Köldökpiercing (beszélgetés)
Nekem nem fájt csak az érzéstelenitö szuri de az is csak enyhén:D:D.
am én aznap nem füröttem annyi volt:D
kb. annyi fájdalom mint egy szúrinál.
a gyógyulás hetekig tart...esetleg a naplómban keresd meg.begyulladni nem fog, az csak akkor történik ha nem tartják be a szabályokat, nem kezelik, nem vigyáznak rá-és folyton fogdossák-a legtöbb piszok baci a kézről szokott belekerülni.
nekem is volt köldök pircingem. állandóan be volt gyulladva. Még egy év után sem volt javulás ezért kiszedtem. 3 nap alatt el is tünt a lyuk...
Terhesség alatt viszont elrepedt a bőröm azon a részen. Most nagyon ronda úgyhogy én megbántam hogy csinlátattam. Most nem hogy mutogatom hanem elrejtem a hasam.... A striák miatt.
Sziasztok!
Mikortól lehet elkezdeni szolizni pc szúrás után?
szia!
vagy ha octeniseptet nem kapsz clarasept derm spray-t vegyél,ez olcsóbb de ugyan olyan jó rá.
Helló!
Megint én vagyok.. ma ahogy picit mozgott a piercing, vérzett is.. olyan száradt vér potyogott ki a felső lyuknál.. Ráadásul egyre jobban fáj..
Mitévő legyek?
Sziasztok... Megint problémával fordulok hozzátok.
Gyönyörűen gyógyult a már 5 hónapja szúrt köldököm. Az utóbbi napokban 3 alkalommal fürödtem, kiázott.. most megint egy csúnya hólyag van a lyuk mellett.. valószínűleg tele gennyel, de egyelőre még nem folyik belőle, inkább csak feszül a hólyag egyre csak jobban. A Betadine-ozást már egy ideje abbahagytam, mert nem hazsnált, sőt.. olyan is volt, hogy fájt miután bekentem. Néha kenegettem bepantennel, hogy hidratáljam, de azt sem túl gyakran. És ezzel a módszerrel gyönyörűen gyógyult.. alig pár nap alatt rendbejött.
Most megint nem tudom, mit kezdjek vele.. reggel óta duplájára dagadt a hólyag, egyre jobban fáj..
Ez mostmár mindig így lesz? Tilos a fürdés?.. És akkor hogy lesz majd a stranddal és az uszodával?.... ójaj..
U.I.: Elnézést, hogy regényt írtam..
amivel korábban is kezelted-esetleg alkohol-de napi 1-2 alkalommal mert nagyon szárítja a bőrt.
ha nem múlik menj vissza a piercingeshez-más gond is lehet-az ékszer vagy a szúrás.
és ha ő sem tud segíteni-akkor bőrgyógyász.
ő valószínű azt mondja vedd ki és ad valamit amivel kezelni kell-mert ha marad ha nem valamit kenni kell rá, valamitől ott vannak a hólyagok.
szia!
Mivel kezeled, mit ajánlottak rá?
mi octenisept sprayt szoktunk ajánlani-azzal napi 3-4 alkalommal kell kezelni, de jó rá a betadine oldat vagy kenőcs, esetleg tengeri sós oldat és most találtam rá a clarasept derm színtelen bőrfertőtlenítő spray-re.esetleg alkohol-de az nagyon nagyon szárít!
hetekig kell kezelni piercinget-akár 2 hónapig is.
és az a szabály, hogy csak alapos kézmosás után foghatod meg, kezelheted le-ez nagyon fontos!
kézről megy rá a legtöbb baci,piszok.
a naplómban van kezelési leírás-esetleg azt nézd át.remélem nem lesz semmi baja-és szépen gyógyulsz!
Sziasztok!
Nekem is hólyagos! pedig már 2 hónapos! Mivel kenjem?:(
Köszi
Sziasztok!
Mi pont ma vagyok egy hetesek.:) Ma voltam ellenőrzésem, mondták, hogy minden rendben. Éjszakára meddig kell gézt ragasztani rá? Nappalra csak az elején kellett, de azt nem kérdeztem meg, hogy éjszakára is kell-e még. Gondolom, még kell, mert hogy ugye a pizsi nem "tiszta" ruha (szóval nem minden nap másik:)), így könnyebben elfertőződhet.
sziasztok!
Megcsináltattam 23-án a piercingemet.
Első nap éppen, hogy kicsit piros volt de semmi baj nem volt vele.
Másnap kicsit jobban bepirosodott, de ez sem volt olyan vészes( a piercing szára felett volt piros). Nem fáj meg semmi.
Viszont a pc szára felett érdekes a bőröm "mintha hólyagos lenne". Ez normális? Ilyenkor sebhintőporral lehet kezelni, vagy be fog gyulladni?:( Előre is köszönöm:) sziasztok:)
ezért kell jó piercingest keresni és nem otthon szúrni-mert nem mindegy mekkorát szúrnak az ékszernek.és inkább egy drágább de valóban orvosi fém ékszert kérni-mint az 1000 ft-os valamik.
illetve a kezelést betartani-ez hetekig eltart.és akkor nem fog kilökődni.
amitől begyulladhat:kezelés hiánya,strand, szoli,szauna,ha mindig piszkálják-és előtte nem mosnak kezet(kezelni is úgy szabad-előtte alapos kézmosás),ha beleakad mondjuk az övbe,kozmetikum kerül a sebbe-parfüm,testápoló,kádfürdőzés,-szóval ezekre kell figyelni és hetekig!így nem lehet baja.
át lehet lövetni-de ha szúrnák az jobb lenne-mert a tű szebben átszúrja(éles)és akkor a gyógyulás is gyorsabb szebb mint amikor a pisztollyal a fülbevaló tompa vastag végét átlövik-ez inkább roncsol és csúnyább sebet ejt.
kezelni kell és akkor semmi probléma nem lesz vele.
szia!
azért ajánlottam az alkoholt hogy szárítsa le azt a kinövést-érdemes kipróbálni-persze utána jó a betadint és amit mondott mert úgyis hetekig kell még kezelni.
Sziasztok!
A második kérdésem az lenne, hogy ha lefogyok akkor vékonyodik a bőröm? Köszönöm:)
További ajánlott fórumok:
- Mik a jelei a köldökpiercing kilökődésének?
- Terhesség alatt meghagyhatom a köldökpiercingem vagy ki kell venni?
- Mik az előnyei és hátrányai a köldökpiercingnek? Okozhat betegséget?
- Mennyi ideig gyógyul egy köldökpiercing?
- Begyulladt Köldökpiercing
- Van valakinek jó ötlete arra, hogyan tudnám kivenni a köldökpiercingem?