Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

8718. Csinita
2011. febr. 21. 22:32
Lanyok mi van Csajszival??? Tudtok Rola valamit? Eltunt par napja! Remelem jol van!
8717. Judy86
2011. febr. 21. 22:28
Én 100% an megvagyok elégedve az itteni szüléssel, volt minden, kaptam labdát, csináltak aromaterápiás fürdőt.. délután 1 kor mentem be, alig voltak fájásain, simán elviccelődtem alatta végül éjfélkor burkot repesztettek és 0:57kor megvolt a bébim, 6. nyomásra, azért 6.ra mert az első2 nél még nem volt meg a 10cm....szóval én tuti itt szülnék...nekem szép élmény volt :)
8716. Judy86
2011. febr. 21. 22:24
Lányok nézitek a channel 4-et ??
8715. Adali
2011. febr. 21. 22:18

Huu, bonyolultan hangzik. Udv koztunk Dalmicsek.

Nekem csaszarom volt, mert a baba faros volt. Igaz ezt veletlenul deritettuk ki, mikor elkuldtek egy ultrahangra 37. heten mas miatt, meg jo. Viszont a csaszarral NAGYON meg voltam elegedve, szerintem szuperul csinaltak, es NAGYON vigyaztak ram! Plusz olvasom az otthoni lanyok forumat es mindenki varratszedesre ment meg egy hetig nem zuhanyozhattak a csaszarosok. Na, itt felszivodo volt a varratm, es masnap vittek zuhanyozni.

Szoval nekem jo elmenyem volt, De meg vard meg a siman szulo lanyok velemenyet is, anyapocak, judy, stb...meg macskabagolyet aki otthon szult. Bar en otthona legundoritobbnak a penzt talalom...vajon mennyibe kerul most, mennyi megy az orvosnak a boritekban??? Sok szempontbol viszont jobb a magyar ellatas ezt elismerem.

Tenyleg csajszi, foglaltal mar ultrahang idopontot, azt mondtad elmesz 37. het korul?

Jo ejt mentem, meg kapok masszazst remelem...

8714. Csinita (válaszként erre: 8689. - Biscuit)
2011. febr. 21. 22:14

Szia Biscuit, udvozlunk ujra itt! :))

Aranyos a kisfiad, megneztem a kepeidet!

Nagyon durva, amit irtal a szulesedrol. Ez Lewisham-ben volt? Ugy emlekszem, hogy Te kerdeztel engem anno a Lewisham korhazrol.

Na, mondjuk az en szulesem meg nagyon extrem volt, az nagyon ritka hogy valakinek ez legyen, igy en nem nagyon akarom Dalmicseket ezzel riasztgatni. Igaz nalam nem az ellatassal volt a gond, hanem azzal, amit a sors dobott nekem...

8713. Dalmicsek (válaszként erre: 8712. - Cac78ceb03)
2011. febr. 21. 21:51

:D Igen-igen, a hagyomanyos modszer is alkalmazhato :) de en tutira megyek :D

Dr. Jónás elmélete szerint a nők akkor a legtermékenyebbek, amikor a Hold pont úgy áll, mint a születésük percében. Tehát ezen napokon lehet a 85% termékenységgel számolni, míg a peteéréskor csak 15%-kal.

Tehát aki újholdkor született, annak a petéje újholdkor a legtermékenyebb. Aki telihold előtt 10 nappal, az szintén telihold előtt 10 nappal lesz termékeny. Ezen termékeny napok előtti 3 napban kell együtt lenni a gyermekáldás érdekében.

A baba nemét az határozza meg, hogy a Hold mely állatövi jegyben tartózkodik a J-napon. Ha nem egyértelmű, mert pl. pont akkor vált, akkor bármelyik nemű gyermek megfoganhat.

8712. cac78ceb03 (válaszként erre: 8711. - Dalmicsek)
2011. febr. 21. 21:45

Köszi! Mi eddig textilt használtunk, gondolom, most is azt fogunk.

Ami a fogamzási módszereket illeti, mi csak egyet ismerünk, (annak nincs külön neve, de több tízezer éve beválik:DDD) Mi az a Jónás-módszer???

8711. Dalmicsek
2011. febr. 21. 21:40

Szegeny biscuit, bizony-bizony...remelem a kovetkezo babynel mar minden siman fog menni :)

rora1910 gratula a harmadik babyhez :)

en amugy is kicsit parazos vagyok, jo a negativ elmenyekrol is hallani, tanulunk belole...

Es ti az eldobhato pelus mellett vagytok vagy textil?Persze tobb vele a gond de kornyezetbarat es olcsobb is. Most meg,hogy csak tervezunk azt gondolom,h van ido a gyerek mellett pelust mosni. lehet jol kinevettek, tapasztalt anyukak :)

De az mar biztos, hogy Jonas-modszerrel kezdjuk majd mert nagyon-nagyon lanyt szeretnek :) ( a parom fiut) Ti probaltatok?vagy van valaki akinel bejott?

2011. febr. 21. 21:36
biscuit gratulálok nagyon szép a kisfiad.megvolt a lagzitok,ha igen milyen volt..
8709. cac78ceb03 (válaszként erre: 8706. - Dalmicsek)
2011. febr. 21. 21:23
Én születem, otthon is, itt is, és egyértelműen otthon-párti vagyok. Neked kell döntened. Én most családi okoknál fogva mégis az itteni szülést választottam, de remélem, nem sétálok bele valami komplikációba, mert orvos nem is lesz a kórházban, ahová mehetek. Én is low risk vagyok - két problémamentes szüléssel. A kutya sem vesz komolyan. Azért nagyon jó, hogy biscuit ezeket leírta, mert most még időben vagyunk, megpróbálhatom valahogyan felvértezni magam.
8708. cac78ceb03 (válaszként erre: 8707. - Biscuit)
2011. febr. 21. 21:18
hu, biscuit ez durva!!! Én sem gondolok semmi jót az itteni szülésről...
8707. biscuit (válaszként erre: 8706. - Dalmicsek)
2011. febr. 21. 20:40
Hat ez az, elfolyt amagzatviz, es talald ki mit csinaltak?HAZAKULDTEK azzal hogy nezegessem a vizet, aztan menjek be ha zold lenne. Ennyit csinaltak. Mondom, az en peldam extrem, ne ez alapjan akarj hazamenni :). De otthon tudtak volna mit kell tenni. Itt nem erdekelte oket. nem vagyok elajulva a terhesgondozasrol sem, az egesz 9 honap alatt egyszer sem latott orvos, mert alacsony rizikoju voltam elso terhesseggel 30 ev alatt. az egesz terhesgondozas abbol allt hogy meregettek a vernyoasomat es ketszer kuldtek uh-ra es vervetelre-ennyi.
8706. Dalmicsek (válaszként erre: 8705. - Biscuit)
2011. febr. 21. 20:34
OK, tuti otthon szulok.gyogytornaszkent tudom,ha elfolyik a magzatviz adjak az oxitocint, ha nem segit johet a csaszar ( en tamogatom, szerintem jobb a babanak is es a mamanak is). Szerencses vagy,hogy az epiduralt nem a masik iranyba szurtak el...nagyon megszenvedted...
8705. biscuit (válaszként erre: 8703. - Dalmicsek)
2011. febr. 21. 20:23
elfolyt a magzatvizem szerda hajnalban, de nem kezdtem el tagulni vagy ket napig, pedig nagyon eros fajdalmas osszehuzodasaim voltak.penteken mar befektettek a korhazba, hiretelen nehany ora alatt kitagultam teljesen-szo szerint a 0 centirol 10 centire. epiduralis erzestelenitest kaptam mikor mar 8 centire voltam tagulva, es NEM HASZNALT.3szor kaptam epit, megse hasznalt.aztan 4 ora kitolas utan a baba meg mindig nagyon fennt helyezkedett el...na ekkor latott orvos, es eldontottek hogy csaszarozni kell, mert a baba szivverese leesett minden egyes osszehuzodassal.elokeszitettek csaszarra, de aztan az utso pillanatban fogoval kisegitettek, szoval nem kellett csaszarozni...de ekkor mar 3 napja nem aludtam, nem ettem es olyan fajdalmaim voltak hogy meg. megse kerdeztek meg a dog midwife-ok az orvost elobb...
8704. Dalmicsek (válaszként erre: 8702. - Biscuit)
2011. febr. 21. 20:20
Uh, szegeny...akkor teljesen a midwife-ra vagy utalva?persze lehet,hogy jolkepzettek de inkabb szeretnem ha orvos lenne mellettem :) mekkora a picurod? O megerzett valamit a bonyodalmakbol?
8703. Dalmicsek (válaszként erre: 8700. - Biscuit)
2011. febr. 21. 20:14
biscuit, mi volt a baj?Mi nem ugy sikerult ahogy vartatok?
8702. biscuit (válaszként erre: 8701. - Dalmicsek)
2011. febr. 21. 20:14
Igaz,de en 3 napot toltottem szulessel borzaszto fajdalmak kozott,es orvos csak ekkor latott es dontotte el, hogy akkor most mar segitseg kell:( Sokat szenvedtem,es magyarorszagon ezt nem engedtek volna. Itt alig lat az orvos, mindenrol a midwife dont, es hat en annyi nagyon "okos" mw-fal talalkoztam hogy meg...szoval en hazaparti vagyok :)
8701. Dalmicsek
2011. febr. 21. 20:09

rora 1910: koszi szepen, amikor nezegettem a kendoket ugye reklamkent a forgalmazo erosen javasolta, hogy tanfolyam szuksegeltetik...

biscuit: elso gondolatom nekem is az otthoni szules volt, jobban szurik a kismamakat, nagyobb odafigyeles, lehetoseg alternativ szulesre. De akkor nem lehet velunk az apuka :S

Igazabol meg van 3hetem az utolso level bogyobol,aztan hajra :)

8700. biscuit (válaszként erre: 8698. - Dalmicsek)
2011. febr. 21. 19:45
Szia, hat en csak egy vagyok, de en az otthoni szulesre batoritanalak-ha sima szulesed van mindenfele problema nelkul, akkor itt is jo, de ha gaz van, akkor nem biztos....nekem loegalabbis nagyon rossz elmenyem volt, es otthon tuti mas tortent volna...De ez csak az en tapasztalatom. Neked is szep estet!
8699. cac78ceb03 (válaszként erre: 8698. - Dalmicsek)
2011. febr. 21. 19:38
Nekem van tapasztalatom. Szerintem nem kell tanfolyam! És véleményem szerint a kengurut sokkal korlátozottabban lehet használni, és rövidebb ideig. Nekünk volt mindkettő.
8698. Dalmicsek
2011. febr. 21. 19:32
Sziasztok, olyan jo olvasni a bejegyzeseiteket :)Ha esetleg hordozokendorol van tapasztalatotok osszatok meg vele,legyszi. Kendo vagy Kenguru? ha valaki hasznal kendot akkor feltetlenul szukseges tanfolyam elvegzese? Es meg mindig erdekel, hogy otthoni szules vagy itteni? Koszi es szep estet!
2011. febr. 21. 19:29

Csinita, örülök a mosolynak!

Cirbolya, sajnálom, hogy így megviselnek benneteket a kis fogacskák! Nálunk is hasonlóan ment Kelével, tudom, milyen. Kitartás!

Adali, nem tudom, hogy télvíz idején létezik-e hogy szomjas. Szerintem, a cucli nyugtatta meg inkább, mint a víz.

Biscuit, mi még nem találkoztunk, szia!

2011. febr. 21. 19:24
ne aggódj adali, azért nem egyformák a babák. de azért figyelgesd persze. nekünk pl ma a gyógytornász csaj (a babaúszós) mondta (ma is voltunk, és csak 3 baba volt, szóval jól tudott foglalkozni velünk), hogy a válla kötött, és tornáztatni kell, meg masszírozni. hason fekve ui. az egyik kezét hátrahúzza mindig, nem akar rátámaszkodni, és még nem nagyon fordul, pedig 4 és fél hónapos. csak a felsőtestével szokott hátról oldalra, na meg oldalról hátra, de az könnyű. meg a lábaival is fordul, de együtt a törzs és a lábak még nem, vagyis teljes fordulás nincs.
8695. biscuit (válaszként erre: 8694. - Adali)
2011. febr. 21. 19:10
Eppen irni akartam a fordulasrol meg fejemelesrol, hogy az enyem is olyan mint a tied, meg csak veletelnul sem akar ilyesmiket csinalni!!!Hozzateszem nem is szeret hason lenni egyeltalan...Imad viszont alldogalni-mar persze ugy hogy tartjuk a karja alatt, de azt kifejezetten szereti. Amugy ha leteszem a hasara, akkor tartja a fejet meg mellkasat ahogy kell, de onalloan nem akarja megemelni magat, szerintem csak lustasagbol, mert amugy az ereje megvan hozza:)
8694. Adali
2011. febr. 21. 18:56
Jaj, de jo visszajottel vegre:) Ird meg miket tudtok mar:)
8693. biscuit (válaszként erre: 8692. - Macskabagoly2)
2011. febr. 21. 18:55
Na hallod az internetszolgaltatok itt is dogletesek, mintha csak Magyarorszagon lennenk...:) Babom egy angyal haha, legalabbis ha alszik :)
2011. febr. 21. 18:34
welcome back, bisciut! azt hittem, már eltűnsz végleg, és nem is hallunk a babódról...
8691. biscuit (válaszként erre: 8690. - Judy86)
2011. febr. 21. 18:23
Haaaaat fura, de most meg csak 10 hetes de mar egyeltalan nem ugy nez ki, mint mikor megszuletett :) Szinte teljesen megvaltozott , nem csak nott hanem az arca is mas meg minden :) Olyan jo anyukanak lenni :)
8690. Judy86 (válaszként erre: 8689. - Biscuit)
2011. febr. 21. 18:12
Szia! Akkor már jó nagyok vagytok :)
8689. biscuit
2011. febr. 21. 18:06
Udv mindenkinek! Kabe 3 honapja voltam itt utoljara, csak annyit hogy voltak problemaink Talktalk-kal es kedves Sky-al is, de most mar ujra van internetem :) Latom a regiek meg vannak:) Remelem mindenki jol van! Kisfiam 10 hetes mar:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook