Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok. határozott idejű szerződésem ma jár le, ma még megyek dolgozni.hétfőn már elmehetek táppénzre?nem rughatnak akkor már ki? fórum

Kismama vagyok. határozott idejű szerződésem ma jár le, ma még megyek dolgozni.hétfőn már elmehetek táppénzre?nem rughatnak akkor már ki? (tudásbázis kérdés)


16. meli0114 (válaszként erre: 15. - Sajert)
2010. aug. 24. 21:19

a szerződés úgy szól hogy póbaidő két hónap, az már áprilisban le telt, és hogy a szerződés határozott idejű, ami aug.22. járt le, és annak lejártakor ha addig nem értesítenek hogy nem kérnek már belőlem akkor automatikusan határozatlan idjűvé válik,ezt még anno el is magyarázták nekünk.


ma voltam dolgozni, holnap megyek uhra, de csak egy sztk. uhra ugrok be, hogy valami orvos alá is támassza hogy lát ott egy lakót:DD és jövőhét csüt.megyek a magándokihoz, akkor leszek öt hetes, három napos:DD csak lát már akkor valamit:DD

15. sajert
2010. aug. 23. 23:42
Ha hétfőn elmész táppénzre, akkor ki se kell rúgniuk, mert lejárt a munkaszerződéset! Kedden mindenféleképpen be kell menned, hogy legyen nyoma hogy te ott jártál! Ellenben a határozott idejű munkaszerződésed értelmében megszűnt a munkaviszonyod. Az nagy gáz lenne, mivel a passzív táppénz csak 30 napig járna.
2010. aug. 23. 22:05

És ha bemennél, majd rosszullétre hivatkozva elmennél az üzemorvoshoz, vagy házi orvoshoz?


Ez csak egy tipp.


Tényleg vigyázz magadra!

13. kiraanyu (válaszként erre: 2. - Meli0114)
2010. aug. 23. 16:34

Én nem jó hírt tudok ezzel kapcsolatban mondani.

Ha a határozott idejű szerződésedben nincs benne, h a lejáratot követően automatikusan határozatlan idejűvé válik, akkor bizony nem tehetsz semmit, csak a főnököd jóindulatában bízni, h meghosszabít, hisz úgysem Ő, hanem a TB fizeti majd az ellátásaidat.


gratulálok a pozi teszthez és minden jót kívánok!! :-)

2010. aug. 22. 10:35

A nőt terhessége megállapításától gyermeke egyéves koráig - munkaköri alkalmasságára vonatkozó orvosi vélemény bemutatása alapján - az állapotának egészségügyi szempontból megfelelő munkakörbe kell ideiglenesen áthelyezni, vagy meglévő munkakörében a munkafeltételeket kell megfelelően módosítani. Az új munkakör kijelöléséhez a munkavállaló hozzájárulása szükséges. Ha a munkáltató nem tud az egészségi állapotának megfelelő munkakört biztosítani, akkor a nőt a munkavégzés alól fel kell menteni, és erre az időre részére az állásidőre járó munkabért kell folyósítani.

FONTOS!


A fentiek alapján ideiglenesen áthelyezett, illetőleg áthelyezés nélkül módosított munkafeltételek mellett foglalkoztatott nő munkabére nem lehet kevesebb előző átlagkereseténél.

2010. aug. 22. 10:34
köszönöm a segítséget...hihetetlen hogy egy kismamának mit el nem kell viselni
10. meli0114 (válaszként erre: 9. - Xti_)
2010. aug. 22. 10:33
igazad van, szerintem is ezt teszem....
9. xti_
2010. aug. 22. 10:33
az a biztos, ha még dolgozol egy napot, a törvényben ugyanis ez van. egy napot még kibírsz, ha nehezet kell emelned, ne csináld egyedül, kérj segítséget, vagy kérj meg rá valaki mást.
2010. aug. 22. 10:32
most akkor mit csináljak....az előbbi cikket a neten találtam
2010. aug. 22. 10:31

A határozott idejű munkaviszony határozatlan idejűvé alakul, ha a munkavállaló az időtartam lejártát követően legalább egy munkanapot, közvetlen vezetője tudtával tovább dolgozik.


ezt most találtam a neten, szóval kedden még be kell mennem.....

2010. aug. 22. 10:31
A mindenkori éppen aktuális szerződés számít. Amit ha ma nem szólnak holnaptól automatikusan él. Engem anno határozatlan serződés ellenére megpróbáltak kirúgni, szóval azárt próbálkoznak hogy hátha hülye vagok és akkor elmegyek, de hát nem így lett persze.
2010. aug. 22. 10:27
de nem kell ahhoz dolgoznom egy napot, legalább, vagy szabin lennem, tehát hogy a szerz.lejárta után fizetve legyen valami utánam, vagy jelenlétin ott legyek.mert hétfőre meg pihenőnapos vagyok és kedden mennék dolgozni. egy élelmiszer boltban dolgozom ahol nagyon nehezeket emelünk, és nem kockáztatok, már ment el egy babám és én nem élem át még egyszer.... a mai napot is megprobálom a kasszában kibekkelni..
2010. aug. 22. 10:23
Ha ma nem szolnak ezzel kapcsolatban semmit, automatikusan hatarozatlan ideju leszel, mint ahogy irtad. szoval azutan mar vedett vagy, nem rughatnak ki, mert te hatarozatlan ideju vagy, nem mondhatjak, hogy bocsi lejart a szerzodesed...
2010. aug. 22. 10:19
ja és a szerződésem úgy szól hogy a nap lejártával automatikusan határozatlan idejűvé válik.
2010. aug. 22. 10:18

a munkahelyemen nem tudják hogy terhes vagyok, hisz még az elején vagyok.nem akartak amúgy se elküldeni, mert a jövőhétre is be vagyok osztva.

csak ha hétfőn nem dolgozom, akkor elmegyek táppénzre. csak nem tudom hogy akkor már védett vagyok e.

segítsetek.

2010. aug. 22. 10:16
Kismama vagyok. határozott idejű szerződésem ma jár le, ma még megyek dolgozni.hétfőn már elmehetek táppénzre?nem rughatnak akkor már ki?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook