félnek, hogy a szappanadagoló kar is fertőzött! Valaki csak megáll a tükör előtt, szerintem azt hiszi, hogy ennek valami mágikus tisztító hatása van. (Amúgy van!)
Én se találtam semmit, azért kérdeztem, hátha valaki tudja.