Költözés cicákkal (beszélgetés)
Drukkolok, hogy hamar előkerüljenek, mert éjszaka már nagyon hideg van, ha kint alszanak a szabadban felfáznak és komoly bajuk lehet.
Próbáljad meg és járjad végig a környéket, hátha csak eltévedtek és valaki befogadta őket.
Sziasztok.
neekm a 2 cicám eltünt pár napja.((
Nagyon szomorú vagyok:(((((((
Szürike már 4 napja Manóka meg 2 napja felfoghatatlan, hogy hova lettek
A szomszéd szerint multkor egy srác simogatta Mancsát hát remélem nem lopta el.Csinálok szórolapot és mindenhova bedobálom hátha valaki tud róla valamit
ma meghalt Muffin cica... elütötte az autó a 30-as zónában a házunk előtt...
nem térünk magunkhoz :"((
Amikor családban, családtagként tartanak macsekokat és az egyik közülük meghal, gyakran előfordul, hogy a másik gyászolja. Valószínűleg Muffin cica is most gyászolhat, ennek jele lehet a szobatisztaság elvesztése - ez depressziós tünet. Idővel ( akár 1 hónap is lehet) helyre fog jönni, ha most sokkal több szeretetet, törődést kap tőletek.
Nálunk is előfordult pár éve, az egyik cica infarktust kapott és minden előzmény nélkül a nappali közepén felugrott a levegőbe és mire lehuppant - már halott volt. Megpróbáltam újraéleszteni, de nem sikerült. Amikor hazaértünk a temetéséről, a másik cica már arccal befelé ott gubbasztott a konyha sarkában egy olyan törölközőn amin még érezte a barátja szagát és nem mozdult, nem evett-ivott, már Ő is készült a nagy útra...Később mondta az állatorvos, hogy ilyenkor ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy a másik is megy a barátja után :(
Egyetlen dolog jutott az eszembe - ilyenkor sokkolni kell a jószágot, hogy elfelejtse a bánatát - azonnal szerezni kell egy másik macsekot mellé. Átnéztem az újságokat és 1 napra rá (kb. az utolsó pillanatban) megérkezett az óriásbébi maine coon kölyök, aki méretben is pont jó volt, mert 16 hetesen feleakkora volt már mint a gyászoló félperzsa felnőtt cica. Az új cica hatalmas cirkuszt vágott le, amikor megérkeztünk a lakásba, köpködött, ordított (szerintem macskául még káromkodhatott is) ez a másik cicát úgy felbőszítette, hogy 1 perc alatt elfelejtette a gyászát és kialakult a hadiállapot :) Hajnali 4 volt, mire le tudtunk feküdni, a macsekok játszottak - összebarátkoztak.
A macsekok gyászának jó szakirodalma van a hálón, üssed be a Google-ba: cat mouring
hiányzik mind a háromnak... szoros kis közösség ez :)
Muffin fia volt és jó barátok is voltak:/
Sajnálom:((
Szegényke:(
Inkább vígasztalt volna a párod :)
Amíg kicsik voltak (ez már 8 éve volt) én is állandóan tele voltam könyékig macska karmolással, ha vérzik is, akkor le kell fertőtleníteni. Pár napig piros marad a helye, de nyom nélkül gyógyul.
Nagyon jó neked, hogy ilyen aranyos macsekokkal játszhatsz, élvezzed ki, hamar meg fognak nőni.
Köszi:)Manó már jól van eszik bohóckodik ezerrel:)és sokat nőtt már:D
Imádom Őket bár a szürike már megint szét marta a lábamat felugrott az ölembe Manóka is ott elkezdtek játszani szürike lecsúszott a lábamról persze az egész combom végig szántotta a körmével ahogy kapaszkodott volna visz fel:((Vérzett is a lábam párom mondta is megérdemlem ha álandóan babusgatom őket majd egyszer jól el fog fertőzödni a seb:(Hát jó most kicsit tényleg ettől én is parálok mert azért a körmük alatt sok baci lehet
Jaj, ez nagyon komplikált helyzet , sajnálom :(
Drukkolok Nektek (neked + a macsekoknak)
Gyerekkoromban a nagyszüleimnél is "parasztmacskák" voltak - ez nem lekicsinylő jelző, csak annyi, hogy nem törzskönyvezett fajmacskát tartottak, hanem egerésző házicicát. Ha mínuszba fordult az idő még ők is bejöhettek a sparherd mellé éjszakára - melegedni. Ha nem volt annyira hideg, akkor nem is akartak bejönni, a padláson, ólban a tehenek mellett aludtak. Akkoriban nem volt arra autóforgalom, nem voltak veszélynek sem kitéve, szabadon jártak - keltek.
Ha Manóka is a szabad ég alatt fog vacogni a minuszokban, tüdőgyulladást kap és meghal :)
A bőr ülőgarnitúra nagyon csábító, nálam is szétszedték a macsekok, (későn vettem észre, akkor már mindegy volt) most erős szövetborítású van, és letakartam egy pokróccal. Azóta szent a béke .
nem.((
A párom nem viseli el ha bent vannak max 2-3 percig felugrálnak mindenre és félti nehogy kikarmolják a bőr garnitúrát meg miegyebek.Szóval nem tudom még hol fognak aludni van az a kis ládika amiben tavasszal is pihiztek csak nincs teteje na majd lesz valahogy:((
jobbulást a kis négylábúaknak!
( tapasztalat szerint a hányás lehet híg barna)
Értem.Megnéztük a popóját és nem láttunk semmit rajta sem a másik cicának
na majd azért figyeljük Ők kinti cicák nem jöhetnek be:(Így általában itt a teraszon egy dobozban alszanak de ma már egy kicsit jobban evett meg sajnos nem lehet tudni egész nap merre csavarognak és mit esznek össze
az, hogy játszik, meg elevennek tűnik, az jó, de ettől még lehet beteg.
A macsekok "hazudósak" (mint minden ragadozó), csak akkor mutatják, hogy betegek, amikor már nagy a baj, na akkor kell rohanni az állatorvoshoz, mert akár fél nap alatt is végük lehet.
A hasmenés pár fertőző betegség tünete is lehet, amit elkaphatott valahol - valakitől, ezért kell oltatni őket.
Hasmenést kaphat, ha éjszaka kint maradt és felfázott, hidegek már az éjszakák és Manóka még kicsi.
Barnás színű a hányás, ha a macsek szőrt hány ki, de abban benne van az összeállt szőr is - ehhez még Manóka kicsi, ez a nagyobb macsekoknál fordul elő.
Hú hát jó:(Na majd megnézem a popiját.
Már bocsi de ugye ha hány akkor nem híg és nem olyan mit a kakaó mert ez olyan:(Semmi kaja darab nem láttam igaz nem mustrálgattuk mert amint a párom meglátta a földön leöntötte vízzel.
Amúgy játszik meg nincs vele baj csak furi a másik az, hogy nem tudom, hogy egyáltalán melyik macska beteg már ha nem a kutya hány na ez jó ezt kitalálni:(
ha hány, akkor a hányásban valamilyen ételmaradékot is látnod kellene. Igy tudod megállapítani, hogy hányás vagy hasmenés.
Nézzed meg a macsek gatyeszát ( a végbélnyílást, és a körülötte levő bundát ) ha a feneke kipirosodott, akkor az inkább hasmenés, mert az csíp, ha a bundán is találsz nyomokat - akkor meg biztos.
Akkor isznak a macsekok sok vizet, ha lázasak, vagy valamilyen (pld. hólyaghurut) gyulladásuk van.
Sziasztok.
2 napja észrevettük, hogy lehet valamelyik cicánk hány minden nap 2-3 szor de nem tudjuk melyik vagy lehet a kutya de az is lehet, hogy megy a hasa
Ha hány az lehet ilyen barna teljesen híg valami?:(
Manókára gondolok mert tegnap már este nem evett és sokszor iszok sok vizet
szerintetek?