Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

2011. márc. 3. 16:54
csajszi nem akarok balhét de viszont ez nem jo a lányomnak ,féltem hogy nagyobb baja lesz igy.ilyen hidegbe majd megfagytam én is kabátba a szélbe.bezzeg az ovonökön volt kabát.értem én hogy a gyerek futkozik meg minden de a sapka az kéne a füle miatt..már nekem kinos mindig szolni nekik.
9287. biscuit (válaszként erre: 9281. - Crawley girl)
2011. márc. 3. 16:52
Nem tudod masik oviba adni a kicsit?
9286. biscuit (válaszként erre: 9282. - Meronka82)
2011. márc. 3. 16:51
Hat remelem a tied lennt van,nekem meg 4ora kitolas utan is tulsagosan fennt volna, fogozni kellett a vegen :)
9285. *Csajszi* (válaszként erre: 9282. - Meronka82)
2011. márc. 3. 16:50
mit mondanak, mennyire van befordulva? holnap mesz legkozelebb midwife-hoz? hatha ki tudsz harcolni egy uh-t...
9284. *Csajszi* (válaszként erre: 9281. - Crawley girl)
2011. márc. 3. 16:47

Oh :(( ennyire nem torodnek veluk?

Kell hogy legyen mod irasos panasz benyujtasara. Mondjuk az onkormanyzatnal, vagy nemtudom, akik uzemeltetik az ovodat, sztem az onkormanyzat az.

2011. márc. 3. 16:46
Nem fogják fel hogy ö magyar gyerek más a szervezete.Nem akarok balhézni mert amugy aranyosak de elegem van hogy mindig kell szolni,meg miért van nyitva az ajto nem értem meg azt sem miért nincs szönyeg ha leülnek.
9282. meronka82 (válaszként erre: 9279. - Biscuit)
2011. márc. 3. 16:44
ketlem, h a feje annyira lent lenne. holnap kiderul, de meg mindig ugy nezek ki, mint aki lenyelte a gyereket. a laba vandorol odafont, de hogy a feje hol van, azt el sem tudom kepzelni...
2011. márc. 3. 16:43
Sziasztok lányok .ma nem vittem vanit oviba,olyan mérges vagyok ezt nem hiszem már el..Tegnap nagyon csipös hideg volt szél nagyon fujt..megyek lányomért oviba mit látok megint..ovi ajto nyitva tövig gyerekek kint kabát sapka nélkül,aztán megláttam a lányom olyan merges voltam szélbe se kabát se sapka tényleg hideg volt nem tulzok..Tudják hogy a füle hamar begyullad hamar megfézik erre nem adnak rá semmit..vanim azt mondta az ovonö leveszi rola es elteszi a sapkát.Reggel már prüszkölt meg fájlalta is a torkát persze a hideg levegötöl..mondtam is ovonönek hol a sapka hát ö nem tudja miért nincs rajt sapka ..idioták,komolyan mondom ..nem is viszem mostanában tuti ma is ugy engednék ki,,hát hányszor szoljak már nekik...mindig igérik hogy ráadják aztán meg soha..
9280. meronka82 (válaszként erre: 9278. - *Csajszi*)
2011. márc. 3. 16:41
fajas nincs, max, mikor nyomja a pici a bordamat, de az mas...
9279. biscuit (válaszként erre: 9277. - Meronka82)
2011. márc. 3. 16:39
Amikor nekem jott a magzatviz, az akkor jott amikorlefekudtem,mikor alltam vagy ultem akkor nem, mert ez olyan hogy amikor felallsz, akkor a baba feje szinte elzarja a magzatviz utjat, szoval szerintem ez nem a magzatviz lesz. De mar nagyon a vegen vagy,szoval nalad meg az is lehet :)
9278. *Csajszi*
2011. márc. 3. 16:37

Meronka en ugyan nemtudom mi lehet ez a szivargas, de ugye ilyenkor mar barmi megtortenhet. Fajasok nincsenek?

Uhh lanyok, szet akar ma szakadni a derekam :/ remelem, csak a mai nap ilyen es meg nem tartok ott, hogy ez mindennapossa valik :SS

9277. meronka82
2011. márc. 3. 16:33

Sziasztok!

most megint nem tudom, mi van. Ma megint szivarog vmi, de nem folyamatosan, csak altalaban, mikor felallok, jon egy adag atlatszo valami. Mostanaban reggel, mikor felallok, ugyanez van, de ma tobbszor is elofordult. A forumok tele vannak ugyanilyen problemas 39 hetes kismamakkal, aztan nem tudom, mi az igazsag, mert kulonbozo velemenyeket irnak nekik.

Remelem, ha ez magzatvizszivargas, beindul a baba magatol, es nem lesz semmi gond. Nem akarok megint feleslegesen bemenni, foleg, h megint a canesten-t fogja megtalalni odabent, mint hetfon.:S

9276. *Csajszi* (válaszként erre: 9275. - Goldfish23)
2011. márc. 3. 16:25

Koszonom goldfish. Meg ez is :/

Most olvasom, ha a lenti blognak hinni lehet hamarosan Mo-on is lehet torvenyesen otthon szulni. Akit esetleg erint / erdekel :)

[link]

9275. goldfish23 (válaszként erre: 9274. - *Csajszi*)
2011. márc. 3. 16:21
Igen, osszefugg, baratnomnek kellett mar szednie, o olyankor mindig hizott par kilot. Folyton ehes volt. Probalj meg olyankor inkabb gyumit enni, amikor rad tor az ehseg, nem kajaidoben.
9274. *Csajszi*
2011. márc. 3. 15:53
Lanyok, vastablettatol ehesebb az ember??? A vervizsgalat alapjan pici vashiany van, epp a szint alatt vagyok, es heti 2-3szor szedek vasat, de sokkal tobbet eszek a heten :/ Ez vajon osszefugg?
9273. biscuit (válaszként erre: 9272. - *Csajszi*)
2011. márc. 3. 15:27
Fogalmam sincs,de olyanokat olvastam hogy vizsgalatonkent is adnak penzt...de gaaaaaz.szoval adnak penzt a szules utan,meg elott,meg meg kulon a vizsgalatokert...nem tudom hogy akkor most osszeadva ennyibe kerul egy szules vagy mi...es kulonben meg szerintem egy kicsit tulzas mennyi vizsgalat van otthon.itt alig vizsgaltak meg.otthon meg tul sokvan.kene egy arany kozeput....
9272. *Csajszi* (válaszként erre: 9269. - Biscuit)
2011. márc. 3. 15:21
Elkernek?? Mar az orvos keri? Azt hittem ez olyan "optional"... ha adsz adsz ha nem tudsz, akkor nem. Vagy ha "felfogadsz" egy szuleszt o mondja meg az arat? Es elore kell kifizetni? Mert ha igen, ki garantalja, hogy lesz service is? :SSS
9271. biscuit
2011. márc. 3. 14:45
Olvasgatom a forumokat es meglepo mennyi alvasproblema van a babavilagban
9270. macskabagoly2 (válaszként erre: 9253. - Cac78ceb03)
2011. márc. 3. 14:38
nagyon helyesek a srácok! :)) és gratula az alváshoz! csak így tovább!
9269. biscuit (válaszként erre: 9261. - *Csajszi*)
2011. márc. 3. 14:28
Olvastam egy forumon hogy manapsag elkernek vagy 80ezret egy szulesert...atyaeg, otthon tanar voltam,es a fizum nem volt ennyi!!!
9268. biscuit (válaszként erre: 9260. - Adali)
2011. márc. 3. 14:27
Szia,nem jarunk a klubba,tulajdonkeppen nem is tudtam rola,most meg mar gondolom keso menni...A halapenzrendszerrol meg annyit hogy szerintem mindent vagy semmit kene jatszani,most vahy legyen minden ingyenes,vagy legyen minden fizetos,viszont akkor ne varjak el hogy tb-t fizessenek az emberek...a nap suhuuuut :) holnap seta Adali? Nem fogok kesni igerem:) most mar tudom a masik bejaratot,azon fogok jonni,mert tenyleg kozelebb van
9267. cac78ceb03 (válaszként erre: 9265. - Adali)
2011. márc. 3. 14:20
Jó szórakozást!
9266. Adali
2011. márc. 3. 14:20
Addig irjatok sokat legyen mit olvasnom!
9265. Adali
2011. márc. 3. 14:18
Na, lanyok el is indulunk mindjart mama-baba klubba... 2kor kezdodik asszem ez az utolso...:(
2011. márc. 3. 14:08
És, képzeljétek! Kele megint elaludt zokszó nélkül!!!
2011. márc. 3. 13:57

Rólunk. A férjem most "csak" egy középiskolában tanít - de nagyon bunkók a lányok. Gazdagok és szemetek. Helyesebben van néhány ilyen köztük. Ráadásul nagyon sok idejét elveszi.

Tavaly, tavalyelőtt tanított egyetemen is, de most nem lenne rá ideje. A magánsuli jobban fizet. Ő egyébkét nem magyar szakos (az én vagyok), hanem latin-ógörög-angol (héber). A lányoknak latint és vallástant tanít, egyetemen meg görögöt, retorikát és filozófiát tanított. Ez is eléggé hiányzik neki, ezért is kellett volna az ösztöndíj... na, mindegy. Igaza van Martamaynek, biztosan oka van, hogy nem kapta meg. MI is erre jutottunk. Úgyhogy, én most személy szerint bizakodóbb vagyok, mint előtte. :)

2011. márc. 3. 13:44

Sziasztok!

Némely orvosok tényleg rém gusztustalanok. hallottam én is szép sztorikat. De én még életemben nem adtam hálapénzt. Mégis otthon minden bajommal hazamegyek, mert otthon legalább lejut a pórnép szakorvoshoz, ha baja van, itt meg rém kedvesen elküldenek a búsba. És tényleg rohadt keveset kapnak az orvosok. Ahhoz már elég magasra kell jutni, hogy normál fizuja legyen valakinek. (Persze, az is igaz, hogy ha hazamegy, nem kell dolgozatot javítania adminisztrálni stb. De az is igaz, hogy a szakvizsgával együtt sokkal többet kell tanulniuk, mint egy tanárnak, és a felelősségük is hamarabb szóba kerül...)

Szóval, nem egyszerű eset. De ismerek olyan dokikat, akik nem fogadnak el hálapénzt. És olyanokat is, akikre a betegek tukmálják...Mert hát, a beteg is egy spéci rendszertani kategória, az tuti.

9261. *Csajszi* (válaszként erre: 9259. - Macskabagoly2)
2011. márc. 3. 13:29
Egyetertek, ezen (is) tenyleg valtoztatni kellene, illetve mar regen kellett volna. Nem az a megoldas, hogy az atlag magyar a kis fizetesenek sokszor 15-20 vagy meg tobb %-at orvosra koltse.
9260. Adali
2011. márc. 3. 13:18

Na, ezert nem megyek en haza csajok... egyik ok

Kepzeljetek mar mindent kitalalok hogy a legzesfigyelot kihajithassam. Most speciel probalam letenni Kisendret hanyatt. Hat ne tudjatok meg, csak nezett ram, hogy en most mit akarok...:)) Majdnem elrohogtem magam..Szoval figyelo marad...:(

Mennem kene a baba-mama klubba, asszem ez az utolso lenne ebben a szeriaban. Biscuit, te nem jarsz? Pedig ott van majdnem ahol tegnap taliztunk, amellett a South Lewisham Health Centre-ben. Ott meg meg meres is van, ha akarsz.

Meg visszaterve a magyar rendszerhez, macskabagoly azt irta, hogy o nem adott pent a szuleshez. Csak hat mas kerdes hol es ki, mert szerintem ahany korhaz annyi kulonfele rendszer. Most specko a lanyok irtak nemreg a dec-i forumon, hogy az ultrahangok ott csipo meg koponya meg mittudomen milyen meg, es nehanynak kellett fizetni, nehanyuknak csak valamelyikert, van akinek meg ingyen volt. Hat ilyen. Itt meg nekunk csak csipo volt mert csaszarosak voltunk, es ingyert.

2011. márc. 3. 13:17
csak annyi ehhez a témához, hogy azért azt tudni kell, hogy a kezdő orvosok tényleg alapbért kapnak, százvalahányezret, ami ló.... Persze az öregek nem. Egyáltalán nem védem a hálapénz rendszert, elítélem én is, de ez is felháborító, h akár egy tanulatlan valaki is a sokszorosát keresheti. ezen tök fontos lenne változtatni, mielőtt a hálapénzt valahogy megpróbálják "kiirtani". már kormányszinten van erről sok szó, de még a gyakorlatban persze nem működik. már komoly gondok vannak itthon, h minden fiatal orvos külföldre megy ki.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook