Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Szia,
talaltam egy forumot ahol egy home offices ember valaszolt.
rakerdeztem,hogy rossz pont-e,hogy council flat, ezt valaszolta:
if your friend is an EEA national exercising treaty rights, or is a permanent resident, then the council flat is not a problem. If not yet a permanent resident, she needs to exercise treaty rights until she becomes a permanent resident.
En ugyanis azt tervezem,hogy meg nem megyek vissza meloba,mert meg kicsi a fiam es nem akarom bolcsibe adni es azt valaszolta nekem:
Since you became a permanent resident you don't need to be exercising treaty rights and your husband has a right of residence automatically as long as you live in the UK. If you don't start another job you may still be considered a worker for the purpose of the European rules, job seeking is a treaty right too. But your husband can include your permanent residence document with his EEA4 application and a letter saying that he had a right of residence because of that.
Mielott elmentunk a nagykovetsegre intezni az ideiglenes utlevelet,felhivtam az okmanyirodat,hogyha 3 hetre hazamegyunk,akkor meg lehet-e surgetni az anyakonyvet,hogy elkeszuljon az utlevel,mire jonni kell vissza.Azt mondta az ugyintezo,hogy menjunk nyugodtan,mert ha a pesti foirodaba bemegyunk szemelyesen,akkor lehet kerni surgossegi eljarast.Ezzel en megnyugodtam es kikertuk az ideiglenes utlevelet Olivianak es jol feltuzeltuk a csaladot,hogy megyunk haza. Julius 9.-ere volt idopontunk a nagykovetsegre,elinditani az anyakonyvet es a normal utlevelet,de elotte egy hettel megegyszer felhivtam otthon az okmanyirodat,hogy akkor biztos-e a tuti? Akkor meg azt mondtak,hogy semmi keppen sem elintezheto,min. 3 honap amig elkeszulnek a papirok es addig MO-n kell maradni. Jol elkeseredtunk,elmentunk a nagykovetsegre es ervenytelenittettuk az ideiglenes utlevelet,mondvan teves informaciot kaptunk az okmanyirodatol es igy nem tudunk hazamenni. Erre azt valaszolta a holgy,hogy ez nem teves informacio,ez valoban igy volt,de most valtoztak a dolgok. Igy jartunk...
nagyon nagyon szepen koszonom az infodat!!!!
regisztraltuk magunkat,mar Januarban a helyi counculnal,februarban elfogadtaka kerelmet,jott egy level,melyben a kod,amivel hetente nyomkodhatunk arra a bandra amire jogosultsagot kaptunk.februar ota varolistasok vagyunk:-)
Szia, nem hiszem,hogy kapsz maternity allowancet mert ahhoz is kell munkaviszony max kapsz egyszeri segélyt ami L500 de ennyi kaptok majd child benefitet és a working tax és a child tax emelkedni fog ha beadod ujra a kérelmet 2 gyerek után. Természetessen elöszőr a child benefitet kell megigényelned mert utána tudsz csak child tax creditre papírt kérni. Javaslom fordulj valakihez aki tud segitteni. Ha bemész egy HMreveneve be akkor segíteni fognak és felvilágosítanak. Gondolom annyira beszéltek angolul,hogy ott meg tudjátok kérdezni ha nem segítenének akkor pedig menjetek el egy citizen advic beauruba és majd ott segítenek.
Ahhoz, hogy lakást kaphassatok, regisztrálni kell council house-ra a helyi council-nál. A másikhoz(maternity) nem értek, mert én dolgoztam.
Haztartasi gepeink,mosogep,gaztuzhely,szonyegek,kanape,fotelek,agyak,szekrenyek,mindenunk van, miota kint elunk azota mindent beszeerztunk,ahol most elunk,az is ures lakas volt,ugyan kozvetitotol bereljuk
Mi mar 2.5 eve lakunk kint,Parom 3 eve lesz.Regisztralni,hova gondolod?Termeszetesen mindegyonk regisztraltatta magat itt Angliaban,NIN kartyank mindenunk van,csak mivel most babat varunk,erdekelne van e lehetoseg alanyi jogon anyasagit igenyelni.A Jobcenter plusba en nem regisztraltattam magam,mivel a 3.5 eves Kisfiunkkal vagyok itthon, Parom a kereso
Regisztráltatok már? Minden változást jelenteni kell. Amúgy pedig spóroljatok nagyon sok pénzt, mert a lakásban semmi nincs. Vagyis festeni kell, padlószőnyeget letenni, háztartási gépek. Ezek eddig nekünk már vagy 3000 fontba kerültek....és még be sem költöztünk.:S
Bocsi, azt Yaweb-nek írtam.:) Neked magyar férjed van, nem? Mert akkor ez rád nem vonatkozik.:)
akkor meg mi sem vagyunk elkesve sehonnan,csak turelem ezek szerint es egyszer megcsorren majd a telefon,h megenzhetunk egya dott lakast:-) oke akkor varunk.De mondjuk ha mi babat varunk,es bemegyunk szolni,nem lehetseges,h hamarabb lakashoz juthatunk?
koszonom szepen !!!! tenylege s azt hogy erted,h mint minket?
Koszonom szepen az infot!!!Az nem lesz gond,ha ilyen maternity allowance-t szeretnek igenyelni,h nekunk jara working es a child tax credit hetente az elso Kisfiunkra,ha en ilyet igenylek,azt nem vesziti ela Parom,aki dolgozik?
Ezt találtam:
[link]
Ha jól értettem, akkor ugyanazok a jogok illetik meg, mint minket.
Nincs rajta a vízumán, hogy nem vehet igénybe segélyeket. Az előzőeken rajta volt.
Elvileg nem. Más ismerőse is megkapta a vízumot, aki council house-ban lakik.
Mar bocs de nem paraztatni akarlak de velem annak idejen irattak egy papirt, hogy semmilyen formaban nem veszunk igenybe allami segitseget, kiveve ami alanyi jogon jar.
Szia,
A jobcentreben kellene regisztralnod magad. ott adnak majd egy nyomtatvanyt es kaphatsz maternity allowancet. azt hiszem igy mukodik de mindenkepp mrnj el egy jobcentrebe.
Szia,
Ez nem fog beleszamitani rossz pontnak a ferjed vizumhosszabbitasakor? Elolvastam a nyomtatvanyt es ugy nez ki, hogy csak a jobseeker allowancet fogadjak el. .
Szeptemberben regisztráltunk. Ráadásul ez még gyorsnak is számít. Vannak, akik éveket várnak egy lakásra.
tudna nekem valaki infot adni,azzal kapcsolatban,hogy hogy lehet alanyi jogos gyesre menni,ha nem dolgoztam meg itt egy napot sem?ugy hallottam ,ez esetben is kaphata kismama hvonta valamennyi kis penzt,ugyan kevesebbet mint ha dolizott volna,de az is tobb mint a semmi.nagyon szepen koszi ha valaki tud infot mondani
Szia Liimo!
Mennyi idot kellett varnotok a councilos hazra?Mi februar ota varunk,szerinted????miis 3an vagyunk meg,
Milyen szabályok változtak?
Sziasztok!
Nemigen irogattam mostanaban,orulok,ha neha visszaolvasni van idom :)
Csak egy kis hiradoval szeretnek szogalni nektek :)
Olivia babam gyonyoruen fejlodik. Mar megtanult hasra fordulni,aminek mindig hiszti a vege,mert nem szeret hason lenni :)Betoltottuk a 4.honapot ,felfedeztuk a kezunket,a hangunkat probalgatjuk. Apa es Teso imadat a tetofokan,Anyat meg szepen elolvasztjuk a gyonyoru fogatlan vigyorokkal.
Szoval jol vagyunk. Az utazasunkbol nem lett semmi az edes Magyar allam jovoltabol,mert pont a kiszemelt idopontunk elott valtoztak a szabalyok. Persze az ideiglenes utlevel elkeszult es a kompjegy is meg lett veve. Es ha ez nem lett volna eleg,hogy oruljunk,most masfel honap (!!!) kozigazgatasi szunet van MO-n igy hiaba adtuk be a papirokat,oktober vege,november elejenel hamarabb nem lesz utlevele Olivianak.Na mindegy,ez van. Most nezelodunk,hogy karpotoljuk magunkat keszulunk egy hetre a Lake District-hez. Remelem ez majd osszejon :) Szep napot neketek! Mara nem igertek esot,irany a wild-life center!!! Probaljatok ti is kielvezni ezt a keves jo idot :)
Gratla nektek. Mi tovabbra is nezelodunk. A szerzodesunk ide oktober vegeig szol.
Azt hiszem még nem mondtam nektek. Kaptunk council house-t. Költözés folyamatban, pénteken el kell hagyni ezt az lakást. Ki van festve, padlószőnyeg letéve. Férjem most hurcolássza a cuccokat. De jó lesz már végre hármasban lenni és nem a hülye lakótárs miatt idegeskedni. Az ügynökségről ne is beszéljünk.
Igen, ha van ingatlanotok, akkor nem kaphattok housing benefit-et.
Szia,
A babakocsit csak a kapuig viheted,aztan elveszik toled, a kabinba nem viheted magaddal. Az egesz repulouton az oledben kell ulnie,mivel nem lesz ulohelye.
Az nem lett volna probléma, van elég kp-ünk. De ez így nem lesz jó! :(
Köszönöm a választ!
További ajánlott fórumok: