Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Nem lesz sajnos olyan gyors! Ráadásul, ha egy kicsit jobbnak érezzük, akkor utána jön egy kis visszaesés.
A férjem volt lázas. 10 napig tartott, hogy jól legyen...
Ma én is mindent keserűnek érzek.
Amit gond nélkül tudok enni az a vajas kifli+kávé vagy kakaó vagy tej vagy valami péksüti.
A szomszédunkkal ma csocsajos sütiket hozattunk, ezt eszem kakaóval.
Sütöttem egy csirkét, sima sósat, de nagyon keserűnek érzem. Érdekes, hogy a férjem azt mondja, hogy jól van, ennek ellenére ő is...
Ja, a gyerekem befújta magát parfümmel és éreztem az illatát kb. 1 méterről:DDDD
A tesóm tegnap volt tesztelésen és ma fent volt már reggel 10 kor a lelete.
Nálunk gyorsan megy a kiértékelés is, úgy tűnik.
Jobbulást mindkettőtöknek!
Vegyél be köptetőt!
Mi ACC200-at szedünk.
Azt hiszem kedden délután kezdtem tüsszögni, márnapra éreztem azt a tipikus náthás fejet, de nem folyt az orrom. Érzetem, hogy fújnom kellene, de nem ment, de eldugulva nem volt.
Ma már jobb érzés...
Tehát, nem voltam tipikusan náthás, inkább az érzet volt olyan...
Feleségemnek továbbra sincs eredmény, három nap után sem. Nekem pedig még nem jelezték volna, hogy mikor jönnek, honnan számítva ne egyek, igyak stb...
Ma hasonlóan vagyunk, mint tegnap, talán az a különbség, hogy a szaglásom rosszabb lett, viszont ma nem éreztem a keserű mellékízt az ételek mellé. Továbbra is hőemelkedésünk van, feleségemnek kicsit kisebb. Köhögés nekem nagyon gyér, feleségemnek erősebb.
Sajnos én nagyon türelmetlen beteg vagyok, egy nap után vártam, hogy teljesen helyrejöjjek, de úgy néz ki ez kicsit hosszabb folyamat lesz.
Sziasztok.
Ma egy hete kezdődtek a tüneteim, tegnapra már teljesen jól voltam.
Ma reggelre viszont elkezdtem köhögni. Nem vészes, többnyire száraz, de van, hogy felszakadozik.
Ez lehet a vége, vagy újra kezdődik vajon? Orvosnak kell szólni?
Az eddigi tüneteim enyhék voltak, maga a köhögés is az, csak aggódom.
Mi majdnem biztosak voltunk, hogy elkaptuk a koronát, ugyan is a fiam együtt dolgozott a kollégával, akiről kiderült, hogy pozitív.
A fiamnak nem volt tünete elvileg, de kértünk tesztet. 6 nap múlva volt a teszt, de már az első napokba mondogatta, hogy fura szagokat érez, ezért voltunk biztosak abban, hogy ő megkapta és így mi is, hiszen együtt élünk.
A férjemnek a tesztelés előtt 3 nappal jelentkezett először a láz.
Én viszont teljesen tünetmentesnek képzeltem magam, mert nem gondoltam, hogy a fejfájás, derékfájás és hányinger a kovid tünete lenne. Nekem ez volt még a tesztelés után majd nem 1 hétig, ekkor lettem náthás...
Anyukák!
Alsós gyerekem ma azzal jött haza, hogy egész nap bent is és az udvaron is maszkban kell lenniük mától.
Ez a mi sulink baromsága vagy országos szintű?
Nekünk nincs cetlink, senki nem keresett meg minket, stb, így én a tesztelés napjától számolom a 10 napot, azaz 4-én vették a mintát, így holnap lejár a 10 nap.
Hétfőn kérek beutalót és időpontot az új teszteléshez. Úgy tervezem, hogy 18-án megyünk tesztre, ami pontosan a 14. nap az előzőhöz képest.
Úgy tervezzük, hogy vasárnap elmegyünk sétálni valahová.
Én azt bírom itt a vírus sehol egy protokol nnk oldalán se sehol semmi.
Csak annyi fiam ha egyháztartásba élsz koronassál és nincs tünetek 10nap mulva szabad vagy es pl a teszt eredménye közlésétol számítva.
Ennyit kéne ki írni semmi többet...
De foglalkozunk minden szar infóval hogy mas országba mi a helyzet.
Azzal hogy itthon nincs infó közlés nem fontos....
Egy összevisszaság az egész. Szomorú, hogy ennyire lett felkészítve az egészségügy az elmúlt 10 évben. De még az 1. hullán után sem tettek meg szerintem mindent.
Persze inkább a karantén, mint ott maradni az intenzív ágyon. Csak ugye valamiből enni is kell azt pedig itthonról nem lehet megkeresni, ahol nincs homeoffice.
Ez is érdekes...
Olyan jó hogy nincs fix protokol senkise tud semmit sehol semmi infó.ember itthon van de semmitse tud...
Mivel együtt élek egy pozitíval így 10nap jár nekem is. Nekem teszt nincs csak ha szarul vagyok jeleznem kell haziorvosnak és akkor kér ha lejár a 10nap mehetek.
Nekem így jön le eddig.
Volt bent 1 lako akinek tünetei lettek utána 3 gondozó lázas lett akkor kért az otthon teljes tesztelés.60szemelyzetiből 20 pozitív 120lakobol kb 110pozitiv
Legtobbnek enyhe
Amúgy, ha lejár teszem azt már a 21. nap és tünetmentes vagy, nem is tudom akkor automatikusan mehetsz ahova akarsz?
Amúgy ennyi pozitívből, volt vkinek tünete? És ha igen milyen?
Gondolom mindenhol más ez.
Nálam az verte ki a biztosítékot elsőnek, hogy nem a fertőzött napjától számolták a mi 10 napunkat, hanem a késlekedő NNK-s hívástól.
Érdekes mert a munkahelyén többen elkapták.
Tegnap 1embert felhívtak a kb 20ból aki pozitív lett.
Ők is úgy élnek mint mi azaz ott is van aki karanténba került hozzátartozó.őket is hazarendelte a háziorvos szerda délelőtt mint minket szóval azonos a dolog velük. Nekik azt mondták a hozzátartozóknak jovohet pénteken lejár azaz szombaton szabadok ha nemereznek tunetet
A mi családunk esetében a fertőzöttet a teszttől engedték ki a tünetmentesnek meg az NNK a késlekedése miatt 5 nappal több karantént rendelt el.
A feloldási kérelmet sem bírálják el. Gondolom most ti is így jártatok, hogy szívtok, mint a torkosborz amiatt, hogy az NNK miatt kitolódik a karantén ideje.
Természetesen jobbulást, de vicc az egész rendszer.
Szép napot!
Sajnos a kormányhivatal és a rendőrség ügyintézési sebessége felér egy lajháréval így, ha legközelebb karanténba dugnak emellett nem megyek el szó nélkül. Mert így fizethettem a magánteszteket.
Na, de ami most engem összezavar. Hogyan is számoljam a 10 napot?
A határozat azt írja: 10 napig tart november 14. napjáig.
Vagyis, ha úgy számolok, hogy 4.-e az első nap akkor ma van a 10. nap és eszerint holnap én már mehetnék a francba a két negatív tesztem ide vagy oda.
Vagy még a 14.-ét is bele kell számolni? De az megint hülyeség lenne, mivel az már a 11. nap lenne.
Azért komoly ez, hogy van ahol már kontaktot sem kutatnak máshol pedig a tünetmentes negatívat szívatják bucira.
Még szerencse, hogy a tegnapi EB selejtező feledteti velünk magyarokkal, hogy az a sok milliárd közpénz mehetett volna az egészségügybe és most kevésbé lennének áldatlan állapotok itthon.
Sziasztok!
Anyukámnak tesztet csináltak hétfőn munkahelyen mert otthonba ápoló igy mindenkinek kellett mert több lakónál tünetek jelentkeztek.
Szerdán megjött az eredmény, pozitív lett neki ezt a háziorvos tudatta vele és mivel együtt élünk egy házba igy mindenkit haza rendelt karanténba.Megkérdezte ki mibe akar lenni táppenz szabadság.Anyukámnak mondta penteken megrendeli neki az első tesztet mert neki 2negativ kell a munkahelyre mire kijonnek azis pár nap így gyorsitva a munkába állást.
Részéről ennyi.
Majd az NNK felveszi velünk a kapcsolatot hogyan tovább.Mondanom se kell azóta se hívták anyukámat.Most akkor ránk mi vonatkozhat?10nap karantén szerdától számítva azaz a minta megjövetelétől vagy a teszt vétel napjától?Annyit mondott a haziorvos ha tünetünk lenne jelezzük neki és kér tesztet nekünk is.Tünet hozzá teszem nincs senkinekinek.
A december 15-i dátum még az első hullámos okmányokra vonatkozik:
"Az elkészült okmányok személyes átvételére november 11-ét követően nem lesz lehetőség, azokat postai úton, levélküldemény formájában kézbesíti a kormányhivatal. Felhívjuk az ügyfelek figyelmét, hogy a 2020. március. 11. és június 18. közötti veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok változatlanul 2020. december 15-ig érvényesek."
Most voltam Veszprémben vásárolni, fiam vitt hogy ne buszozzak.
Közterületen az emberek 90%-án maszk van, de többnek is az orra alatt. Még mindig! A csarnokban mindenkin van, de egy része még mindig nem takarja az orrát. A Rossmann ajtajában áll a bizt.ör, belépőknél ellenőrzi a maszk viselést.
Mi még jól vagyunk, de felháborít hogy még most is sokan sumákolnak.
Én FFP3-as maszkot viseltem eddig, nagyon jól passzol az archoz, kényelmes viselet. Most FFP2-eset rendeltünk, remélem jól zár majd az is.