Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Melyik kollagén készítmény vált be nektek? fórum

Melyik kollagén készítmény vált be nektek? (beszélgetős fórum)


1 2
54. 55Judit (válaszként erre: 53. - Fokhagyma)
márc. 4. 17:14

A zselatin nekem se ért semmit. Írtam, már nagyon undorodtam tőle mikor váltottam. Ez azért történt, mert olvastam hogy csak a kollagén peptidek képesek beépülni a molekula méretük miatt, a kollagén csak nagyon kis mértékben. De a peptid, tuti jó. Sok félét lehet már kapni, ízesítetteket is. Ha veszel csak olyat válassz ami peptid.

A csontjaid fájnak? Erős csontritkulásod van? Arra kéne valami?


Most jövök megint a csikunggal.🙂

Vannak ám ülőgyakorlatok is, és ugyanolyan hatékonyak mint az állók. Az energiát tudják a testben áramoltatni kerekesszékes betegek is, és itt ez a lényeg, nem az izom munka. Én veszélytelennek gondolom, de te tudod mit bírsz. És hát nem csak a mozgásos csikungot tanulom, hanem pl. fájdalmakra reflexiológiai módszereket, akupresszúrás pontok maszírozását, mudra gyakorlatokat, kineziológiai pontok masszírozását, vannak jóga ászanák amiket szintén fájdalom megszüntetésére lehet alkalmazni, isiász, derékfájás, étvágyszabályozás, és sok másra is, csak nem tudok egyszerre mindennel foglalkozni.😜

53. fokhagyma (válaszként erre: 52. - 55Judit)
márc. 4. 16:44

Ráhibáztál, mert én valóban elég sokat mentem mozgásterapeutához. Gerinc MR leletem alapján döntötte el, hogyan, mit mozgathatott, milyen kezelést adhatott. Sőt, olyan is volt, egy egy jó ideig semmiféle mozgást nem csinálhattam. Menni kellene még, de nagyon sokba kerül, azért próbálkoznék olyasmivel is, mint amiről írtál. Zselatint naponta fogyasztok elég régóta, de igazából annak nem érzem a hatását.

Egyébként változó a helyzet, nagyon befolyásol az időjárás is. Most éppen jobb, mint nemrég volt.

márc. 4. 16:37
A fájdalommal kapcsolatban nem tudok tapasztalatról beszámolni mert nekem nincs fájdalmam. Hát igen. Mindenki szervezete más, de ha nagyon kutakodunk a megfelelő mozgásformát is megtaláljuk. lehet hogy neked egy mozgásterapeuta tudna segíteni. Vagy nem tudom. A mozgás sokat árthat ha nem megfelelő az biztos. nekem nagyon jó a csikung, de még tanulnom kell melyik légzéstechnikát mikor használjam és hogyan. De majd belejövök mert nagyon élvezem. Már azt os hogy feldob. Mintha drogoznék.😄
51. fokhagyma (válaszként erre: 47. - 55Judit)
márc. 4. 16:26

Köszönöm a részletes választ. Igazából az érdekelt volna, hogy csökkenti-e a fájdalmaimat egy idő után a készítmény, nem az, hogy a mérési eredményeim milyenek lesznek. Nem egyformák a problémáink, valószínű a tiéd nem olyan, mint az enyém.

Megnéztem a csingungot. Neked biztosan jó, de nekem nem lenne az, mert olyan problémám van, amin azok a mozgások inkább rontanának.

márc. 4. 15:21
Így van. Minden kezdet nehéz. Először is az időt kell úgy beosztanunk, hogy a plusz mozgás is beleférjen.
49. Enissa (válaszként erre: 48. - 55Judit)
márc. 4. 15:18

Én edzőterembe iratkoztam be.

Elsőalkalommal az edző felmérte a kondimat. A gépeket élesti a telefonom egy appal, az érkezésemkor. Erősség, magasság stb.

Tehát minden jó, ami átmozgat. Pszichésen, fizikailag csak szánjunk rá időt.

Csak elkezdeni nehéz.

48. 55Judit (válaszként erre: 47. - 55Judit)
márc. 4. 09:45

Csak még annyit: Ha valami nem klappol, valamiféle változtatást kell végrehajtani az életünkben. Ezt szerintem tudjuk mindannyian. Amiből hiány van, nem elég kanapén ülve bekapkodni hozzá porokat, pirulákat. Azok beépülését is meg kell oldanunk. Erre több féle alternatíva is létezik. Sokan mondják, "én mozgok eleget". De nem mindegy ám hogy mit. lehet úgy is mozogni hogy elfáradsz tőle, lehet úgy is hogy feltöltődsz energiával és támogat minden életfunkciódat. Én ezt választottam. Hozzatok jó döntést ti is! 🙂

Ebben nincs olyan hogy nekem fáj a derekam, a hátam, lábam, alig tudok mozogni. A csikungban vannak ülő gyakorlatok is, ugyanolyan hatékonyak mint az állók.


Nincs arról szó hogy mindenkit csikungoztatni akarok mert nekem nagyon bejön. Csak arról beszélek, hogy lehetőségek is vannak, nem csak kifogások. Választás kérdése. Minden pillanatban választunk valamiféle utat. Ahol vagyok oda én jöttem! Ez az amit mindenki más is elmondhat.🙂

47. 55Judit (válaszként erre: 46. - Fokhagyma)
márc. 4. 09:31

Semmit nem érzek, csak vizsgálati eredmények vannak évente.

Egy időben mutogattam az osteporosis fórumban a csontsűrűség mérési eredményeimet. Már nincsenek ott, mert a fotóim között nem akarok orvosi leleteket tartani, de a szöveg a fórumban megvan. A jól hasznosuló kollagén peptid erőteljes csontépülést eredményez.


A lényeg: 22-ig nagy léptekben javult a csontsűrűségem, már nem volt súlyos csontrikulás csak azt megelőző állapot. Erre vizsgálatot követően megműtötték mindkét szememet, így 2x2 héten át kaptam szterodiot. Ez úgy hazavágta a 23-as DEXA eredményt majd el ájultam. Most ismét próbálom visszaépíteni a csontjaimat, de most, 24-ben megyek utoljára ilyen fajta besugárzós mérésre. Most csak azért, hogy lássam ugyanazzal a méréssel mennyi lesz a javulás szteroid nélkül. Bár nem tudom a szervezetben annak meddig van csontbontó hatása. Találtam egy lehetőséget ultrahangos csontsűrűség mérésre Budapesten, a jövőben ott ellenőriztetek. Ez a dexás mérés mint olvastam elég ártalmas, ez is bontja a csontszövetet. Na jól van, nem ezt kérdezted, elég sokat és mélyen informálódok, ettől a sok beszéd.🙂 Olvassatok, megéri!


Egyre jobban haladok a csigung leckékkel, egyre jobban élvezem, ezért egyre többet gyakorlok. Ebből kifolyólag ezen a fórumon egyre kevesebbet vagyok jelen. Mivel a nap ugyanolyan rövid mint eddig, gyakorláshoz időt kell elvenni onnan, ami kevésbé szolgálja a fejlődésemet. 😀

Hogy miért fontos ez nekem? Mert a csikung egy gyógyító- energetizáló rendszer, ami a csontsűrűségre is hatással van.

Bátran ismerkedjetek vele!😀

46. fokhagyma (válaszként erre: 45. - 55Judit)
márc. 4. 08:57
Konkrétan miben érzed a pozitív változást azóta, hogy szeded? Érzed, vagy valamilyen vizsgálati eredmény lett jobb?
45. 55Judit (válaszként erre: 44. - 55Judit)
márc. 4. 07:34
Most ránéztem a GAL-ra. Naponta 10-20 gr-ot javasol napi 1 vagy 2 alkalommal. Ez nem egy konkrét meghatározás. Annyit biztosra tudok, hogy napi 11 gr kollagénpeptid (a Yiyásból) felgyorsítja a csontanyagcserét mert én ennyit szedek. Az ajánlás 11 gr. Sőt, néha el is felejtem bevenni. Jól növeli a csonttömeget.
44. 55Judit (válaszként erre: 43. - Alexxa)
márc. 4. 07:16
Igen. Ugyanaz a minőség jól felszívódó formában mint a Yiyás, csak utóbbi komplettebb. Tartalmaz I-es típusú kollagénből 2-t, és II-es típusút is. Így több irányban hat, kicsivel több is van benne, ezért ár-érték arányban kedvezőbb még ha kimondva drágábbnak is tűnik is. Tehát én ezekért ezt használom.
43. Alexxa
márc. 3. 20:49
A Gal márkáról már hallottatok? Nekik is van kollagénporuk nem tudom milyen lehet. Én még csak a D vitaminjukat próbáltam
42. jooeva (válaszként erre: 40. - Fokhagyma)
márc. 3. 19:27
Ma épp combból + farhátból főztem levest sokk zöldséggel, a combokat kirántottam, a farhátat csak zsírban kicsit átsütöttem, anyukám és anyósom is mindig így csinálta, az uram szereti!
41. jooeva (válaszként erre: 37. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 3. 17:36

Nincs a közeletekben termelői piac?

Ha már házi tojást, száraztésztát/levestésztát, füstölt húsárut tudsz ilyen helyről venni, az szuper.

Ha nem nagyüzemi termelésű, már jobb a helyzet, mert nem "felfújják" a csirkéket/disznókat pár hét alatt, hanem normál tempóban érik el a vágósúlyt.

Sőt, ha már nem elzárt helyen élnek pl. a tyúkok, tudnak kapirgálni, udvaron élnek, az is előny.

40. fokhagyma (válaszként erre: 39. - Globus)
márc. 3. 15:51
Én is csak a csontossága miatt főzöm levesbe, a húsa jelentéktelen. Az ilyen levesbe még más aprólékot is teszek, és ha több hússal akarom, akkor combot is. Mivel nagyon sok zöldséggel csinálom, és sok a hús is benne, meg még tészta, akkor ez nálunk egytál étel.
39. globus (válaszként erre: 35. - Fokhagyma)
márc. 3. 12:09

Én magát a farhátat nem szeretem, de a levese nagyon finom. Aranysárga, jó illatú, telt ízű. Férjem robbantott csirkének hívja 😀

Újabban tésztát nem is főzök bele, csészéből kortyolgatjuk.

38. 55Judit (válaszként erre: 37. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 3. 11:58

Semmi. Ugyanolyan fenntartással eszem meg az üzletláncokban vásárolt húst, tojást, lisztet, bármit. Valamit enni kell. Most a kollagénnel több szemét vagy kevesebb, olyan mint falon a légyszar. Se nem oszt, se nem szoroz.

Van egy hely ahonnan Rippel Feri vásárol. Többnyire marha húst eszik. Az üzletben 14 és 20 ezer között van a szabad tartású marha hús kilója. Interneten is lehet rendelni. Na ő megveheti, de én a jelképes összegű nyugdíjamból hogy? Marad a tápos, antibiotikumos, hormonkezelt, vegyszermaradványos hús és zöldségféle a tömegélelmiszerekből, és az a ritka nagy érték kevéske mennyei manna amit a kis kertben megtermelek.

márc. 3. 11:50
Igen sajnos a húsok közül nagyon nehéz jót találni, nekem azt ajánlották hogy vidéki termelőtől kéne vennei még a tojást is. De gondolom már ott se mindig csak egészségesen etetik az állatokat és már minden benne van a husába amit mi is megeszünk. Kicsit azért tartok ezektől a kollagénkészítményektől hogy azok milyen állatokból vannak kinyerve mert ha minden sz@rral etetettekből akkor az se túl jó. nehéz ügy ez. Persze akik ezeket a kollagénporokat árulják biztos nem mondják meg hogy antibiotikumos csirkeporc van benne vagy beteg marha:) Mi a bizotsíték hogy jól tartott állatokból van?
36. 55Judit (válaszként erre: 35. - Fokhagyma)
márc. 2. 18:09
Én a spárban vettem, ott sokszor akciós a farhát és minden más része is a csirkének. Mindig megszagolom a húst mikor haza viszem, teljesen friss volt. Arra gondolok, minden féle xarsággal etetik a tömegesen tartott állatokat, kapják a rakás gyógyszert, ki tudja mitől lett okádék szaga. Talán 2 éve volt a tévében, hogy zöld fénnyel világítottak a csirkék a sötétben. Igaz volt, mutatták is. Nem emlékszem miből túl sokat kaptak, ezért volt. Döbbenet mik vannak. Én már nagyon ritkán eszek húst, mert nincs hozzá gusztusom. Most pláne nem lesz jó ideig az biztos.
35. fokhagyma (válaszként erre: 19. - 55Judit)
márc. 2. 17:51

Lehet, hogy nem véletlenül volt leárazva az a far-hát, nem lehetett valami jó minőség, és bizonyára nem is volt friss. Én éppen ma főztem húslevest zömmel far-hát-ból, mert a csontosakból lesz a jó leves. Semmi rossz szaga nem volt, csak nagyon finom húsleves illata, és az íze is jó volt.

Sajnos, nem állíthat elő az ember mindent saját maga, kénytelen megvenni. Én a Lidl-ben vettem, tökéletes volt.

34. ,zumba (válaszként erre: 19. - 55Judit)
márc. 2. 17:08
Értem. Ha ezt érzed a húsfélék fogyasztásával kapcsolatban, akkor marad a gyártók által előállított készítmény.
33. ,zumba (válaszként erre: 32. - Globus)
márc. 2. 17:04
Valamiből előállítják: marha, hal, stb. Akkor pedig valami szaga biztos van.
32. globus (válaszként erre: 8. - 55Judit)
márc. 2. 16:29
Milyen az a pici szag? Ha mákszemnyit is halas, vagy nyers húsos, kidobnám a taccsot. Hozzánk hal nem teheti be a nem létező lábát :) Milyen az oldat állaga?
31. bozsu55 (válaszként erre: 30. - Fokhagyma)
márc. 2. 16:22
Ezek szerint van napi és heti adagolás.
30. fokhagyma (válaszként erre: 27. - Bozsu55)
márc. 2. 12:01
Ez nem egészen így van. Nekem pl. napi egyet írt elő az orvos.
márc. 2. 10:22

Elsősorban étkezéssel pórolom,hiszen a szervezetünk 25 éves korig termeli,sajnos bőven elmúltam annyi.😁

A Facebook-on van a Panda Nutrition márka,onnan szoktam rendelni, nagyon sokféle van,ott is nézz körül.

28. liliom10 (válaszként erre: 27. - Bozsu55)
márc. 2. 10:01

A Kollagén I+II. komplexet napi 1 evőkanállal ajánlják, én így szedem,iszom.


Ezt hogy érted ? Nem ördögtől való, de én nem eszem ilyenfajta állati dolgokat, lehetőleg semmilyet már. De pár hetente húst eszem, mert nem egyedül élek, és a férjem igényli.

27. bozsu55 (válaszként erre: 25. - Liliom10)
márc. 2. 09:42

Miért kellene naponta?

Tudomásom szerint csontritkulásra heti egy alkalommal kell gyógyszert szedni.


Igen, a felsorolt étkek mind ördögtől valóak.

26. 55Judit (válaszként erre: 24. - Bozsu55)
márc. 2. 09:19
Van akinek annyira optimális a csontanyagcseréje, és általában minden féle anyagcseréje, hogy soha semmi kiegészítőre nincs szüksége. Második szomszédom nyáron tölti a 90-et, és semmit nem szed. Ha nem lenne kövér a lába se fájna szerintem, más baja nincs. Ráadásul bármit megeszik. Jól van, már dolgozik a kis fóliájában.
25. liliom10 (válaszként erre: 24. - Bozsu55)
márc. 2. 08:16
Amiket írtál, azok közül csak a halat enném meg, azt se naponta) a többi kizárva !
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook