Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Es ha tejszines, vagy tejfolos csirkeporkoltet foznel mondjuk rizzsel koretnek? Vagy akar tesztaval is. Az tok magyaros es eleg lightos is. Savanyu uborkaval melle. Halaszle? :)
Turogomboc tejfollel desszertnek :)
Vannak itt otletek :) Baratnom epp par napja mondta mikor chilis babaot eszegettem, hogy miota terhes vagyok olyan jokat eszek, nem gyozi ellopni az otleteket :)
Köszi az ölteteket!
Igen, a franciák szeretik a könnyű ételeket, de azért nem csak az van nekik (pl. Coq au vin=Kakas borban - elég nehéz étel), de én is inkább valami könnyebbet szeretnék. Jó, hogy írtad a bort, mert még elfelejtettem volna! (annyira nem vagyok most benne az alkohol-témában) Ez a csajszi, meg ugye, Angliában él, tehát, azért nem hiszem, hogy megmaradt volna az eredeti francia konyhánál. Az angolok nagyon szeretik a magyar ételeket. Legalábbis, akiket eddig vendégül láttunk. De az is igaz, hogy nem is nagyon tudnak főzni,szóval, minden népség jó ételeinek örülnek, mert nekik kevés igazán jó van. Egy angollal nem lennék ilyen gondban. De azért a francia ételek...! Na, mindegy, azért ha jut még eszetekbe valami, várom!
en meg most azt olvastam, hogy neha neha ugyan lehet inni, de rendszeresen semmikepp, mert akar a magzatvizet is elhajthatja :OOO :SS
A vacsorarol sajnos nem nagyon tudok tanacsot adni, sztem a ket konyha nagyon kulonbozo. Hacsak nem "mindenevo" a francia lany, lehet hogy nem lelkesedik majd a nehezebb magyaros etelekert. Franciak ugye imadjak a jo borokat, sajtot, ham-et, csigakat, halas eteleket - ezeket tudom. Leginkabb a konnyu etelek kedveloi, mig a magyar konyha nem errol hires. Talan egy konnyebb rakott zoldseg (karfiol, brokkoli, kelkaposzta, padlizsan) vmi inyenc salataval, egy finom uveg borral sikert arathat :) Eloetelnek mondjuk ilyen fogvalyora szurt sajt - oliva, sajt - ham... ilyesmiket tudnek elkepzelni.
Sziasztok Lányok!
lakik itt egy aranyos francia lány a szomszédban, s most meghívtuk holnapra ebédre. Szerintetek mit főzzek? Nem tudom, hogy áll a magyar konyhával, de azért valami olyasmit szeretnék főzni, ami ránk vall. Ami magyar, de nem áll távol a francia ízvilágtól sem. Nem akarom őt kellemetlen helyzetbe hozni, hogy esetleg nem ízlik neki. Mit javasoltok?
(A lány olyan 30-as lehet, mindig is kedveltük, nagyon aranyos, de azt nem tudtuk, hogy ő is kedvel minket, erre kaptunk tőle karácsonyra ajándékot!! Külön a két gyerek, és egyet mi felnőttek is. Most meghívtuk őt ebédre.)
Jo reggelt lanyok!
Macskabagoly: igen eleg jo, hogy azert van par ora a ket etetes kozott. Bar ez azert nem 4 ora, mert ugye ket babat etetek, mire a masodikkal mindent befejezek, addigra az elso mar 1 oraja, hogy evett. Aztan meg a sterilizalas, fejes stb. Szoval marad kb. 2 ora. De azert eddig tenyleg jok a fiuk, eleg jol alszanak a kis halozsakukban. :))
Kata, bizony nehez lesz segitseg nelkul, mondjuk nekem az Apum szerencsere itt van es a kezem ala dolgozik, elmosogat, felporszivoz, ilyenek. Majd fogd be a parodat segiteni, mert egyedul nagyon nehez ket babaval. En voltam veluk egyedul ket nappal + ejszakat is a korhazban, es elcsiszasban voltak, igy egy percet sem tudtam aludni ejszaka.
Csajszi, azert nem vagy semmi, hogy meg mindig sportolsz! :)) Emlekszel, hogy a labdagadas nekem is volt, mindig estere dagadtam fel. Reggelre visszament normalra. Sajnos ez a terhesseg velejaroja, van akinek dagad van akinek nem.
Haaeen, jo olvasni Rolatok is! Mi is hasznalt babakocsit vettuk ebayen, nagyon jo allapotban van. Ha jo a velemeny arrol a szemelyrol, akitol vettetek, akkor szerintem nem lesz gond.
Na, mindjart jon a community neonatal nurse visitre. Minden nap jon valaki a korhazbol megnezni David-ot, meg az oxigen szintjet, azert ez megnyugtato, mert ugye itthon amr nincs monitor.
Szep napot Mindenkinek!
jo reggelt lanyok!
Csinita en is nagyon orulok, hogy vegre otthon vagytok! sokat emlegetlek benneteket, te vagy az egyik, akit a ferjem mar nevrol ismer :))
1kata en is sokkal jobbra szamitottam a 4D-s UH-val kapcsolatban. fiatal volt a csaj, aki csinalta, es nagyon kezdo lehetett. meg vegig hulyesegeket beszelt, pl: "kistesot is terveztek?" en: igen. o: "az jo, az en noverem meghalt". WTF?!?!?! erre most mit tudtam volna mondani?! de az azert jo volt, hogy ereztem, ahogy rugdal a kicsi + lattam is :))
Csajszi, nekem meg mindig nincs nagy hasam, aki nem tudja, hogy babat varok eszre sem veszi, a rokonok kozul meg sokan azt hiszik, hogy meg a terhessegem legelejen vagyok :)
tegnap este ebayen vettunk babakocsit, hasznalt, de remelem jo lesz. vilagoskek Quinny travel system, minden tartozekkal, es pont ilyet szerettunk volna :))
mindenkinek legyen szep napja!
Sziasztok lanyok :)
Este nem tudtam jonni, baratnommel talalkoztam, azt mondta, alig latszik a hasam :SSS Sztem should have gone to specsavers :DDDD
Csinita, nagyon orulok, hogy vegre hazamentetek es hogy ilyen ugyes, jo fiaid vannak, sok boldogsagot kivanok Nektek :))
Judy, Malevnal nem kellett fizetni a csomagokert legalabbis mikor legutobb repultem veluk. Sztem ez nem valtozott azota sem.
Martamay, nekem is nagyon keves energiam volt eleinte, meg kellett eroszakolnom magam, hogy heti 2-3szor lemenjek edzeni, vagy elmenjek uszni. Aztan a 16. het korul minden rendbejott. Lassan majd megint kezdek faradni, foleg ahogy novok :SS
Kata, koszonom, mindenkepp kiprobalom a csalanlevel teat, eddig reggelente meg elfogadhato allpotban voltak a bokaim, csak napkozben nottek meg elefant mereture, ma reggelre viszont olyan, mint eddig estenkent, nemtudom milyen lesz estere :(( Ez vajon meddig dagadhat???
Koszi Csinita, hogy leirtad. Tenyleg nagyon jo fiuk, remelem az enyemek is azok lesznek. Tudod nekem nem igazan lesz segitsegem, ugyhogy kezdek felni, hogy fogom birni. De ha ilyen jo gyerekek lesznek mint a te fiaid, akkor hamar belejovok majd szerintem.
puszi, jo ejt!
Örülök, Csinita, hogy ilyen jól vagytok eddig otthon, ügyesen megoldjátok! Édesek a fiúk a képen :)! És ezek szerint Aaron nagyon ügyesen belejött a szopizásba! merthogy írtad még régebben, rosszul ment neki az elején. Hátha a kicsi David is rákap majd az ízére :)
Hú, 4 óráig kibírják kaja nélkül?! ez igen! akkor közben azért van néha időd másra is egy picit, az jó. nekem nem sok, de hát ez van. azért attól még imádom :)
Martamay, koszonom Neked is! :))
Kata, az mar nagyon jo suly! :)) Haaaat, kosd fel a nadragodat! :)) Bar eddig nagyon jo fiuk a fiaim, csak szerintem hasfajosak, mert szoktak neha sokaig sirni es semmivel nem lehet Oket megnyugtatni. Amikor egyszerre ordit a ketto, na az kemeny...
Amugy 4 orankent esznek es egyszerre. Ugy csinalom, hogy tisztaba teszem Davidot, aztan Aaront. Aztan Davidot megetetem cumisuvegbol, persze az en tejcsim, fejem Neki, mert sajnos nem megy Neki meg a szopizas. Aztan megbufiztetem, vissza teszem a kisagyba es utana megszoptatom az Aaront. Aaron csak szopizik. Egyenlore jol birom, van sok tejem, eleg a kettojuknek, sot, tele van a melyhutonk is a tejemmel! Van vagy 80 uveggel.
A ket etetes kozott altalaban alszanak a fiuk. Ritkan van, hogy szenvednek vagy sirdogalnak. Persze meg csak 2 napja vagyunk itthon. Ha a ferjem is itthon van, akkor meg gyorsabb, mert o eteti Davidot, meg o is teszi tisztaba a fiukat! :))
Apukam is sokat segedkezik, jo hogy itt van!
Szoval egyenlore igy telnek a napjaink!
Kata vigyazz Magadra!
Puszi Mindenkinek
Jol vagyunk, koszi! A fiaim mar nagyon nagyok, ma voltunk uh-on, 1600gr es 1900gr! Hihetetlen. 31hetes vagyok.
Majd ha lesz egy kis idod, meselj milyen a ket fiuval, hogy tudjam mire szamitsak, mar nagyon izgulok.
Hello!
Regi végre megette a répát! :)
Amcsival sehogy nem álunk még.Nem most akarunk meni,hanem mondjuk 2év mulva.kb.Még kell pénzt gyüjteni.Csak informálódunk folyamatosan.:)
Reginek asszem végre megindultak a fogai.Már látni és elég nyügös is.Folyamatosan kenegetem neki.
Na megyek csajok játszok vele mielött elalszik,aztán apa is jön haza!
Puszik!
Jó éjt!
Sziasztok!
Csinita, lattam a fotokat en is az iwiwen, hogy hazamehettetek! micsoda szuper hirek, raadasul majdnem a szulinapodon!!
gratula Mindannyiotoknak!! Nem semmi 2 honap lehetett!
Cicu, a kis verszivok eleg dogok lehetnek, de azert a tobbi dolog karpotol, nem? (meleg, homokos part, stb)
Hogy alltok Amerikaval?
Csajszi, az igen, hogy Te meg jarsz most is edzeni! :) En orulok, ha bedolok az agyba delutan.. :)
Adali, a friss levegohoz is fokozatosan kell szoktatni a babat, en ugy tudom es ugy csinaltam. Eloszor csak "ranyitottuk" az ablakot, aztan az erkelyre "tettuk ki" par percre, majd elmentunk 5 percre setalni, majd 10-re..s.tb..stb.. mindent szoknia kell a babonak! De majd belejon o is, aztan imadni fogja a setat!!!
Judy, a sogornomek is mindig Dublin-Bp kozt jarnaka Malevval, azt mondja az a legjobb! (ar ertek aranyban)
Kosoznom Lanyok! :)) Ugye milyen kis edesek! Nem gyozom Oket nezegetni! :))
Rora, udvozollek!
Cicu Ti is szepek vagytok Regivel!
Kata jol vagy? Remelem minden rendben! Hany hetes vagy most?
Jaaj Csintia!
Olyan édessek,és picik és....
Teljesen megkönyeztem a képeket!
Szívből gratulálok!
Koszonom Lanyok! Jol esik, hogy Ti is igy orultok nekunk!
Cicu, igen, lattam, hogy irtal az iwiw-en, koszonom szepen!!! Regina tunderi, nagyon jok a kepek!
Toltottem fel ide a hoxa-ra egy kepet a fiukrol! :)))
Puszi Mindenkinek
haaeen olyan jo Neked, hogy otthon vagy, irigykedem am, annyira jo volt nekem is otthon, mindenki korbeugralt, elkenyeztettek. :) Nagyon jol dontottetek, hogy hazakoltoztok!
4D-n nekem is nagyon elbujtak a fiuk, egy csomo csokival etettek, meg tornaztattak, de igy is csak az egyik dragat sikerult meglesnunk. De nekem felajanlottak, hogy menjek vissza kesobb, ingyen, es megnezzuk a masikat is. Szoval rendesek voltak, jo az a hely nagyon.
Csajszi, vizesedesre probald ki a csalanteat, allitolag az nagyon jo ra.
De jo Csinita!! A nap hire! Nagyon orulok Nektek!! Szep nagyok mar a fiuk!
puszi!
Csintia már írtam iwiw EN.
Örülök,hogy otthon vagytok.
A fiúk nagyon ügyessek!Majd ha van idöd tölcs fel még képet!
Sok erőt küldök!
Puszik!
Jaj de jo nektek Csinita, vegre otthon.
Voltunk setalni, mar masodik nap annyira kezd sirni a babakocsiban, nyomja, elvorosodik, aztan fel kell venni. Ezt ma is megcsinaltuk haromszor. Utana nagy nehezen megnyugszik, es alszik, de neha azt sem.
Huu, ma ejjelre nyitva hagyom az ajtot a haloszoban, es hallgatom anyosommal a babat, nem tudom milyen friss leszek holnapra...:)
Most ha ranezek anyosomra, azert faradt a hajnal 5 otai fentlettol...:(
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?