Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Csak az elejét nézd, 2-es pont: aki nincs ebbe a rendszerbe bejelentve, az járványügyi szempontból "nem létezik".
24 órán belül bejelenteni a megbetegedést, vagy annak gyanúját. Kimutatott vírussal,vagy vírus nélkül.
Köszi.
Akkor ők legalább már tudják az időpontot. Remélhetőleg meg is csinálják, ha egyszer már ígéret van rá.
Mondjuk más kérdés, hogy mennyivel lesznek előbbre ezekkel a tesztekkel. Hisz a miniszterelnök azt mondta, hogy ezeknek a megbízhatósága 50-60 %.
Hozzáteszem, szerintem a többié sem megbízhatóbb.
Mi nem vagyunk betegek. Az egyik haverja az. Zsót azért írtam Andinak, mert olvassa a naplómat és ott írtam.
Egyelőre semmi. Előtte nap átment hozzá játszani, nála volt. De jól van. Ha a vonaton nem kapta el eddig, talán most sem.
Csütörtökön kaptuk meg a pozitív teszteredményünket eeszt-n.
Ugyan ezen a napon beszéltem háziorvossal, azt mondta jelent minket.
Pénteken újra felhívtam, akkor azt mondta, hogy jaj, elfelejtettem.
Azóta nem említette, hogy jelentett e minket vagy sem.
Akik mintát vesznek, ezzel nem foglalkoznak.
A háziorvos bejelentette a beteget OSZIR rendszerbe, elérhetősséggel, innen tud az ÁNTSZ intézkedni. Erre a 2 helyre van bejelentési adminisztráció. Nyilván hamis a statisztika is, ha azt nem rögzítik.
Van az itteni hozzászólók között pedagógus vagy óvónő?
Ha igen, arra lennék kíváncsi, hogy az intézményetekben volt-e már tesztelés? Ami ugyan be lett harangozva, de idáig ahány érintettel beszéltem, mindegyikük azt mondta, hogy nem tesztelték őket.
Lehet, hogy csak a régi rossz emlékek miatt, de valahogy nem vonz az orosz vakcina.
Most meg kiderült, Szputnyik V. a neve...
Na most mit gondoljak, - ez már komolytalan.
Sziasztok.
Az első tünet megjelenése után 11 nappal, ma reggelre elkezdtek az illatok nagyon halványan derengeni. Ha az orrom az beledugom az öblítős flakonba, mintha már valamit éreznék :) nagyon nagyon gyengén, de mégis.
El sem tudom mondani, mennyire jó :)
Jobbulást mindenkinek!
Talán már nem vagyok olyan gyenge, mint pár napja. Tegnap este pl. már az erőm majdnem olyan volt, mint korábban, csak hőemelkedésem volt. Illetve sokszor hőhullámaim vannak, és izzadok.
Feleségem pont egy hete lett beteg. Nekem akkor még semmi bajom nem volt, sőt másnap sem. Csak elővigyázatosságból nem mentem melózni. Én kedden kezdtem érezni a fejem és lett hőemelkedésem.
Kedden mikor a mintavétel történt kérdeztük a cédulát, azt mondták, majd, ha lesz eredmény. Honnan kell azt kérni, vagy esetleg rajzoljak? :)))
Még senki nem ellenőrzött minket.
lányom kb. okt 20- a óta érezte az enyhe tüneteket, majd kb 1 hét múlva jobban lett. Ez után néhány nap múlva ismét tünetek és elveszett az íz és szag.
Most úgy néz ki rendben van, de íz és szag nélkül. Mondja, hogy néha nagyon rövid időre már visszajött a szag.
Mi 28-a körül éreztünk enyhe tüneteket. Én úgy 10 nap múlva rendbe jöttem. Férjem még most sem "100"-as, ízeket, szagokat sem érez.
Valahol gondoltuk, hogy ez van a háttérbe:(
Akkor egyikőtök sem javul?
Igen, türelmetlenek vagyunk. Nem szeretünk betegek lenni, és már az is elegendő lenne, hogy nem mehetünk ki, de még pluszban a kellemetlen tünetek miatt még nehezebb, de túl lesztek rajta! Nyugi! Pihenjetek sokat, nézzetek filmeket, ha van kertetek vagy erkélyetek, akkor menjetek ki néha.
Nálunk én vagyok a legtürelmetlenebb, mert én képtelen vagyok feküdni 5-6 óránál többet, ezt is csak akkor ha alszok, illetve nem szeretek tétlenkedni sem. Én nem tudok csak TV-t nézni, nekem mindig kell valami mást is csinálnom, pl. mosogatni közben vagy takarítani, vagy olvasni+netezni, azaz bármit csak ne egy dolgot csináljak, mert akkor megöl az unalom:D
Feleségedtől mikor vettek mintát? Mert valószínű, hogy kb. egyszerre lettetek beteget, kíváncsi leszek rá, ha kiérnek hozzád is mintát venni, milyen eredményt fogsz produkálni ennyi nap után...
Van segítségetek?
Kontaktokat értesítettétek?
Gondolom ti sem kaptok karantén cetlit és ellenőrzést sem...
Köszönjük szépen!
Mi is jobbulást kívánunk mindenkinek!
És mióta van ez náluk? Nekem úgy 5-e óta, ha jól emlékszek, bár volt amikor éreztem az öblítő illatát, de most napok óta szinte semmit...
Megvan feleségem eredménye, az alapján koronavírusos. Így gondolom én is az vagyok.
Az állapot nagyjából hasonló, mint az előző napokban volt. Én nagyon türelmetlen vagyok...
Teljes gyógyulást és jó egészséget kívánok Neked a családodnak és mindenkinek, aki megbetegedett.
Kitartás !
Mi jól vagyunk, de a lányom és férjem még most sem érez ízeket, szagokat.
Hogy vagytok koronások!?
Remélem mindenki javul!
Mai helyzet jelentés:
Ma ébredéskor nem fájt a fejem, de az orromat sem tudom kifújni rendesen. Még mindig nem érzek szagokat és ízeket.
Férj és gyerek OK:D
Lettek valakinek kiütései?
A férjemnek a gyógyszertől, de neki el is múlt.
A gyerekemnek viszont a kéz ujjain szeme alatt és könyök hajlatban is lettek herpeszhez hasonló kiütései.
Nekem az orromnál vannak ilyenek, pedig nem is fújom annyit, mint egyéb megfázáskor...
Rakok fel fotót az adatlapomra a fiam kezéről...
Nem.
Minden gyógyszer tájékoztatóba felsorolnak minden lehetséges és nem lehetséges mellékhatást, ha beszeded ezek ellenére, akkor nincs miért kártérítést követelned, ha bármi történik veled, hiszen ők beleírták, tudatában voltál annak, hogy előfordulhat veled, így nem jár kártérítés és semmi.