Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Én úgyanígy jártam délután....elaludt lefeküdtem és mire álomba zuhantam volna addigra felkelt. Keményen 40 percet aludt. Adali én sem tudtam megkülönböztetni a sírásokat, mindaddig míg most legutoljára otthon voltunk és anyu hívta fel a figyelmemet h a gyerek tép a haját amikor éhes, a fáradt sírását meg tisztán lehet most már hallani. de amíg kicsi volt nem lehetett. nem győzöm magam ismételni, mintha csak saját magam látnám benned. ugyanazok az aggályok aggodalmak vannak nálad mint amik nekem voltak. szerintem- vagy legalábbis amit én csináltam- azért 1,5 óránként etetheted, azon belül nem lehet annyira éhes, hogy "éhezteted" . én akkor kezdtem rájönni az éhes sírásra, amikor például elmentünk csavarogni és belefutottunk az "ebédidőbe", :-) akkor clearly rájössz h milyen az éhes sírása! milyen időközönként eszik? igény szerint?
adali gondolom a könyöködön fog kijönni, mert nekem is soxor írta kostyi, de hál'istennek h elmentem a Sure Start Children Centre-be, hátha Te szerencsésebb leszel, én is voltam csak sajna egyedül pedig pont az volt a lényeg, hogy találkozzak másik mamákkal is, hidd el elterelődik majd a figyelmed és legalább minden harmadik nap menjetek kisEndrével sétálni, hidd el neked is jó lesz kiengedni egy kicsit a fáradt gőzt, felfogsz töltődni. nagyon hülyén hangzik és amikor nekem is írták itt a tapasztaltabb anyukák, hogy menjek mozduljak ki, gondoltam magamba, hogy mit hisznek ettől jobban leszek? és IGEN!! Ők is és már én is tapasztalatból beszélek. Jó nekem még mindig nem könnyű Ádival, de ez más tészta....:-)))))))) Babamasszázst is nézd meg h van e esetleg ott a közelbe, 6 hetes kortól lehet vinni a babót, és állítólag segíti a pocakfájást is. Nálunk (mi környékünkön) most indul, de azt hiszem erről elkéstünk hisz Ádi már kúszik!!!! :-)))))
sehol senki?
Lanyok, egy kerdes:
Tudom, mindenhol azt olvasom, hogy aludj amikor a baba alszik, de en basszus nem tudok!!!! Most is csak fekudtem csukott szemmel es gondolkodtam, meg tiszta szorongos vagyok, mindenen gondolkodom a babaval kapcsolatban. . . hogy fogok egyedul lenni vele jovo heten, hogy viszem setalni, hogy furdetem egyedul, ha apa nem er meg haza, miert sir egesz nap mindig napkozben, faj e a hasa, miert nem tudom meg mindig megkulonboztetni a ketfele sirast, es akkor hasfajos sirasra megint cicit kap, nem rontom e ugy jobban. . . . stb. . . valaki van igy vele? Nem tudok aludni!
Haat, a cumisuveget nagyon ellenzem, amig tudok ciczni, addig az a legegyszerubb..mert akkor lefejni beletenni uvegbe, melegiteni, sterilizalni...stb
csak ne fulladna meg a tejemtol:)
Koszike, lanyok most nappal meg orankent enne a fiam...de nem tudom, mit csinaljak, fel kettokor evett, mar ordit...lehet ez normalis??? Mikor ejszaka kibirta akar 4 es fel orat is??? Es ha igy orankent felteszem a cicre, 5 perc es utana lejon..
Ja, meg meg az a problemam, hogy amikor elkezd szopizni, az en melleim olyan kemenyek, hogy szegenykenek nagyon gyorsan jona tej, es sokszor befullad tole, lejon, es utana majdhogynem keptelenseg visszatenni...:( Nem tudom mit csinalhatnek emiatt. Ha fejem a cicit, meg tobb tej lesz.
Sziasztok!! Buek mindenkinek, huh hat nalunk is volt am szilveszter, megerkeztek a vendegek este 6 elott picivel, hoztak kisbabat is (2honaposat) ugy volt csak 1-2 orat maradnak.
Aztan olyan jo kis buli lett, hogy fel1korul mentek el, az o babajuk jol birta, alig sirt, nem akart aludni, de az en kis Dorkam hozta a formajat:)!!!
Este 8kor tettem agyba, 5 perc alatt mar aludt is magatol, nem kelt fel a zajokra, bar a buli szekhelyet attettuk a garazsba 11tol, eloszor 4korul elt enni, de mindaketten vissza aludtunk mire megmelegedett a tejcsije:):)! Tok forro volt, mire felebredtem! Szoval eloszor fel7kor evett, o ataludta a bulit!! Sajnalom Anyapocak hogy nektek nehez, nekem tetszik a Rora tanacsa, probaljatok meg, ugysem veszthetsz vele semmit! Adali gratula az ejszakatokhoz, ugyesek vagytok! Lehet Kisendre is jobbat aludt a kis szobacskajakban!
Az uramek meg Londonba vannak, meccen (tottenham-fulham) ez volt az occsevel a kozos karacsonyi ajandekuk!
pussz mindenkinek, majd meg vissza kell olvasnom..
nagyon rendik vagytok, hogy próbáltok segíteni. 1kata: ne alapozz rám, :-) nézd meg cirbolya lányát az meg egy tündér.
az én fiam is egy véglet.....
Szia Aranypocak!
Ne aggódj! Nem lesz semmi baja a gyerekednek! Nem lesz degenerált, sem semmi ilyesmi. Téged pedig senki nem ítél el, akinek gyereke van. Legfeljebb, aki már nem emlékszik, milyen is volt az. Nem csináltál semmi rosszat. Nem látok beléd, de szerintem csak amiatt van lelkifurdalásod, mert esetleg haragudtál rá vagy magadra vagy a helyzetre. Én legalábbis így voltam. Ismerem ezt. Próbáltam a sírva hagyást is, de tudok valamit, ami, lehet, hogy jobb.
Lehet, hogy azért kel fel, mert a kúszással, mozgással sokkal több élmény éri (+ a buli!), és ezeket nem tudja feldolgozni. És ettől félhet is akár. Ilyenkor már álmodnak is, megijedhetett álmában esetleg.
Én azt csinálnám/csináltam, hogy ha sírt, kivettem nyutattam, de aztán visszatettem. Aztán persze újra sírt. Mértem az időt. Eleinte 2-2 percenként felvettem, majd mindig picit hosszabb időt hagytam eltelni, mire odamentem. És persze mondtam neki, hogy semmi baj, meg, hogy meg fog nyugodni, és hogy hamarosan megint idejövök. Így is tud sírni eleinte 40 perce, többet is, de 1. nem kell, hogy lelkifurdalásod legyen 2. ezáltal az állandóság által, hogy végülis mindig visszamégy, ezáltal kialakul a gyerekben valami biztonságérzés. Végül már nem is kellett kivenni, csak odamenni és megsimogatni a hátát.
Nálunk ez bevált, bár kicsit idősebb korban kezdtük, s végül megtanult gyerek egyedül elaludni, mégpedig rekord gyorsasággal, sírás nélkül.
Egy próbát, lehet, hogy megér. Az első napok nem lesznek könnyebbek, mint az eddigiek, de kb. a 4-5. napon, lehet, hogy jobb lesz. De, persze, elképzelhető, hogy kicsi még ehhez. Annál viszont már most is jobb, mintha hagyod sírni, míg el nem alszik, s ettől Te is rosszul érzed magad.
Kitartás!
Legyen boldog az új évetek!
Boldog Uj Evet Mindenkinek!
Anyapocak, nagyon sajnalom, hogy ennyire nehez Adival, remelem,hogy hamarosan javul a helyzet! Huu, szerintem en meg fogok orulni, ha nekem is ilyen nehez lesz a fiaimmal...
Ne beszélj butaságot Anyapocak.Miért lennél rossz anya azért,mert a fiad kipróbálja a hatalmát rajtad.Minden gyerek megcsinálja ezt.Van aki hamar feladja,ha következetes vagy és ez a legnehezebb.Amar is hisztivel igyekszik elérni amit akar.Ez annak a hátránya,hogy öten,ötféleképp viszonyulunk hozzá.Ha egyikünknél nem ér sikert,megy a másikunkhoz és győz a hiszti.A lényeg.hogy következetesen tílcs,vagy engedj a pároddal szinkronban.Abból baja nem származik,ha néha egy kicsit sírni,de el kell terelni a figyelmét,zenével,vagy színes forgó lámpácskával.
Boldog új évet!
ne haragudj Adali, bemásolom a naplómból:
Megfürdött, evett majd kb olyan 8, negyed 9 fele elaludt. Felkelt 1 óra múlva, majd kihoztuk mert az istennek sem akart visszaaludni, mintha tudta volna, hogy "bulizni" kell. A vendégek fél 11kor elmentek, nem sokkal utána elaludt (11kor). Fent volt éjfélkor, majd hajnali 3/4 1kor, annyira visított mint akit ölnek. Hisztizett, nem volt könnye, 40 percig!!!! sírt, majd elaludt. Aztán kelt 2:11kor akkor megetettem, visszaaludt, majd 4 körül, 6kor, és végül 8kor már nem volt hajlandó visszaaludni. Hogy a túróba van ez??? Komolyan mondom nem értem. Most hogy elkezdett kúszni elméletileg fáradtabbnak is kéne lennie, de úgy pörög a gyerek mintha valami gyorsító lenne e szaros tejembe. Tök tanácstalan vagyok, és lelkibeteg is. Mondjuk az elég tiszta volt h éjszaka hisztizett mivel nem volt könnye, de miért csinálja? Gondolom neki sem jó, hogy kialvatlan. Vagy a foga bántja? Olyan jó lenne, ha megtudnák mondani mi a szar bajuk van. Ismételten borzasztó szülőnek tartom magam, hogy hagytam éjszaka sírni- megjegyzem ez vol az első alkalom, hogy addig hagytam sírni míg el nem aludt. Persze előtte tettem cicire, szeretgettem, ott volt mellettem, paskoltam a popóját, és utána annyira elkattant az agyam. Beraktam a kiságyba, bekapcsoltam a légzésfigyelőt és uccu neki. Olyan lelkiismeret fúrdalásom volt/van, de most is úgy játszik a földön mint aki jól végezte dolgát és nincs neki az égadta egy világon semmi baja. Tényleg én lennék csak ilyen borzasztó anya? Vagy ez tényleg ilyen nehéz? Olyan sok helyen lehet olvasni, hogy nem szabad hagyni sírni a gyereket mert degradált lesz, meg lelkibeteg. De akkor az hogy van, hogy játszok vele, táncolunk, bohóckodok neki és olyan "rossz" meg hisztizik mint az égető tűz. Már most olyan akarata van, ha nem kapja meg azt amit akar (például a távirányítót rágcsálni) legörbül a szája, komolyan mondom mintha rajzolták volna és elkezd hisztizni. Amikor meg odaadom neki, akkor meg olyan kielégült pofát vág: "Na megint én győztem". :-) Vagy pont ezzel a mixelt üzenetekkel keverem össze a gyereket, hogy 1x odaadom neki 1x nem? Vagy 1x kiveszem ha sír, másszor meg nem?
ilyen termekeny forumon mar teljesen elvesztettem a fonalat...
na mindegy...
BUEK mindenkinek es jo egeszseget a mamiknak, babaknak, leendo mamiknak es pocaklakoknak! Jovore mar mi is a picurral es otthon, a baratokkal unnepelunk. Iden a pocak idekotott :)
BUEK mindenkinek!
Kitartast a mar babasoknak es kellemes pocaknovelest az elkovetkezendo honapokra a kismamiknak! ;))
Adali, en tutira nem ebresztenem fel, dehat Te tudod..
BUEK mindenkinek!
Mi valoszinu ugy unnepeljuk a szilvesztert, hogy ringatjuk a siro Kisendret:)
Mar 4. oraja alszik, szerintetek fel kene ebresztenem? Mert felek, ennek megint meglesz a bojtje ejjel...:(
Lanyok BUEK!!!
En behavaztam a konyhaba... vendgekmindjart itt, en meg meg sehol, ma meg nem is ettem, csak csipegettem....
Blimey!!!!!
Haaeen,nemtudom volt-e idod utanajarni, en most hirtelen ezt talaltam:
"SMP: Statutory Maternity Pay - This is payable to eligible employees who take maternity leave or leave employment because of pregnancy or childbirth. Payment of SMP is subject to qualifying conditions; subject to deductions for tax, national insurance and pension contributions, if applicable; and is payable only for complete weeks. Once paid SMP is not repayable."
Az utolso mondat a lenyeg :)
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?