Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Sziasztok!
Aprilis 24-re vagyok kiirva.Munkahelyen leadtam a papirt,hogy marc.26-tal kezdem meg a maternity leave-et.Mivel maradt szabim igy marcius 2-ig dolgozom.Mivel nem megerolteto a munkam es tudok ulni ,ezert ugy gondoltam,hogy 4 hetet meg rahuznek,mert az a 4 het jol jonne 1 ev mulva. :)
A gyakorlatban az ugy nezne ki ,hogy marcius 30-tol lennek szabin 3hetet majd aprilis 20-tol kezdenem meg a 6 het maternity leave-et.Majd a kovetkezo 33 hetes periodust.
A kovetkezo lenne a kerdesem:
A 6 hetes periodust mindenkeppen elhasznalhatom vagy amikor megszuletik a baba akkor mar a 33 hetes periodusomat kezdem?
A valaszokat elore is koszonom.
Szia Liimo,
Mar 4 honapos a piciked? De gyorsan telik az ido :) Az en babam meg 3-an lesz 2 honapos :)
Minden fürdésnél csináld, azért kell hogy a letapadás feljöjjön mert ilyenkor a bőr hozzá van tapadva a kukihoz...(felnőtt korban ciki lesz ha nem jön fel) kisfiamnak nagyon le van tapadva, ilyenkor doki és ő megcsippenti kicsit de ezt csak 2-3 évesen csinálják
szóval tornáztasd, vaki azt mondja születéstől kell valaki azt h 1 éves kortól...
Jobbulást Emmának.
Az én lányom 2-án lesz 4 hónapos és elkezdjük a hozzátáplálást. Csak este kell pótolni a tejet táppal, de így is elkezdem.
Olyan kérdésem lenne, hogy van-e valami jogszabály szoptató anyáknak, akik visszamennek dolgozni?
Adtak telefonszámot és ma megkérdeztem a midwifeot aki azt monda,hogy ha 10 percessek a fájásaim akkor menjünk be. Nem fognak hazaküldeni. Labor wardos szülésünk lesz a vesém miatt, de császár csak akkor lesz ha az utolsó vizelettesztem rossz lesz.
A szoptatási tanácsadás nagyon jó volt és mondta a midwife az elején,h nagyon kér minden édesanyát,h ragaszkodjon a szoptatáshoz mert az a legjobb a babának. Legnagyobb örömömre:) A kórház elég felszerelt ahol szülni fogok a Whittington Hospital annyit mondott a midwife,hogy csak azért telefonáljunk mert akkor tudnak várni minket. De ha a nagy igyekezetbe elfelejtünk telefonálni az sem gond:) Szóval bízok a legjobbakban köszönöm a sok választ édesek vagytok:)
Nem adtak neked egy telefonszámot, ami hívni kell, ha beindulnak a dolgok? Azt egy midwife fogja felvenni és elmondja mit csinálj és mikor indulj el. Sajnos ha korán indulsz, akkor meglehet, hogy hazaküldenek. Illetve nekünk hangsúlyozták, hogy mindenképpen hívjuk ezt a számot, mert ha nincs hely a helyi kórházban, akkor másikba kell mennünk.
Epidurált én is kaptam a császár miatt, de egyetlen melléhatása volt csak, az pedig néhány perces hányás. Után minden okés volt, sőt még a fejemet is emelgethettem és nem fájt utána. Én nem ihattam semmit. Egy idő után már könyörögtem egy korty vízért. A babát tőlem sem vitték el. Nagyon segítőkészek voltak, mert katéter volt bennem két napig, így nem tudtam felállni sem. Mindig csöngettem, hogy adják oda a babát, vegyék el, cseréljék le a pelenkáját. Ami viszont furcsa volt, hogy nem fürdetik a babákat. Én meg az utolsó nap jöttem rá, hogy a nursery-ben (erről is csak az utolsó éjszaka értesültem, hogy be lehetett volna adni éjjelre a babát) le tudtam volna fürdetni. De jó volt így is, mert a köldökcsonk a 3. nap reggelén már le is esett. A császár utáni nap telesen kiesett, nem emlékszem semmire, csak arra, hogy egy midwife végig velem volt, a baba meg mellettem. De azt tudom, hogy hamar mellre rakhattam. Annyi rossz van itt, hogy nem nagyon jártsak a szoptatásban. Én rengetegszer kértem segítséget, és nem mindenki tudott nekem segíteni, hogy jól van-e a baba mellen vagy sem. De amikor hazamentünk, akkor meglátogatott egy szoptatási tanácsadó. Utána meg még kétszer kihívtam őket. Na, ők tényleg nagyon sokat segítettek és nem csak szoptatással kapcsolatban. Úgyhogy ne félj segítséget kérni, mert ők nagyon örülnek, ha szoptatni akaró anyukával találkoznak.
Szia,
Ha itt Angliaban szulsz csaszarral,ne felj nem veszik el toled. En 7 hete szultem. egesz vegig ottt volt velem, a ferjem is es a baba is. Aztan mivel annyira erzestelenitve, igy a ferjem rakta a cicimre a babat es ugy szopott majd fel orat. Nem veszik el a babat,itt Angliaban nem,nem tudom,hogy itt vagy-e kint vagy otthon...
Aztan elvittek egy olyan helyre,ahol frissen csaszarosok voltak,ott voltam egy par orat megfigyelesen.Nem ehetsz es ihatsz par orat,nem igazan emlekszem melyik,de nem is kivanod,mondom en,aki egez vegig ki voltam szaradva. Aztan atvisznek arra a helyre ahol bent tartjak a csaszarosokat. Ha minden jol megy es szepen gyogyulsz akkor 3 nap utan hazamehetsz ;)
Sziasztok:) koszonom a kerdest,kislany lesz :Lili :) :) nagyon varjuk mar!!
Koszonom a segitseget,de meg mindig nem ertem teljesen a dolgot:( Bocsanat:) szoval azt tudom hogy eloszor anyakonyveztetni kell otthon,de valahol azt olvastam hogy egy csaladtag elintezheti otthon a szemelyit,es az inegyenes,es azzal is utazhat a kicsi,szoval ez igy van??? errol tud valaki?? Koszi csajok:)szep estet:)
Köszi a választ! Végülis lefektettem egy fehér pólóra és úgy lefényképeztem aztán kinyomtattam igazolványképnek a Tescoban.. Remelem elfogadják, jobb ötletem nem volt :) már úton vagyunk London felé, a cseppemre meg barátnőm vigyáz ma. Már most hiányzik, mi lesz este 8ig..?
Szép napot mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?