Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Tenyleg csaloka am, es tenyleg egy csomoszor hasznaljak a "may" szocskat, ami ugye felteteles mod :/
igen, lattam. nem ertem :(
child tax credit: amit Csajszi bemasolt ide, szerintem abban a kulcsszo a "may" ami szerint kaphatsz tax creditet, nem pedig automatikusan kapsz. ami lenyegeben annyit tesz, hogy "see terms and conditions" szoval attol fugg mik a feltetelek! En emlekszem amikor en kitoltottem a tax credit paper-t, kellett ra irnom NI numbert (Vanessa van neked ilyen pl?) meg munkaviszony, kereset...stb
Ami gyakorlatilag azt igazolja, hogy ebben az allamban elek, dolgozom nekik, adot fizetek...stb.
Nem csak kapok az allamtol, hanem adok is!
Gondolom, az o olvasatukban, a Te eseted ugy tunt, hogy a benefit kell, csak hatter nincs hozza. Gondolom ezert dobtak vissza. Konnyu lenne a helyzeted, ha hazas lennel angol allampolgarral, vagy legalabb lett volna valamilyen munkaviszonyod korabban.
Ettol fuggetlenul meg egy probat szerintem is meger, nem vesztesz vele semmit se! Drukkolok!
Ezen az oldalon is az van hogy nem kell dolgozni a child tax credithez.
Ez egy eleg hasznos olvasmany, most talaltam:
[link]
Irok nekik hogy ez nem rendes indoklás és nem értem ezt az egészet..
Igy van 11 honapja adtam be a child benefitet és az sincs sehol.pedig többször hivtam öket.Segit a volt párom pénzzel de nem elég kéne azért a child tax meg a benefit.
Már azt gondolom hogy a child benefitet sem fogom megkapni..
Ooh :(( Sajnalom :( akkor meg foleg kene tamogassanak, mint egyedulallo szulot, hiszen nem dolgozol, nincs kereseted, nincs parod aki gondoskodna rolatok. Igy ez egy el-lehetetlenedett helyzet, miert nem adjak meg? Vagy ha nem ezt, mas benefitet? Hogy akarjak, hogy megelj a semmibol? Hihetetlen, komolyan...
most is csak oviba jár 4 napot napi 3 orát kérdem én hova lehet elmenni dolgozni igy..de amugy meg sosem mondták hogy kell munka a child tax credithez honlapjukra sincs irva hogy kell dolgozni hogy kapjon valaki..nem értem én ezt.
amugy sem vagyunk már együtt ..
A government oldalon fekete feheren le van irva, hogy ha 16 (vagy 20) ev alatti gyerekert felelos vagy akik full time education-ben vannak, akkor jogosult lehetsz child tax credit-re.
"If you have a new baby or you're responsible for any children under the age of 16 - or under 20 if they're in full-time education or approved training - you may be able to claim Child Tax Credit to help with the cost of looking after them."
Nem ertem, miert utasitottak el :SS :((
párom nevére tuti nem kapnám meg mert jol keres .
Akkor nem érted te sem miért utasitottak el,,nem dolgoztam mert a gyerekemmel voltam itthon,nem is kérdezték soha hogy dolgoztam e.
Gondolom azert, mert nem dolgoztal itt meg :(( Parod nevere nem tudnatok megigenyelni? Csajok, azt lehet, nem??
My records show that you are hungarian national and are relying on eu law to have right to reside in the UK. From the information we hold you do not have a right to reside in the UK. cONSEQUENTLY YOU DO NOT QUALIFY FOR CHILD TAX CREDIT.
persze. Nagyon csodalkoznek ha igy utasitottak volna el. marmint ilyen indokkal.
Nagy betükkel ott volt nem vagyok jogosult a child tax creditre.csajszi beküldöm amit irtak megnézed te is hátha félreértettem valamit..
Nem szabad most feladni, ez egy jol tamadhato felulet, ilyen buta indoklassal egy EU allampolgart nem utasithatnak el. Ertem en, hogy mar unod, de vesztenivalod nincs, miert nem adsz meg egy utolso eselyt es hivod fel / mesz el az ugyvedhez? Tokre felhaborodtam ezen most. Megis mi a "letelepedesi engedely" egy EU allampolgarnal?
Nem értem ezt az egészet én sem...belefáradtam.
?? Miert kene letelepedesi engedely? EU orszag allampolgara vagy! Ilyet en meg nem is hallottam, hogy letelepedesi engedelyt kernek egy magyar allampolgartol! Hat nem illegalis bevandorlok vagyunk... Sztem elutasithatjak, de nem ilyen indoklassal. Ha ezt mondtak, erdemes lenne mielobb felhivni azt az ugyvedet aki multkor intezkedett.
Sziasztok ..képzeljétek visszadobták a child tax credit igénylésem,,indoklás hogy nincs letelepedési engedélyem,ezt 11 honap után közölték.pedig a honlapjukon nincs ilyen hogy ez kell és soha nem kérték..nektek kellett ilyen..
persze, en is inkabb viccnek szantam, en se mernek bevallalni egy francianak egy francia kajat, tuti o jobban megcsinalna mint en:)!
meg vica verse, en is tok meglepodnek, ha pl egy indiai fozne nekem hungarian gulas-t...
Tudok francia ételeket, a póréhagymaleves majdnem megkísértett, szoktunk mást is, szeretjük is ezeket az ízeket, de egy franciának nem szívesen készítem őket. Valahogy úgy érzem, vele szemben nem vagyok kompetens ilyen térten. Meg hát, francia ételt bármikor ehet, főzhet magának pl. :) Azért köszi!
francia hagymaleves:):):)?
Tényleg? Na, majd teszünk egy próbát. Én egyszer csináltam tengeri halból de rossz volt. Igaz, nem is valami jól választottam meg meliykből: makrélából volt. Na, megyek csirkét boncolni (mostanában utálom, de meg kell csinálni).
En cod fish-t veszek altalaban, abbol fozok halaszlet, tok jo!! veszek hozza preselt ikrat is a kozertben (pressed cod roe) ilyen konzervben aruljak, annyira jo halaszlet lehet belole fozni, hogy csoda :)
Ó, ezek jóóók! Halászlét ugyan nem tudok, mert itt nem kapni édesvízi halat csak karácsonykor a lenygelboltban (Nálatok van???), de a túrógombóc remek!!Lehet, hogy az lesz a desszert. Esetleg tejfölös hús tésztával a főétel. Az baromi gyorsan meg is van, van is hozzá húsom, ami kell, szuper! (Én vmi töltött csirke-féleségre gondoltam, de az olyan macerás, és ráadásul én a főtt tojással nem állok valami jól mostanában még a látványa is zavar)
Jó, hogy Te már ilyen jókat eszel! Én, tudod, még csak most kezdek jobban lenni. Még nem indult be a fantáziám. Minden héten írok menüt, amit megfőzök, de ha tudnád, mit össze szenvedek mostanában, hogy kiötöljek valamit! Nagyon köszi!
További ajánlott fórumok: