Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Csak veszek altalaban ket csomag filezett csirkecombot a sainsbury-ben vagy asdaban, de tescoban is van neha, megmosod, leteszed az aljara egy tepsinek, megfuszerezed (otthoni vegeta, csirke grill fuszerkeverek, de az se baj ha az nincs rajta, bors meg barmit amit szeretsz (mondjuk majoranna vagy bazsalikom)), ra vagok felkarika hagymat, arra gombat, azt is felszeletelve meg baconszeleteket raterited.(Neha ket sor is kifer a ket husbol - az kb 10-12 combfile -, de igy ket husbol eleg sok lesz, probalhatod egybol is, abbol szerintem az emberrel szamitva csak egy kicsi fog maradni, ha egyaltalan marad:))
Utana meglocsolom olajjal es lefedve sutobe. Erre viz nem is kell, mert a gombabol sok jon ki (en a sima csontos sultcsirkere olajat meg vizet is szoktam).
Nem tudom hany percre, milyen hofokon, de egy kb fel ora-45 perc utan megkukkolhatod, milyen, meg forgatgathatod, ha akarod.
Amugy most raktam ossze, es ment pont be a sutobe:) Ja, es hozza petrezselymes krumplit csinalok. Azert szeretem ezt nagyon, mert nem kell vagdosni a csirket, csak megmos, es megy sutobe (meg mindig nem szeretek nagyon hozzanyulni a nyershez). Meg a krumpli is es a gomba is csak megsikalom szivacs hatuljaval, es mehet.
Nem babras. Ha kiprobalod, majd varom a reakciot:)
Voltunk Sainsbury-be is, megvettuk az osszes gyumolcsot amit talaltunk:) Megszamoltam:
eper, banan, barack, sargadinnye, gorogdinnye, papaya :), sargabarack, csupaszbarack (8 fele gyumit vettunk)
Avokadot akartam meg, de nem talaltam, mert allitolag nagyon jo a babanak.
Ki mas mit foz/fozott?
Sziasztok! Adali a recept nagyon jol hangzik, leirnad nekem hogy pontosan hogyan is keszited, en is szivesen kiprobalnam:)
En ma tarhonyas husit keszitettem, imadom azokat a klasszikus menzas kajakat, de ujitanom kell!!
Jo napot mindenkinek!
Jah, a szerelo nem ert ide, mert a forgalom allat volt, igy elmegyunk "berregos" autoval a sainsbury-be, jon a soginom delutan meg hat a szerelo megprobal ideerni vegre.
Csinalok ilyen csirkecombot (a filezett csont nelkulit ismeritek, es azt imadom, igy nem lehet kapni otthon) rarakok gombat meg egy-egy bacont, es megsutom jo hagymasan. Ez lesz a vacsi.
Csajok, az lehetseges, hogy visszajott a hanyingerem? Nem tul jo a kozerzetem mostanaban, foleg eves utan. Lehet hogy csak a sav okozza. Na remelem, lesz papaya a boltban.
Anyapocak, ez nagyon jo hir! Nem lesz ott semmi baj, ugyes leszel a szuleid nelkul is.
Hmm, rakott krumplit en is szeretem. Mibol csinalod? Chorizo-bol?
Sziasztok Csajok!
Írok egy gyorsat majd később megpróbálok visszaolvasni. Eléggé el vagyok havazva, még annak ellenére h a szüleim is itt vannak, a fiam tegnapi éjszakát aludta át először, mármint úgy h 3 óránként evett, az elmúlt 2 hétbe végig üvöltötte az éjszakákat, de kezdünk rájönni a titkára. Teljesen kétségbe voltam/ vagyok esve h mit fogok csinálni ha az anyuék haza mennek és úgy néz ki h jövő hétvégén elmennek. De a mai éjszaka után van egy kis "reményem". Majd meglátjuk. Mindenkit puszilok, a kismamiknak kitartást, cirbolya&judy nincs sok már vissza!!! Nagyon sok puszit küldök mindenkinek!! Cicu, hogy vagy?
Sziasztok!
En meg ugy el voltam faradva, hogy csak most keltem fel fel oraja. 10 es fel orat aludtam!
Kiddy, vegre hallunk Rolatok is! Orulok, hogy ilyen jol sikerult az odaut! Erezzetek Magatokat nagyon jol Magyarorszagon! Azert neha irj nekunk!
Macskabagoly, akkor ezek szerint del-amerikai es del-amerikai kozott is van kulonbseg! A lenyeg, hogy izlett Neki! Azt nagyon jol teszed, hogy sokat pihensz a seta kozben, foleg a lepcso utan! En is tudok sokat setalni, de a lepcsozes az a terhessegem eleje ota teljesen kikeszit, alig kapok utana levegot. Pedig en mindig nagyon sportos csaj voltam. A korhazban azt mondtak, hogy ez normalis, hiszen sokkal tobb vert pumpal a szivem es sokkal intenzivebben.
Pihej azert sokat!
Judy, orulok, hogy klassz a lakas! Barcsak mi is el tudnank koltozni meg szules elott.
Ternyleg, mi van akkor, ha elfolyik a magzatvized es beindul a szules? Akkor termeszetes uton fogsz szulni? Mert ugye Neked szeptember 1-re van beprogramozva a csaszar. Azt en eleg kesoinek tartom, szerintem Martin korabban fog erkezni.
Cirbolya, koszi Neked is a Primark-os tippet. En most olyan heleyen voltam nezelodni, ahol nincs Primark, de jovo heten bemegyek a belvarosba es ott is korulnezek, a Primark-ban is. Egyenlore tegnap vettem ket legginget, meg ket hosszabb felsot (nem maternity, mert azok sokkal dragabbak, hanem olyan, ami mell alatt osszehuzott, de jo nagy pocak belefer). Erdemesebb ilyet venni, mert a materity cuccoknak nagyon fel van nyomva az ara.
Na, mennem kell a Tesco-ba bevasarolni. Mert este megcsinalom a rakott krumplit holnapra. Ferjem imadja es holnap szabadnapos lesz, akkor mar nem akarom fozessel tolteni az idot. Olyan edes volt par napja, kerdezte, hogy mikor csinalok mar rakott krumplit, mert az a kedvence. Ahogy mondja magyarul azt, hogy "rakott krumpli". megzabalom, olyan edes az akcentusa. :)
Szep szombatot Mindenkinek!
Sziasztok Lányok!
Megérkeztünk szerdán este.Rolika nagyon jól viselte a hosszu utat,mar csak a pestről hazafele vezető uton volt nyügös mert érezte a fürcsit.a repülön egy szava sem volt,evett,aludt nezelödött.nagyon jo baba.
Nagyon levagyok maradva nemtudom mikor fogom tudni bepotolni,mert rengeteget irtatok.remelem mindenki jol van.szép napot lanyok,pussz
sziasztok!
csak beugrok egy pillanatra. a lecsó szerintem fincsi lett, mindenki megette, de ez a srác csak annyit mondott, hogy igen,finom volt, de nem áradozott, mint egy tipikus mediterrán/latin. azért ők sem egyformák :)
tegnap szerintem annyit gyalogoltam, mint az utóbbi 2 hónapban együtt :))) de még élek. meg közben megpihentünk sokszor. a lépcsőzés megy a legrosszabbul, az tuti :(
na megyek is, reggelizni.
puszilok mindenkit!
Cirbolya:engem elég jól elkerült a gyomorsav, de azt észrevettem, hogy ha paradicsomos kaját eszek akkor végem van, nagyon nagy savat csinál nekem..
Nekem mindig böfiznem kell, de nem tudom miért.
Lakás klafa, még van 1 kis pakolni való, holnap este hozok képeket.
Martin annyira feszíti magát, kinyomja a fenekét, nagyon fáj már ma sírtam 1 sort, nagyon kellemetlen.
Mondtam neki, hogy még a holnapot várja meg (akkor mosunk és befejezzük a babaszobát)
és vasárnaptól bármikor jöhet!
Állandóan azon parázok, hogy nyilvános helyen megy el a vizem, vagy az ágyon, kanapén....
Jó éjt!!!
Mi is most ettunk pizzat! Nyami! :)
A kocsitokat meg tudta csinalni a szerelo?
Mindenki biztos vacsorazik...
En pizzat ettem, de nem tul jo a savam tole...:( Raadasul varjuk az autoszerlot, aki az M25-on dugoban ul, igy vasarolni se tudunk menni. Ma se lesz papaya-m gyomorsavra..:(
Judy akartam kerdezni Te hogy allsz a gyomorsavval?
Engem ugy latszik vegigkiser a 9 honap alatt... szinte mindennap erzem, kulonosen ha lefekszem hanyatt (esti orakban)
En mar annyi rennie-t megettem, kerulom a fuszeres csipos kajakat, de szerintem ez mar igy marad!
Csinita esetleg megprobalkozhatsz primark-kal is, ott nincsenek kifejezetten maternity ruhak, de tuti tudsz leggingseket venni meg nagy bo felsoket, ami pont olyan mint a maternity ruha.
Adali nekem a 20hetes uh-n a baba keresztbe fekudt, aztan most meg mindig nem tudom hogyan fekszik, mert senki nem mondja meg nekem. (betoltottem ma a 35.hetet)
2 hete mondtak a korhazban meg tul korai lenne megmondani, amidwife is mindig leszerel hiaba kerdezem, azt mondta majd kov alkalommal megnezik. akkor leszek 36 hetes.
Egyebkent en mindenhol erzem szinte, biztos mar tul nagy, ha csuklik azt lenn erzem alul a bal oldalon, es inkabb felul vannak a feszkelodesek, ezert remelem jo pozicioban van...
De az en Dorkam mar nem is rug, hanem inkabb helyezkedik, mindig csak kituremkedik a a hasam hol itt hol ott, tenyleg erezhetoen nincs mar helye akrobatazni:):)
Judy milyen a lakas??? Varjuk a kepeket, bar biztos ido mig teljesen berendezkedtek!
Cicu a Te tusi hajadra is kivancsiak vagyunk, mikor teszel fel kepeket?
Szerintem ez normalis, ne aggod, mert meg van Neki helye. :)) Hamarosan mar szukosebben lesz!
Nekem is maszkalt az egyik picur az UH-on, eloszor lent volt, aztan felmaszott a koldokom ala vizszintesbe, aztan meg felkuszott egesz a jobb oldali mellem ala. :)
Koszi, en is szeretnek legginget venni, mert szerintem a ruha kenyelmesebb, mint a nadrag. Nekem csak a regi 10-es leggingjeim vannak, azok mar nagyon szoritanak.
Pont ma reggel alltam ra a merlegre es elkepedtem, mert mar 4 kilot hiztam! Mi lesz meg? Pedig ez mind csak a hasamon van, amugy mashova nem hiztam. A labamra nekem sem megy. Ugy felek, hogy tul nehez leszek...
Koszi Judy, elmegyek valami nagyobb new look-ba vagy H&M-be azt hiszem...
Nekem a hugom mondta anno, hogy mikor Neki leszallt a hasa, azt mondta a nogyogyasz, hogy innen kezdve maximum ket hete van hatra. Nem tudom, hogy ez mennyire igaz. De mar a vege fele kozeledsz! :))
Milyen a lakas? Alakul?
Judy, annyira orulok! Kulonben ez tenyleg igy van ahogy martamay irja. Olvassatok el A Titok c konyvet. (The Secret ha valaki angolul akarja megvenni). Annyira igaz, annyira hinni kell azokban a dolgokban!
Hogy sikerult a lecso macskabagoly? Nem is irtad.
Figyuri csajok, a baba mikortol all be fejjel lefele (mar ha beall)? Mert nekem az otthoni jul 25-i uh-n a doki azt mondta, fejjel lefele van, itt meg tegnapelott mondtak, hogy labbal lefele van. Meg sokaig mozog ossze vissza? Es kepzeljetek annyira lent volt a babam eddig, tegnapelott ota meg teljesen felment a felso reszerea hasamnak. Eddig lent ereztem teljesen a koldok alatt joval, most meg onnan "eltunt" az a kis lufi. Ez normalis, ugye?
En folyamatosan egyre nagyobb szamu legging-et veszek, most mar 16-ost vettem, de meg az eleg nagy a labamon, mert oda nem megy semmi, a derekamon (ami meg mar nincs) eppen jo. Szoval leggings meg ilyen nagy felsok vagy ruhak. Ez nekem nagyon jol bejott eddig. Hogy mi lesz hidegebb-ben...Igaz, szerintem oktoberig elvagyok igy, retegesen felul oltozve, de lehet az utolso honap munkara kell majd azert egy nadrag. Hallottam hogy a mothercare-ben lehet kapni egy ovet, amit beteszel a nadragod ala, es a gombjat a nadragnak oda gombolod, ahova fer. Van rajta sok gomblyuk meg gomb. Igazabol lattam is, egy ismerosom mutatta, de meg nem neztem meg. O azt mondta, vegig a sajat normal nadragjait hordta. Csak hosszu felso kell hozza, hogy ne fazz meg, meg ne latszodjon. Hallottatok ilyenrol? Hetvegen lehet megnezzuk.
Itt olyan szepen sutott a nap, kimentem az erkelyre meginni a kapuccsinomat:) Most mar felhos. Persze, hogy kimentem, mar le is takaritottam az erkelyt, meg agyat huztam, meg mostam, teregettem...nemhiaba faj a derekam/hatam minden estere:(
semmiképp ne bababoltba, ott nagyon drága, bár most leárazások vannak, vagy nagyobb new look.
Lányok teljesen leszállt a hasam:))
Jo reggelt!
Egyenlore itt is szepen sut a nap a hatamra az irodaban, de sajnos kesobbre esot mondanak :((
Lanyok, Ti hol vettetek kismama ruhakat? Ertem ezalatt, nadrag, harisnya, ruha, felso. Most mar el kell mennem venni par darabot, mert semmibe nem ferek bele. Nem akarok sok cuccot venni es sokat sem akarok kolteni erre a par honapra, nincs ertelme, de legalabb ket nadragot kene vennem, ami jo nagy meg es kitart majd a vegeig. Meg harisnyat szeretnek vagy legging-et. Hol erdemes venni?
Szep napot Mindenkinek!
Jo reggelt mindenkinek, koszonom a kedves nevnapi jokivansagokat:):)!
Itt ma nagyon szepen sut a napocska, kihasznalom mosok egy adagot!
Kesobb visszajovok es visszaolvasom a sok ejszakai uzenetet:)
Judy, sok szerencset az uj keroban/kerohoz!
Majd meselj, milyen volt az elso ejszaka! Igen, mar csak a kis Martin hianyzik oda!! De ekkora szerencset, hogy pont olyannal beszeljen a parod, akinek van kiado keroja!
Latjatok, minden megoldodik szepen, idoben!
En egyebkent hiszek a sorsban. Minden ugy lesz/van, ahogy meg van irva. Pl. ezen a baba dolgon sem aggodom annyira. Ha nem jon, annak is oka van. Ugy kell lennie!
De hiszem, hogy elobb-utobb velunk lesz O is! :)
Szep almokat mindenkinek! En nemreg szalltam le a futopadrol! Apukam mondana: "tiszta hulye, aki nem normalis! " :))))
En meg ma olvasom ;)
De jo Neked, hogy eddig csavarogtal!
Sziasztok Lanyok! Ezt mar biztos csak holnap olvassatok, de azert irok. Most ertem haza, az egyik baratnommel talalkoztam, dumcsiztunk egyet.
Macskabagoly, a brazil ismerosodnek tuti nagyon fog izleni a lecso, ahogy Adali irta, Ok valoban szeretik az ilyen eteleket! :)
Judy, gartulalok a koltozeshez! Ugyesek vagytok! Erezzetek Magatokat nagyon jol az uj lakasban! Aztan johet is a kis Martin! :)
Cicu,koszonom a gratulaciot! :) A kis Regina olyan gyonyoru baba, en is lattam a kepeket! El is hiszem, hogy nem cserelnel semmi penzert! Igazabol en is egy kisfiut es egy kislanyt szerettem volna mindig. Ez most nem jott be, mert egypetejuek, de nem baj, en igy is nagyon boldog vagyok! Azt nem tudom, hogy majd kesobb bevallalunk-e meg egy babat, hatha kislany lenne, de ha megsem...? :) Ezt most meg nem tudom megmondani. En mindig is ket gyereket szerettem volna. Hmm, majd meglatjuk, most egyenlore az ikrekre kell koncentralnom. :))
jaj most is úgy mocorog a bébim, csak nézem itt ahogy kinyomja magát a pocakomba :)) néha picit olyan mint azon a bizonyos videón, ha emlékeztek. bár talán nem olyan extrém mértékben azért, de vicces...:)
szép álmokat mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?