Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Königsbergi húsgombóc recept

Königsbergi húsgombóc recept

A Königsbergi húsgombóc hozzávalói:
1/2 kg sertéshús
1/2 kg borjúhús
zsemle, beáztatva
2 tojás
1 fej hagyma

bors
szardellapaszta
vaj
fehérbor
húsleves
tejföl
2 tojássárgája
1 ek. kapribogyó
citromlé


A Königsbergi húsgombóc elkészítési módja:
A felaprózott hagymát megpirítjuk, majd összekeverjük a húsokkal, a zsemlével, a tojással és a pasztával. Sózzuk, borsozzuk, kis gombócokat csinálunk belőle. Világos vajas rántást csinálunk egy lábosba, kevés borral és levessel felöntjük, majd ebben készre pároljuk a gombócokat. A főzőlevet a tojásos tejföllel besűrűsítjük, hozzákeverjük a kapribogyót és a citromlevet, majd visszatesszük a gombócokat. Újra felmelegítjük, és már kínálhatjuk is.


Kategória: Egytálételek receptjei


A königsbergi húsgombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook