Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

14358. Ani_Ati (válaszként erre: 14357. - Ani_Ati)
2012. ápr. 29. 18:48
A tejcsivel kapcsolatban, nekem anyukám küldött laktoherb teát postán, és azt iszom folyamatosan, így van tejem, igaz így is kell pótlás, de azért még anyatejet is kap. Persze ehhez tényleg nagy kitartás kell (néha én is küzdök magammal), de nálunk volt pár hét amikor csak anyatejet kapott Marci (úgy hogy előtte egy betegség miatt alig volt tejem, csak pár korty) szóval ha van rá módód, szerintem hozass, laktoherb teát otthonról!
14357. Ani_Ati (válaszként erre: 14351. - Makrela)
2012. ápr. 29. 18:44

Szia Makrela,

Nálunk is hasonló volt a szopi, és én is sokáig küzdöttem, mert Marcit mindig ölben kellett tartani.. Nekünk van hordozókendő, és nagyon jól bevált! Most 5 hónapos Marci és már jó ideje (amióta jól tud lakni) nem kell állandóan tartogatni és kis időkre egyedül is el tud játszani, szóval nem kell attól félni, hogy majd rászokik, hogy mindig rajtad van a pici.

14356. 6e1728c3e9
2012. ápr. 29. 18:15
sziasztok...ez aesos ido mar kikeszit....zzzzzzz...... egy honappal ezelott szoltunk a tax irodaba hogy a parom fizetese emelkedett, azt mondtak kuldenek formanyomtatvanyt, s toltsuk ki kuldjuk vissza s ok atszamoljak ujra.... hat a papir meg most sem erkezett meg, de utalni meg rendesen utaljak a penzt/ de hat mar csak a fele jarna/// mikor vreszik eszre??? majd fizethetjuk vissszaa:( voltatok mar igy????
14355. 6e1728c3e9 (válaszként erre: 14350. - Yaweb)
2012. ápr. 29. 18:12
sziia...nekunk is volt ilyen,,nekunk 1 szazalekos canesten kenocsot javasoltak...ami nayon jo.... nem telt bele ket nap s el is tunt....
14354. Yaweb (válaszként erre: 14353. - Makrela)
2012. ápr. 29. 17:05
Hidd el, tudom mit erzem. En is azt ereztem,hogy megbuktam mint anya,hiszen a szopizas az egy alapveto dolog. A 2. honap veger azt mondta a HV,hogy annyira keveset eszik tolem mar,hogy nem erti miert nyuglodok meg vele :( Akkor vagy 3 napig csak sirtam,de aztan nem akart mar szopizni tolem,mert az uvegbol keves erovel tobb jott. A vegen mar ugralt a cicimen,meg huzogatta a bimbomat,en meg csak turtem. Aztan abbahagytam,egyik naprol a masikra.Eszre sem vette,azota sem keri. Legalabb most mar nem ehes es boldog baba. nekem ez szamit. Az vessen meg aki jobban tudja nalam :) Amennyit tudtam,azt odaadtam neki.Talan a 2.-nal mar jobban megy :)
14353. makrela (válaszként erre: 14352. - Yaweb)
2012. ápr. 29. 14:18

Szia!

Akkor azt mondod,nem kell aggodnom,majd leszokik rola? Nagyon sajnalom,hogy elment a tejcsid! Nekem csak az elso heten volt segitsegem,Anyosom itt volt 2 hetig,de en abbol egyet a korhazban toltottem.Mondjuk a parom segit,de o napkozben dolgozik.Nem tudom,nekem is egyre kevesebb a tejem,pedig mindent ugy csinalok,mint eddig,de ahogy no Olivia ugy egyre tobb tapszert eszik minden szopizas utan. 50-100ml kozott. Ha nem kap cicit ( ejszaka egy szopit kihagyunk) csak tapszert,akkor 120ml.Banni fogom,ha mar nem lesz tejem,de ennek is orulok,hogy legalabb ennyit kapott. Amugy en pont ugy voltam,ahogy te leirtad :) Koszonom a segitseget!

14352. Yaweb (válaszként erre: 14351. - Makrela)
2012. ápr. 29. 13:27

Szia,

Nalunk is ugyanez volt. Nem volt eleg a tej,amikor szopizott,akkor orakat kepes volt szopizni. Volt olyan,hogy a ferjemnek mondtam,hogy egy kicsit vegye el,mert mar nem birtam tovabb :( Annyira fajt mar,mert sebes is volt az elejen. Uvolteni tudtam volna a fajdalomtol :( Mar meztelenre vetkoztettunk(ezt tanacsolta a HV) hogy ne aludjon el cicin,akkor bekekult,ugy fazott. Mindig ehes volt.Aztan a vege mindig az volt,hogy ki kellett egesziteni tapszerrel :(

Nekem annyi szerencsem volt,hogy karacsony korul volt ez es a csaladom itt volt. Valaki minidg volt vele. Aztan egyre kevesebb lett a tej es egyre tobb a tapszer. Aztan a csalad elment es egyre tobb problema jott es egy csaladi tragedia miatt elment teljesen a tejem :(

Akkor mar a ferjem is tudta etetni es nem volt tobbe "kotelezo",hogy velem legyen. Persze neha van olyan,hogy csak velem akar lenni,de leszokott magatol arrol,hogy a kezemben legyen,hiszen nekem nincs masik babam csak o,de haztartast nekem is kell vezetnem :)

14351. makrela
2012. ápr. 29. 09:19

Sziasztok!

Segitseget szeretnek kerni. A pici lanyommal egy kis osszetuzesbe kerultunk :)

Mivel a fiam teljesen mas volt elso perctol kezdve,nem tudom,hogyan kezeljem a problemat. Oliviaval nagyon nehezen megy a szopizas (ez is ujdonsag nekem,mert Tititvel nem volt tejem). Mivel Olivianak is keves a tejcsi,plusz minden szopizas alatt bealszik es nem tudom ebren tartani,nemritkan egy -egy szopi 1-1,5-2 ora hosszaig tart,de nem lakik jol,potolni kell tapszerrel. Szoval az a problemem,hogy a szopi miatt sokat van olbe. Ez azt eredmenyezte,hogy mostanra mar nem kepes egyedul lenni egy percig sem,mindig olben akar lenni,ha leteszem,ordit. Nekem persze ugye ott van Titi,vele is muszaly foglalkoznom es ki kell szolgalnom es persze a haztartas is ram var. Tud nekem valaki tanacsot adni,hogy mit tegyek? Ne akarom egyik gyerekemet sem cserben hagyni,vagy hogy barmelyik is ugy erezze nem figyelek ra,vagy elhanyagolom. Szerencsere Titi nem feltekeny,sot imadja Oliviat,de lehet,hogy egyszer neki is betelik a pohar,ha csak azt latja,hogy Olivia minden percben rajtam log... Segitsetek legyszi! :)

14350. Yaweb
2012. ápr. 28. 20:43

Pelenkakiutesben szeretnek tanacsot kerni. A kisfiam bore mindig gyonyoru volt,sosem kellett semmit hasznalni ra,valoszinuleg segitett ebben az is,hogy 8 hetes koraig csak kamillaban furdott. Azota Simple habfurdot hasznalunk,de miota fogzott,azota pottyok jelentek meg a kis feneken,ami hol elmult,hol elojott.Kb 2 hete megint elojott es eloszor raktam ra sudocremet,de attol rosszabb lett,majd bepanthent,de attol is csak rosszabb lett.

Elosozr azt hittem,hogy a kis kakija meg pisije csapta ki,merthogy mar masfajta kajcsit is eszik,de akkor jott ki igazan mikor a pampers active fittet hasznaltunk. Masnak is volt mar baja ezzel a pelenkaval? Kamillat gondolok ra,holnap el is kezdem majd,de nem tudom,hogy 5 honapos baba borere lehet-e kenni holland and barrettes aloe verat?

Elore is koszonom

14349. gynemiho (válaszként erre: 14348. - Yaweb)
2012. ápr. 28. 18:48
koszi igy mar konnyebb lesz kiindulni :)
14348. Yaweb (válaszként erre: 14347. - Gynemiho)
2012. ápr. 28. 18:20

GP, ha ott vagytok regisztralva mar 2 eve,akkor megcsinlja, persze penert. Mi egy ugyvedet kertunk fel,akit nem ismertunk,de szemet volt,mert az utlevel szamat nem adta meg es mikor mar a 4. papirt is kikuldtek neki,akkor sem reagalt ra,ugyhogy tervezzuk,hogy elmegyunk az irodajaba es visszakerjuk apenzt.

Nekem a munkatarsam irta ala,eloszor azt mondtak,hogy nem jo ember( a postan mondtak es ezert meg fizettem is 8.17 fontot,de nem kellett volna),mert nincs magas pozicioban,aztan valahogy megiscsak bekuldtem az o alairasaval ellatott,nyomtatvanyt,mivel az ugyved egy hopnap utan sem valaszolt nekik es csodak csodajara elfogadtak,pedig o egy nyugdijas,de azt irta be,hogy cserkesz vezeto :)vegulis itt el, szuletett ember...

itt egy link, itt leirjak ki is lehet pontosan:

[link]

14347. gynemiho (válaszként erre: 14346. - Yaweb)
2012. ápr. 28. 18:11

Szia!

Koszi a gratulaciot!Akkor a magyar ember kilove.

Esetleg van tipped,hogy kit lehetne,ti kit kertetek,otlet?A magasabb beosztasu pontosan mit jelent,fel van ez sorolva a papiron,hogy kik lehetnek ezek a szemelyek?

Elore is koszi.

14346. Yaweb (válaszként erre: 14345. - Gynemiho)
2012. ápr. 28. 17:48

Szia,

Szivbol gratulalok :)

A nyomtatvanyon majd annak a magasabb beosztasu embernek kell megadnia nehany adatat,de viszont annak az embernek ANGOL allampolgarnak kell lennie, angol utlevellel,mivel a nyomtatvanyon kerik az utlevelszamat. Ugyhogy ha az illeto akit ismersz magyar allampolgarsagu,magyar utlevellel,az nem jo.

Nehogy bevidd magaddal a postara azt az embert,csak a formanyomtatvanyt egy reszet kell kitoltetni vele.

14345. gynemiho (válaszként erre: 14315. - Yaweb)
2012. ápr. 28. 15:34

Szia!

Na vegre ,hogy megjott az a franya utlevel,gratula!

Kicsit el voltam tunve,de 17-en megszuletett Bence 3420g-mal es 52 cm-rel,csaszaroztak.Mindenki jol van.Szepen gyarapodik Bence sulya.Nagyon boldogok vagyunk!!Kicsit faj a hasa,de ez remeljuk hamar el fog mulni.Infacolt hasznalunk ra.

Egy kerdesem lenne utlevellel kapcsolatosan.Irtad,hogy a postarol kell kikerni az ingyenes formanyomtatvanyt,de viszont vinnem kell magammal egy magasabb beosztasu embert ,aki igazolja,hogy 2 eve ismer.(ugyved,orvos,stb..)Magyar ugyved is lehet,illetve igazolni kell valamivel,hogy ugyved?

Elore is koszi a valaszodat!

14344. makrela (válaszként erre: 14342. - Nyuszika03)
2012. ápr. 28. 09:57

Hat ezt szomoruan hallom. Pedig mar azt gondoltuk,megis hazajutunk karacsony elott.

Gyonyoru Kevin baba! Szepen nottok,gratula :)

14343. Liimo
2012. ápr. 27. 23:35
Megkaptam a working es child tax creditet. Majdnem ezer font. Ezt vajon hany honapra visszamenöleg kaptuk?
14342. Nyuszika03 (válaszként erre: 14319. - Makrela)
2012. ápr. 27. 23:17

Makrela. Nekunk azt mondtak megjon februarban,erre csak marcius vegen jott meg az utlevel!! Tenyleg ki kell varni azt a 4 honapot.:(

Tettem fel Kevinrol kepet.Mar olyan nagy baba!! :D

2012. ápr. 27. 12:59
sziasztok!! koszonom a hozzaszolasokat!! kicsit megnyugodtam hogy nem "csak nekem" faj a hasam.. azt mondta a health visitor(ma volt itt) hogy ez normalis,fel kell epulni..az izmok meg minden..bla-bla..biztos igaza van,csak nem ertem miert a 2.heten kezdodott a fajdalom?? illetve lehet hogy az elson is fajt,csak a seb esetleg jobban,es ezert nem ereztem volna?? jah,es szoptatom Lilyt,es a szopizas is nagyon fajt,pici a szaja,a nyelve le volt tapadva,(azota bevagtak a nyelve alatti reszt) szoval alig tudta bekapni a bimbomat,es az inyevel szivta a tejet..szoval ugy szoptattam hogy vamait a fogaim koze kellett szoritani hogy nem uvoltsek,par napig kiabaltam,mire rajottem nem feltetlenul jo a babanak...na de most bimbovedovel eszunk..igy jobb..remelem nektek mar elmult minden fajdalom,es mostmar 100%-ban a babatokra koncentralni..;) en mar varom a percet,mert igy eleg keves turelmem van,es Lily eleg sokat sir..foleg nappal..szoval nehez,de remelem hamar belejovunk!! nagyon koszonom megegyszer a segitsegeteket!!! pusziii
14340. Liimo (válaszként erre: 14335. - Kicsike2983)
2012. ápr. 26. 22:52
Gratulalok a babahoz. Miert lett sürgössegi csaszar? Nekem is az volt es nehezen epültem fel. Nekem is verezgetett a seb. A hasam is fajt, de en meg otthon is szedtem fajdalomcsilapitot heteken keresztül. De nem sima paracetamolt, csak most nem jut eszembe a neve. A health visitor amugy csodalkozott is, h nem irtak fel nekem otthonra fajdalomcsillapitot. Ugyhogy a tanacsara szedtem otthon is. A nap vegere nagyon elfaradtam mindig. Gyors felepülest!
14339. Yaweb (válaszként erre: 14335. - Kicsike2983)
2012. ápr. 26. 15:26

Szia,

en is emergeny csaszaros voltam es nekem is sokaig fajt. Mentem is dokihoz parszor de mindig csak megnezte a sebet azt hajtogatta,hogy szepen gyogyul. mondtam neki,hogy nem kivulrol faj hanem belulrol,de mindig azt mondogatta,hogy adjak idot magamnak es ez egy nagy operacio volt es a tesnek ido kell,hogy regeneralodjon. Meg 17 hetesen is volt az enyemen seb.Most mondhatom majd 21 hetesen,hogy seb nincs mar es mintha kezdenek visszaterni a regi kerekvagasba. persze,az sem mellekes,hogy decemberben szultem es januarban meg is jott a menzeszem es azota is napra ponosan,ahogy kell...

Ha nagyon gorcsolsz,akkor akkor tanacsos visszamenni a dokidhoz.

Gratulalok a babahoz:)

14338. makrela (válaszként erre: 14335. - Kicsike2983)
2012. ápr. 26. 14:26

Szia kicsike!

Eloszor is gratulalok a kislanyodhoz!

Meg kell mondjam,nem irigyellek. En mind a ket gyerkocomet csaszarral szultem A fiam emergency,a lanyom tervezett csaszaros volt. Sajnos a hasad egy ideig meg fog is fajni. Azt mondtak,hogy hat het a teljes felepules a csaszar utan,de meg nekem is faj neha es gorcsol,mintha a menszi elott lennek.Az viszont jo,hogy a sebed nem faj,nekem meg neha szereped a vagasnal a bor es verzik egy picit,nagyon erzekeny es a mozgas is sokszor fajdalmas.Ez a masodik csaszar most jobban megvisel,en nem emlekszem,hogy Titi utan is ilyen nehezen jottem volna helyre,vagy csak az ido szepitette meg a dolgokat? Azert ha nagyon gorcsolsz szerintem menj el dokihoz,vagy kerdezd meg a healt visitort,hatha tud tanacsot adni. Ja azt irtad,szoptatsz. Nekem szopiztatas kozben gyakran begorcsol a hasam,de csak jon es megy a fajdalom. Nem tudom segitettem-e valamit... Jo babazast! :)

14337. makrela (válaszként erre: 14333. - Yaweb)
2012. ápr. 26. 14:17

Szia!

Ti is jo sulyban vagytok! :)

Nekunk a szuletesi suly 3040gr volt,a hosszat nem mertek,de 3 hetesen volt 51cm. Godolom ugy 48-49cm lehetett,amikor megszuletett. Erdekes,hogy itt nem merik a szuleteskor...

14336. makrela (válaszként erre: 14332. - Liimo)
2012. ápr. 26. 13:58
Ez igen! orulok,hogy eros es egeszseges a babo! Csak igy tovabb! :)
2012. ápr. 26. 12:06
sziasztok!! 1000 eve nem voltam itt:( koltozkodtunk,es nem volt netunk.. most viszont mar van,es a legjobb hir,hogy megszuletett a kislanyunk: Lily :)13 napos kesessel.. apr.13-an ,penteken,2510 grammal! sajnos emergency csaszarral jott a vilagra szegenykem:( de mar minden rendben.. szopizunk,es az alvassal vannak problemaink.. nem nagyon akarunk..ezzel ti hogy vagytok?voltatok?? jah,es van valaki akinek fajt a hasa szules utan?csaszar utan?nem a seb!! maga az egesz has..nekem par napja nagyon faj,gorcsol is... leirhatatlan fajdalom,foleg este-ejjel..ez lenne a mehosszehuzodas?? irjatok legyszi,ha van valakinek hasnlo tapasztalata!! puszi mindenkinek
14334. Yaweb (válaszként erre: 14328. - Ani_Ati)
2012. ápr. 26. 11:25
Nekem pont felszallasnal dugul be, ragozok mindig esz nelkul :)
14333. Yaweb (válaszként erre: 14332. - Liimo)
2012. ápr. 26. 11:25

De erdekes,hogy mindenki most merette meg a kis babucijat :)

Tegnap kertem a HV-t,hogy merjuk meg a hosszat is,mert itt sem szokas. Mi most 65 cm-sek vagyunk es 7440 grammosak. 8 hetesen volt 58 centis. A szuletesi sulya volt 3865 gramm, hosszt nem mertek.

Ja es 20 hetes es 4 napos volt tegnap :)

14332. Liimo (válaszként erre: 14331. - Makrela)
2012. ápr. 26. 10:37
gratula, szep meretek! Nekünk soha nem mertek hosszt. Mi tegnap voltunk 7 honapos (kedden tölti) statuszon. 8830g es 72cm. 11 honaposnak felel meg.:S
14331. makrela
2012. ápr. 26. 10:04

Sziasztok!

Tegnap voltunk a 6 hetes ellenorzesen.3750gr es 54 cm vagyunk! :) Titi 54 cm-rel szuletett,Olivia 6 hetesen erte el ezt a hosszt :DDDDD

14330. Liimo (válaszként erre: 14326. - Yaweb)
2012. ápr. 25. 20:50
en keszitettem cukros kamilla teat, hogy biztosra igyon (addig anyatejet kapott csak). Most vizet fogok neki adni, illetve cumiztatom majd. Csak nalunk az a gond, h este 7-kor indul a gep es nem tudom hogy fog alakulni a vacsija.
14329. Liimo (válaszként erre: 14324. - Yaweb)
2012. ápr. 25. 20:11
akkor lehet, h en pont az ellenkezöje miatt kaptam? Meg nem jelentettem semmit telo ügyben. Amugy a lloydsnal levö telefonbiztositas a lifestyle-nal van? Felhivtam a bankot, de ök sem tudjak mi ez. Azt mondta, lehet, hogy az nhs-töl jött. Meg ne aggodjak miatta.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook