Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

13938. gynemiho
2012. jan. 31. 20:09

Sziasztok!

Aprilis 24-re vagyok kiirva.Munkahelyen leadtam a papirt,hogy marc.26-tal kezdem meg a maternity leave-et.Mivel maradt szabim igy marcius 2-ig dolgozom.Mivel nem megerolteto a munkam es tudok ulni ,ezert ugy gondoltam,hogy 4 hetet meg rahuznek,mert az a 4 het jol jonne 1 ev mulva. :)

A gyakorlatban az ugy nezne ki ,hogy marcius 30-tol lennek szabin 3hetet majd aprilis 20-tol kezdenem meg a 6 het maternity leave-et.Majd a kovetkezo 33 hetes periodust.

A kovetkezo lenne a kerdesem:

A 6 hetes periodust mindenkeppen elhasznalhatom vagy amikor megszuletik a baba akkor mar a 33 hetes periodusomat kezdem?

A valaszokat elore is koszonom.

13937. 6e1728c3e9 (válaszként erre: 13930. - Liimo)
2012. jan. 31. 16:52
szia...en miota kinnt vagyok babyszitterkent dolgoztam...Emma 1 honapos volt s ujra elkezdtem,igaz hozzank jon a kislany aki most lesz 3 eves...hol dolgozol/dolgoztal?
13936. Liimo (válaszként erre: 13934. - Yaweb)
2012. jan. 31. 14:59
Igen, nagyon gyorsan telik az idő. Tiéd is már 2 hónapos, pedig olyan, mintha tegnap drukkoltunk volna neked.:) Viszont ez elkeserít, mert állandóan számolom vissza a hónapokat munkábaállásig.:(
13935. Mona1976 (válaszként erre: 13933. - Judy86)
2012. jan. 31. 11:13
Szia!! Koszonom a hasznos informaciot. Szep Napot!
13934. Yaweb (válaszként erre: 13928. - Liimo)
2012. jan. 30. 21:37

Szia Liimo,

Mar 4 honapos a piciked? De gyorsan telik az ido :) Az en babam meg 3-an lesz 2 honapos :)

13933. Judy86 (válaszként erre: 13932. - Mona1976)
2012. jan. 30. 19:25

Minden fürdésnél csináld, azért kell hogy a letapadás feljöjjön mert ilyenkor a bőr hozzá van tapadva a kukihoz...(felnőtt korban ciki lesz ha nem jön fel) kisfiamnak nagyon le van tapadva, ilyenkor doki és ő megcsippenti kicsit de ezt csak 2-3 évesen csinálják

szóval tornáztasd, vaki azt mondja születéstől kell valaki azt h 1 éves kortól...

13932. Mona1976
2012. jan. 30. 16:26
Sziasztok!! Olyan kerdesem volna,h a fiuk kukijat mikor es miert is kell huzigalni,kerlek segitsetek,mert fogalmam sincs a dologrol,ha valaki megmagyarazna,azt megkoszonom,egy ismerosom kerdezte,h en csinalom-e a kisfiamnak,mert a midwife ilyenrol meg nem beszelt.Elore is koszonom!! Szep napot!!!
13931. Liimo (válaszként erre: 13929. - 6e1728c3e9)
2012. jan. 28. 22:54
Emma hogy viselte a repülöutat?
13930. Liimo (válaszként erre: 13929. - 6e1728c3e9)
2012. jan. 28. 22:53
tegnap adtunk neki tejpepet, ma meg püresitett almat. A tejpep anyira nem jött be neki, de az alma igen. Csak meg meg kell tanulnia kanallal enni, mert meg eleg erös a szopo reflexe es löki ki a nyelvevel a kajat. Sajna juliusban vissza kene mennem dolgozni. Az az 500fontos kieses sokat szamit nekünk, pedig szivesen otthon maradnek legalabb 1 evig. Te?
13929. 6e1728c3e9 (válaszként erre: 13928. - Liimo)
2012. jan. 28. 13:39
koszi...mintha kicsit jobban lenne,,megvan fazva es amit lenyel valadekot azt hanyta ki... ma reggel is egy kicsit... mit adsz mar neki? turmixolsz neki? en nem tudok semmi jogszabalyt..mikor mesz vissza dolgozni?
13928. Liimo (válaszként erre: 13925. - 6e1728c3e9)
2012. jan. 27. 22:52

Jobbulást Emmának.

Az én lányom 2-án lesz 4 hónapos és elkezdjük a hozzátáplálást. Csak este kell pótolni a tejet táppal, de így is elkezdem.

Olyan kérdésem lenne, hogy van-e valami jogszabály szoptató anyáknak, akik visszamennek dolgozni?

13927. Liimo (válaszként erre: 13924. - Minyacska)
2012. jan. 27. 22:51
Biztos minden rendben lesz. Én abszolút nem féltem a szüléstől. Otthon bennem lett volna a félsz, hogy fogadott doki nélkül hogy ment volna.
13926. Liimo (válaszként erre: 13923. - Ani_Ati)
2012. jan. 27. 22:49
Hát ez tényleg érdekes. Nem tudom miért csinálják többféle módon.
13925. 6e1728c3e9
2012. jan. 27. 20:28
sziasztok...valami virus van megint a levegoben....Emma egesz nap oklendezett,meg hanyt,enni se evett csak egyszer,kicsit mintha meglenne fazva...most estere lett egy kicsit jobb,most bekesen alszik..remelem teljesen elmult az ekcema....neha jon ki egy egy teruleten mintha szarazabb lenne a bore...en olyan fehernek latom,de apa azt mondja lehet eleve vilagos boru lesz.,, jovo heten jon a healt visitor majd mondom neki, hatha ker egy vervetelt...meg szopizik :)szerintetek mikortol lehet neki mast is adni?mondjuk nem akaromnagyon siettetni...
13924. Minyacska (válaszként erre: 13922. - Liimo)
2012. jan. 27. 17:44

Adtak telefonszámot és ma megkérdeztem a midwifeot aki azt monda,hogy ha 10 percessek a fájásaim akkor menjünk be. Nem fognak hazaküldeni. Labor wardos szülésünk lesz a vesém miatt, de császár csak akkor lesz ha az utolsó vizelettesztem rossz lesz.

A szoptatási tanácsadás nagyon jó volt és mondta a midwife az elején,h nagyon kér minden édesanyát,h ragaszkodjon a szoptatáshoz mert az a legjobb a babának. Legnagyobb örömömre:) A kórház elég felszerelt ahol szülni fogok a Whittington Hospital annyit mondott a midwife,hogy csak azért telefonáljunk mert akkor tudnak várni minket. De ha a nagy igyekezetbe elfelejtünk telefonálni az sem gond:) Szóval bízok a legjobbakban köszönöm a sok választ édesek vagytok:)

13923. Ani_Ati (válaszként erre: 13921. - Liimo)
2012. jan. 27. 15:57
Igen, azt mondták, hogy ha az angol anyakönyvi kivonaton is az szerepel akkor lehet. Az ügyintéző megkérdezte a konzult is.
13922. Liimo (válaszként erre: 13920. - Minyacska)
2012. jan. 27. 11:53

Nem adtak neked egy telefonszámot, ami hívni kell, ha beindulnak a dolgok? Azt egy midwife fogja felvenni és elmondja mit csinálj és mikor indulj el. Sajnos ha korán indulsz, akkor meglehet, hogy hazaküldenek. Illetve nekünk hangsúlyozták, hogy mindenképpen hívjuk ezt a számot, mert ha nincs hely a helyi kórházban, akkor másikba kell mennünk.

Epidurált én is kaptam a császár miatt, de egyetlen melléhatása volt csak, az pedig néhány perces hányás. Után minden okés volt, sőt még a fejemet is emelgethettem és nem fájt utána. Én nem ihattam semmit. Egy idő után már könyörögtem egy korty vízért. A babát tőlem sem vitték el. Nagyon segítőkészek voltak, mert katéter volt bennem két napig, így nem tudtam felállni sem. Mindig csöngettem, hogy adják oda a babát, vegyék el, cseréljék le a pelenkáját. Ami viszont furcsa volt, hogy nem fürdetik a babákat. Én meg az utolsó nap jöttem rá, hogy a nursery-ben (erről is csak az utolsó éjszaka értesültem, hogy be lehetett volna adni éjjelre a babát) le tudtam volna fürdetni. De jó volt így is, mert a köldökcsonk a 3. nap reggelén már le is esett. A császár utáni nap telesen kiesett, nem emlékszem semmire, csak arra, hogy egy midwife végig velem volt, a baba meg mellettem. De azt tudom, hogy hamar mellre rakhattam. Annyi rossz van itt, hogy nem nagyon jártsak a szoptatásban. Én rengetegszer kértem segítséget, és nem mindenki tudott nekem segíteni, hogy jól van-e a baba mellen vagy sem. De amikor hazamentünk, akkor meglátogatott egy szoptatási tanácsadó. Utána meg még kétszer kihívtam őket. Na, ők tényleg nagyon sokat segítettek és nem csak szoptatással kapcsolatban. Úgyhogy ne félj segítséget kérni, mert ők nagyon örülnek, ha szoptatni akaró anyukával találkoznak.

13921. Liimo (válaszként erre: 13919. - Ani_Ati)
2012. jan. 27. 11:43
Ez érdekes, mert nekünk nem is engedték volna a kötőjelet. Ha jól értem, nálatok meg csak úgy engedték?
13920. Minyacska (válaszként erre: 13911. - Yaweb)
2012. jan. 27. 09:43
Köszi az infót azért az sokat segít abban,h merjek e kérni epidurált ha úgy van. Tegnap voltunk a párommal Antenetal classban és mondhatni egy vicc volt. 5 órás oktatás 2 előadó aki nem tudott beszélni. Legalábbis tömeg előtt biztos nem mást sem csináltunk csak kérdeztünk. Tiszta gáz volt. A párom a 3. óra után már nagyon meggyötört volt és úgy sajnáltam,h végig kell ülnie velem. A lényeg,h még mindig nem tudom,h hány perces fájásoknál induljak el a kórházba a lényeg,hogy 6-án megyek a midwifehoz hosszú listával a kérdéseimmel és majd csak valaki mond valamit. Köszi a segítséget:)
13919. Ani_Ati (válaszként erre: 13916. - Liimo)
2012. jan. 27. 08:09
Kedves Limo, azert mert nem tudtuk, h a magyRok igy nem fogjak elfogadni.. Es a nyomtatvanyon rendesen kotojellel van, csak az angol anyakonyvi kivonaton van ugy, ahogy eredetileg szerettuk volna.
13918. Liimo (válaszként erre: 13883. - Dorcsi79)
2012. jan. 26. 23:12
mi van akkor, ha nincs meg a p60, p45 es az összes papyslip?
13917. Liimo (válaszként erre: 13827. - Timmi24)
2012. jan. 26. 22:52
Bocsi, h csak most valaszolnk. Az en lanyom nem vol nagyon hasfajos, de ha fajt neki, akkor a gripe w.hasznalt. Itthon adtunk neki mecsek babateat (nem hasfajas miatt), de ugy szenvedett töle. Többet nem is adok neki.
13916. Liimo (válaszként erre: 13914. - Ani_Ati)
2012. jan. 26. 22:44
En ezt nem ertem. Miert nem irtatok ugy a nevet a formanyomtatvanyra, hogy elfogadhato legyen? A ferjem igy anyakönyveztette a lanyunk: Zora-Aikaszia. Nekem meg nem tetszett, h sz-szel van irva, igy a kerelemre en s-sel irtam. Illetve a kötöjel is ki lett szedve. Azert a reg.officeba is bementünk, h csereljek ki.
13915. Liimo (válaszként erre: 13904. - 6e1728c3e9)
2012. jan. 26. 22:36
sziasztok. Erdekes, tölünk 5 kepet vettek el. 3 az utlevelhez es 2 az ideigleneshez. Vissza is kellett mennünk a fenykepeszhez, mert elöször csak 4-et csinaltattunk. Mi meg mindig Mo-n vagyunk. Megprobalok visszaolvasni.
13914. Ani_Ati (válaszként erre: 13912. - Yaweb)
2012. jan. 26. 08:02
Igen, mindketten ott voltunk, de nem akartak elfogadni a pici nevet ugy, ahogy az angol anyakonyvon szerepel.. (Petro D. Martin) csak kotojellel, azt mondtak elkuldik a papirokat,de lehet be kell majd mennunk a register officeba es kerni hogy valtoztassak meg. Mostmar bitztos nem megyunk haza marciusban, de lehet karacsonyig egyaltalan nem.. :(
13913. Yaweb (válaszként erre: 13883. - Dorcsi79)
2012. jan. 25. 22:38
Szia, Koszonom a valaszt. bocsi,de nem tudtam hamarabb benezni :) akkor holnap megyek is a postara :)
13912. Yaweb (válaszként erre: 13901. - Ani_Ati)
2012. jan. 25. 22:37
Szia, en meg nem voltam,mert csak februarban van idopontom, de egy ismeros eppen 24-en volt. ket fenykepet kertek tole es nem tudom,hogy tudod-e de az apanak is mennie kell. Mindket szulonek ott kell lennie az utleveligenyleskor. Az ismeros ferje nem volt ott,alig akartak megcsinalni,de el tudtak intenzi a konzullal,hogy a ferj bemegy most penteken alairasra.
13911. Yaweb (válaszként erre: 13895. - Minyacska)
2012. jan. 25. 22:35

Szia,

Ha itt Angliaban szulsz csaszarral,ne felj nem veszik el toled. En 7 hete szultem. egesz vegig ottt volt velem, a ferjem is es a baba is. Aztan mivel annyira erzestelenitve, igy a ferjem rakta a cicimre a babat es ugy szopott majd fel orat. Nem veszik el a babat,itt Angliaban nem,nem tudom,hogy itt vagy-e kint vagy otthon...

Aztan elvittek egy olyan helyre,ahol frissen csaszarosok voltak,ott voltam egy par orat megfigyelesen.Nem ehetsz es ihatsz par orat,nem igazan emlekszem melyik,de nem is kivanod,mondom en,aki egez vegig ki voltam szaradva. Aztan atvisznek arra a helyre ahol bent tartjak a csaszarosokat. Ha minden jol megy es szepen gyogyulsz akkor 3 nap utan hazamehetsz ;)

2012. jan. 25. 21:24

Sziasztok:) koszonom a kerdest,kislany lesz :Lili :) :) nagyon varjuk mar!!

Koszonom a segitseget,de meg mindig nem ertem teljesen a dolgot:( Bocsanat:) szoval azt tudom hogy eloszor anyakonyveztetni kell otthon,de valahol azt olvastam hogy egy csaladtag elintezheti otthon a szemelyit,es az inegyenes,es azzal is utazhat a kicsi,szoval ez igy van??? errol tud valaki?? Koszi csajok:)szep estet:)

13909. Ani_Ati (válaszként erre: 13904. - 6e1728c3e9)
2012. jan. 25. 11:02

Köszi a választ! Végülis lefektettem egy fehér pólóra és úgy lefényképeztem aztán kinyomtattam igazolványképnek a Tescoban.. Remelem elfogadják, jobb ötletem nem volt :) már úton vagyunk London felé, a cseppemre meg barátnőm vigyáz ma. Már most hiányzik, mi lesz este 8ig..?

Szép napot mindenkinek!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook