Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Köldökzsinór-vér levétele... Érdemes? fórum

Köldökzsinór-vér levétele... Érdemes? (tudásbázis kérdés)


21. Emmy78
2011. ápr. 2. 11:24

Sziasztok!


Szeretném a segítségeteket kérni. Nyáron fog megszületni a kisbabám, és megbeszéltük a férjemmel, hogy szeretnénk majd levetetni a köldökzsinórvért. Tudnátok ajánlani olyan intézetet, ahol érdemes tároltatni az őssejtet?


Persze reméljük, hogy soha nem lesz rá szükség!!!!!

2011. jan. 16. 09:21

Szerintem az ellenérv csak az, hogy ki tudod-e fizetni!

Ha tehettem volna annakidején, én is levetettem volna!

19. csucsumucsu (válaszként erre: 18. - Kiscsibe79)
2010. dec. 21. 21:27

Szia!

Nekünk két gyerkőcünk van, 2007, 2009-es születésűek. Mi bizony levetettük mindkettőét. 20 évre van lefagyasztva, ha majd akkor kérjük, tovább is tárolják. Ha megnézed a bankok tájékoztatóját (pl. Krio), hasznos adatokat tudhatsz meg. Már most is nagyon sok betegséget tudnak őssejt-terápiával gyógyítani. Nem mondom nem olcsó, de miért fizessen ki az ember pénzt, ha nem a gyermeke életéért ? (Adott esetben). Ha öt gyerekem lenne, mind az ötnek levetetném.

2010. dec. 18. 19:41
Nagyon sokat gondolkodom ezen a témán. Minden érvet és -ha van- ellenérvet szívesen várok.
17. lego
2009. máj. 16. 12:13
ugy látom nem foglalkoztatja ez a téma az anyukákat.mi most várjuk 3. gyermekünket és mi is levetetjük,a levételi csomag már a korházi cuccok közt és nagyon remélem sikeres lesz.
2008. okt. 10. 09:16

Volt már ilyen téma nyitva májusban, de hamar kihaltak a hozzászólások.

Mi levetettük a köldökzsinórvért, kifizettünk érte kb. egy TV árát, nagyon jól sikerült a levétel, megkaptuk az eredményt, minden rendben a mintával, és 67.5 kg-ig lehet igénybe venni, ez nagyon bíztató, ugyanis ez egy felnőtt ember súlya, én még most sem értem el, a férjem is alig lépte túl. Kaptunk egy listát is arról, hogy milyen betegséget lehet vele eredményesen kezelni, mire ajánlott, mire nem. Remélem egyikkel sem fogunk találkozni az életben. Azt is mondták, hogy korlátlen ideig tárolható, amíg fizetjük a tárolási költségeket.

És épp az a pláne benne, hogy más családtagnak is használható elvileg. Gondolom ez esetben még további kivizsgálás is szükséges. Egy nagyon jó orvos ismerősöm szintén azt mondta, szerinte van értelme, ha neki még lenne alkalma, ő is levetetné. A kilók a sikeresen levett mennyiségtől függenek.

15. szamka
2008. jún. 13. 01:13

Az a baj, hogy az köldökzsinórból nyetr őssejt csak 40 kg-ig ekég a gyereknek, tehát úgy 10-12 éves koráig.

Könnyen, csak baj esetén szükséges őssejt bármikor, bárkiből nyerhető a gerincből. Az is érdekes, hogy eddig még nem sikerült baj esetén használni. Mindig csak azt mondják, ebben rejlik a jövő. Annak biztos, aki a levételéből, rajtunk meggazdagodik.

Az egészben az a legcsúnyább, hogy a reklámjának kicsengése alapján csak akkor vagyunk jó anyák, ha ezt kifizetjük.

Mi alposan tájékozódtunk és nem vetettük le. Nem érezzükj magunkat ezért rossz szülőknek.

2008. jún. 5. 15:03
Relatív, hogy kinek mi a nagy összeg de tényleg igaza van pmjuditnak ha kell akkor viszont aranyat ér és a befizetett pénz eltörpül mellette. Mi nem tudtunk nagyobb összeget be fizetni így két éven keresztül havi 15000ft fizetünk. Ennek annyi a hátul ütője, hogy a végén 360000ft fizetsz be.
13. pmjudit (válaszként erre: 12. - Katic)
2008. jún. 5. 14:02

Nyilván nem látok a pénztárcátokba, de manapság 300 ezer Forint nem olyan nagy összeg.

Ha esetlegesen szükség lenne az őssejtekre, ez nem sok pénz.

Először fizettünk nagyobb összeget, majd 16 ezret havonta, 12 hónap alatt letelt.


Mikor felhívtak, hogy sikeresen eltárolták, kicsordultak a könnyeim örömömben. úgy érzem, van már életbiztosítása a kisfiamnak.

Remélem soha nem lesz rá szükségünk.

12. katic
2008. jún. 5. 13:32

Köszi szépen!

Mindenkinek a véleményét elolvasom, nekünk is az anyagiak a gond. :(

Meg úgy olvastam, hogy 1:200 000hez, hogy épp a gyerekednek lesz rá szüksége, és egy Down-szindróma pl. sokkal nagyobb arányban bekövetkezhet.

A masik dolog meg, pontosan az, amit írtok, hogy mi van ha mégis. Azt egyikünk sem bocsájtaná meg magának, ha egyszer volt rá lehetősége.

Igen, egyébként ebben a vérben vannak a legjobb minőségű őssejtek, mert a legfiatalabbak.

Köszönöm, s továbbra is várom a véleményeket! :)

2008. jún. 5. 10:19

Igen, a köldökzsinórvért az őssejtek miatt veszik le.

Abban vannak a legjobb minőségű, legnagyobb számú őssejtek.

A levétele, mind az anya, mind a baba számára veszélytelen és fájdalommentes.

Aki megteheti vetesse le, megéri...

10. Suhi
2008. jún. 5. 09:55
Ugye a köldökzsinórvért az őssejtek miatt veszik le. Csak azoknak mondom, akiknek nem volt pénzük a gyermekük születésénél, hogy ne féljenek nincs minden veszve. A szaglóhámban is vannak őssejtek, s sokkal jobban elérhetőek, s ugyan úgy totipotensek. Valószínű ebben lesz a jövő... ahogy a kutatások tovább fejlődnek.
2008. jún. 5. 08:52

Sziasztok!

Nekem három gyermekem van, az első kettőnél nem vetettük le mert hát ugye az anyagiak. De a harmadiknál már levetettük ő most 16hónapos.Igaz most még rosszabbul állunk anyagilag de azt beszéltük a férjemmel,hogy inkább nem eszünk és a havi törlesztőt kinyögjük de ha ne adj isten történne valami akkor azt az 5milliót amit mindig beszélnek, hogy annyiba kerül kint Kínában egy beültetés, nem biztos, hogy ki tudnánk fizetni. Én azt mondom ha meg teheted vetesd le, és a többieknek is igazuk van idővel egyre több minden betegségre fel tudják használni, azt is mondták, hogy nem sokára sokszorosítani is tudják.

2008. jún. 4. 21:56

Mi levetettük. Nagyon örülök neki és remélem nem lesz rá szükség, csak majd 80 éves korában vmi nyavalyáját megjavítják vele.

Az ára most soknak tűnik, de ha vmi komoly betegséget segíthet gyógyítani, akkor nagyon kevés.

Mi 150000Ft-ot fizettünk be, majd a többi 12 havi részletben.Most 15 hós a kisfiam. Már le is járt, 20 évig le van róla a gond.

2008. jún. 4. 21:22
Mi levetettük, így én támogatom az ötletet, döntenetek Nektek kell.
2008. jún. 4. 21:00
Szerintem ha megtehet (van rá pénz), akkor igen. Ahogy Cashmere mondta, ha egyszer kéne, de nincs... Mikor én szültem még nem volt ilyen (10 éve), de ha újra szülnék, tuti levetetném.
2008. jún. 4. 21:00
Én levetettem volna, ha az anyagiak megengedték volna. Ha teheted, vetesd le, és reméljük, nem lesz rá szükség! :)
2008. jún. 4. 21:00
Mindenképpen érdemes szerintem, hiszen hosszú távra szól. Ahogy haladnak a kutatással, még pár év, és rengeteg mindenre tudják majd felhasználni. Aki teheti vetesse le, sok lehetőség rejlik benne. (Sajnos nekünk most nagyon kifutott a családi kassza, pedig mi is terveztük anno)
2008. jún. 4. 20:40

Mi levetetjük.. hogy érdemes-e?? Remélem sosem lesz rá szükségünk.. de ha mégis kellene, nem tudnám megbocsájtani magamnak, hogy nem vetettem le..

Valahonnan persze el kell spórolni az árát, mert nagyon drága..

2008. jún. 4. 20:39
Októberben fogom megszülni második gyerekünket. Az első kislányom köldökzsinór-vérét nem vetettük le, s most tervezzük. Tapasztalatokat, véleményeket várok. Köszönöm!
2008. jún. 4. 20:38
Köldökzsinór-vér levétele... Érdemes?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook