Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Konyhai fortélyok fórum

Konyhai fortélyok (beszélgetés)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Konyhai fortélyok

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
2010. febr. 1. 09:46
Sziasztok! Napsütéses, szép, jó reggelt! Itt ezerrel süt, de hideg van. Bentről gyönyörű a kert.
1426. emrus
2010. febr. 1. 09:15
Van még valami ami finom lehet, de ilyet még nem is láttam, ez a bólé. Azt sem tudom, hide-e, vagy meleg.Ti tudtok valamit? Polli te biztosan.
1425. Polli (válaszként erre: 1422. - Emrus)
2010. jan. 29. 18:10
Számolj be az eredményről. :))))
1424. emrus (válaszként erre: 1411. - Pné Veronika)
2010. jan. 29. 09:24
Tudod,hogy meg tudja bolondítani egy csipetnyi bors, és egy csipetnyi őrölt szerecsenydió. Még a gonoszt is kiűzi belőled.
1423. emrus (válaszként erre: 1419. - Pné Veronika)
2010. jan. 29. 09:21

Édes lölköm, dobtál egy hátast, hólapátoláskor?Képzeld el, ha még iszol is valamit. De hólapátoláskor kötelező a forralt bor, de ez a grog sem hangzik rosszul, csak én nem szeretem a rumot.

Tanulva az esetedből, ezután forró piával a kezemben megyek havat lapátolni, hogy egyenesben maradjak.

1422. emrus (válaszként erre: 1408. - Polli)
2010. jan. 29. 09:17
Pollikám, én annyit tudok csak a grogról, hogy tea kell hozzá, akkor a víz helyett nem tea kell. Szerintem finomabb is lenne. Ma meglepem a párom, mire hazaér, de víz helyett teát teszek bele. És az ágy szélén itatom meg vele, hátha kifekszik.
1421. Pné Veronika (válaszként erre: 1420. - Polli)
2010. jan. 28. 21:39
:-)))Ez milyen igaz!
1420. Polli (válaszként erre: 1419. - Pné Veronika)
2010. jan. 28. 17:13
Nem bizony, mert az "álmos embert" az Isten is óvja.:))))
1419. Pné Veronika (válaszként erre: 1418. - Polli)
2010. jan. 28. 14:49
:-))) nem bizony... :-))) A hólapátolásnál bevállaltam volna bármelyiket... :-O Akkor talán nem vágódtam volna el...
1418. Polli (válaszként erre: 1415. - Pné Veronika)
2010. jan. 28. 14:45
Ettől nem leszünk álmosak:)))))))))))))))))))))
2010. jan. 28. 14:45

1004. Alkoholmentes karácsonyi puncs


Hozzávalók:


1 db citrom

1 db narancs

1/2 liter vörös szőlőlé

1/2 liter almalé

4 db szegfűszeg

1 rúd fahéj

1 csipet szerecsendió

1/2 citrom reszelt héjja

méz


Elkészítés:


A citromot, narancsot kifacsarjuk, majd a szőlő- és almalével, a fűszerekkel és a citromhéjjal felfőzzük, és kb. 10 percig forraljuk. Az így elkészített puncsot leszűrjük, és ízlés szerint mézzel édesítjük.

2010. jan. 28. 14:45

1008. Angol puncs


Hozzávalók:


2,5 dl édes vörösbor,

2,5 dl édes fehérbor,

1,5 dl rum,

50 dkg porcukor,

2 db citrom,

2 db narancs.


Elkészítés:


Mossuk meg a citromot és a narancsot, majd nagyon vékonyan hámozzuk meg. Rakjuk a héjakat kb. 5 dl vízbe és forraljuk fel. Öntsük hozzá a borokat és a rumot, szórjuk bele a cukrot és facsarjuk bele a gyümölcsöket. Alaposan keverjük össze, és puncsos tálkákban kínáljuk!

2010. jan. 28. 14:44

1009. Ünnepi puncs


Hozzávalók:


1 l forró fekete tea,

5 evőkanál méz,

0,5 dl gyömbérszirup,

3 dl rum.


Elkészítés:


Forrósítsuk fel egy lábosban a rumot, a mézet és a gyömbérszirupot, majd öntsük hozzá az előzőleg leforrázott és elkészített fekete teát. Citrom vagy narancskarikával díszített puncsos poharakban kínáljuk.

2010. jan. 28. 14:43

1010. Karácsonyi puncs



Hozzávalók:


1 l almabor vagy almalé,

2 rúd fahéj,

1 teáskanál őrölt szerecsendió,

1 dl méz,

2 citrom leve és héja,

1 l ananászlé.


Elkészítés:


Egy nagy fazékban forrósítsuk fel az almabort/almalét a fahéjrúddal, majd nagyon lassú tűzön, lefedve, kb. 5 percig főzzük. Tegyük bele a fűszereket és hozzávalókat, majd még öt percig főzzük. Puncsos tálkákban kínáljuk 1-1 fahéjrúddal, amellyel kevergetni lehet a puncsot.

1413. Polli
2010. jan. 28. 14:43

Egy jótanács:::


Az alábbi megkóstolagatása után irány az ágyikó.:)))))))))))))

2010. jan. 28. 14:43

1011. Gyümölcsös forralt bor



Hozzávalók:


0,5 l vörösbor,

0,5 l piros szőlőlé,

3 szegfűszeg,

1 rúd fahéj,

cukor vagy méz ízlés szerint,

2 narancs héja és leve.


Elkészítés:


A bort a szőlőlével együtt forraljuk fel, és tegyük bele a fűszereket és a narancshéjat. Hagyjuk egy kicsit állni, majd édesítsük ízlés szerint, és öntsük bele a narancs levét is. Csészékbe öntve, almakarikákkal tálaljuk.

2010. jan. 28. 14:43

1012. Forralt bor


Hozzávalók:


1 l vörös vagy fehérbor,

8 dkg cukor,

1 rúd fahéj,

5 szegfűszeg,

két szegfűbors,

fél citrom.


Elkészítés:


A bort és a többi hozzávalót öntsük üvegedénybe, majd forráspontig hevítsük (nem forrhat fel, mert az árt a bor aromájának), majd belekarikázzuk a citromot és csészékbe öntve forrón tálaljuk.

1410. Pné Veronika (válaszként erre: 1406. - Emrus)
2010. jan. 28. 14:42

Épp a múltkor írtam be a receptes naplómba egy párat..


1013. Csoki krémlikőr


Hozzávalók:


2 dl víz

15 dkg cukor

3 ek. kakaó

2,5 dl rum

1 tubus sűrített tej


Elkészítés:


A vizet a cukorral és a kakaóval összefőzzük, ha kihűlt a sűrített tejjel meg a rummal összekeverjük.

1409. Polli (válaszként erre: 1406. - Emrus)
2010. jan. 28. 14:42

Eredeti angol-puncs


2,5 dl édes vörösbor, 2,5 dl édes fehérbor, 1,5 dl rum, 50 dkg cukor, 2 db citrom, 2 db narancs.


A gyümölcsöket megmossuk, letörülgetjük, majd mindkettõnek hajszálvékonyra hámozzuk a sárga héját. 5 dl vizet a héjakkal felforralunk, ezután hozzáöntjük az összes többi alkoholt. Beleszórjuk a cukrot, és éppen csak forráspontig melegítve, belecsavarjukm a citrom és a narancs levét is. Jól összekeverve, azonnal tálaljuk.

1408. Polli (válaszként erre: 1406. - Emrus)
2010. jan. 28. 14:40

Grog


6 cl rum

1 cl citromlé

1 kockacukor

1 szelet citrom

szegfűszeg

fahéj

citromhéj


A rumot, a citromlét és a cukrot egy füles pohárban elkeverjük, hozzáadunk néhány szegfűszeget és fahéjdarabot, majd felöntjük forróvízzel, a tetejét megpermetezzük a citromhéjjal, s beleejtünk egy citromszeletet

2010. jan. 28. 10:46

Sziasztok, kellemes napot mindenkinek!

Itt kevésbé kellemes. Hideg van, és esik a hó. :-((


Találtam valamit, és megosztom veletek:



A fűszerek minden ételnek egyedi íz világot kölcsönöznek, ám nem mindig tudjuk, melyik ételhez milyen fűszert használjunk fel. Bemutatunk néhány otthon elkészíthető finom fűszerkeveréket, amelyek egyszerűen összeállíthatók.


Konyhai fűszerkeverék:


Hozzávalók:


25 g majoránna, 25 g bazsalikom, 25 g koriander, 25 g kömény, 105 g borsfű, 105 g kakukkfű, 126 g mustármag, 126 g pirospaprika, 180 g zellerlevél, 260 g szárított gomba


A szárított fűszernövény részeket megőröljük, és ha szükséges még egy nagy lyukú szitán és átszitálhatjuk, hogy ne maradjon benne nagyobb rész.


Egy tálban jól összekeverjük az egészet, majd ha szükséges a végén adhatunk hozzá sót vagy borsot is. Üvegedénybe téve száraz sötét helyen tároljuk.



Általános fűszerkeverék:


Hozzávalók: 37 g ánizs, 150 g bazsalikom, 3 g babérlevél, 15 g borókabogyó, 15 g borsfű,38 g édeskömény, 23 g vargánya,10 g kakukkfű, 14 g kapor, 75 g kömény, 10 g Lestyán,185 g majoránna, 5 g mustármag, 25 g pirospaprika, 15 g rozmaring, 185 g petrezselyem, és koriander.


Itt is fontos, hogy csak szárított fűszernövényeket használjuk, amelyeket apró porrá őrlünk, összekeverünk majd egy jól záródó üvegbe töltünk.


Ezt a fűszerkeveréket használhatjuk húsok, mártások és levesek ízesítésére is. Diétás étrend mellé is használhatjuk, hiszen nincs benne só és bors, ami izgatja a vesét.


Pástétom fűszerkeverék


Hozzávalók:


80 g babérlevél, 80 g bazsalikom, 80 g citromhéj, 80 g fehérbors, 80 g gyömbér, 80 g majoránna, 80 g szerecsendió, 40 g fehér mustármag, 80 g kakukkfű, 40 g paprika, 80 g tárkony.


Ez a fűszerkeverék ideális lehet kolbászok, vagdalt húsok és pástétomok ízesítésére, de akár a fasírozottnak is kitűnő ízt kölcsönöz.



Borspótló fűszerkeverék


Hozzávalók:


85 g koriander, 85 g kömény, 85 g majoránna, 85 g boróka, 170 g csombor, 170 g fehér mustármag, 320 g paprika.


Ezt a fűszert diéta vagy egyéb olyan ételekhez érdemes használni ahol a bors ízét szeretnénk pótolni.



Forrás:www.kertvarazsmagazin.hu

1406. emrus
2010. jan. 28. 09:37

Lányok, most, hogy itt van a nyakunkon a tél, amilyet már régen nem éltünk át.

Beszéljünk a lélek melegítőkről, forralt bor, grog, puncs. Ki mit tud?

1405. emrus (válaszként erre: 1401. - 2104cc91e8)
2010. jan. 28. 09:36
Fiti, hogy ez milyen jó ötlet.
1404. emrus (válaszként erre: 1390. - 9342f3e94d)
2010. jan. 28. 09:35
Abban biztos vagyok, hogy elmúlik a rosszkedvem, meg a náthám is, de vajon a cukrom mit fog hozzá szólni. Arról meg nem is beszélek, ha a párom megorrontja, micsoda jó kedv lesz itt.
1403. Polli (válaszként erre: 1396. - 9342f3e94d)
2010. jan. 26. 19:56
most kínzol ezzel a finomsággal, mivel nem ehetem egyenlőre? :))))))))))))
1402. Polli (válaszként erre: 1393. - 2104cc91e8)
2010. jan. 26. 19:55
kb. egy őzgerin formába való vagy egy kisebb tepsibe..
1401. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1400. - 9342f3e94d)
2010. jan. 26. 17:30

Nem szoktam, de egyszer megpróbáltam:)

Jó volt, hogy nem kellett ott állni mellette, mert reggelre "kisült" a víz belőle:)))


Ősszel volt maradék szilvám és összeaprítottam főztem vagy 10 percig aztán merülőmixerrel péppé zúztam és zselésítő cukrot tettem bele:))

Három picike üveg lett, de úgy ettük mintha sose ettünk volna:) Ez Nekem azért ízlett nagyon, mert (azon túl, hogy Én készítettem:)) kellemesen savanyú volt, míg az "igazi" olyan édes mint a "márc", ahogy drága Apósom mondta valaha:)))

1400. 9342f3e94d (válaszként erre: 1398. - 2104cc91e8)
2010. jan. 26. 17:11

Megkuksiztam! Jól néz ki, finom lehet, bár, ami szilvából van, az csak jó lehet! :-)))

Te szoktál szilvalekvárt készíteni a sütőben?

1399. 9342f3e94d (válaszként erre: 1398. - 2104cc91e8)
2010. jan. 26. 17:07
Megyek, megnézem!
1398. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1397. - 2104cc91e8)
2010. jan. 26. 17:05
No, beraktam a fotót a Sosem írtam c. naplómba, ha gondolod kukkants bele:))
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook