Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

1908. Judy86 (válaszként erre: 1905. - *Csajszi*)
2010. aug. 4. 10:41
Csak gyere és írj!!!Írd, hogy mi történik veled Én szívesen olvasom:)
1907. Adali
2010. aug. 4. 10:40

Hello jo reggelt, akor most elkezdema szofosasat:)

Csinita, nem nagyon tudok hozzaszolni a kerdeshez, de nekem jobban tetszik,ha ikrek egymas mellett ulnek:( ugy edesebbek, semmi mas gyakorlati alapom nincs:)

Na, akkor ti is koltoztok? Hat igen, ahogy leirtad, hogy lekoltoztok, a csaladtag aki meg epp segit fel a ti halotokba, lehet jobb megoldas.

Cicu, de jo nektek, edes lehet a kislanyod, van fent uj kep? Mindjart megnezem.

Judy, varjuk a beszamolot a lakasrol!

Turoscsusza, nekem mindig a polo cukorka jott be meg a mentolos rago plusz egy keves mentatea. Nem egesz nap, de egy cseszevel lehet naponta. A mentolos rago volt a nyero kulonben meg a szensavas asvanyviz. De asszem ezeket mar egyszer irtam, nem?:) mar lassan megorulok, azt se tudom mit irtam, mit nem.

Na, csajok, tanacsot szeretnek en is kerni. Tegnap anyukam kicsit megijesztett.

Amikor otthon voltunk, es elmentunk dokihoz, akkor mondta a doki, hogy nezzunk egy verkepet, menjunk el vervetelre otthon. En mondtam anyukamnak, hogy ma az uh-n ideadjak a verkepemet amit meg (10 hetesen) a midwife vett, es azt mar akkor is tudtam, hogy nem vagyok anemias (verszegeny). Igy hat otthon leszavaztuk, es csak nem mentunk verkepre, meg hat nehez is taj-kartya nelkul. En nem tudtam, hogy itt a 28. hetig nincs vervetel. (legalabbis nekem)

Most beszeltunk anyukammal, es mondtam neki, erre o azt hitte, hogy nekem ma lesz vervetel is. Elkezdett nekem bolcsekedni, meg ijesztgetni, hogy a 28. heten mar b...hatom, ha vashianyos vagyok, meg anemias, mert a baba agya nem kap eleg vasat a verbol, es nem lesz olyan okos. Na ezen ugy megijedtem, most azt mondta, mindenkepp harcoljak ki egy teljes verkepet ma. A kerdes az, hogy ezt hogy csinaljam? Mert ok, en megmondom, hogy huiuuu de szarul vagyok, meg kerem oket szepen, de ha nem csinaljak senkinek, akkor nekem miert csinalnak? Vagy olyat lehet, hogy elmegyek a haziorvoshoz, es keretek egy beutalot tole teljes verkepre?? El tudom tulozni, hogy szarul vagyok, csak nem tudom, mennyit fog erni.

Es ebben az orszagban miert csak ennyiszer vesznek vert? Nektek hogy volt? Vagy a vasat meg ilyeneket a vizeletbol is ki lehet mutatni? Vagy talan nem fontos annyira hogy a 28. het elott tudjuk ezt, mert a baba oke? Nem tudom, tegnap egesz eset pityeregtem emiatt, mit csinaljak? Akik mar szultek, nyugtassatok mar meg leci.

Amugy anyukam azert ennyire paras, mert o annyira verszegeny volt, hogy nem volt eleg szednie vasat, de meg venasan ketnaponta szurniuk kellett bele. Meg hat gyermekorvos, es lehet tipikus tulaggodos is. Mindenesetre en eddig nem aggodtam, most mar igen.

Ne harizzatok, hogy szofostam.

1906. Judy86
2010. aug. 4. 10:38

Sziasztok csajszik!!

Hogy vagytok?Mi jól!!

Még 28nap :))

turoscsusza:szerintem is a keksz jó, valami háztartási keksz féleség!!

cirbolya:kiságy??

1905. *Csajszi*
2010. aug. 4. 10:36

jo reggelt lanyok.

nem nagyon irok, mert erdemben hozzaszolni a legtobb temahoz nem tudok, de erdeklodve olvaslak Benneteket :)

Cicu, orulok, hogy jobban vagytok!

Judy, szuper, hogy ilyen hirtelen lett jo lakas :) En utalok koltozni (pedig nekunk is lehet kell meg az iden), annyi melo :(((

Adali, en mar evek ota szojatejet iszok, talan egy evben 2-szer iszok tehentejet, nem is hianyzik mar :) Olvastam a mandulatejrol ajanljak, csak az elegge draga sajnos egyebkent siman atallnek :((

No, igy gyorsan ennyit tudtam irni, legyen szep napotok :)

1904. cirbolya2
2010. aug. 4. 10:27

Sziasztok, Turoscsusza probald ki a kekszet, valami naturt ne csokisat, hatha az megnyugtatja a gyomrod.

Hidd el majd egyszercsak megszunik ez a hanyinger dolog, nekem a 11.het korul mintha csak elvagtak volna, elmult:)

Kitartas!

2010. aug. 4. 09:56
lanyok mi a legjobb hanyinger ellen? I gingertol is felfordul a gyomrom. Regell 4 ora ota nem terek magamhoz. :( :)
1902. Csinita (válaszként erre: 1901. - Cicu 86)
2010. aug. 3. 22:58

Szia Cicu! :) Ugy orulok, hogy ilyen jol vagytok!!! Ezt mar szeretem olvasni!

Koszonom a szavazatot, eddig kettotoktol kaptam, Toled es Kostyitol, mindketten a tandemra szavaztatok. En is affele hajlok am! :)

Jo etvagyat Neked Cicu!

A tobbieknek meg jo ejszakat, en is megyek aludni!

1901. Cicu 86
2010. aug. 3. 22:40

Hello csajok!

Hol is kezdjem.Elöször is,remélem mindenkinek jóltelt a hétvége.Nekem nagyon gyorsan eltelt.Szombaton takarítás,és itthon voltunk pihenni,délután meg a barátokhoz mentünk át.Aztán Vasárnap egész nap itthon voltunk,de nagyon elment a nap.Együtt voltunk végre kicsit hárman.Este átjött egy ápolónő ismerös,és kiszurtuk Reginám fülét.Olyan kis szép a fülbevalójival.Tegnap is itthon volt apa,mert ünnep volt.A barátoknál voltunk délután,délelött meg nagymosás volt.Ma meg idáig föztem,meg pakoltam amenyit tudtam a pici lányomtól.Most alszik épp.

Olyan kis vigyorgós!Imádni való.Egy kisangyal!

Én is a Pregnacare-t szedtem eleinte,aztán meg a sanatogen-t,és Maternat.Azért ilyen sokat,mert itt a világ végén mindig mást kaptam a patikába.

Csinita.Szerintem a Tandem babakocsi a jobb,csak,hogy szavazzak én is valameikre.

Judy86.Én imádok költözködni.Irigyellek!Anyira jó új kecóba menni.Örülök nektek.

Na megyek bevágok egy nagy adag brassóit mielött felkel a kicsi lánykám.

Jó éjt mindenkinek!!

1900. Csinita
2010. aug. 3. 22:18
Kostyi, megneztem, ez az amire gondoltam. Minden uzletben azt mondtak, hogy ezzel az a baj (marmint nekunk), hogy ezt inkabb olyan Anyukaknak terveztek, akiknek ket pici gyermekuk van, de nem ikrek. Tehat az egyik nagyobb, mar 6 honap folotti, az ul elol, mert azt nem lehet teljesen hanyatt donteni, a hatso ules pedig az ujszulott ulese. Nagyon lebeszeltek errol az aruhazban, inkabb rabeszeltek minket az olcsobbra, ami egymas mellett uleses. Jaj, nem tudom, hogy mi lesz, de majd csak lesz valahogy, mert valahogy mindig van! :)))
1899. Csinita (válaszként erre: 1898. - Kostyi79)
2010. aug. 3. 22:13
Kostyi, koszonom a tippet, megnezem. De az nem olyan, hogy az egyik ules 6 honap folotti babaknak jo csak?
1898. kostyi79 (válaszként erre: 1897. - Csinita)
2010. aug. 3. 22:03

Csinita, nekem Jane powertwin pro babakocsim van, en meg voltam elegedve vele. Kompatibilis a Jane Strata autosulessel, ahhoz pedig lehet venni isofix car base-t, egy kattintassal ki-be lehet tenni a kocsiba. (En innet mindenhova csak kocsival tudok menni, ugyhogy nalunk ez fontos szempont volt.)

Mas ikerkocsit nem is probaltunk, mert ez bevalt. Viszonylag kicsire csukhato, elfer egy Ford Fiesta csomagtartojaban is.

1897. Csinita
2010. aug. 3. 21:51

Sziasztok Lanyok!

Te jo eg, olvashattam eleget megint! :)

Judy, de klassz!!! Nagyon orulok, hogy talaltatok lakast! Varjuk a kepeket!

Mi is pont tegnap beszelgettunk errol a ferjemmel, hogy mi lenne, ha meg a babak erkezese elott elkoltoznenk innen, mert itt nem ferunk majd el ket babaval. Azt hiszem mi is koltozunk, de mi legkorabban november 1-en mehetunk el innen.

Meg voltunk babakocsikat nezni, persze csak tajekozodas keppen. Nem tudom, hogy kire hallgassak, mindenki mast mond. Valaki azt mondja, hogy a tandem babakocsi jo az ikreknek, van aki meg azt, hogy az egymas mellett ulos babakocsi a jo. Ahhhh, mar nem tudom, hogy mi lesz...

Lanyok, en is Pregnacare-t szedek, nekem semmi bajom tole, viszont azon en is csodalkoztam, hogy nincs benne kalcium! Kerdeztem a midwife-ot, hogy nem-e kene kalciumot szednem, megiscsak ket babam van, de azt mondta, hogy nem kell. Mondjuk en eleg sok joghurtot es sajtot eszem, de akkor is... Szerintetek szedjek? Es ha igen akkor milyet?

Az otthoni Elevit vitamin az milyen? Mert pont aznap fog elfogyni a Pregnacare-em, mikor megyunk haza Budapestre es arra gondoltam, hogy mar nem veszek itt tobbet, hanem veszek otthon Elevitet. Hugom is azt szedte.

Adali, a hugomnak par eve derult ki, hogy laktoz erzekeny es miota laktozmentes tejet iszik, azota nincs baj a gyomraval. Neki is hasonlo panaszai voltak, mint Neked. Lehet, hogy Te is laktoz erzekeny vagy? Allitolag ez hamar kialakulhat az elet barmely szakaszaban.

1896. martamay (válaszként erre: 1894. - Judy86)
2010. aug. 3. 21:22
Nagyon orulok! Remelem szupi lesz, varjuk a kepeket!!
1895. kostyi79 (válaszként erre: 1893. - Judy86)
2010. aug. 3. 20:03
Hu, ez nagyon jol hangzik. :)
1894. Judy86
2010. aug. 3. 18:42

Amúgy magán lakás. A párom beszélgetett a munkahelyén a fodrász csajjal, hogy nem találunk lakást és Ő monda, h neki van de hirdeti ügynökségen keresztül, de ha nekünk tetszene akkor kiadja magán mert az neki is több pénz.

Megnéztük és tök király.

1893. Judy86
2010. aug. 3. 18:36

Lakás: a földszinten van 1 nagy nappali ebédlőrésszel, pici konyha.

Emelet:2 pici szoba dupla ággyal és 1 nagyon pici szoba kb akkora, hogy befér a kiságy meg a pelenkázó, pici fürdő. Nagy füves udvar.

Szép ha berendezkedtünk hozok képeket:))

1892. Adali
2010. aug. 3. 18:20
lehet az lesz...de most biztos meg par napig nem iszom
1891. cirbolya2
2010. aug. 3. 18:19
mi lenne ha masfajta tejet probalnal (szoja..?)
1890. Adali
2010. aug. 3. 18:17
En kezdek arra gyanakodni, hogy nem birom a tejet...eddig semmi bajom nem volt tole:(
1889. cirbolya2
2010. aug. 3. 18:13

nem, most pont nincs, tegnap delelott ota jol vagyok:)

touch wood...

sok kozos vonasunk van:)!!

1888. Adali (válaszként erre: 1885. - Turoscsusza)
2010. aug. 3. 18:11
nekem nem adott az nhs ingyen:(
1887. Adali (válaszként erre: 1886. - Cirbolya2)
2010. aug. 3. 18:11

Neked mar nincs hasmenesed?:)

Remelem, nekem sincs, most epp egy bogre kamillateat iszom, azt talaltam rola, hogy nehany bogrevel nyugodtan lehet inni..

valaki tud valamit ezekrol a gyogyteakrol?

1886. cirbolya2
2010. aug. 3. 18:06

en annak idejen a tummy`s -t szedtem, az is kismama vitamin, azert arra dontottem mert abban volt a legtobb kalcium.

Most az orvos altal eloirt vastablettat szedem, mert mar 10 alatt volt az ertek az utolso vervetelem szerint.Egyebkent tok jol hozzaszoktam, semmi mellekhatasa nincs:):)

Lanyok ki mit foz ma???

En uvegen sutok csirket, alig varom hogy kesz legyen!!

2010. aug. 3. 17:53
Nekem bevalik a mother to be + omega 3 csak most hogy a midwife adta a masik fajtat amit ingyen kaphatsz es plusz utalvany az egesz terhesseg idejere, elbizonytalanodtam. Amugy van boven a mother to be-bol is mert akcios volt es a parom bevasarolt belole. Szedte valaki azt amelyket NHS adta?
1884. Adali
2010. aug. 3. 17:51
szumma: nem a legjobb a pregnacare szerintem sem
1883. Adali
2010. aug. 3. 17:50
Ja, en szedem a pregnacaret. de mellette kell szednem minden masnap kalcium plussz pezsgotablettat (anyukam orvos, es elamult, hogy az itteni terhesvitaminokban nincs kalcium meg minimalis magnezium van??), meg magnezium plussz-ot vagy magne b6-ot. Amiota meg ezeket is szedem extraba, nem gorcsol be a vadlim..(kopp-kopp)
1882. kostyi79 (válaszként erre: 1880. - Adali)
2010. aug. 3. 17:44

Neten nem talaltal rola vmit? Elkepzelheto, bar en meg nem hallottam rola...

A pregnacare neked bejott? En egy ideig szedtem, de meguntam, hogy torott a kormom es a hajam is, es attertem masra. :(

1881. kostyi79
2010. aug. 3. 17:41
Adali, inkabb ne is meregesd, hagyd rajuk, tudjak ok, hogy mit csinalnak. Ha gond lenne, mar szoltak volna. :)
1880. Adali
2010. aug. 3. 17:40

Hello mindenki!!!

De jo Judy!! Orulok, ird le milyen, hol van?

Turoscsusza, en is a sanatogent szedtem (a duplat amiben volt omega 3 is) harom honapig, aztan attertem a pregnacare-re. Lehet meg majd veszek egy sanatogen omega3-t, mert en se nagyon vagyok halas.

Csajok, hallott mar valaki arrol,hogy terhesseg alatt kialakul laktoz intolerancia? Mert ma mar ittam tejet meg tejtermeket is ettem, de megint ugy kavarog a gyomrom...nem volt hasmas, de remelem, nem is lesz, csak emesztek. Ja, meg a kozerzetem se tul jo, meg a gyomrom.

Nem tudjatok, a citromfu teat lehet inni? A allitolag jo a gyomorbantalmakra.

1879. kostyi79 (válaszként erre: 1876. - Judy86)
2010. aug. 3. 17:40
De jo! Hogyhogy ilyen pikk-pakk? :D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook