Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Anyapocak: szoritok neked. Milyen munkara jelentkeztel? Engem is foglalkoztat a gondolat, bar meg van idom. Febr. 28an kene visszamennem. A flexibilitas megoldhato lenne, de a nursery tobbe kerulne, mint a fizum. Valoszinuleg ejjeli melo lesz part time-ban, lehet feketen, de ez meg odebb van, majd addig alakul.
Azt nem ertem, miert kell 14 het az elbiralashoz a cegednek...
Milyen idos kortol jon a fog?
Jajj de klassz! Gratulálok!
Csinita: jól írja Judy, mi is postán intéztük az ideigleneset. Lehet más az eljárás az állandónál? Nem tudom. remélem mindenki jól van, mi egy kicsit bajlódunk a fogacskákkal. alul kibújt már 2, és most felül jönnek. még mindig jól alszik Ádi,de most a fogzás miatt fent van 1x, 2x éjszaka és ha kel ha nem fent van reggel 7kor.
:-)) az apja nagy örömére, mert az meg hajnalba jön haza. megyek csütörtökön próba munkára, máshova mint ahonnan eljöttem ML-re, mert ott nem nagyon rugalmasak és elfelejtettek szólni h lejárt a fizetett ML-m. szerintem ez nem acceptable. tudom h az én felelősségem, de azért ki küldhettek volna egy szaros papírt h figyu most fog lejárni mit akarsz kezdeni magaddal. kaptam egy nyomtatványt a flexible hours-ra és akár 14 hétig is eltarthat míg elbírálják, hát nekem nincs 14 hetem h fizetés nélkül maradjak....röhej!!!
apa nagyon jól megtalálta a hangot kispocakkal alig várja h együtt maradjanak. no persze csak 2 napra megyek majd dolgozni, amikor apának szabadja van.
anyuék jönnek május elején 5 napra, tök jó!!!
pussszantok mindenkit!
Gratulálok!
Érezzétek magatokat jól otthon! :)
A klubban mar megtettem, de akkor itt is!
GRATULALOK Martamay!!! :))
Sziasztok!
Bocsanat, 1 hetig nem volt netem, most ertunk haza Magyaro-ra.
Voltunk tegnap Uh-on meg Angliaban es KISFIUNK lesz! :D:D:D
Minden rendben vele, egeszseges, imadom!!! Alig varom!
A neve FÉLIX lesz.
Igyekszem majd visszaolvasni, jelentkezni neha, de nem tudom mire lesz idom!
Puszi mindenkinek!
Sziasztok,
Rora, nem semmi egy nap volt tegnap, de a lenyeg, hogy vegul nincs semmi baj!
Cirbolya, en ezt mar nem ertem. Marmint ezt az utlevel dolgot. Mondjuk az en ferjem nem magyar, azt hittem, hogy talan azert kell bemennunk, de akkor ezek szerint nem. Mi egyebkent hazasok vagyunk es ezzel az egesszel egyidejuleg nekunk a hazassagunk magyarorszagi anyakonyvezteteset is inteznunk kell. Na, mindegy, majd csak lesz valahogy.
Meronka, kuldom majd a formanyomtatvanyt. Azert ez olyan szomoru, hogy a baratnod meg terhesen is cigizik. Szegeny babak. :((
Tifacska, kerdezd meg a korhazat, ahol szultel vagy a midwifeot, health visitort, hogy honnan tudnal venni anyatejet. Nekem a babaim nagyon koraszulottek voltak es akkor emg cska nagyon keveset ettek, nekem meg dolt a tejem es ment a fagyasztoba. Akkor kerdeztek tolem a korhazban, hogy nem-e akarom adomanyozni a tejemet es megadtak a tejbank telefonszamat. Sajnos nem tudom, hogy hova tettem. De a midwife biztos tud segiteni. Egyebkent szerintem is ugy van, ahogy Judy irta.
Sziasztok!!
Az lenne a kerdesem,hogy nincs e koztetek olyan aki esetleg ad el anyatejcit??Egy hetes a babam es sajnos jelenleg meg nincs eleg tejem es nem akarok tapszerral potolni:(((Valaszokat elore is koszonom!!
Sziasztok!
Valoszinuleg mi is itt fogjuk intezni az utlevelet is, de elotte megkerdezzuk a konzulatust errol az allampolgarsagi ugyrol. Csak azt nem ertem, h ha otthon 2 honap ez a vizsgalat, amit csak az anyakonyveztetes utan inditanak, ami kb 1.5-2 honap, es meg ezutan kerheto utlevel, ami kb 6het, akkor az mar lassan fel ev varakozas. Ezt hogy intezik el itt 2-3 honap alatt, es hogy nem kell itt az allampolgarsagi bigyo, ha Mo-n kell?
Tegnap elég húzós napunk volt. Egész délelőtt varrtam, a lakás meg úszott. Kele nem aludt déleben, mert Sebőnek előbb véget ért a suli, és menni kellett érte. Délután a férjem elment itthonról, én meg a két gyerekkel próbáltam rendet rakni. Egy darabig ment is, sőt, egész jól ment - bár Kelével voltak összezördülésink...Este pedig, míg a lefekvést intéztem, ők meg a nappaliban voltak. csak egy hatalmas puffanásra lettem figyelmes, aztán jött Sebő sírva, hogy Kele lelökte az ablakmélyedésből, és beverte az asztal szélébe a tarkóját... nagyon megijedtem, mert lett ott egy szép piros csík... fél éjjel bőgtem, úgy féltem, hogy baja lesz (az agyrázkódás jelei nem jelentkeznek midig azonnal,m néha csak másnap...)De szerencsére úy tűnik, nincs baj.
Erre ma nekiesett a kisasztalnak eszetlenkedés közben...de ez már nem volt vészes.
Délelőtt elmentek a Burnham Beechees-be apával sétálni, bogarászni ebben a szép időben. Alig voltak ott negyed órája, apa hív. hogy jönnek haza, mert Kele beleesett a tóba... (szerencsére csak térdig ért - beletolatott) - na ezen már csak röhögtem kínomban. Hazajöttek: Kelén csak egy farmerkabátka volt: slussz, pucér fenék - meztélláb na ezen égre felszabadultan tudtam nevetni, olyan röhejes volt
Hát, ha neked volt odahaza is uh-d akkor úgy fogod érezni, hogy itt csak fél szemmel nézték meg :(. Én nagyon csalódott voltam a 12 hetes uh után. Tudod, mi szerepelt a papíron: hogy él, mozog, és hogy 1 baba. Továbbá a nyaki redő mérete. Slussz.
És még a 20 hetesen sem volt rajta, hogy pl. kb. mekkora a súlya - és persze, sok más sem, amit otthon mérnek. Ez utóbbiak persze semmit nem jelentenek, de jól esett volna tudni. Szóval, amit csak tudsz, kérdezz meg szóban, hátha úgy készségesebbek lesznek - ha már olyan hiper-szuper gépeik vannak...
Sziasztok!
én is angliában élek, lenne egy kérdésem.
5 hetes vagyok.
Tegnap előtt 1 csepp barna folyásom volt. Tegnap is, ma reggel már több volt. Most mit tegyek?
Menjek el az orvoshoz? Mert az hallottam,hogy az angol orvosok nem foglalkoznak ezzel, megkell várni a 7. vagy 8.hetet és utána menni az orvoshoz.
Ha viszont most elmegy a baba, már nem tudnak mit tenni.
Na, akkor ezt en tenyleg nem ertem. En felhivtam Oket telefonon es a pasi ezt mondta. Mert en is kerdeztem, hogy nem intezhetnenk-e postan, mivel hogy a fiukkal bemenni a belvarosba eleg korulmenyes. De azt mondta, hogy be kell mennunk... Hetfon rajuk csorgok, megkerdezem.
Jo ejszakat! Megyek felebresztem a fiukat, mert el vagyunk ma csuszva teljesen. Meg egyszer enniuk kellene, ma meg csak 3x ettek... Mondjuk ma keson is keltek, fel 9-kor! Na, de akkor is, azert egyszer egyenek meg.
Hello Lanyok!
Mi is tegnap kuldtuk el postan a fiuk magyarorszagi anyakonyvezesenek kerelmet, plusz a hazassagkotesunk magyarorszagi anyakonyvezesenek kerelmet. Merthogy nekunk az is kell ahhoz, hogy a fiukat anyakonyvezzek otthon... Postan intezzuk mi is. Az itteni cimunkre fogjak a dokumentumokat kikuldeni. Aprilis 28-ra pedig idopontunk van a konzulatuson utlevel kerelem benyujtasara. Mert hogy arra mindket szulonek ott kell lennie. Visszuk a fiukat is, mert nincs senki, aki vigyazzon Rajuk. Szep kis ut lesz, mert ugye nekunk nincs kocsink...
Egyebkent Meronka, en forditottam a fiuk Birth Certificate-jet es a mi Marriage Certificate-ket is. Nem Te kertel multkor, hogy kuldjem el a forditast? Valaki kerte, emlekszem. De ha mar van Nektek valaki mastol. Ne aggodj, tuti elfogadjak.
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?